Ülkemizin fındık diyarı olarak bilinen Giresun, Karadeniz’in doğusunda yer alan küçük bir şehir. Bu denli küçük olan Giresun’da aradığınız birçok şeye yürü mesafesinde ulaşmanız mümkün. Bir kıyı kenti olarak sizi karşılayan Giresun, özellikle doğal güzellikleri ile göz kamaştırıyor. Adasıyla meşhur olan Giresun’da her dönem ziyaret edebileceğiniz pek çok doğa harikası bulunuyor. Bunlar arasında en çok ziyaret edilen hiç şüphesiz Giresun yaylaları. Şehir merkezine farklı uzaklıklarda yer alan Giresun yaylalarını günü birlik olarak ziyaret edebilirsiniz. Giresun’un en çok ilgi duyulan yaylaları ile ilgili detayları sizler için derledik.
{facility:0}Her mevsim bir başka güzelliği ziyaretçileri ile buluşturan Kümbet Yaylası, Giresun’un en meşhur yaylası. İlkbaharın gelişi ile birlikte yöre halkının yaylaya göçmesi, bölgeyi çok daha renkli ve eğlenceli bir yer haline getiriyor. Şehir merkezine 60 km uzaklıkta yer alan bu yaylada, yaz aylarında farklı şenlikler ve eğlenceler düzenleniyor. Mesire alanı ve tesis seçeneklerinin bulunduğu Kümbet Yaylası’nda konaklamanız da mümkün. 10 yatak kapasitesine sahip olan Birun Kümbet Dağ Evi’nde keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. Birun Kümbet Dağ Evi ile ilgili ayrıntılara ve konaklama detaylarına Neredekal.com üzerinden ulaşabilirsiniz. {product:51130}
{ad:0}Giresun’un Dereli ilçesi sınırlarında yer alan Bektaş Yaylası, Karadeniz’in nüfus olarak en büyük yaylaları arasında bulunuyor. Tertemiz havası ve tesisleriyle dikkat çeken bu yayla, ilkbahar aylarından sonbahar dönemine kadar yoğun bir ziyaretçi kitlesiyle karşılaşıyor. Bektaş Yaylası’nda vakit geçirebileceğiniz pek çok alan mevcut. Yayla içerisinde özellikle doğa yürüyüş parkurları, konaklama tesisleri ve piknik yapılacak alanlar geniş bir yer kaplıyor. Doğanın uyanışına şahitlik etmek istiyorsanız Bektaş Yaylası’na kesinlikle mart ve nisan aylarında gitmelisiniz.
Giresun’un Görele ilçesinde yer alan Sis Dağı, Yeşildere Köyü’nde bulunuyor. Konum olarak Sis Dağı, Trabzon ile Giresun arasında kaldığı için her iki şehir tarafından da kullanılıyor. Sisli görüntüsü ile dikkat çeken bu yayla, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında ziyaretçilerin akınına uğruyor. Milli park ilan edilen Sis Dağı Yaylası’nda daha çok doğa yürüyüş alanları mevcut. Giresun’da sıkça karılaşabileceğiniz maden suyunu burada da görebilirsiniz. Acı su olarak adlandırılan bu doğa harikası bölgeye ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.
Giresun merkeze 45 km uzaklıkta yer alan Kulakkaya Yaylası, doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Kulakkaya Yaylası şehrin en eski ve en ziyaret edilen yaylalarından biri. Çevresindeki diğer yaylalara kıyasla, Kulakkaya Yaylası rakım olarak daha düşük. Uzun mevsimli bir yayla olarak karşınıza çıkan Kulakkaya Yaylası’nı dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Özellikle ilkbaharın gelişi ile birlikte yerli ve yabancı ziyaretçiler rotasını Kulakkaya Yaylası’na çeviriyor.
Giresun maviyle yeşilin harmanlandığı nadir şehirlerden biri. Yemyeşil yaylalarıyla dikkat çeken şehirde yaylaları ziyaret ederek renklerin ahengine tanıklık edebilirsiniz. Paşa Konağı Yaylası, Giresun halkının ilkbahar aylarından itibaren yerleştiği alanlardan biri. Tertemiz yayla havasının eşsiz manzaralarla birleştiği bu alanda baharı karşılayabilirsiniz. Paşa Konağı Yaylası aynı zamanda kamp ve doğa tutkunlarının uğrak adresi oluyor. İlkbaharın sonuna doğru gelerek hem yaylayı gezebilir hem de kamp yapabilirsiniz.
Giresun’a ilk kez gidiyorsanız konaklama seçeneklerinde kararsız kalabilirsiniz. Genel olarak Giresun’un merkezinde ve çevre ilçelerinde farklı konseptlerde konaklama seçenekleri bulunuyor. Giresun merkezde tercih edeceğiniz konsepte ve konum seçimine göre birden fazla otel bulmanız mümkün.
Giresun’da yer alan diğer tüm otel seçeneklerini incelemek ve fiyatları karşılaştırmak için Giresun Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
{search:giresun-otelleri,Giresun Otelleri}