Neredekal Turizm Seyahat Acentesi Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni Tanıma Rehberi

İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni Tanıma Rehberi

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 11 Eylül 2022 - 23:11
 • Son Güncellenme: 13 Nisan 2024 - 18:17
İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni Tanıma Rehberi

İÇİNDEKİLER:

{facility:0}

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 7 Haziran 1996 tarihinde Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında bilinmesi gereken en önemli şey ise ''Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz.'' ilkesini benimseyerek eğitim-öğretim faaliyetlerine başlaması ve yıllardır süregelen misyonunun, özgürlükçü ve idealist bireyler yetiştirerek bilim ve sanat alanlarında çizilmiş çerçevenin sınırlarını genişletmek olması. Eğitim alanında uluslararası pek çok kurumdan çeşitli ödüller kazanmış olan Bilgi Üniversitesi, Türkiye’nin önde gelen vakıf üniversiteleri arasındadır.. 2021 yılında U.S. News & World Report tarafından gerçekleştirilmiş “2022 Yılı En İyi Küresel Üniversiteler Sıralaması’’ listesinde Türkiye'nin en iyi vakıf üniversitesi olarak yer aldı. Bünyesinde 150’yi aşkın ön lisans, lisans, lisansüstü eğitimi verilen Bilgi Üniversitesi, öğrencilerine nitelikli bir eğitim vermektedir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Nasıl Bir Yer?

Ülkemizin en iyi üniversitelerinden biri olan İstanbul Bilgi Üniversitesi, öğrencilerine kendilerini her alanda geliştirebilmeleri adına pek çok olanak sağlıyor. Bilgi Üniversitesi, öğrenci toplulukları açısından epey zengin. Bünyesinde faaliyet göstermek istediğiniz bir öğrenci kulübüne katılarak eğitiminizden geriye kalan zamanınızı verimli bir şekilde geçirerek sosyal etkinlerde aktif rol alabilirsiniz. Öğrenci topluluklarının etkinlik takvimine ise üniversitenin kendi sitesinden ulaşabilirsiniz.

Üniversitenin ana kampüsü olan Santralistanbul, ülkemizin ilk elektrik santrali binalarının dönüştürülerek eğitim için uygun hale getirildiği ve günümüzde Enerji Müzesi’ni bünyesinde barındıran bir kampüs olması ile ön planda. Enerji Müzesi ise Türkiye’nin ilk endüstriyel arkeoloji müzesi unvanına da sahip. Öğrencilerini evrensel bir toplumda öğrenmeye ve global bir dünyada yaşamaya hazırlamak amacıyla öğrencilerine sunduğu açık atölyelerde, laboratuvarlarda ve stüdyolarda uygulamalı olarak da eğitim veriyor. Maalesef üniversite bünyesinde hizmet veren bir yemekhane bulunmuyor. Ancak yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz pek çok kafe ve restoran kampüs içerisinde bulunuyor. Ayrıca üniversite, üç kütüphane ve yedi çalışma salonu ile öğrencilerine ders çalışma ve araştırma yapma fırsatını sunuyor. Kütüphaneleri ise kaynak bakımından oldukça zengin.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ana kampüsü dışında Kuştepe ve Dolapdere bölgesinde de iki kampüsü daha bulunuyor. Bu kampüsler yapılacak aktiviteler bakımından oldukça dinamik bir yapıya sahip.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Nerede?

İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul’un Beyoğlu, Eyüpsultan ve Şişli ilçelerinde kampüsü bulunan bir vakıf üniversitesi. Santralistanbul Kampüsü, Haliç’in kıyısında yeşillikler içerisinde olan bir kampüs. Altın boynuz olarak da tanınan Haliç, kürek yarışları gibi pek çok aktiviteye de ev sahipliği yapması yanında kafeler, müzeler, sanat atölyeleri, kütüphaneler ve restoranlar açısından epey geniş bir yelpazeye de sahip. Böylece derslerinizden sonra vaktinizi verimli bir şekilde geçirebilirsiniz. İçinde Yelken Kulübü’nün de bulunduğu kampüs, laboratuvarlar, atölyeler, müzik stüdyosu, kütüphane, restoran ve kafeleri ile renkli bir öğrencilik hayatı geçirme fırsatı sunuyor. Santralistanbul Kampüsü içerisinde İşletme Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve çeşitli meslek yüksekokulları bulunmakta.

Dolapdere Kampüsü ise, Taksim’de bulunuyor. Taksim, İstanbul’un tarihi ve turistik adreslerinden biri. Ziyaretçilerini büyüleyen Taksim, pek çok etkinlik ve aktivite seçeneklerine de ev sahipliği yapıyor. Tarihi yapıları, müzeleri, parkları, kafeleri ve kütüphaneleri ile burada keyifli geziler düzenleyebilirsiniz. Dolapdere Kampüsü’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, fitness merkezi ve yarı olimpik bir yüzme havuzu bulunuyor. Şişli’de konumlanan Kuştepe Kampüsü’nde ise çeşitli meslek yüksekokulları ve hazırlık binası bulunuyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne Yakın Nerede Kalınır?

Eğer İstanbul’a kayıt işlemlerinizi ya da mezuniyet işlemlerinizi halletmek için geldiyseniz ya da ev arayışındaysanız kalacak yer sorunu sizi endişelendiriyor olabilir. Biz de sizler için ister ailenizle, ister arkadaşlarınızla konaklayabileceğiniz İstanbul otellerini derledik.

1- Merkezi Konumuyla: Dora Pera Hotel

Galata Kulesine sadece 7 dakikalık bir mesafede bulunan Dora Pera Hotel, muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini büyüleyen cinsten bir otel. Üniversitenin Dolapdere Kampüsü’ne de oldukça yakın. Böylece hem kayıt işlerinizi kolayca halledebilirsiniz, hem de Beyoğlu’nda küçük gezintiler düzenleyebilirsiniz.

2- Haliç Manzaralı: Lazzoni Hotel

Ziyaretçilerini konforlu ve donanımlı hizmet altyapısı ile ağırlayan Lazzoni Hotel, odanızdan izleyebileceğiniz büyüleyici bir Haliç manzarasına sahip. Aynı zamanda havaalanı servisi de bulunuyor, böylece ulaşım açısından oldukça kolaylık sağlamakta.

3- Ailenizle Konaklamaya Uygun: Clarion Hotel Golden Horn

İçinde ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyin bulunduğu Clarion Hotel Golden Horn, Bilgi Üniversitesi’ne yakın oteller arasından en iyi seçeneklerden biri. Ayrıca otelin sağlamış olduğu spa ve masaj hizmetiyle günün yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

4- Modern Tasarımıyla: Ottopera Hotel

Taksim Meydan’a beş dakikalık bir mesafede bulunan Ottopera Hotel, oldukça nezih ve samimi bir işletme. Güler yüzlü çalışanlarıyla kaliteli bir hizmet sunan bu otelin odalarında mutfak mevcut, bütçenizi düşürerek, uygun fiyata damak zevkinize uygun yemekler yapabilirsiniz.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne Yakın Nerede Yenir?

  • The Halman's Steak & Burger: Etlerinin ve hamburgerlerinin lezzetine rağmen oldukça uygun bir fiyat sunan The Halman’s Steak & Burger, müşterilerine oldukça kaliteli bir hizmet sunuyor.
  • Lokma Santral: İstanbul Bilgi Üniversitesi kampüsünün içerisinde bulunan Lokma Santral, ev yemekleri ile öğrencilere derman oluyor. Evrak işlerinizi hallettikten sonra burada ailenizle lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.
  • Lokum Burger Alibeyköy: Bilgi Üniversitesi’nin hemen arkasında yer alan Lokum Burger, öğrenciler tarafından oldukça tercih edilen bir mekân. Hamburgerleri ise oldukça övgü topluyor, mutlaka denemenizi öneririz.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Ünlü Mezunları Kimler?

  • Hazal Kaya: Ünlü oyuncu Hazal Kaya, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümünden mezun olmuştur.
  • Meriç Aral: Ünlü oyuncu Meriç Aral, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur.
  • Enis Arıkan: Oyuncu Enis Arıkan, Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Performans Bölümü mezunudur.
  • Sıla Gençoğlu: Ünlü sanatçı ve söz yazarı Sıla, İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal bölümünden mezun olmuştur.
  • Uraz Kaygılaroğlu: Ünlü oyuncu ve sunucu Uraz Kaygılaroğlu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümü mezunudur.

İstanbul’a Gelmişken Buralara da Gidin

Sayısız medeniyetin başkenti, güzelliği dillere destan olan İstanbul, pek çok tarihi mekâna sahip ve sizi sürekli şaşırtan bir şehir özelliğini günümüzde de koruyor. Normal bir sokakta yürürken bile doğal bir güzelliğe veya tarihi bir yapıyla karşılaşabilirsiniz.Haydi, gelin beraber bu şehrin gezilmesi gereken rotalarını keşfedelim.

Teleferik aracılığıyla ulaşırken mükemmel manzaralara tanıklık edeceğiniz Pierre Loti Tepesi, size oldukça huzurlu anlar yaşatacak. Ayrıca tepede bulunan kahvecide kendinize ısmarladığınız sıcak içeceğinizi yudumlarken şehrin manzarasını izleyebilir, keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Sonraki durağımız ise Sütlüce’de bulunan Miniatürk. İçerisinde Türkiye’nin ikonik simgelerinin minyatür halleri bulunan Miniatürk, ailenizle beraber hem eğlenceli, hem de kaliteli bir aktivite yapma fırsatı sunuyor. Mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir diğeri ise Rahmi M. Koç Müzesi. Müzede klasik arabalardan uçaklara, küçücük iğnelerden denizaltılara kadar pek çok obje bulunuyor. Ulaşım ve iletişim tarihinin en güzel örneklerinden biri.

Son durağımız ise Ayasofya Camii. Pek çok din için manevi bir değer taşıyan Ayasofya, pek çok tarihi ögeyi de içinde barındırmakta. Mesela caminin sütunları çeşitli antik kentlerden getirilmiş. Caminin içerisine girdiğinizde görebileceğiniz çeşitli dinleri simgeleyen birçok mozaik eser mevcut. Burayı gezerken tarihi de sentezleyebilir, ayrıca görsel olarak ciddi manada bir şölen yaşayabilirsiniz.

Eğer İstanbul’da daha fazla yeri gezmek istiyorsanız, İstanbul Gezilecek Yerler adlı içeriğimizi okuyarak kendinize yeni bir rota çizebilirsiniz.