Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
İstanbul Modern hangi gün ücretsiz, İstanbul Modern'de Müze Kart geçerli mi?

İstanbul Modern hangi gün ücretsiz, İstanbul Modern'de Müze Kart geçerli mi?

Paylaş
Editor  
Eklenme: 27 Eylül 2024 - 10:31
 • Son Güncellenme: 27 Eylül 2024 - 10:32
İstanbul Modern hangi gün ücretsiz, İstanbul Modern'de Müze Kart geçerli mi?

İstanbul’un kalbinde, Boğaz’ın eşsiz manzarasına karşı konumlanmış olan İstanbul Modern, Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi olarak 2004 yılında kapılarını sanatseverlere açtı.  Müzenin her köşesi, modern sanatın büyülü dünyasında bir yolculuğa çıkmak isteyen ziyaretçiler için adeta bir hazine niteliğinde. Sergi salonlarından eğitim programlarına, film gösterimlerinden atölye çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede etkinlikler sunan İstanbul Modern, sanatın her formunu kucaklıyor ve herkese ilham kaynağı oluyor.  Peki İstanbul Modern hangi gün ücretsiz, Müze Kart geçerli mi? İşte merak edilen cevaplarıyla İstanbul Modern...

{ad:0}

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

İstanbul Modern nerede, otopark var mı? İstanbul Modern'e nasıl gidilir?

İstanbul'un Karaköy'de konumlanan İstanbul Modern, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi arasında yer alıyor. Türkiye’nin sanatsal mirasını korumakla kalmayıp, aynı zamanda genç sanatçılara ilham vererek yeni ufuklar açan müzeye toplu taşıma ya da kendi aracınızla ulaşmanız mümkün. Metro kullanacaksanız M2 Yenikapı - Hacıosman Metro Hattı'nı kullanarak Şişhane durağında inebilirsiniz. İstiklal Caddesi çıkışından çıkarak yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüşle İstanbul Modern'e ulaşabilirsiniz. T1 Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı'nı kullanarak Tophane durağında inebilirsiniz. Müze durağa çok yakın bir mesafede yer alıyor. Aynı zamanda Karaköy durağında geçen otobüs hatlarını kullanabilirsiniz.  Ayrıca Kadıköy veya Üsküdar'dan kalkan vapurlarla Karaköy’e gelebilir, ardından kısa bir yürüyüşle İstanbul Modern’e ulaşabilirsiniz.

Eğer kendi aracınızla geliyorsanız, İstanbul Modern’in kendisine ait bir otoparkı bulunmuyor.  Galataport otoparkı J kapısı müzeye en yakın çıkış noktasıdır. Ancak otoparkın kapasitesi sınırlı olabiliyor, bu yüzden erken saatlerde gitmekte fayda var. Alternatif olarak, çevredeki diğer otopark alanlarını da değerlendirebilirsiniz.

İstanbul Modern hangi günler ücretsiz, Müze Kart geçerli mi? Bilet fiyatları nedir?

İstanbul Modern'i Eczacıbaşı Topluluğu’nun desteğiyle 18-25 yaş arası tüm gençler her salı 10.00-14.00 saatleri arasında ücretsiz gezebiliyor. Ayrıca İstanbul Modern Paribu’nun desteğiyle her perşembe 10.00-14.00 saatleri arasında kapılarını tüm ziyaretçilere ücretsiz olarak açıyor. Pazartesi günleri kapalı olan İstanbul Modern, diğer günler 10:00-18:00 arasında açık. İstanbul Modern'de Müze Kart geçerli değildir. Giriş ücretleri ise şu şekildedir;

Tam: 330 TL

İndirimli (Öğrenci, Öğretmen,

ve 65 Yaş Üstündekiler): 190 TL

Gruplar (10 kişi ve üzeri): 190 TL

Uluslararası ziyaretçiler

Tam: 650 TL

İndirimli (Öğrenci ve 65 Yaş Üstündekiler): 400 TL

Gruplar (10 kişi ve üzeri): 400 TL

İstanbul Modern Sinema: 190 TL 

İstanbul Modern Üyeleri, Engelli Ziyaretçiler, 12 Yaşından Küçük Çocuklar, ICOM, CIMAM, MMKD Kart Sahipleri: Ücretsiz

İndirimli giriş için (Öğrenci, Öğretmen ve 65 Yaş Üstündekiler) ilgili kimlik kartının gişede ibraz edilmesi gereklidir.

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

İstanbul Modern'deki bu sergileri kaçırmayın!

Olafur Eliasson-Senin Beklenmedik Karşılaşman

Olafur Eliasson’un Türkiye’deki ilk sergisi olan “Senin Beklenmedik Karşılaşman,” İstanbul Modern’de sanatseverlerle buluşuyor. Küratörler Öykü Özsoy Sağnak, Nilay Dursun ve Ümit Mesci’nin titizlikle hazırladığı bu sergi, Eliasson’un 30 yıllık yaratıcı yolculuğunu keşfetmeniz için harika bir fırsat sunuyor. Su, ışık, renk, algı, hareket, geometri ve çevre gibi temaları işleyen 40'a yakın eser, adeta birer gizemli kapı gibi sizi içine çekiyor. En özel yanı ise, bu eserlerin ancak siz onlarla buluştuğunuzda tamamlanması ve her seferinde bambaşka bir deneyime dönüşmesi.

Tarih: 7 Haziran 2024 – 9 Şubat 2025

Chiharu Shiota-Dünyalar Arasında

Japon sanatçı Chiharu Shiota, İstanbul Modern’de izleyicileri büyüleyecek bir deneyim sunuyor! “Dünyalar Arasında” adlı bu özel sergi, Japonya ve Türkiye arasındaki 100 yıllık dostluğa ithafen hazırlandı. Sanatçının hafıza, varoluş, göç ve insan deneyimi gibi derin temaları ele aldığı bu eseri, performans, video, yerleştirme ve resim gibi farklı disiplinleri bir araya getiriyor. 6 Eylül’den itibaren İstanbul Modern'de sergilenecek bu çalışma, kırmızı ipliklerle örülmüş bir ağ gibi sergi salonunu sarıyor ve içinde yerleştirilen bavullarla “yokluk içinde var olma” temasını etkileyici bir biçimde hissettiriyor. Kırmızı iplikler, tıpkı damarlardaki kan gibi, hayatın akışını, insanları, duyguları ve anıları birbirine bağlayarak ortaya unutulmaz bir görsel şölen çıkarıyor.

Tarih: 6 Eylül 2024- 20 Mayıs 2025

Güncel sergi takvimine İstanbul Modern'in web sitesinden ulaşabilirsiniz!