Bir botun içinde sularla kapışmak birçok insana ürkütücü gelebiliyor olabilir. Ancak rafting adrenalin meraklılarının tutkunu olduğu bir spor. Ülkemizde rafting yapabilmek için pek fazla alternatif bulunmadığını düşünenler ciddi anlamda yanılıyorlar. İşte heyecanın dibine vurabileceğiniz 18 rafting parkuru.
{facility:0}Artvin’de bulunan ve Kaçkar Dağları’ndan inen Çoruh Nehri, sadece Türkiye’de değil, dünyada da ilk 10 arasına girmiş bir parkur. 169 km uzunluğunda olan parkuru daha çok profesyonel raftingciler tercih ediliyorlar. Ayrıca Artvin'e kadar giderseniz, meşhur Şavşat ilçesini de gezmeden dönmeyin!
{search:artvin-otelleri,Artvin Otelleri}
{ad:0}Rize’de bulunan Fırtına Vadisi, 23 km uzunluğunda bir parkura sahip. Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF’nin koruma altına aldığı Fırtına Vadisi, Ayder Yaylası’na kadar ulaşabiliyor. Parkur, ortalama 1 saatte tamamlanıyor.
{search:rize-otelleri,Rize Otelleri}
Muğla’da bulunan Dalaman Çayı, 12 km uzunluğunda bir parkura sahip. Rafting tutkunlarının gözdesi haline gelen parkur zorluk derecesine göre iki kısımdan oluşuyor ve bu sayede amatörleri hem de profesyonelleri ağırlayabiliyor.
{search:mugla-otelleri,Muğla Otelleri}
Düzce sınırlarında bulunan Melen Çayı, 16 km uzunluğuna bir parkurdan oluşuyor. İstanbul ve Ankara’ya 2,5 saat mesafede olması sebebiyle, özellikle hafta sonu fazlasıyla tercih ediliyor.
Rize’de bulunan İkizdere Nehri, özellikle acemiler için fazlasıyla uygun. 25 km uzunluğunda olan parkur, ortalama 1,5 saatte tamamlanıyor.
Tunceli’de Munzur Ovası’nda bulunan Munzur Çayı, diğer rafting parkurlarına nazaran biraz tehlike içeriyor. Bunun nedeni ise parkurda teknik bir çalışma yapılmadığı için zorluk derecesi ve engeller bilinmiyor. 20 km uzunluğunda bir parkura sahip olan Munzur Çayı, buna rağmen amatörlerin vazgeçilmezi.
{search:tunceli-otelleri,Tunceli Otelleri}
Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı olan Köprüçay, en az tehlike içeren parkurlar arasında yer alıyor. Yaklaşık 12 km uzunluğunda bir parkura sahip olan Köprüçay, 1 saat gibi bir sürede Karabük Köprüsü’nde sona eriyor. Köprüçay ünlülerinde tercih ettiği bir parkur olarak göze çarpıyor.
{search:antalya-otelleri,Antalya Otelleri}
Eski Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu tarafından keşfedilen Bekili Deresi, amatör raftingciler için pek uygun değil. 9,5 km uzunluğundaki parkur, 2 saat gibi bir sürede kat ediliyor.
Kayseri’nin Yahyalı sınırları içerisinde yer alan Zamantı Irmağı, daha çok profesyoneller tarafından tercih ediliyor. 21 km uzunluğundaki parkur, 2 saatte tamamlanıyor.
Artvin’de bulunan Barhal Çayı, 18 km uzunluğunda bir parkura sahip. Zorluk derecelerine göre 4 parkurdan oluşuyor ve parkur ortalama 2 saatte tamamlanıyor.
Antalya’da bulunan Manavgat Çayı, zorluk derecesi en yüksek olan parkurlardan biri. Bu nedenle amatörler için biraz riskli.
Mersin’de bulunan Göksu Nehri, yavaş akımlı olması nedeniyle yeni başlayanlar için oldukça ideal bir parkur. Göksu Nehri, yaklaşık 90 km uzunluğunda bir parkura sahip.
Bir diğer ismiyle Anamur Çayı olarak bilinen Dragon Çayı Mersin’de bulunuyor. Yaklaşık 10 km uzunluğunda bir parkura sahip olan Dragon Çayı’nın dere yatağındaki taşlara ve ağaç köklerine dikkat etmek gerekiyor.
{search:mersin-otelleri,Mersin Otelleri}
Antalya’nın Alanya ilçesine 6 km mesafede bulunan Dim Çayı, yeni başlayanlar için oldukça ideal bir parkur. Çevresinde pek çok piknik alanı bulunan parkur, 5,5 km uzunluğunda. Alanya ucuz oteller açısından her bütçeye hitap ediyor. Dilerseniz Bir gece Alanya'da konaklayabilirsiniz.
Antalya’da bulunan Alara Çayı, Uçansu Şelalesi’nden çıkıyor. Alara Çayı, 70 km uzunluğunda bir parkura sahip.
Trabzon’nun Maçka ilçesinde bulunan Değirmendere, 2008 yılında 1.’si düzenlenen Maçka – Sümela Rafting Şenliği ile adını duyurdu. Oldukça güçlü bir akıntıya sahip olan Değirmendere’de, en az Melen Çayı kadar zevkli bir parkur.
Trabzon gezilecek yerler listesini de keşfedin!
{search:trabzon-otelleri,trabzon Otelleri}
Erzurum ve Artvin’in ortasında kalan Tortum Çayı, Çoruh Nehri’nin aksine daha durgun olması sebebiyle özellikle yeni başlayanlar için ideal bir parkur.
Antalya ve Muğla arasında yer alan Saklıkent Kanyonu’nda bulunan Eşen Çayı’nda, tek kişilik şişme botlar üzerinde rafting keyfi yaşayabilirsiniz.