Sinop, Türkiye’nin en kuzeyinde yer alan eşsiz güzelliklerden biri olarak biliniyor. Kahramanı sanki sizmişçesine içinize işleyen hikayelerin anlatıldığı, ıssız kumsallardan yeşilin farklı tonlarının belirdiği, sessiz, sakin ve huzuru bulabileceğiniz, bizce sadece ülkemizin değil, dünyanın da en güzel şehirlerinden biri Sinop. Düşünün ki, dolaştığınız her sokaktan denizi görüyorsunuz… Sinop, size mavinin ve yeşilin sonsuzluğu ile huzurun gerçek lezzetini gösterecek. İşte hafta sonu tatil önerisi: Sinop.
{ad:0}Kuzey Avrupa’nın meşhur fiyordlarını biliriz de ülkemizin de bir fiyordu olduğunu bilmiyorduk! İşte halk adıyla Hamsaros Norveç’tekiler kadar büyük olmasa da şehrin genelinden ayrılan iklimiyle ve eşsiz doğasıyla mutlaka görülmesi gereken bir nokta. Hamsilos’ta keyifli bir tekne turu yapabilirsiniz.
Tatilinizin bir gününü şelalelerin etrafında gezmek, fotoğraf çekmek, buzz gibi şelale sularında yüzmek için ayırabilirsiniz!
Cittaslow City yavaş, dingin, sakin şehirlere deniyor. Türkiye’de 18 kent Cittaslow City seçilmiş ve bunlardan bir tanesi de Gerze. Gerze geçmişten bugüne sirayet eden güçlü sakin ruhuyla ziyaret edenlere iyi gelen bir şehir. Karadeniz’in hırçın doğasından ziyade sakinliğin hakim olduğu ilçede hem konaklamak hem de günübirlik ziyaretler keyif verici olacaktır.
Sabahları serpme kahvaltıları, cevizli mantıları, meşhur balıkçılarıyla Sinop’ta her gün hem lezzetli hem sağlıklı yemekler yemeniz garanti. Yemeklerinin yanında Sinop’un mevyesi sebzesi de bol. Sinop dışında çok bilinmeyebilir ama aslında çok da lezzetli bir kavunu var!
Sinop tatilinin ruhunuza iyi geleceği aşikâr. Genel Sinop havasıyla tezat halinde olan bir mekân var: Evliya Çelebi’nin kayıtlarında rastladığımız Sinop Zindanları. Nam-ı diğer Sinop Tarihi Cezaevi. Yüzyıllardır sayısız mahkumun tutulduğu Sinop Tarihi Cezaevi’ni ziyaret etmek dört duvar arasında kalma deneyimini sezinleyebileceğiniz bir mekân. Cumhuriyetten sonra da bir çok aydın ismin kaldığı cezaevinin en ünlü isimlerinden biri de Sabahattin Ali. Hafızalarımızda yer eden Aldırma Gönül, Dağlar, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Melankoli, Leylim Ley şarkı sözlerinin şairi sanatçının cezaevindeki odası hala görülebilir.
Daha sakin bir yaz tatili geçirmek isteyenler için Sinop’ta pek çok plaj seçeneği sunuluyor. Size en uygun plajı kolayca bulmanız için Şehir merkezine oldukça yakın ya da daha sakin bölgelerde yer alan Sinop denize girilecek plaj seçeneklerini sizler için derledik!
Şehir merkezinde en çok ziyaret edilen plajların başında Sinop Karakum Plajı geliyor. Şehir merkezine 2 km mesafede yer alan Sinop Karakum Plajı’nın adı yüzeyde bulunan ince siyah volkanik kumlardan geliyor. Yaz aylarının gözdesi olan bu plajda şezlong, şemsiye, duş ve kafeterya hizmetleri standart olarak bulabilirsiniz. Tatil için geldiğiniz Sinop’ta plaja en yakın konumda konaklamak için isterseniz kamu ve özel sektöre ait otel seçeneklerine bir göz atın.
Şehir merkezinin girişinde yer alan Sinop Bahçeler Plajı aynı zamanda Sinop’un iç limana bakan kısmında kalıyor. Eşsiz manzarası ve denizi ile sizi kendine çeken Bahçeler Plajı’nın en önemli özelliği ormanlık bir alanda konumlanmış olması. Farklı bir plaj deneyimi yaşatan Sinop Bahçeler Plajı, yaklaşık olarak 500 metre uzunluğunda ve 4-10 m arasında değişen bir genişlikle sizi karşılıyor. Sahili ince sarı kumlarla kaplanmış olan bu plaj aynı zamanda bir orman kampı. Dinlenme tesisleri ve belediye kampından oluşan Bahçeler Plajı’nın içerisinde motel, restoran, kamp ve çadır yerleri bulunuyor.
Yeşil ile mavinin buluştuğu Sinop Akliman Plajı’nda denizin ve doğanın keyfini sonuna kadar sürebilirsiniz. Akliman Plajı’nda deniz kum ve güneşin tadını çıkarabilir ya da doyasıya piknik yapabilirsiniz. Ailece deniz keyfi yapmanızı sağlayan Sinop Akliman Plajı, şehir merkezine 9 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kilometrelerce uzunluğuyla göz kamaştıran Akliman Plajı’nda dilerseniz yürüyüş için ayrılan alanlarda yürüyüşe çıkabilir ve doğanın içinde zaman geçirebilirsiniz.
Sarıkum Plajı konum olarak Sinop’un Karadeniz kıyısında bulunuyor. Adıyla uyumlu olan bu plaj sarı kumlardan oluştuğu için Sarıkum Plajı olarak biliniyor. Şehir merkezinden uzakta yer alan Sinop Sarıkum Plajı’nın Sinop merkeze uzaklığı 21 km. Denizi ve plajıyla göz kamaştıran bölgede aynı zamanda orman ve göl bir arada bulunuyor. Doğanın tüm güzelliklerini bir arada sunan Sinop Sarıkum Plajı, 1991 yılında doğal sit alanı olarak ilan edilmiş yerlerden biri. Her ne kadar doğal güzelliğiyle göz kamaştırsa da el değmemiş bir plaj olduğu için Sarıkum’da her ihtiyacınıza cevap bulamayabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde girebileceğiniz bu plajda şezlong için kiralama ücreti istendiğini unutmayın.
Rotasını Sinop’a çeviren gezginler için Sinop Harzana Plajı harika alternatifler sunuyor. Ayancık ilçesine yakın olan bu plaj, Ağaçlı Köyü’nde yer alıyor. 350 metre uzunluğundaki Sinop Harzana Plajı, 10 metre genişliğinde bir kumsal ile sizi karşılıyor. Kamp yapmak isteyenler için harika bir alan sunan Harzana Plajı’nda denizin ve doğanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Etrafta yer alan geniş işletme seçeneği sayesinde Harzana Plajı’nda pek çok ihtiyacınıza cevap bulabilirsiniz.
1. Gün: Cuma günü atlayın bir Sinop uçağına. İstanbul’dan Türk Hava Yolları’nın direkt uçuşları bulunuyor ve uçuş yaklaşık 1 saat 20 dakika sürüyor. İzmir ve Ankara’dan hemen hemen tüm hava yollarının İstanbul aktarmalı uçuşları bulunuyor. Sinop Havaalanı’na iner inmez bir araba kiralayın. Sinop’ta konaklama yapabileceğiniz pek çok seçenek bulunuyor. Sinop otelleri arasından size en uygun olanını tercih edebilirsiniz. Ancak biz Sinop Merkez otellerinden birinde konaklamanızı tavsiye ediyoruz. Gezinizi planlamadan önce mutlaka Sinop otel fiyatlarını da iyice bir araştırın. Akşam otelinize yerleştikten sonra biraz civarı turlayın. Tesis yetkilisinden çevre hakkında birkaç bilgi edinin.
2. Gün: Sabah erkenden kalkın ve otelinizde güzel bir kahvaltı yapın. Gezinize başlamadan önce yanınıza bir kumanya almanızı tavsiye ediyoruz. Zira bugünkü rota üzerinde yemek yiyebileceğiniz bir mekan bulamama olasılığınız yüksek. Kahvaltının ardından Erfelek Şelaleleri’ne doğru yola çıkın. Cennetten bir parça olan bu güzide şelaleler, Karadeniz’in en güzel köşelerinden biri. Burada biraz yürüyüş yapın ve bol bol fotoğraf çekin. Şelale gezinizin ardından Anadolu’nun en kuzey noktası olan İnceburun’a doğru yola koyulun. İnceburun Feneri’ni görün, manzarayı seyredin. Açlık hissettiğinizde yanınıza aldığınız kumanyadan atıştırmaya başlayabilirsiniz. Gezinize Sinop’un en can alıcı manzarasını sunan Hamsilos Koyu ile devam edin. Hamsilos Koyu’nun havası gerçekten de bambaşka. Bizce Sinop’un en vurucu noktalarından biri burası. Hamsilos Koyu’nun ardından, güneşi batırmaya Akliman’a doğru ilerleyin. Tamamen bakir bir kumsaldan oluşan Akliman, Sinop’un en sessiz, en huzurlu köşesi. Burada gün batımını izleyin ve bol bol fotoğraf çekin. Güneşin batışının ardından otelinize dönün ve akşam yemeği için hazırlanmaya başlayın. Akşam yemeği için sahilde, kalenin altında bulunan balık restoranlarından birini tercih edin ve güzel bir rakı-balık keyfi ile günü noktalandırın.
3. Gün: Sabah erkenden kalkın. Otelinizde güzel bir kahvaltı yapın. Kahvaltının ardından Sinop Kalesi’ni gezin. Sinop’un eşsiz manzarasının tadını çıkarın doyasıya. Sinop Kalesi’nin ardından, Sinop’un simgesi haline gelen Tarihi Sinop Cezaevi’ni gezin. Şunu belirtelim ki, belki de sizi en çok etkileyecek yer burası. Sabahattin Ali, Refik Halit Karay gibi isimlerin yattığı bu cezaevi, şimdilerde müze olarak hizmet veriyor. Cezaevini gezerken, tüm yaşanmışlıkları iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Sonrasında cezaevinin deniz kenarındaki arka sokaklarında bulunan mağazalardan, cezaevinde yatan mahkumlar tarafından yapılan, el emeği göz nuru gemi maketlerinden satın alın. Gezinizi sonlandırmadan önce Teyzenin Yeri’nde mantı yiyin ve Sakarya Caddesi’nde bulunan börekçilerden ya da fırınlardan, Sinop’a has bir poğaça türü olan nokuldan almayı ihmal etmeyin. Hafta sonu tatilinizi burada sonlandırabilirsiniz.
Önemli Hatırlatma: Hava şartları nasıl olursa olsun yanınıza yağmurluğunuzu alın mutlaka. Rahat ayakkabılar tercih edin. Son olarak, fotoğraf makineniz ve yedek pillerini yanınıza almayı sakın ihmal etmeyin. Şimdiden keyifli bir hafta sonu tatili geçirmenizi dileriz.
Deniz tatili dedik, özellikle plajı olan tesisleri sizin için derledik. Sinop’ta deniz tatili planlarsanız özellikle konaklama bütçeleri konusunda içiniz rahat olsun. Akdeniz, Ege ve hatta Marmara’ya kıyasla oldukça uygun bütçeler sizleri bekliyor. Tabii Karadeniz’in havası diğer bölgeler için her gün her saat güneş vaat etmiyor ama Sinop’ta havanın denize girilemeyecek bozduğu zamanlara sığdırabileceğiniz bir çok aktivite bulunuyor. Gerze, Akliman, Sarıkum, Karakum Plajlarında ve Sinop merkezde bulunan konaklama tesisleri hem gezginlere hem de ailelere uygun alternatifler sunuyor.
İşte sizin için derlediğimiz Sinop otelleri:
Sinop’taki tüm otelleri listelemek isterseniz:
{search:sinop-otelleri,Sinop Otelleri}