Neredekal Turizm Seyahat Acentesi Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Her Gezginin Kullanması Gereken Son Trend Seyahat Uygulamaları

Her Gezginin Kullanması Gereken Son Trend Seyahat Uygulamaları

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 13 Nisan 2017 - 16:30
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023 - 19:50
Her Gezginin Kullanması Gereken Son Trend Seyahat Uygulamaları
Seyahat planı yapmak kimilerine göre oldukça yorucu olabiliyor. Bir seyahat planı hazırlamak için hava durumunu gözden geçirmek, rotaları belirlemek, konaklamaya karar vermek ve daha çok sayıda aşamadan geçmek gerekiyor. Bunun çok fazla zaman alacağını düşünenlerin sayısı ise hatırı sayılır ölçüde fazla. Fakat son zamanlarda hayatımızın bir parçası olan akıllı telefon ve tabletlere seyahat planlama konusunda da danışabiliyoruz. Ulaşım ve seyahat alanında pek çok uygulama bulunuyor şimdilerde. Seyahatinizi fazlasıyla kolaylaştıracak bu uygulamalar arasından en çok işinize yarayacağını düşündüğüm az bilinen güzel uygulamaları listeledik.

1- Neredekal Mobil Uygulama

neredekal mobil

{facility:0} Detaylı tanıtımlarıyla binlerce otel ve yüzlerce eşsiz tatil bölgesi barındıran Neredekal Mobil, oldukça kapsamlı bir rehber niteliği taşıyor. Neredekal Mobil ile gerçek kullanıcı yorumlarını inceleyerek kendinize en uygun oteli bulabiliyor, yakınınızdaki otelleri, mekanları, gezilecek yerleri ve aktiviteleri hızlıca görüntüleyebiliyor, otellere telefonla doğrudan ulaşabiliyor, konumunuza göre gideceğiniz otel, mekan ve turistik yer için en doğru yol tarifini alabiliyorsunuz. Uygulamanın en güzel özelliklerinden biri ise, gezilecek yerler hakkında editörlerimizin hazırladığı bilgilerle gizli kalmış rotaları keşfetme imkanı sağlıyor olması. Neredekal Mobil uygulamayı Android cihazınıza indirmek için buraya, iOS cihazınıza indirmek için ise buraya tıklayabilirsiniz.

2- Skyscanner

seyahat uygulamaları

Neredeyse herkes tarafından bilinen Skyscanner, farklı havayolu firmalarının uçuş detaylarını listeliyor ve uçak bileti bulmayaı sağlıyor. Fiyat karşılaştırma fırsatı da sağlayan uygulama, araç kiralama ve otel bulma gibi özelliklere de sahip. Seyahatinizi planlamadan önce hangi tarihte hangi havayolunun en uygun fiyatı sunduğunu bulmak için Skyscanner'ın fazlasıyla ideal bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca ucuz uçak bileti bulma konusunda da oldukça başarılı.

3- Omio

Eskiden EuroGO ismiyle bildiğimiz uygulama, günümüzde başarısını sürdürüyor. Özellikle ABD ve Avrupa’da uçak, otobüs, tren ve gemi bileti bakınıyorsanız, uygulama tam size göre. Peki, uygulama nasıl işliyor? Seyahat etmek istediğiniz rotayı giriyorsunuz. Bilet seçenekleri karşınıza çıkıyor. Böylece fiyat ve marka karşılaştırması yapabiliyorsunuz.

4- City Maps 2Go

seyahat uygulamaları

Çevrimdışı harita uygulamaları arasında olan City Maps 2Go ile şehirlerin gezilip görülecek noktalarını kategorilerine göre inceleyebiliyorsunuz. Üstelik bu uygulamayı çevrimdışıyken de kullanabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey uygulama içerisinde gideceğiniz şehri belirtmeniz. Sonrasında ise City Maps 2Go, sizler için rotanızda yer alan otelleri, restoranları, müzeleri ve daha pek çok yeri, yorumlara ve puanlara göre önünüze listeliyor.Harika bir seyahat uygulaması olarakta öne çıkıyor.

5- maps.me

En iyi harita uygulamalarından biri olan maps.me, istediğiniz ülkenin haritasını indirerek kullanmanızı sağlıyor. Cihazınız uçak modunda olmadığı sürece konumunuzu canlı olarak görebiliyorsunuz, çevrimdışı olsanız bile. Navigasyon özelliğini de içinde barındıran uygulamada, gittiğiniz veya gideceğiniz yeri işaretleyerek kısa notlar da tutabiliyorsunuz. Oldukça kapsamlı haritalara sahip olan maps.me, doğal parklardaki yürüyüş rotalarını dahi gösteriyor. Tüm bu özellikleri ile maps.me’nin Google Maps uygulamasından daha kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.Ayrıca gezilecek yerleri gösteren uygulama olarakta öne çıkıyor.

6- ROME2RİO

Her Gezginin Kullanması Gereken Son Trend Seyahat Uygulamaları

Gezilecek yerler uygulaması olan Rome2Rio, bir kıtadan başka kıtaya, bir ülkeden başka bir ülkeye geçerken ihtiyacınız olacak her ulaşım bilgisini size sunuyor. A şehrinden B şehrine ulaşım için en akıllıca yol otobüsle mi uçakla mı yoksa deniz yoluyla mı görüntüleyebiliyorsunuz. Üstelik fiyat karşılaştırmalarıyla birlikte. Seyahat edenlerin işlerini kolaytıracak olan bu uygulama bir telefonda olması gereken uygulamaların başında geliyor.

7- City Mapper

City Mapper, şehir içi ulaşım konusunda hayat kurtarıcı bir uygulama. Şehir içi ulaşımda kullanılan tüm araçların bağlı ve senkronize olduğu çok geniş bir veri tabanına sahip olan uygulama, Google, Foursquare, Uber gibi birçok diğer uygulamayla da işbirliği yapıyor. Hem sunduğu yönlendirmelerle sizi A noktasından B noktasına ulaştırıyor hem de mekanlardan ulaşım aracınıza kadar olan süreçlere destek oluyor. Araçlarla yolculuk sürenizi veya ne kadar yürüyeceğinizi, rota üzerinde otobüs veya metro hangi alternatiflerin olduğunu ve bunların ücretlerini öğrenebiliyorsunuz.

8- Aroundme

Her Gezginin Kullanması Gereken Son Trend Seyahat Uygulamaları

Örneğin yurt dışında acil bir durum oldu ve en yakın eczaneyi bulmanız gerekiyor, AroundMe, konumunuza göre, size en yakın eczaneyi görüntülüyor ve sizi oraya yönlendiriyor. Sadece eczane de değil, banka, bar, petrol istasyonu, hastane, otel, sinema, restoran, süpermarket, tiyatro ve taksi gibi ihtiyacınız olacak tüm yerleri listeleyen bir uygulama.

9- BlaBlaCar

Seyahat yol arkadaşı bulma uygulaması Bla Bla Car, araç sahiplerinin yolculuklarını yalnız geçirmemesi ve masrafları paylaşması amacıyla, aynı yöne giden kişileri aracına alması ve yolculuğu beraber geçirmesini sağlayan uygulamadır. Uygulama ve internet sitesi yegane amacı olarak yol arkadaşı bulma amacı gütmektedir.

10- Google Translate

seyahat uygulamaları

Seyahatleri kolaylaştıracak diğer uygulamalar arasında Google Translate var. Özellikle yurt dışı seyahatlerde en büyük sorunlardan biri de yerel dili bilmemek olabiliyor. Ancak Google Translate, kelime ve cümleleri neredeyse birebir tercüme ederek iletişim kurmanızı kolaylaştırıyor. Bununla birlikte uygulamayı bir tabela üzerine getirdiğinizde, tabela üzerinde yazan metinleri tarayarak da istenilen dile çevirebiliyor. Fakat metin tarama kısmında şimdilik Türkçe yer almıyor.

11- LiveTrekker

LiveTrekker uygulamasının amacı, seyahatiniz sırasında gittiğiniz rotayı kayıt altına alarak, sonrasında interaktif harita üzerinde nerelere ne kadar zamanda gidilebildiğinizi göstermek ve sosyal ağlarda paylaşmanızı sağlamak. Ayrıca uygulamaya fotoğraf, not, ses kaydı ve video içerikleri yükleyerek seyahat günlüğü de oluşturabiliyorsunuz.

12- PackPoint

seyahat uygulamaları

Oldukça faydalı bir uygulama olan PackPoint, gideceğiniz bölgede ne gibi aktiviteler gerçekleştiğini ve bu aktiviteler için yanınızda götürmeniz gereken eşyaları listeliyor. Hava durumuna göre çantanızda bulundurmanız gereken şeyleri de gösteren PackPoint, çantanızda yer alan eşyaları not tutmanıza da imkan veriyor.

13- Time Out

seyahat uygulamaları

Belirlediğiniz rota üzerinde bulunan restoran, kafe ve eğlence mekanlarını listeleyen bir uygulama olan Time Out, listelediği mekanların adres bilgilerini harita üzerinden göstererek mesafeyi de hesaplıyor. Ayrıca içerisinde güncel kültür, sanat ve müzik etkinliklerini de gösteren Time Out uygulaması ile rahatlıkla plan yapabilirsiniz.

14- TravelMath

seyahat uygulamaları

Gerek yurt içi gerek yurt dışı seyahatlerinizi planlarken işinizi oldukça kolaylaştıracak olan TravelMath, bulunduğunuz nokta ile varmak istediğiniz nokta arasındaki mesafeyi ölçüp, en uygun ulaşım aracını ve ulaşımın ne kadar süreceğini gösteriyor.

15- Wi-Fi Finder

seyahat uygulamaları

Bulunduğunuz bölgedeki tüm kablosuz internet ağlarını gösteren Wi-Fi Finder, bu konuda işinizi kolaylaştıracak uygulamalardan biri. Zira seyahat ederken internet bulabilmek kimi zaman zor olabiliyor. Wi-Fi Finder bununla da kalmıyor, diğer kullanıcıların yorum ve değerlendirmelerine de yer veriyor, şifreli ağların şifreleri hakkında bilgi veriyor.

16- Zomato

seyahat uygulamaları

İlk kez gittiğiniz bir şehirde, nerede ne yenileceğini ve ne kadar hesap ödeyeceğinizi bilemiyorsunuz. Bu konuda kullanıcıların imdadına yetişen Zomato, konumunuza en yakın işletmeleri, konseptlerini, menülerini ve diğer kullanıcı deneyimlerini listeleyerek sizi büyük bir yükün altından kurtarıyor. Rezervasyon yapabilme olanağı da sunan Zomato, oldukça kullanışlı bir uygulama olarak öne çıkıyor.

17- XE Curreny

seyahat uygulamaları

Basitçe döviz çevirici olarak tanımlayabileceğimiz bir uygulama olan XE Curreny, tüm para birimlerini günlük döviz kuruna göre çevirme işlemini üstlenerek, harcamaların istenen birime göre karşılığını hesaplıyor. Böylece restoranda, otelde, mağazada, vs. gibi yerlerde ödemelerinizi rahatlıkla halledebiliyorsunuz.

18- Couchsurfing

seyahat uygulamaları

Ücretsiz konaklama yapmak isteyenlerin gözbebeği olan Couchsurfing, 5 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Bir otelde ya da hostelde konaklamak yerine, yerel insanların evinde misafir olmanıza olanak sağlayan Couchsurfing sayesinde harika dostluklar kurabilir ya da yerel bir rehber bulabilirsiniz. Üstelik tüm bunlardan siteye üye olduğunuzda ödeyeceğiniz ufak bir ücret karşılığında yararlanabiliyorsunuz. Gideceğiniz şehirde yaşayan birinin evinde misafir olarak, yerel hayatı deneyimleme şansına erişecek olmanız ise işin en güzel kısmı.

19- TheFork

Her Gezginin Kullanması Gereken Son Trend Seyahat Uygulamaları

Avrupa’da restoran rezervasyonları yapmak için en kullanışlı uygulamalardan biri olan TheFork ile farklı restoran kategorilerine göz atarak rezervasyon yaptırmanız mümkün. Kullanıcılarına özel fırsatlar ve menüler sunan restoranları keşfedip rezervasyon yaparak faturanızda yüzde 50’lik tatlı bir indirim bile elde edebilirsiniz! Uygulamada her rezervasyondan sonra paraya dönüştürülebilen ''Yums'' aldığınız bir sadakat programı da bulunuyor.

Yorumlar

Lucrecia v. Kocaoğlu 
23.10.2018
Teşekkürler, çok faydalı.
Aykut Polat 
23.05.2017
Uygulamaların hepsi çok kullanışlı ama en sondaki uygulama "Neredekal :)" en faydalısı. :)
Editor 
14.04.2017
Her yerde karşımıza çıkan klasik uygulamalardan farklı farklı öneriler olması ne hoş. Her birine ihtiyacım olacak kadar uzun tatillerim olur umarım. :)
Gizem Garlı 
13.04.2017
Çok faydalı uygulama tavsiyeleri olmuş. Teşekkürler.