Oldukça verimli topraklara sahip olan bir ülkede yaşıyoruz. Hal böyle olunca her bölgede hayatımızı renklendirecek bir festivalle karşılaşmamız da kaçınılmaz oluyor. Festivaller, özellikle seyahatlerinde farklı bir tecrübe edinmek isteyenlerin vazgeçilmez aktiviteleri arasında. Ülkemizde oldukça zengin bitki örtüsüne sahip coğrafyalar bulunuyor. Dolayısıyla pek çok şehirde birbirinden renkli bitki festivali düzenleniyor. Eğer tatillerinizi sıraladığımız bu festivallerin gerçekleştiği zamanlara denk getirecek olursanız, sizleri çok farklı deneyimlerin beklediğini bilmenizi isteriz.
{ad:0}Eylül ayının ilk haftasında başlayan Bozcaada Bağ Bozumu Festivali, bu huzur dolu adanın en güzel dönemini temsil ediyor aslında. Uzun yıllardır geleneksel olarak düzenlenen Bozcaada Bağ Bozumu Festivali, 3 gün boyunca adayı eğlenceli etkinliklerle buluşturuyor. Festival kapsamında, bağlarda hasat edilen üzümler, traktörler ve at-eşek arabaları ile davul-zurna eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na getiriliyor ve temsili olarak meydana indiriliyor. Eğlence bundan sonra başlıyor; çeşitli konserler ve yarışmalar organize ediliyor. Bozcaada Bağ Bozumu Festivali, özellikle adanın ruhunu özümsemek için harika bir fırsat. Siz bir de Bozcaada’yı eylül ayında görün. Bozcaada bağ bozumu festivali içeriğimizi de keşfedin!
{search:bozcaada-otelleri,Bozcaada Otelleri}
Her yılın nisan ayında gerçekleşen Alaçatı Ot Festivali, ülkemizin en popüler festivalleri arasında yer alıyor. Festivalin çıkış noktası ise Ege otlarının çeşitliliğini tanıtmak ve bu otlarla yapılan unutulmaya yüz tutmuş geleneksel yemekleri hayata yeniden kazandırmak. 2 gün süren Alaçatı Ot Festivali’nde çok farklı otları keşfedebilir, damak tadınızı yeni lezzetlerle buluşturabilirsiniz. Festival kapsamında; otları tanıma ve toplamı gezileri düzenleniyor, yemek atölyeleri ziyaret ediliyor, yabani otlarla ve bitkilerle beslenme seminerleri ile konserler organize ediliyor. Anlayacağınız Alaçatı nisan aylarında yemyeşil bir kokuya bürünüyor.
{search:alacati-otelleri,Alaçatı Otelleri}
Ülkemizde görüp görebileceğiniz en mis kokulu festivallerden biri Isparta Gül Hasadı Festivali. Türkiye’nin gül bahçesi olarak nitelendirilen Isparta’da, güller açmaya başladı mı ortalık da bir şenlik havasına bürünüyor. Mayısın 15’inden haziran ortasına kadar süren hasat mevsimi kapsamında düzenlenen festivalde, gül bahçelerinden toplanan güller fabrikaya götürülüyor ve fabrikalarda gül kokulu sabunlar, kolonyalar, lokumlar, reçeller ve temizlik ürünleri yapılıyor. Katılımcılar ise sabah 5’te başlayan gül hasadına dahil oluyor, saat 10’a kadar gül toplamaya yardım ediyorlar. Sonrasında güllerin fabrikadaki aşamalarına şahit oluyorlar. Bununla birlikte şehrin sokakları, caddeleri ve bahçeleri de güllerle donatılıyor. Mis gibi bir bahar için yolunuzu mutlaka mayıs ya da haziranda Isparta’ya düşürün deriz.
Bu listenin en genç üyesi olarak yerini alan Bodrum Acı Ot Festivali, 2018 yılında ilk kez organize edilen taptaze bir festival. 24-25 Mart tarihlerinde gerçekleşen festival, Bodrum’un meşhur acı otu başta olmak üzere, bölgenin diğer yöresel lezzetlerini de tanıtma amacını güdüyor. Festival kapsamında; yerli üreticilerin topladıkları otlar ve yöreye özgü tatlar katılımcılarla buluşuyor, otlarla birlikte saklı kalmış yöresel lezzetler de gün yüzüne çıkıyor. Bununla birlikte yerli müzisyenlerin sokak performansları, gastronomi sohbetleri ve yemek şovlarıyla da daha da bir renkleniyor Bodrum sokakları.
{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri}
Adana Portakal Çiçeği Festivali, ülkemizin ilk ve tek sokak karnavalı olma özelliği taşıyor. 2013 yılından itibaren nisan ayının ilk haftası organize edilen festival boyunca şehir, inanılmaz renkli ve eğlenceli görüntülere sahne oluyor. Portakal, mandalina, greyfurt ve limon ağaçlarının çiçek açtığı zaman diliminde gerçekleşen festival kapsamında; açık-kapalı alanlarda konserler, sergiler ve gösteriler organize ediliyor. Ancak hiç şüphesiz festivalin en ilgi çekici kısmı katılımcıların renkli kostümler giyerek gerçekleştirdikleri kortej yürüyüşü.
{search:adana-otelleri,Adana Otelleri}
Ülkemizin gül bahçesi olarak nitelendirdiğimiz Isparta, lavanta tarlaları ile de son zamanlarda adından sıklıkla söz ettiriyor. Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak Köyü’nde gerçekleşen hasat zamanı, mayıs ayının sonunda başlıyor ve ağustos ayının başına kadar devam ediyor. Hatta geçen sene temmuz ortasında Lavanta Tarlalarını Dolaş isminde bir etkinlik de düzenlenmişti. Lavanta hasadına tanıklık etmek oldukça iç açıcı bir aktivite olsa gerek. Yalnız küçük bir bilgilendirme; bu yıl mevsim şartlarına göre sezon, belirtilen tarihten 5-10 gün erkene alınabilirmiş.