Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Hafta Sonu Tatil Önerisi: Karaburun

Hafta Sonu Tatil Önerisi: Karaburun

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 22 Nisan 2015 - 16:34
 • Son Güncellenme: 13 Nisan 2024 - 17:48
Hafta Sonu Tatil Önerisi: Karaburun

Henüz doğallığını yitirmemiş bir cennet köşesi Karaburun. Tertemiz denizi, mis gibi havası, sadeliği ve kültürel mirasıyla, İzmir’in en nadide incilerinden biri. Sakinlik, huzur ve doğa… Kısacası, kalabalık şehirlerde arayıp da bulamadığımız her şey var burada. Bahar mevsimi ise bu eşsiz bölgeyi keşfetmek için en harika zamanlardan biri. İşte sizler için hazırladığımız hafta sonu tatil önerisi: Karaburun.

{ad:0}

Kendi Tatil Planını Kendin Yap

1) Cuma iş çıkışı atlayın bir İzmir uçağına. Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra, havaalanından saat başı kalkan otobüs ya da minibüsleri kullanarak Karaburun’a ulaşabilirsiniz. Havalimanından Karaburun, yaklaşık 112 km, yani 1 buçuk saat gibi bir sürede Karaburun’a ulaşmış olacaksınız. Bizim önerimiz havalimanından araç kiralamanız yönünde olacak. Bu sayede özgürce keşfedebilirsiniz Karaburun’u.

 

karaburuna nasıl gidilir

2) Karaburun’da konaklama yapabileceğiniz pek çok alternatif bulunuyor. Karaburun otel fiyatlarını inceleyerek, Karaburun otelleri arasından size en uygun olanında konaklama yapabilirsiniz. 

karaburunda nerede kalinir

3) Akşam otelinize yerleştikten sonra biraz civarı turlayın. Tesis yetkilisinden çevre hakkında birkaç bilgi edinin.  Sabah erkenden kalkın ve harika bir köy kahvaltısıyla güne başlayın. Kahvaltının ardından Karaburun Yarımadası’nı keşfetmeye başlayın. Önce Karaburun Büyük Ada’ya gidin. Yalnızca keçilerin yaşadığı Büyük Ada’dan, yazın denize de girilebiliyor. 

karaburun buyuk ada

5) Büyük Ada gezinizi tamamladıktan sonra, Karaburun İskelesi’ni gezin. Burada göreceğiniz manzarayı bol bol fotoğraflamayı ihmal etmeyin. 

karaburun iskelesi

6) İskeleden sonra ise Sarpıncık Deniz Feneri’ni görün. Karaburun’un o eşsiz manzarasına bir de buradan bakın. 

sarpincik deniz feneri

7) Deniz fenerini gördükten sonra öğle yemeği için sahil kenarındaki restoranlardan birini tercih edin. Hemen ardından terk edilmiş bir köy olan Sazak Köyü'ne doğru yola çıkın. Burada rüzgarın uğultusundan başka hiçbir şey yok. Manzara mı, eşsiz…

 

sazak koyu

8) Köy gezinizi tamamladıktan sonra otelinize dönün ve biraz dinlenin. Sonrasında ise akşam yemeği için gündüz gözünüze kestirmiş olduğunuz bir restoranda rakı-balık keyfi yapın. Gece iskelede yapacağınız kısa bir yürüyüşle günü sonlandırın.

9) Sabah erkenden kalkın ve güzel bir Pazar kahvaltısı keyfi yapın. Kahvaltının ardından Karaburun'a özgü yöresel ürünlerden satın alın. Yol kenarlarına serili tezgahları es geçmeyin. Zeytin, reçel ve zeytinyağı alın mutlaka. Ancak özellikle 'Karaburun hurması' olarak bilinen zeytin türünü almayı sakın unutmayın. Dünya üzerinde bu zeytinin yetiştiği tek yerin Karaburun olduğunu belirtmekte fayda var.

10) Geri dönmeden önce Mordoğan’a uğrayın. Burada Mordoğan Ayşe Kadın Camii'yi görün.

mordogan

9) Karaburun, Ege’nin doğal güzelliklerini tam anlamıyla yaşayabileceğiniz bir yer. Son derece de romantik bir rota olacağı kanısındayız. Bu nedenle Karaburun gezinizi eşinizle/sevgilinizle planlamanızı tavsiye ediyoruz.

 

karaburun manzara

10) Önemli hatırlatmalar; yola çıkmadan önce araburun hava durumuna mutlaka göz atın. Rahat ayakkabılar tercih edin. Son olarak fotoğraf makinenizi ve yedek pillerini yanınıza almayı sakın unutmayın. Şimdiden keyifli bir hafta sonu tatili geçirmenizi dileriz.

Yorumlar

Ali Sinan Varlık 
24.04.2015
Karaburun\'u 2008’de görmüştüm. Urla sapağından saparak, Mordoğan üzerinden gitmiştim. Limanda çok güzel balık yemiştim. Sonra diğer dağ yollarından batı tarafına, Çeşme\'ye gitmiştim. Çok güzel bir bölge, yolların virajlı olması daha iyi! Çeşme ve Alaçatı rezaleti yok! Herkese tavsiye ederim...
Nesrin Gültekin Doğan 
24.04.2015
Karaburun\'u çok güzel anlatmışsınız, yalnız bir eksiği var. Enginar ve nergis çiçeği. İkisi de Karaburun\'la özdeşleşmiştir. Bizim de Karaburu\'da yazlığımız var. Orayı çok seviyoruz. Yollar da yeniden yapıldı, yani virajlar azaltıldı. Yeni misafirleri bekleriz.
tokay ceritoğlu 
24.04.2015
Karaburun, henüz İstanbulluların tam keşfedemediği ve bu sayede bakir kalan yörelerden birisi. İzmir’den yanlış hatırlamıyorsam 183 virajı olan bir yer, hurma zeytini, yağı, enginarı, vb. ürünleri ile ve sakin tavrı ile dinlenmek için ideal yörelerden biri. Alaçatı’ya, Çeşme’ye yoğunluk oldukça, Urla gibi orta yaş ve üstünün tercihi olmaya devam eder. Önerildiği gibi sahilde her zaman taze balık yemek mümkün, dönerken Balıklıova’da da değişik tür balıkları da bulabilirsiniz, iyi geziler.
Dr.Necat İNCE 
24.04.2015
Dönüşte Balıklıova’ya uğrayın. Özallar’da barbun, dil balıklarından yiyin. Meşhur Balıklıova kurabiyesinden alın, dostlarınıza götürün. Enginar mevsimi taze enginarlardan, iç baklalardan alın...