İstanbul’da hem kentin içinde olup hem de kentin kalabalığından, kaçabileceğiniz pek çok piknik alanı var. Ailelerden arkadaş gruplarına kadar geniş bir kesimin tercih ettiği İstanbul piknik alanları, şehrin dört bir yanına yayılmış durumda. Üstelik bazıları standart imkânlar sağlarken bazı piknik alanları ise son derece gelişmiş vaziyette. Peki bu alanlar nereler ve özellikleri neler? İlçe ilçe İstanbul piknik alanlarını sizin için derledik!
{ad:0}İstanbul’un en güzel ve en eski mesire yerlerinden birisi olan Mihrabat korusu, kolay ulaşımı nedeniyle İstanbullular tarafından en çok tercih edilen piknik alanlarından biri. Boğaz manzarası yanında, iki yüz dönümlük kocaman bir arazide bulunan mesire alanında dilediğiniz yerde piknik yapabilir, yürüyüş parkurları sayesinde doğada daha fazla vakit geçirebilirsiniz. Mesire alanı içerisinde tuvaletler, kafeterya hizmeti, çocuk oyun alanları da bulunmaktadır.
{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}
İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alan Polonezköy, yemyeşil alanları, doğal yapısı ile en nadide İstanbul piknik alanlarını sunan yerlerden. Öyle ki bölgede kır düğünü yapılabilecek sayısız işletme yeri de mevcut. Özellikle İstanbul Anadolu Yakası piknik alanları listesini merak ediyorsanız Polonezköy’deki birbirinden harika yerleri aşağıda keşfedebilirsiniz.
Metropolün kalabalığından kaçacağınız güzel bir pazar günü programı için Polonezköy Tabiat Parkı nokta atışı bir seçim. Burası yaklaşık 3,000 hektarlık bir alanda yer alıyor. Şehrin yüzölçümü açısından en büyük tabiat parkı da Polonezköy Tabiat Parkı. Piknik, kamp gibi birçok açık hava etkinliği yapabileceğiniz park çevresinde kır düğünü organizasyonları yapan yerler de var. Park, zengin bitki çeşitliliğine ve yaban hayatına ev sahipliği yapıyor. Gürgen, ıhlamur, kayın, karaçam, karaağaç, meşe, kızılçam ağaçlarına ve yaban domuzu, çakal, kızıl geyik, karaca, tilki, gelincik, sincap, doğan, şahin ve baykuş hayvanlara rastlamanız mümkün.
{search:polenezkoy-otelleri,Polenezköy Otelleri}
Parka yaklaşık 7 km uzaklıktaki Cumhuriyet Köyü’ne giden 137 numaralı Kavacık - Beykoz – Riva – Cumhuriyet Köyü otobüsüne binebilirsiniz. Ayrıca Ümraniye’den kalkan 138 numaralı otobüs de parka oldukça yakın Cumhuriyet Köyü’ne gidiyor. Ayrıca Beykoz’dan da birçok toplu taşıma aracına binebilirsiniz.
Öğrenci & İndirimli: 2,5 TL / Tam Bilet: 5 TL / Otobüs: 135 TL / Midibüs: 75 TL / Minibüs: 45 TL / Otomobil: 15 TL / Motosiklet: 10 TL / Bisiklet: 5 TL
Konaklama, piknik, düğün organizasyonu gibi olanaklara sahip olan Green House Garden Park’ta da yeşile doyacağınız aktiviteler planlayabilirsiniz. Restorandan yüzme havuzuna, canlı müzikten kurumsal etkinliklere kadar hizmetlerini genişleten Green House Garden Park içerisinde yiyecek – içecek sunan pek çok mekân da var. Parkın açık adresi şu şekilde: Reşadiye Cad., No:25 Cumhuriyet Mahallesi / Polonezköy / Beykoz – ISTANBUL
Parkın bulunduğu Reşadiye’ye 11R, 138, 9H otobüsleri ile ulaşabilirsiniz.
Beykoz’un Cumhuriyet Köyü’nde yer alan Cumhuriyet Park Piknik Alanı, piknik, kur düğünü, kış bahçesi hizmetleri sunuyor. Ayrıca mangal servis hizmetine de sahip olan parkta aileniz, sevdikleriniz ile beraber doğa ortamının tadını çıkarabilir, damak tadınızı şenlendirebilirsiniz. 09.00 – 21.00 saatleri arasında faaliyet gösteren Cumhuriyet Park Piknik Alanı açık adresi ise şu şekilde: Beykoz caddesi No:44 / 1 Cumhuriyet Köy / Beykoz / İstanbul
137, 138 numaralı otobüsler ile Cumhuriyet’te inebilirsiniz.
İstanbul Anadolu Yakası’nda piknik alanı arayanlar rotasını Şile’ye çevirebilir. Karadeniz’in kıyısında olduğu için Şile’de hem piknik alanları hem de birbirinden güzel sahil ve plajlar keşfedebilirsiniz.
Şile’de ücretsiz bir piknik alanı arıyorsanız en iyi seçimlerden biri Ağlayan Kaya Piknik Alanı’dır. Muhteşem doğası, denizi, kayalıkları ve orman havası ile tüm tabiatı eş zamanlı olarak deneyimleyebileceğiniz bölge, genelde bahar aylarında da sakin. Ancak tuvalet ve su gibi imkânların olmadığını hatırlatalım. Alanda mangal yapmak yasak. Daha çok 3 – 5 saat doğal ortamda vakit geçirmek isterseniz Ağlayan Kaya Piknik Alanı’nı tercih edebilir, yanınıza yiyeceklerinizi alabilirsiniz.
Üsküdar’dan kalkan 139 numaralı otobüsler ile Şile Terminal’de inebilirsiniz. Buradan piknik alanı yaklaşık 2 km uzaklıkta.
İstanbul şehir merkezine pek de uzak sayılmayan Saklı Göl doğa tutkunları için eşsiz bir seçenek. Karamandere köyü içerisinde konumlanan bu göl özellikle kahvaltı için tercih ediliyor. Doğal güzellikleri ile meşhur olan bu köyde doğa yürüyüşü yapabilir ve bölgenin tadını çıkarabilirsiniz. Burada kendi mangalınızı yakmak isterseniz masa ve mangal fiyatları ücretli olmakla beraber otopark için herhangi bir ücret alınmadığını bilmenizde fayda var. Masa kiralama için ise bir miktar ödeme gerekiyor. Ücretlendirme yıldan yıla değişebiliyor, güncel olarak takip etmelisiniz.
139, 139A ve 139T gibi otobüsler ile bölgenin yakınına ulaşabilirsiniz.
Şile’de deniz manzaralı bir piknik alanı arıyorsanız Serintepe Piknik Alanı doğru seçim. Burada işletmeden mangal kiralayabilirsiniz. Mangal için yiyeceklerinizi ise gerek restoran aracılığıyla alabilir gerek kendiniz getirebilirsiniz. Ayrıca işletme otopark imkânı da sunuyor. Bölgenin serin bir havasını olduğunu bilmenizde de yarar var. Bu nedenle havaya aldanmayıp mutlaka yanınızda hırka götürmeniz önemli.
{search:sile-otelleri,Şile Otelleri}
139, 139A ve 139T gibi otobüsler ile bölgenin yakınına ulaşabilirsiniz.
İstanbul’un eski yerleşim yerlerinden biri olan Beykoz’da da pek çok piknik alanı var. Gerek düğün – nikah organizayonları gerek piknik, kamp, mangal, yürüyüş gibi aktiviteler için açılan bu piknik alanları Beykoz’un değerini de artırıyor!
Karlıtepe Mesire Alanı, belediye bünyesinde faaliyet gösteriyor. Seyir terasları, piknik, gezinti, spor alanları, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla İstanbul’un manzaralarından birini sunuyor. 3 köprüyü de gören ender manzarası ile dikkat çeken Karlıtepe Mesire Alanı’nda kır restoranı, doğalgaz mangal üniteleri gibi imkânlar sunuluyor. Doğal gazlı mangal ünitelerinde kilogram başına ücretlendirme yapılıyor.
121BS, 135K, 15TY gibi otobüsler ile mesire alanına ulaşabilirsiniz.
Hafta içi; otomobil 20 TL, minibüs 40 TL, midibüs – kamyonet – pickup 40 TL, otobüs – kamyon 60 TL, motosiklet – akülü araç – ATV / arazi aracı 10 TL’dir.
Hafta sonu; otomobil 40 TL, minibüs 80 TL, midibüs – kamyonet – pickup 80 TL, otobüs – kamyon 120 TL, motosiklet – akülü araç – ATV / arazi aracı 20 TL’dir.
Riva’da hem denizin keyfini çıkarıp hem de piknik yapmak için Elmasburnu Tabiat Parkı’nı seçebilirsiniz. Riva’da Elmasburnu Tabiat Parkı ve Plajı, 9 bin metrekare yürüyüş alanı ve 165 adet piknik ünitesi, doğal gazlı mangal üniteleri ve koy manzaralı günübirlik tatil imkânı da sunuyor. Plajda Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri kadınlar günleridir. Bu günlerde 7 yaş üzeri erkek çocuk alınmıyor. Ayrıca çocuk parkı, loca, restoran gibi hizmetleri de var. 07.00 - 22.00 saatleri arası hizmet veren parkta 275 araç kapasitesi mevcut.
137, 136R otobüsleri ile Riva’ya gidebilirsiniz. Buradan park alanı yürüyerek yaklaşık 10 dakika sürüyor.
İBB Sosyal Tesisleri kapsamında olan Beykoz Korusu, sizi Boğaz’ın büyüleyici manzarası ile karşılıyor. Orman havası ve yeşil dokusu ile de adeta İstanbul’da olduğunuzu unutturuyor. 150 dönümlük alana sahip olan Beykoz Korusu, 2 bin 783 metrekarelik açık alan ve 711 metrekarelik restoran bölümü ile aynı anda 1.000 kişiye kadar hizmet verebiliyor. Sincap ve tavşanların özgürce yaşadığı bölge, harika bir pazar yürüyüşü yapabilir, restoranda karnınızı doyurabilirsiniz.
121A, 15BK, 15TA otobüsleri ile Beykoz Korusu yakınlarına ulaşabilirsiniz.
Bu mesire alanı Beykoz ilçe merkezine yakın ve ulaşımı kolay bir yer olarak karşınıza çıkıyor. Anadolu yakasının keyif veren mekanlarından biri olan Kaymakdonduran, aynı zamanda yürüyüş yapmak için de harika bir yer. Geniş bir ormanlık alan içerisinde bulunan mesire yeri bireysel geziler ve çocuklu aileler için ideal bir nokta. Kaymakdonduran Mesire Alanı’nda araç sahipleri girişte belli bir ücret ödüyorlar.
{search:beykoz-otelleri,Beykoz Otelleri}
11ÇB, 135G, 135K otobüsleri ile merkezde yer alan Kaymakdonduran Mesire Alanı’na ulaşabilirsiniz.
Şehrin stresinden kurtulup, çok uzaklaşmadan gidilebilecek en güzel noktalardan birisi Kartal ve Pendik ilçelerinin üst kısımlarında bulunan Aydos Ormanları. Şehre çok yakın olması nedeniyle özellikle hafta sonu İstanbullular tarafından tercih edilen ormanda piknik ve mangal yapabileceğiniz gibi, orman içerisinde bulunan Aydos Gölü’nde balıkta tutabilirsiniz. Ayrıca birkaç özel şirketin yapmış olduğu grupça oynanan paintball aktivitesini de burada arkadaş veya aile grubunuzla yapabilirsiniz.
İstanbul Avrupa Yakası piknik alanları sunan yerler içerisinde ise şüphesiz ki Sarıyer başı çekenlerden. Sarıyer, bir yandan İstanbul Boğazı'na, öbür yandan da kuzeyde Karadeniz'e doğru alçalan bölümlerden oluşuyor. İlçede keşfedebileceğiniz bazı piknik alanları aşağıda!
İstanbul’un en büyük yeşil alanı olan Belgrad Ormanı, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde, ulaşımı pek zahmetli olan bir ormanlık alan. Ne kadar uzak ve büyük bir alanda olsa da İstanbul’un kalabalığını hissedeceğiniz bir yer. İstanbul’da az olan yeşil alanlar nedeniyle, özellikle nüfusu kalabalık Avrupa Yakası'nda yaşayan insanlar hafta sonu temiz oksijen almak için akın akın arabalarıyla Belgrad Ormanına geliyor. Piknik ve mangal yapacak insanlar dışında spor yapan, düzenli bisiklet ve koşu antrenmanı yapanlar için de tercih edilen bir yer olması nedeniyle hafta sonları özellikle bir hayli kalabalık. Ne diyelim umarım tez zamanda İstanbul’daki yeşil alanlar artar ve nüfus dengeli bir şekilde bu yeşil alanlara bölünür.
151, 48D, 59RK gibi otobüsler ile bölgeye gidebilirsiniz.
İstanbul’un en eşsiz piknik alanlarından Kirazlıbent Tabiat Parkı, yıl içerisinde binlerce İstanbullunun şehrin gürültüsü ve kalabalığından kaçmak için tercih ettiği yerler arasında. Belgrad Ormanı’nda konumlanmış durumda olan piknik alanı, 2011 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından bir tabiat parkı olarak ilan edilmiştir. Belgrad Ormanı içerisindeki 9 doğa parkından biri olan Kirazlıbent, yaklaşık 47 dönüm alan kaplıyor. Yürüyüş, bisiklet ve piknik alanı gibi olanaklara sahip parkta işletme hizmetleri olmadığı için yiyeceğinizi, içeceğinizi kendiniz getirmelisiniz.
48A, 48L, 50G gibi otobüsler ile civara ulaşabilirsiniz.
Sarıyer keşfi ile ilgili içeriğimizi de inceleyin!
{search:sariyer-otelleri,Sarıyer Otelleri}
İstanbul’un kuzeyine doğru gidildiğinde Eyüpsultan ilçesine bağlı bir bucak merkezi olan Kemerburgaz dikkat çekiyor. Burada da birbirinden harika doğal ortamlar var.
Göktürk’te bulunan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla İstanbulluların hizmetinde olan Kemerburgaz Kent Ormanı, yaklaşık 5500 metrekare bir alanda içerisinde yürüyüş parkurlarının, spor alanlarının, restoran ve kafe gibi tesislerin yanı sıra piknik alanlarına da sahip, hafta sonu huzur içerisinde, çok fazla kalabalığa karışmak istemeyenler için adeta biçilmiş kaftan. Uçsuz bucaksız bu ormanlık alan içerisinde sanat ve spor faaliyetlerinin yanı sıra, bireysel aktivitelerde bulunarak aynı zamanda Seyir Kulesi’nde şehre tepeden de bakabilirsiniz.
48G, 48U otobüsleri ile Kemerburgaz Kent Ormanı’na gidebilirsiniz.
Burası serpme kahvaltı, kendin pişir kendin ye, çocuk oyun alanları, özel kamelyalar, ızgara çeşitleri gibi imkanlar sunuyor. Çeşitli organizasyonlara da açık olan Binbaşı Çeşmesi Mesire Alanı, mangalseverler için özellikle ideal. Alan içerisinde yer alan ve faydalı olduğuna inanılarak geçmişte efsaneleşen çeşmesi de meşhurdur. Devasa bir ormanlık alanın içerisinde oksijene doymak için Binbaşı Çeşmesi Mesire Alanı’nı tercih edebilirsiniz.
48A, 48D, 48L toplu taşımalarını kullanabilirsiniz.
İstanbul'un En Popüler 7 Mangal Alanı içeriğimizi de keşfedin!
Adını yeşil alanlarının bolluğundan alan Bahçeşehir, İstanbul Avrupa Yakası’nda piknik alanları arayanlar için biçilmiş kaftan. Başakşehir ile Esenyurt arasında kalan semt, yüksek sosyoekonomik sınıfın egemen bir yer.
Bahçeşehir Gölet Parkı, İstanbul’un ilk ve en büyük suni göletine ev sahipliği yapıyor. 26.000 m2 lik bir alanı kaplayan Bahçeşehir Göleti, 300 bin m2’lik Bahçeşehir Park rekreasyon alanı içindedir. Burada ise restoran, oyun alanları, yürüyüş yolu, çay bahçesi, spor alanları bulunuyor. Ailece piknik yapmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir yer.
142B, 146F, 146T, 147 ve MR51 otobüsleri parkın yakınlarından geçiyor.
Fıstık çamları altındaki geniş düzlükler, yürüyüş yolları, tilki, şahin ve diğer yabani hayvanları ile kentin önemli doğal alanlarından biridir. 50 bin dönümlük bir alanda olan park ve orman, 6 giriş kapısına sahip. Ormanlık bir bölgede bulunan bölgede tuvalet, lavabo, mescit, çocuk oyun parkı, koltuklu ahşap piknik masaları ve diğer sosyal donatılar yer alıyor.
36AS, 36AY, 79FY parkın yakınlarından geçiyor.
Başak mahallesi 4 ve 5. Etap’larda yer alan Sular Vadisi; 550.000 m2’lik kaplıyor. Vadide 20.000 m2 yumuşak zemin (EPDM) yürüyüş yolları, bisiklet yolları, her yaşa hitap eden temalı oyun parkları, açık alan fıtness ve barfiks takımları, spor sahaları, kay kay pisti, park içi WC’ler, restoranlar, kafeler, sosyal ve sportif tesisleri var.
78, 78C, 78F, 78H, 79E, 98H vadinin yakınlarından geçiyor.
Büyük bir kısmı ormanla kaplı olan Çatalca, aynı zamanda yazlıkçıların da uğrak yeridir. Şehrin en büyük yüzölçümüne sahip olan ilçesidir. Sahil uzunluğu ise yaklaşık 135 km’dir. İlçede birbirinden güzel piknik noktaları bulunuyor.
Çiftlikköy mesire alanının oldukça geniş bir yeri vardır ve piknikçiler için masalar da bulunuyor. İçerisinde tuvalet, voleybol alanı, büfe ve yürüyüş imkanları var. Ancak yakınlarda market olmadığı için, alana hazırlıklı bir şekilde gitmenizi tavsiye ederiz.
11ÇB ve 20 hatları bölgenin yakınlarından geçiyor.
Çatalca'nın Gökçeali köyünde yer alan Piknik Sefası, masa, çatal, bıçak, masa örtüsü hizmetleri veriyor. Girişler ücretli fakat içeride mangal, kömür ve hamak hizmetleri de veriliyor.
402, 403, 404 otobüsleri bölgenin yakınından geçiyor.
İnceğiz köyünde bulunan Şıramandere, büyük bir alan sunuyor. Burada oyun alanları, voleybol sahaları ve at binme gibi farklı etkinlikler ve imkânlar var. Mangal ve tuvalet hizmetleri de sunan Şıramandere'de giriş ücreti alınıyor.
402 numaralı otobüs bölgenin yakınından geçiyor.
Hem yazlıkçıların hem günübirlikçilerin en popüler ilçelerinden biri de Büyükçekmece’dir. Bölge, hem sahilleri hem de ormanlık alanları ile pek çok açık hava etkinliği sunuyor. Büyükçekmece’nin öne çıkan bazı piknik alanları ise şu şekildedir:
Mimaroba Atatürk Parkı, çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapan, kamp sandalyeleri ile sıklıkla gidilen bir yer. Burada tamamen kendi hazırlıklarınız ile güzel bir piknik yapabilirsiniz. Ailelerin temiz hava ve doğal ortam ihtiyacına karşılık veren Mimaroba Atatürk Parkı, sosyal tesisleri, spor tesisleri, evlendirme dairesi, tarihi meydan ve parklarıyla İstanbul’un en çok tercih edilen parkları arasında yer alıyor.
300, 303A, 448 gibi hatlar parkın yakınlarından geçiyor.
Anadolu yakası sahil hattı yıllardır piknik için en çok tercih edilen bölgeler başında yer alıyor. Marmara Denizini karşınıza alarak uygun bir alana katlanır sandalyelerinizi koyarak ya da çimlere piknik örtülerinizi sererek, sevdiklerinizle zaman geçirmek için ideal birçok nokta var. Son yıllarda yasaklanan mangal nedeniyle artık temiz havada rahatça pikniğimizi yapabileceğimiz bu hatta en çok rağbet gören yerler Maltepe Orhangazi Şehir Parkı, Caddebostan Sahili ve Moda Sahili yer alıyor. Özellikle Maltepe Sahili'nde, doldurma alan nedeniyle oldukça büyük bir bölgeye yayılmış olan bu park içerisinde tenis kortları, basketbol sahası, paten ve kaykay parkuru, çeşitli bisikletli gezinti araçları ve geniş çim alanlar bulunuyor.
Göktürk, özel ulaşım haricinde pek de kolay gidilemeyecek bir konumda olması nedeniyle İstanbul’un kıyıda köşesinde kalmış, pek bilinmeyen bir piknik alanı. Doğal bir gölet bulunan parkta, yürüyüş parkurları ve piknik yapmak isteyenler için masalar bulunmaktadır. İstanbul’un en yüksek oksijen seviyesine sahip olan Göktürk Göleti, doğada olmayı seven İstanbullular için iyi ki var.
İstanbulluların bir nefes almak için en çok tercih ettiği lokasyonlardan biri olan Adalar, sadece bir vapur uzaklığında olması nedeniyle en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor. Büyükada’nın yüzölçümü ve diğer adalara nazaran daha fazla aktivite barındırmasının yanında, ormanlık alanlarının fazla olması sebebiyle de tercih ediliyor. Yakın geçmişe kadar faytonlarla ulaşım sağlanıyorken artık çevre dostu elektrikle çalışan belediye otobüsleri sayesinde ada içi ulaşım sağlanarak Dilburnu Piknik Alanı'na ulaşılabilir.
Dilerseniz, Piknik Malzemeleri Listesi içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.
{search:buyukada-otelleri,Büyükada Otelleri}