{facility:0} 3) Cuma akşamı otelinize yerleştikten sonra yaylanın etrafında yer alan yöresel yemekler ve çay bulacağınız restoranların birinde vakit geçirin ve bölgede kısa bir akşam yürüyüşü yaptıktan sonra otelinize dönüp güzel bir uyku çekin. 4) Ertesi gün, Rize'deki ilk sabahınızda Ayder manzaralı bir yerde Karadeniz mutfağının en özel tatlarından olan muhlama ve çayla tertemiz doğaya karşı güzel bir kahvaltı yapın. 5) Kahvaltınız bittikten sonra çevreyi tanıma amaçlı tur atın ve sevdiklerinize hatıra olarak küçük hediyeler alacağınız hediyelik eşya dükkanlarında biraz vakit geçirin.
6) Ayder Yaylası’nın 2600 metre yukarısında yer alan ve hayatınıza bambaşka bir deneyim katacak güzellikteki bulut denizini izleme olanağı sunan Huser Yaylası’nı mutlaka günlük planınıza dahil edin. Bu yayla oldukça zorlu ve dik yollardan oluşuyor. Yaylaya ulaşmak için mutlaka bir tur programına katılın. Bir rehber eşliğinde yaylaya çıkmak merak uyandıran bu durak için en güvenli yol olacaktır. Saat öğleni bulmadan Huser Yaylası için yola koyulun. Mayıs sonu, haziran başı yaylayı ziyaret için en ideal dönem sayılmaktadır. Bunun yanı sıra eylül ayından ekimin son haftasına kadar geçen dönemde bölgede bulunanlar ise sonbaharla gelen renk geçişlerine tanık olabilir hatta karla kaplı bir zirveye tırmanma şansı bulabilirler.
7) Günlerin uzun olduğu yaz aylarında bölgede bulunuyorsanız Çamlıhemşin’e 55 km uzaklıkta yer alan ve Karadeniz’in tipik yayla evlerini görme olanağı sunan Elevit Yaylası’nı da cumartesi günkü planınıza dahil edin. Birkaç saatlik bir tur bu yayla için yeterli olacaktır. 8) Son durağınız olan Elevit Yaylası’nda sonra Ayder’e geri dönün ve otelde biraz dinlenip akşam yemeği için hazırlanın. 9) Ayder Yaylası’nın çevresinde yer alan ocak başı ve yöresel tatlar sunan restoranlardan birini seçin ve lezzetli bir akşam yemeği yiyin. Ertesi günkü yoğun programınıza daha zinde başlamak için yeniden otele dönün ve rahat bir uyku çekin.
10) Pazar sabahı erkenden uyanın ve otelden çıkışınızı yaptıktan sonra 17 km uzaklıkta yer alan Çamlıhemşin’e doğru yola koyulun. Yaklaşık 20 dakikalık bir mesafeden sonra ulaşacağınız şehirde Fırtına Deresi’nin yanı başında yer alan ve yöresel kahvaltı sunan cafede manzaraya karşı mükemmel bir kahvaltı yapın.
11) Kahvaltı sonrası, gün içinde göreceklerinizin adeta bir provası olan, heybetli ağaçları ve tertemiz havasıyla dikkat çeken Çamlıhemşin’de kısa bir tur atın. Daha sonra ilçenin 12 km güneyinde yer alan Zilkale’ye doğru yola çıkın. Kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen bu kale, Fırtına Deresi Vadisi’ne bakan muhteşem manzarası ve deniz seviyesinden 750 metre yüksekliğiyle bölgede mutlaka görülmesi gereken tarihi yerlerin başında geliyor 12) Kaleden çıktıktan sonra hemen yanı başında yer alan cafede, vadinin muhteşem manzarasına karşı çay için.
13) Kısa bir moladan sonra son durağınız olan Pokut Yaylası’na doğru yola çıkın. Tıpkı Huser Yaylası gibi oldukça dik yamaçlardan oluşan bu yaylaya da bir rehber yardımıyla çıkmanız, en doğru seçim olacaktır. Çayınızı alın, yaylanın en tepesine çıkın ve eşsiz manzaranın keyfini çıkarın. Pokut Yaylası’nın en önemli özelliklerinden birine değinecek olursak; normal şartlarda 1800 metreden sonra ağaç yetişmezken, burada adeta bir orman görmek mümkün. 14) Pokut Yaylası’ndan sonra, pazar günü akşam saatlerine yaklaşırken uçuşunuzun gerçekleşeceği Trabzon Havalimanı’na doğru yola koyulun. Dönüş yolunda mutlaka Trabzon pidesi yemeyi ihmal etmeyin. Gezdiğiniz, gördüğünüz onca güzellikten sonra, kolot peyniri ile yapılan bölgenin meşhur lezzeti Trabzon pidesini tatmak, bu enfes rotaya yakışacak en güzel son olacaktır.