Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
İllüzyon müzesi giriş ücreti ne kadar, hangi saatlerde açık? İllüzyon müzesi kaç yaş için uygundur?

İllüzyon müzesi giriş ücreti ne kadar, hangi saatlerde açık? İllüzyon müzesi kaç yaş için uygundur?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 19 Eylül 2024 - 18:03
 • Son Güncellenme: 19 Eylül 2024 - 18:04
İllüzyon müzesi giriş ücreti ne kadar, hangi saatlerde açık? İllüzyon müzesi kaç yaş için uygundur?

İstanbul’un en işlek yerinde, İstiklal Caddesi üzerinde sizi adeta bir rüya alemine davet eden bir yer var: İllüzyon Müzesi.  Eğer kendinizi gerçeklik ve illüzyonun birleştiği noktada bulmaya hazırsanız, bu müze tam size göre! Ziyaretinız sırasında, kendinizi sanki farklı bir dünyaya adım atmış gibi hissedeceğinizden emin olun. Her köşesi, her odası şaşırtıcı ve eğlenceli anlarla dolu olan müze, hem çocuklar hem de yetişkinler için harika bir seçenek. İşte İllüzyon Müzesi hakkında tüm merak edilenler!

{ad:0}

İllüzyon Müzesi Nerede?

İstanbul İllüzyon Müzesi, Beyoğlu’nun en merkezi noktalarından biri olan İstiklal Caddesi üzerinde, Asmalımescit’te yer alıyor. Tarihi Narmanlı Han’ın içerisinde bulunan müze, hem merkezi konumu hem de tarihi dokusuyla ziyaretçilerine farklı bir atmosfer sunuyor. Şişhane metrosu ya da Tünel fünikülerini kullanarak müzeye kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca İstiklal Caddesi’nin enerjisiyle dolu bir yürüyüşün ardından müzeye varmak, gezinizin keyfini daha da artıracaktır. Buraya kadar gelmişken Taksim gezilecek yerleri de görmeden dönmeyin.

{search:taksim-otelleri,Taksim Otelleri}

İllüzyon Müzesi Nasıl Gidilir?

Müzeye ulaşım oldukça kolay! İki farklı şubesi bulunmasına rağmen, en popüler olanı İstiklal Caddesi’nde bulunan İllüzyon Müzesi, Şişhane Metro Durağı’ndan sadece 5 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde. Taksim Meydanı’ndan ise İstiklal Caddesi boyunca yürüyerek müzeye ulaşabilirsiniz. Ayrıca toplu taşıma seçenekleri ile rahatça müzeye varabilirsiniz.

İllüzyon Müzesi Hakkında

İlk olarak 2015 yılında Zagreb’te açılan İllüzyon Müzesi, sonrasında dünya çapında büyük ilgi görmüş ve birçok şehirde şube açmaya başlamıştır. 2019 yılında İstanbul’daki kapılarını açan müze, 30’dan fazla ülkede ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.  Görsel illüzyonlarla dolu odalar ve çeşitli interaktif alanları ile her yaştan ziyaretçi için hem eğlenceli hem de düşündürücü bir deneyim sunuyor. İllüzyon müzesi, özellikle fotoğraf çekmeyi sevenler için harika bir fırsat. Burada sosyal medyada paylaşabileceğiniz benzersiz kareler yaratabilirsiniz. 

İllüzyon Müzesi Giriş Ücreti Ne Kadar?

2024 Eylül ayı itibariyle Türk vatandaşları için giriş ücretleri şu şekildedir:

  • Yetişkin (18-64 yaş arası): 390 TL
  • Çocuk (5-16 yaş arası): 270 TL
  • Aile bileti (2 yetişkin + 2 çocuk veya 1 yetişkin + 3 çocuk): 1170 TL
  • Öğrenci (25 yaş altı, öğrenci kartı zorunludur): 270 TL
  • Öğretmen: 340 TL
  • 65 yaş ve üstü için bilet ücreti: 340 TL

0-4 yaş arası çocuklar için giriş ücretsizdir.

İllüzyon Müzesi'nde Neler Var?

İstanbul İllüzyon Müzesi, her yaştan ziyaretçiye unutulmaz bir deneyim sunan interaktif alanlarla dolu. Aileniz veya arkadaşlarınızla eğlenceli ve şaşırtıcı bir gün geçirmek istiyorsanız, bu müze tam size göre. İşte müzede bulabileceğiniz ve kesinlikle ilginizi çekecek alanlar:

Vortex Tüneli

Vortex tüneli, müzedeki en eğlenceli yerlerden. Yürümeye çalışırken, etrafınızda hareket eden silindir sebebiyle dönüyormuş hissine kapılacağınız bir oda burası. En son ne zaman birini gördüğünüzde ayağınızın altında yerin kaydığını hissettiniz? Üstelik hiçbir şey hareket etmezken başınızın yüzde yüz döndüğü bir andan bahsediyoruz. Vücudunuzun tepkilerini kontrol edemediğiniz bir durum. Halbuki tüm bu süreçte dümdüz ve sabit bir yüzeyde duruyor olacaksınız. İster denge kurmaya çalışın, ister sadece bu inanılmaz hissin tadını çıkarın odadan kahkahalar atmadan çıkamayacağınız kesin!

Ames Odası

Ames Odası, sosyal medyada en sık karşılaşılan odalardan biri. Bu oda daha çok fotoğraf çekimleri için tercih ediliyor. Çünkü illüzyon sayesinde odanın bir köşesinde duran kişi bir dev gibi görünürken, odanın diğer köşesindeki kişi ise küçücük görünüyor. İlk bakışta sıradan bir oda gibi görünen mekan, ustalıklı tasarlanmış oyunlar sayesinde ziyaretçilere unutulmaz bir görsel illüzyon yaşatıyor.

Tepetaklak Oda

İstanbul İllüzyonlar Müzesi’nin en sevilen odasındasınız! Tepetaklak Oda, tıpkı Ames Odası gibi eğlenceli fotoğraf karelerine ev sahipliği yapan bir yer. Odanın içerisinde düz durmana rağmen odanın 90 derecelik farklı görünümü odada baş aşağı ya da duvara asılı gibi görünmenizi sağlıyor. 

Karmaşık Silindir

Bu odada, bir nesneyi kutuya yerleştirdiğinizde silindir ya da dikdörtgen gibi farklı şekillerde görebileceğiniz bir illüzyonla karşılaşacaksınız. Odada kutuya yerleştirdiğiniz bir nesnenin şekli, baktığınız açıya göre değişiyor. Nesne dikdörtgen veya silindir gibi gözüküyor.

Sonsuzluk Odası

Birçoğumuz, sihir ve eğlencenin hiç bitmediği, sonsuza kadar devam ettiği bir yer hayal ederiz. Sonsuzluk Odasında yarattığımız Harikalar Diyarı, hayallerinizi gerçeğe dönüştürmeye hazır! Sonsuzluk Odası, diğer bir ifadeyle, Aynalar Odası size harikalar diyarının kapılarını aralayacak! Odanın tüm duvarlarına yerleştirilen tam boy aynalar, optik illüzyonla sonsuz bir mekan algısı yaratıyor. 

Tabaktaki Kafa

Hiç birinin “kafasını tabakta” görmek istediğiniz oldu mu? Artık hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bir illüzyon tekniğiyle başınızın sanki bir tabakta duruyormuş gibi görünmesini sağlayan bu bölüm, fotoğraf çekimleri için mükemmel. Basit bir illüzyon olmasına rağmen, etkileyici ve eğlenceli sonuçlar ortaya çıkıyor. Bu odadan ayrılmadan önce birkaç fotoğraf çekmeyi unutmayın!

Kaleydoskop

Çiçek dürbünü olarak da bilinen ve dürbünden bakıldığında rengarenk çiçekleri görebildiğiniz Kaleydoskop, çok sayıda ayna ile sağlanıyor. Aynadan baktığınızda kendinizden onlarca görebiliyorsunuz.

Beuchet Sandalyesi İllüzyonu

Ortada bir sandalye olmasa da, bu bölümde yaratılan optik illüzyon sayesinde sanki bir sandalyeye oturuyormuş gibi görüneceksiniz. Algı kurallarını keşfe çıkacağınız bu illüzyonda farklı rollere ve gövdelere kavuşmak için tek yapmanız gereken Beuchet sandalyesine oturmak! Üstelik yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayan fotoğraflar çekebilirsiniz.

Klon Masa

Aynalarla çevrili bir masa düşünün, burada oturduğunuzda kendinizin beş farklı kopyasıyla karşılaşıyorsunuz! İskambil kartlarıyla dolu bu masa, sizi adeta kendinizle oyun oynuyormuş gibi hissettirecek. Hem şaşırtıcı hem de eğlenceli bir deneyim sunan Klon Masa, müzenin favori alanlarından biri. Düşünsenize masada sizin birebir kopyanız olan 5 kişiyle birlikte oturuyorsunuz. Daha mükemmel bir oyun arkadaşı olabilir mi?!

Fotoğraf İllüzyonları

Bu bölümde var olmayan nesnelerle ilgili yanıltıcı algılar oluşturuluyor. Gerçek mi yoksa illüzyon mu olduğunu anlamakta zorlanacağınız bu deneyim, özellikle fotoğraf meraklıları için mükemmel bir fırsat. Kameranız hazır olsun, çünkü burada çektiğiniz fotoğraflar çok konuşulacak!

Karmaşık Ayna

Yüzlerin birbirine karıştığı bu bölümde, aynaların karşısına geçtiğinizde yeni ve ilginç yüzler ortaya çıkıyor. Görüş açısınıza bağlı olarak dörtgen veya silindir görülmesini sağlayan özel bir geometrik şekil oluşuyor.

Rubin’in Vazosu

Rubin'in Vazosu, hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlenceli olabilen bölümlerden biri. Burada bir vazo görünümündeki heykelin aynı zamanda yüze benzediğini görebilirsiniz. Rubin’in vazosu, 1915 yılında Danimarkalı psikolog Edgar Rubin’in geliştirdiği karmaşık ya da çift durumlu, iki yönlü şekillerden oluşan ve herkesin yakından bildiği bir model. Elbette isterseniz içine çiçek koyabilirsiniz ama onun yerine, saklı yüzleri keşfetmeye çalışırken şaşırtıcı anlar yaşamanız mümkün.

Akıllı Oyun Odası 

İçinizdeki Einstein’i ortaya çıkarın ve merak duygunuzu harekete geçirin! Eğlenirken öğrenmeyi mümkün kılan akıllı oyun odası, bilişsel düşünme ve strateji geliştirme becerilerini geliştirirken beyniniz için mükemmel bir egzersiz alanı sunuyor. Basit yöntemlerle dijital detoks yapmanıza ve aynı zamanda benzersiz öğrenme imkanlarına kavuşmanıza imkan tanıyor.

İİllüzyon Müzesi Saat Kaça Kadar Açık?

Haftanın 7 günü açık olan İllüzyon Müzesi, Pazar ile Perşembe günleri arasında saat 11:00 ile 20:00 arasında, Cuma ve Cumartesi günleri ise 11:00 ile 21:00 saatleri arasında açık. Planlamanızı yaparken bu saatleri göz önünde bulundurmanızda fayda var.

İllüzyon Müzesi Kaç Yaş İçin Uygun?

Müze her yaştan ziyaretçiye hitap ediyor. 0-4 yaş arası çocukların girişi ücretsizken, 5-16 yaş arası çocuklar ve 25 yaş altı öğrenciler için indirimli biletler mevcut. Öğrenci ve öğretmenler giriş sırasında geçerli kimlik veya kartlarını ibraz etmek zorunda.