Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
İstanbul Avrupa Yakası'nda denize girilecek yerler | İstanbul Avrupa Yakası'nda popüler 10 denize girilecek plaj

İstanbul Avrupa Yakası'nda denize girilecek yerler | İstanbul Avrupa Yakası'nda popüler 10 denize girilecek plaj

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 03 Ağustos 2024 - 12:44
 • Son Güncellenme: 04 Ağustos 2024 - 12:44
İstanbul Avrupa Yakası'nda denize girilecek yerler | İstanbul Avrupa Yakası'nda popüler 10 denize girilecek plaj

İstanbul’un yoğun temposundan ve bunaltıcı havasından kaçmak isteyenler için şehir merkezine yakın birçok güzel plaj alternatifi bulunuyor. Avrupa Yakası’nda yer alan plajlar, hem kolay ulaşılabilir olmaları hem de doğayla iç içe vakit geçirme imkânı sunmaları sayesinde yaz aylarında serinlemek ve dinlenmek için ideal mekanlar olarak öne çıkıyor İstanbul Avrupa Yakası'ndaki plajlarda hem doğanın tadını çıkarabilir hem de serinleyerek yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Şehirden uzaklaşmadan deniz keyfi yaşamak isteyen İstanbullular için İstanbul Avrupa Yakası’ndaki en iyi ve en güzel plajları bir araya getirdik.

{ad:0}

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Kilyos Plajı

İstanbul’un Karadeniz kıyısında Sarıyer ilçesine bağlı olan Kilyos Halk Plajı, kilometrelerce uzunlukta ve geniş kumsal hattıyla dikkat çekiyor. Hem gençler hem de çocuklu aileler için çeşitli aktiviteler sunan plaj, hafta sonu kaçamakları ve günübirlik tatiller için en çok tercih edilen destinasyonlardan biri.  İstanbul’un sıcak havalarından bunalan herkes, Kilyos Plajı’nda şehrin kalabalığından kaçabilir burada serinleyerek yazın tadını çıkarabilirsiniz.

İstanbul'daki ücretsiz plajlar ile ilgili bilgi almak için tıklayın.

Kilyos Uzunca Beach

Kendine özel korunaklı bir koyda bulunan Uzunya Beach, Kilyos’un en sevilen plajları arasında. Hem kumluk hem de çimlik alana sahip olan işletmenin bir de taze balıklar yiyebileceğiniz restoranı bulunuyor. Burada kendi sandalye ya da havlunuzu kullanabilir, plajın çim alanındaki şemsiye ve şezlonglardan da yararlanabilirsiniz. 

Milyon Beach Kilyos

Bir Milyon Yapım işletmesi olan Milyon Beach Kilyos, Kilyos beldesinde 2018 yılından beri hizmet veren popüler bir plaj. İstanbul kent merkezine yaklaşık yarım saatlik sürüş mesafesinde bulunanvbu ücretli işletme, 350 kişi kapasiteli lüks restoranı ile denize nazır lezzetli yemek deneyimi arayanların uğrak noktası haline gelmiştir.

Yılın her dönemi hizmet veren Milyon Beach Kilyos, otopark, engelli tuvaleti, rampa ve evcil hayvanlar için özgür dolaştırma alanları gibi çeşitli olanaklar sunuyor. Kumlarla kaplı olan plaj, şezlong ve şemsiye kiralama hizmetleri yanı sıra armut koltuklarda denizi izleme imkanı da tanıyor. Özellikle yaz aylarında hafta sonları yoğun ilgi gören plajda rezervasyon kabul ediliyor ve önceden yer ayırtmanızı tavsiye ederiz. 

Kilyos Kısırkaya Plajı

İstanbul’un kalabalık ve hareketli yaşamından uzaklaşmadan denize girmek isteyenler için Kısırkaya Plajı mükemmel bir seçenek. Sarıyer ilçesine bağlı Kısırkaya Köyü’nün sınırları içinde yer alan plaj, Kilyos’un kuzeyinde bulunuyor ve bölgedeki diğer beach club’lara göre daha mütevazı ve sakin bir ortam sağlıyor. Ücretsiz giriş imkanı ve herhangi bir saat kısıtlaması olmadan hizmet veren Kısırkaya Plajı, ziyaretçilerine bütçe dostu bir deniz keyfi yaşatıyor.

Deniz tabanının sığ olması, yüzmeyi kolaylaştırsa da Karadeniz’in dalgalı doğası nedeniyle dikkatli olunması gerekiyor. Cankurtaran hizmeti bulunmasına rağmen, özellikle dalgalı günlerde yüzme konusunda tedbirli olmak önem taşıyor. 2021 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla, plajda duş ve tuvalet gibi olanaklar da sağlanmış durumda. Kısırkaya Plajı’na hem toplu taşıma araçlarıyla hem de özel araçla kolayca ulaşılabiliyor ve köy merkezinden plaja birkaç dakikalık yürüyüşle erişilebiliyor.

Florya Güneş Plajı

İstanbul’un en eski ve popüler plajlarından biri olan Florya Güneş Plajı, Bakırköy ilçesine bağlı Florya’da yer alır ve geniş bir otoparka sahiptir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen plaj, cankurtaran, şezlong, şemsiye, WC, soyunma kabini, duş, büfe, emanet dolabı gibi pek çok olanaklar bulunuyor. Florya Güneş Plajı, ücretli bir plaj ve buraya toplu taşıma ile kolayca ulaşılabiliyor,

Florya Menekşe Plajı

İstanbul’da kumsal olan sahiller arasında bulunan ve Bakırköy ilçesine bağlı olan Menekşe Plajı hem özel araçla hem de toplu taşıma ile erişilebilen İstanbul plajlarından biri. Florya Menekşe Plajı’na özellikle hafta sonu ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor. Berrak ve temiz deniziyle İstanbul’un en güzel plajları sayılabilen Menekşe Plajı’na giriş ücretsiz. Ancak otopark alanı ücretli.

Yeşilköy Çiroz Plajı

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde yer alan Yeşilköy Çiroz Plajı, aynı zamanda Florya Halk Plajı olarak da biliniyor ve şehir merkezine son derece yakın konumuda. Plajda hem ücretsiz halk plajı hem de ücretli alanlar bulunuyor. 20 tuvalet, 12 duş, ve soyunma kabinleri gibi temel ihtiyaçları karşılayabileceğiniz tesisleri bulunan plajda, içecek ve yiyecek satan kafeler de mevcut. Buraya Bakırköy yönünden gelen otobüsler veya Marmaray ile kolayca ulaşılabilirsiniz.

Altınkum Sarıyer Plajı

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan Altınkum Sarıyer Plajı, yalnızca kadınlara özel olmasıyla öne çıkan popüler bir plaj ve Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı olarak da biliniyor. Tamamen kumdan oluşan Altınkum Plajı'nda Plajda ziyaretçilerin rahatlığı için şezlong, şemsiye, soyunma kabinleri, duş, WC, mescit ve kafeterya gibi olanaklar da bulunuyor. 

Solar Beach

Ülkemizin en büyük plajlarından olan Solar Beach sadece deniz keyfi yapabileceğin bir yer olmakla kalmıyor. Akşamları düzenlenen etkinlik ve partilerde yazın keyfin çıkarabilirsiniz. Konserler, spor etkinlikleri, çeşitli yeme içme imkanları ve özel otopark mevcut. Şehir merkezine 30 kilometre uzaklıktaki plaja toplu taşımayla gelecekseniz öncelikle Sarıyer’e gitmeniz gerekiyor. Şehit Mithat Yılmaz Caddesi’nden kalkan belediye otobüsleriyle Kilyos yönüne gidebileceğiniz gibi plajın kendi servisini de kullanabilirsiniz. 

Burç Beach

2001 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan BURC Beach Kilyos, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından kurulmuş, plaj işletmesinden elde edilen tüm gelirler üniversiteye destek amacıyla kullanılıyor. Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Sarıtepe Kampüsü içerisinde yer alan plaj, diğer Kilyos beach club’larına kıyasla daha uygun fiyatlı. Yaklaşık 1400 metrekarelik güneşlenme terası bulunan plaj, kumlarla kaplı.

Plajda, kafeterya ve bar alanı 200 kişi kapasitesine sahipken, food court bölümü sabahtan gün batımına kadar binlerce kişiyi ağırlayabiliyor. Ayrıca, plaj malzemeleri satan bir mağaza, 650 araç kapasiteli otopark, şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri de mevcut. Haftanın her günü 09:00 ile 21:30 saatleri arasında açık olan plajda Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği üyeleri, öğrenciler ve misafirler için giriş ücretleri farklı. Hafta içi ve hafta sonu ücret tarifeleri farklılık gösteriyor, abonman üyelik seçenekleri de aile paketi ve tek kişi olarak çeşitlendirilmiş. Bayram günlerinde ve resmi tatillerde hafta sonu tarifesi uygulanıyor.

İstanbul'da Nerede Kalınır?

İstanbul, plajları haricinde geçmişi, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle de popüler bir şehir. Lüks otellerden pansiyonlara İstanbul'u keşfetmek isteyen ziyaretçilerin konaklayabileceği hem şehir merkezine yakın hem de şehir merkezinden uzakta sakin ve sessiz bir ortama sahip otel alternatifleri bulunuyor. Neredekal.com İstanbul otelleri sayfası üzerinden otellerin fiyatlarını karşılaştırabilir, otellerin olanakları ve konumu ile ilgili detaylı bilgiler edinebilirsiniz.