İnsanoğlunun bünyesi biraz tuhaf. Hafta sonunu nasıl değerlendirirsek değerlendirelim, pazartesi sabahları bitap bir şekilde uyanıyor, yataktan çıkmaya mecalimiz olmuyor. Cuma günleri ise içimiz içimize sığmıyor. Sanki hafta içinde toplantıdan toplantıya koşturan, devlet dairelerinde sinir krizi geçiren, banka kuyrukları ve trafikte saatlerini öldüren bizler değilmişiz gibi bir de üstüne enerji patlaması yaşayabiliyoruz mesela. Biz de bunu düşünerek, sırf içinizdeki o enerji patlaması boşa gitmesin diye sizlere hem dilediğinizce eğlenebileceğiniz, hem de bolca dinlenebileceğiniz bir rota hazırladık. İşte hafta sonu tatil önerisi: Uludağ.
48 Saat 1 Rota
1) Cumartesi sabahı erkenden yola çıkın.
İstanbul’dan geliyorsanız, Eskihisar – Topçular feribotu ile Yalova’ya geçin. Yaklaşık 2 saat sonra Uludağ’dasınız.
Ankara’dan geliyorsanız, Bursa – Uludağ yolunu takip edin. Eğer araçla gelmeyeceksiniz, otobüsle Bursa’ya ulaştıktan sonra Tophane’den kalkan Uludağ minibüslerine binin. Diğer bir alternatif olarak Heykel’den kalkan taksi – dolmuşları tercih edebilirsiniz. Minibüsler kişi başı 12 TL, taksi – dolmuşlar ise kişi başı 15 TL’ye Uludağ’a çıkarıyorlar. Son olarak Teferrüç istasyonundan kişi başı 5 TL’ye teleferikle de Uludağ’a çıkabilirsiniz.
{ad:0}
2) Uludağ’ın bir kısmı oteller bölgesi olarak adlandırılıyor. Bu nedenle konaklama anlamında elinizde oldukça bol seçeneğiz var. Yalnız şimdiden söyleyelim fiyatlar biraz tuzlu.
Uludağ otelleri arasından size en uygun olanını seçebilirsiniz. Daha uygun bir konaklama yapmak istiyorsanız ve cesaretiniz varsa kamp da kurabilirsiniz. Tabi jandarmaya haber vermek koşuluyla. :)
3) Sabah otelinize yerleştikten sonra, kahvaltınızı yapın. Eğer aracıyla dağa çıkanlardansınız, dağ yolu üzerinde bulunan İnkaya Çınarı’nın orada muhteşem gözlemelerin tadına baktıktan sonra otelinize gelin.
4) Kahvaltının ardından civarda bulunan kayak odalarına gidin ve kayak ekipmanlarınızı kiralayın. Sadece ekipmanları 30 – 50 TL’ye kiralayabilirsiniz. Giysilerle birlikte kiralamak isterseniz de ortalama 50 – 60 TL ödeyeceksiniz. Eğer daha önce hiç kayak yapmamışsanız kayak odalarının anlaşmalı olduğu eğitmenlerden ya da Türkiye Kayak Federasyonu’na bağlı eğitmenlerden 1 saatlik kayak eğitimi alın.
5) Öğlene kadar eğitiminiz tamamlanmış olacak. Ancak o heyecanla öğle yemeğinden önce kaymak isteyeceğinize eminiz. Zirveye çıkıp kaymak için Ski Pass almanız gerekiyor. Dilerseniz 1 saat, 4 saat ya da tam günlük Ski Pass alabilirsiniz. Tek çıkış 10 TL, 4 saatlik çıkış 50 TL, tam günlük çıkış ise 70 TL. Ski Pass aldıktan sonra zirveye tırmanmak için telesiyeje ya da teleskiye binin ve kaymaya başlayın.
6) Kayak macerasının ardından dilerseniz zirvede, dilerseniz de kayak merkezinin bulunduğu bölgede sucuk – ekmek keyfi yapın.
7) Yemeğin ardından kayak yapmaya devam edebilir ya da farklı aktivitelere katılabilirsiniz. Kar motoruyla safari yapabilir ya da rehber eşliğinde karlar arasında doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Yürüyüşe çıkmaya karar verdiyseniz tek çıkmamanız konusunda sizi uyarıyoruz. Çünkü Uludağ’ın hava durumu anlık olarak değişiyor. Bu nedenle yanınızda mutlaka bilen biri olmalı.
8) Akşam otelinizde akşam yemeğinizi yedikten sonra şömine başında sıcak şarap keyfi yapın.
9) Kayak eğlenceli olduğu kadar yorucu da bir spor. Bu nedenle kendinizi oldukça bitkin hissedebilirsiniz. Otelden çıkışınızı yapmadan önce bir hamam ya da spa keyfi yaparak üzerinizdeki yorgunluğu atabilirsiniz.
10) Sabah kahvaltının ardından günün geri kalan kısmını dilerseniz kayak yaparak, dilerseniz de Uludağ’ın eteklerindeki köyleri keşfederek geçirebilirsiniz.
11) Eğer kendi aracınızla gelmişseniz Uludağ’ın eteklerinde bulunan Saitabat Köyü’nü ve Saitabat Şelalesi’ni mutlaka görün.
12) Geri dönüş yoluna çıkmadan önce Bursa’nın Osmangazi semtinde, eski otogar olarak anılan bölgede Uludağ Kebapçısı - Cemal ve Celil Usta’da İskender Kebap yemeden ve İskendercinin hemen karşısında bulunan dükkandan kestane şekeri almadan dönmek olmaz. Bunları da mutlaka yapın.
13) Uludağ’da geçireceğiniz hafta sonu oldukça eğlenceli olacak. Eşinizle ya da sevgilinizle giderek, eğlence ve romantizmi de bir arada yaşayabilirsiniz elbette ama biz 4 ya da 5 kişilik arkadaş grubunuzla gitmenizi tavsiye ediyoruz.
14) Önemli hatırlatmalar; Sırt çantanız mutlaka yanınızda olsun. Kayak yaparken kişisel eşyalarımı nereye koyacağım derdinden kurtulmuş olursunuz böylece. Atkı, bere, eldiven, nemlendirici kremleriniz kesinlikle yanınızda bulunmalı. Kalın giyinmeye özen gösterin. Son olarak
Kayak Yapmaya İlk Kez Gideceklere Tavsiyeler yazısını da mutlaka okuyun. Harika öneriler var içerisinde. Şimdiden keyifli bir hafta sonu tatili geçirmenizi dileriz.