Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
İstanbul'da ücretsiz plajlar hangileri? İstanbul ücretsiz plajlar listesi

İstanbul'da ücretsiz plajlar hangileri? İstanbul ücretsiz plajlar listesi

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 01 Temmuz 2024 - 18:34
 • Son Güncellenme: 04 Temmuz 2024 - 06:57
İstanbul'da ücretsiz plajlar hangileri? İstanbul ücretsiz plajlar listesi

İstanbul'da serinlemek ve güneşlenmek için birçok ücretsiz plaj seçeneği olduğunu biliyor muydunuz? 2024 yılında da denizin, güneşin ve kumsalın tadını çıkarmak için bir kuruş bile harcamanıza gerek yok!

{ad:0}

Caddebostan, Menekşe, Florya ve Burgazada Halk plajları. İstanbul'da bulunan en güzel ve popüler ücretsiz plajlardan bazılarını sizler için derledik. Hem Avrupa Yakası'nda hem de Anadolu Yakası'nda denize girilebilecek birçok alternatif sunan bu plajlar, her bütçeye ve zevke uygun seçenekler sunuyor. Gidebileceğiniz ücretli İstanbul plajları hakkında bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz. 

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

İstanbul Anadolu Yakası Ücretsiz Halk Plajları

Caddebostan 2 ve 3 Halk Plajlarıı

İstanbul’un Anadolu yakasında Kadıköy Belediyesi tarafından işletilen Caddebostan Halk Plajı,  Caddebostan sahilinde kıyıya kum dökülerek yaptırılmış halka açık bir plajdır. Toplamda biri ücretli 3 adet halk plajından oluşan Caddebostan Plajları merkez bir konumda olduğu için İstanbullular tarafından yoğun ilgi görüyor. Plaja giriş ücretsiz ve herhangi bir rezervasyon yapmanıza gerek yok. Bu nedenle, İstanbul’da bütçe dostu bir plaj alternatifi arayanlar için ideal bir seçenektir. Ayrıca, plajda duş ve tuvalet gibi temel hizmetler de mevcut. Plajın yakınında çeşitli restoranlar ve kafeler bulunmaktadır. Bu sayede ziyaretçiler hem güzel bir gün geçirebilir hem de lezzetli yiyeceklerin tadını çıkarabilirler.

Caddebostan Sahilinde toplam bin metre uzunluğunda sahil şeridi üzerinde bulunan bu plajlar, özellikle yaz aylarında sıcaktan bunalan İstanbul halkı için bir serinleme yeri. İnce kumlu olan plajda yer yer çakıl da görülüyor. Caddebostan Halk Plajı, kumlu oldu için plaj ile çocuklu aileler için uygun.  Denizi yapılan çalışmalar sonrasında denize girilebilir raporu alınarak hizmete sunulmuştur. Anadolu yakasında Kadıköy civarında oturanlar için en kolay ulaşılabilen plajdır.: 

NOT: Caddebostan 1 plajı ücretliyken Caddebostan 2 ve 3 plajları ücretsizdir. Caddebostan 1  plajı ücretlidir. İstanbulkart ile giriş yapılacak Caddebostan 1 Plajı’na giriş ücreti 60 lira, öğrenciler için ise 30 liradır.

{search:kadikoy-otelleri,Kadıköy Otelleri}

Şile Akçakese Plajı

Şile Akçakese Plajı İstanbul'daki ücretsiz plajlardan biri. Hem yerli halk hem de İstanbul’a gelen turistler tarafından tercih edilen bu plaj, geniş kumsalı ve berrak denizi ile dikkat çekiyor.  Şile Akçakese Plajı’nın diğer avantajları arasında temiz tuvaletler, duş alanları ve dinlenme alanları mevcut. Ayrıca çevredeki restoranlar ve kafeler sayesinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz. Eğer İstanbul’da ücretsiz bir plaj arayışındaysanız, Şile Akçaese Plajı sizin için ideal bir seçenek. 

{search:sile-otelleri,Şile Otelleri}

Şile Ayazma Plajı

İstanbul’un güzel plajlarından biri olan Şile Ayazma Plajı, şehir merkezine yakın konumu ve ücretsiz olmasıyla dikkat çekiyor.  Şile Ayazma Plajı, temiz denizi ve kumsalıyla tatilcilerin rahatlıkla keyifli vakit geçirebileceği bir ortam sunuyor. Ayrıca plajda bulunan tesislerde yiyecek-içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. İstanbul’un kalabalık ve yoğun yaşamından uzaklaşarak doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için Şile Ayazma Plajı'nı ziyaret edebilir, bu plajda denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Tuzla Halk Plajı

İstanbul’un Anadolu yakasında Tuzla ilçesi sınırları içerisinde bulunan Tuzla Halk Plajı, Anadolu yakasında ücretsiz denize girebileceğiniz güzel yerler arasında bulunuyor. Anadolu yakasındaki denize girilebilecek en nezih ve temiz yerler arasında gösterilen Tuzla Plajı Çarşamba-Perşembe-Cuma günleri kadınlara özel olarak tahsis edilmiş. Plajda 29 soyunma kabini, 8 adet duş alma yeri, 3 adet 4’lü sistem açık duş, 3 bay – 2 bayan wc, yüzer (platform) iskele, cankurtaran, şemsiye – şezlong hizmeti bulunuyor ve 2 adet büfesinde balık ekmek, Sandviç ve içecek çeşitleri satılıyor. Bu büfede satılan ürünlerin fiyatları gayet hesaplı. Plajın yan tarafında belediye ye ait işletmesi olan Palmiye Balık Lokantası yer alıyor. Burada da fiyatlar oldukça uygun.

{search:tuzla-otelleri,Tuzla Otelleri}

Uzunkum Plajı

Uzunkum Plajı, Şile'de bulunan ücretsiz plajlardan. Plajın ince bir kumu, ılık ve temiz aynı zamanda dalgalı bir denizi var.  Halk plajı olduğu için yerel halk tarafından özellikle hafta sonları yoğun ilgi gösteriliyor. Uzunkum Plajı için Şile’de bulunan diğer plajlara göre denizi en temiz olanı desek yanlış olmaz. Plajda duş, tuvalet, soyunma kabini, şezlonglar, gözetleme kulesi, cankurtaran, şemsiyeler ve otopark da yer alıyor. Sahil genişliği 40 metre uzunluğu ise 700 metre.

Büyükada Halk Plajı

İstanbul’un Anadolu yakasında Kadıköy-Pendik ilçesi arasında Marmara denizi açıklarında bulunan Büyükada içinde bulunan plajlardan bir tanesi.  Şehirden uzak sessiz sakin denize girmek isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Siz de İstanbul’un yoğun iş temposundan özellikle kalabalığından kaçmak isterseniz Burgazada’ da bulunan ücretsiz halk plajı olan bu yeri tercih edebilirsiniz. Denizinin yosunlu ve taşlık olsa da, denizi temiz ve İstanbul'un diğer plajlarına kıyasla sakin olduğu için tercih ediliyor.

{search:buyukada-otelleri,Büyükada Otelleri}

Burgazada Çamakya Plajı

Çamakya Plajı, Marmara denizi açıklarında bulunan Burgazada içinde bulunan plajlardan bir diğeri. Aile plajı olmasından dolayı en çok tercih edilen plajı desek yanlış olmaz. Asfalt yolun hemen dibinde, kum ve çakıl taşının karışık olduğu bir yer. Enine 8-10 metre uzunluğunda küçük bir yer, denize giriş kısımları ve denizin içi taşlıktır. Denizinin temiz olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul'da denize girilecek yerler hakkında bilgi almak için içeriğimize bakabilirsiniz. 

{search:burgazada-otelleri,Burgazada Otelleri}

Beykoz Küçük Su Plajı

İstanbul’un Beykoz ilçesi Çatalca-Kocaeli bölümünün Kocaeli Yarımadası batısında yer alıyor. Boğaz köprüsüne manzarasında denize girme keyfi yaşamak isteyenlerin güzel vakit geçireceği bir yerdir burası. Beykoz Küçük Su Plajı, manzarası ve tertemiz yosunsuz denizi ile tatilcilerin gözdesi konumundadır. Plaj ortalama 350 kişiye denize girme ve güneşlenme imkânı bulunuyor. . Plajda, 200 şezlong, 200 şemsiye, 1 adet cankurtaran kulesi, 5 cankurtaran çalışanı, 1 adet can kurtarma botu, 1 adet ambulans, 1 büfe, 4 adet wc-lavabo, 10 giyinme kabini, 78 adet soyunma dolabı, 8 tuvalet ve 1 adet 6 kişilik açık duş yeri bulunuyor. Yaz aylarında özellikle hafta sonları buraya gelmek isteyenler biraz erken hareket etmelisiniz. Az sayı  şezlong ve şemsiye imkânı mevcut.

{search:beykoz-otelleri,Beykoz Otelleri}

İstanbul Avrupa Yakası Ücretsiz Halk Plajları

Kilyos Burç Plajı

İstanbul’da  ücretsiz ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan plajlardan biri de Kilyos Burç Plajı.. İstanbul’un kuzeyinde, Karadeniz’e kıyısı yer alan plaj, geniş ve temiz kumsalıyla dikkat çekiyor. Ayrıca plajda bulunan tesislerde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoranlar, kafeler ve duş alanları da mevcut. Plaja ulaşım da oldukça kolay. Toplu taşıma araçları veya özel araçlarla rahatlıkla ulaşabilir, burada otopark imkanından da yararlanabilirsiniz.

{search:kilyos-otelleri,Kilyos Otelleri}

Kilyos Değirmenburnu plajı

İstanbul’da ücretsiz plajlar arasında yer alan Kilyos Değirmenburnu Plajı, İstanbul’un Karadeniz kıyısında bulunur ve şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için iyi bir seçenek. Plajda duş, tuvalet ve soyunma kabinleri gibi temel olanaklar da bulunuyor. Sörf, yelken ve kano gibi aktivitelere meraklıysanız da bu plaja mutlaka uğramalısınız.

Menekşe Plajı

İstanbul’un Avrupa Yakasında Küçükçekmece Gölü ile Florya Güneş Plajı arasında bulunan Menekşe Plajı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen bir halk plajı. Plajın 620 metre sahil şeridi bulunuyor. Menekşe plajının sahili yarı kum çakıl karışımıdır. Plajda şezlong, şemsiye, 3 cankurtaran kulesi ve 2 tane cankurtaran mobosu, 10 kişilik cankurtaran ekip, 1 adet ambulans ve 1 tane de kurtarma botu yaz tatili boyunca hizmet hizmet veriyor. Ayrıca yiyecek içecek ihtiyaçlarınızın karşılanması için büfe ve 300 araç kapasiteli otoparkı var. 

Yeşilköy Çiroz Halk Plajı 

Bakırköy'de bulunan Yeşilköy Çiroz Halk Plajı belediye ait ücretsiz halk plajlarından biri. Plajda 500 adet şezlong ve 500 adet şemsiye, 2 cankurtaran kulesi, 12 cankurtaran personeli, 1 kurtarma botu, 1 ambulans, 2 büfe, 80 soyunma kabini, 228 adet emanet dolabı, 20 adet tuvalet kabini, 12 duş, 2 adet voleybol sahası, 1 adet mini futbol sahası yer alıyor. İçerisinde çok büyük bir tesis olmasa da ihtiyaçlarını karşılayacağınız küçük işletmelere yakın.  

{search:bakirkoy-otelleri,Bakırköy Otelleri}