Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
İzmir'de manzaralı kahvaltı yerleri: İzmir'de kahvaltı da ne yenir? İzmir kahvaltısında en meşhur yiyecekler ve en iyi 10 kahvaltıcı

İzmir'de manzaralı kahvaltı yerleri: İzmir'de kahvaltı da ne yenir? İzmir kahvaltısında en meşhur yiyecekler ve en iyi 10 kahvaltıcı

Paylaş
Editor  
Eklenme: 10 Eylül 2024 - 12:56
 • Son Güncellenme: 10 Eylül 2024 - 12:57
İzmir'de manzaralı kahvaltı yerleri: İzmir'de kahvaltı da ne yenir? İzmir kahvaltısında en meşhur yiyecekler ve en iyi 10 kahvaltıcı

İzmir lezzetleri denince akla Kemeraltı'ndaki söğüşçüler ya da Kordon'daki balıkçılar gelse de İzmir'de kahvaltı yerleri hem benzersiz atmosferi hem de yöresel Ege lezzetleriyle pek çok kişinin bir araya toplanmasını sağlar. İzmir'in manzaralı kahvaltı yerleri meşhurdur ama sadece manzarası değil kendine has, yerel lezzetleriyle de öne çıkar.  Siz İzmir'e doğru yola çıktıysanız biz de İzmir'de manzaralı kahvaltı yerlerini ve İzmir'de kahvaltıda ne yenir sorularını yanıtlayalım. En iyi 10 İzmir kahvaltıcısı arasından hangisini seçerseniz seçin pişman olmaaycağınızı garantileriz.

{ad:0}

{search:izmir-otelleri, İzmir Otelleri}

İzmir'de Kahvaltıda Ne Yenir?

Ne demişler "Kahvaltı, yalnızca karın doyurmak değil, ruhu beslemektir." Siz de böyle düşünüyorsanız İzmir'de kahvaltı yaparak hem karnınızı hem de ruhunuzu besleyeceksiniz demektir. Her yörenin kahvaltıda yediği ortak lezzetler olsa da kahvaltıları birbirinden özgün kılan kısımlar o yöreye ait reçeteler, yetişen sebzeler ve elbette kültürü oluyor. Hadi o zaman iyice acıktıysanız İzmir kahvaltısında en meşhur yiyecekler sorusunun cevaplarına geçelim.... 

  • Boyoz: İzmir’in simgesi haline gelmiş olan boyuz genellikle haşlanmış yumurta ile birlikte tüketilir. Dışı çıtır içi yumuşak olan boyoz sade ya da ıspanaklı, peynirli gibi farklı çeşitlerde de olabilir.
  • Gevrek: Türkiye’nin diğer bölgelerinde simit olarak bilinen bu lezzet, İzmir’de gevrek adıyla anılır. Çıtır çıtır ve susamla kaplıgevrek, çayla birlikte İzmir kahvaltılarının vazgeçilmezlerindendir.
  • Söğüş: Başka bir bölgede pek rastlayamayacağınız bir kahvaltı lezzeti.Dil ve yanak etlerinin ağırlıklı konulduğu söğüşte tercihe göre beyin ilave edilmeyebiliyor. Kelle Söğüş, piyazlık doğranmış mor soğan, ince kıyılmış maydanoz ve domates üçlüsüyle lavaşın içerine sarılır.
  • Zeytin ve Zeytinyağı: Ege bölgesinde zeytinin ve zeytinyağının önemi büyük olduğundan, kahvaltı sofralarında çeşitli zeytinler ve kaliteli zeytinyağı eksik olmaz. Zeytinlerin yanı sıra, zeytinyağına bandırılmış ekmek de sıkça tüketilir.
  • Tulum Peyniri: İzmir ve çevresinde üretilen İzmir tulum peyniri, kahvaltı sofralarında sıkça yer alır. Yoğun ve tuzlu bir tadı olan bu peynir, ekmekle ya da sade olarak tüketilebilir. Özellikle Bergama tulumunun tadına doyum olmaz.
  • Otlu Gözleme: Ege'nin meşhur otları saymakla bitmez. Sarmaşık, ebegümeci, ısırgan, cibez, turpotu gibi otlardan yapılan gözlemeler İzmir kahvaltılarının olmazsa olmazıdır.

İzmir'de Manzaralı Kahvaltı Yerleri

İzmir'in lezzetli kahvaltılarını körfez ve doğa manzaralı pek çok kahvaltı mekanında deneyimlemek mümkün. İzmir'in önemli ve turistik noktalarını da görebileceğiniz bu kahvaltı mekanlarına sıralayalım mı?

Tarihi Asansör Kafe

İzmir’in simgelerinden biri olan Tarihi Asansör'de bulunan bu kafe, hem İzmir Körfezi manzarasını hem de tarihi dokuyu bir araya getiriyor. Güzel bir kahvaltı yaparken şehrin panoramik manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Urla Denizaltı 

Urla İskele'de yer alan Denizaltı, en güzel Urla manzarası sunan kahvaltı mekanlarından biridir. Urla köylerinden yöresel ürünlerin baş rolde olduğu kahvaltı için rezervasyon şart.

Urla Bağevi

Urla Bağ Rotası içinde yer alan bu mekan, üzüm bağları içinde, doğal bir ortamda kahvaltı yapmak isteyenler için ideal. Doğayla iç içe olmanın yanı sıra, köy kahvaltısı tarzında sunulan lezzetlerle güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Tuzu Biberi

Bostanlı Karşıyaka'da ve Kordon'da ayrı ayrı şubeleri olan Tuzu Biberi, geniş kahvaltı menüsüyle tanınan popüler bir mekandır. Hem açık büfe kahvaltı hem de serpme kahvaltı seçenekleri sunan mekan, deniz manzarası eşliğinde keyifli bir kahvaltı deneyimi yaşatır.

Seyirtepe 

Bayraklı ve Karşıyaka'nın ortasında uçsuz bucaksız şehir manzarasına sahip Seyirtepe adı üzerinde sonsuz bir manzara sunuyor. İzmirîn meşhur kahvaltılarını keşfetmek için şehrin en tepesine çıkmak oldukça heyecan verici olacaktır.

İzmir'in En İyi 10 Kahvaltıcısı

İzmir'in her köşesinde mutlaka çok iyi bir kahvaltıcı vardır. Her bütçeye her zevke uygun, yerel ürünlerle donatılmış İzmir'in en iyi kahvaltıcıları ise bu listede. 

1.Çeşme Bazlama Kahvaltı

Çeşme'de serpme kahvaltısıyla ünlü olan Bazlama Kahvaltı'nın şanını duymayan yoktur. Zira İstanbul'da da 2 şubesi bulunan Çeşme Bazlama Kahvaltı, geleneksel bir İzmir kahvaltısında ne ararsanız fazlasını bulacağınız bir sofradır. Bazlama ekmeği, peynir çeşitleri, zeytinler, doğal bal ve reçeller ile zengin bir kahvaltı sunar.

2.Alsancak Dostlar Fırını

40 yıldır geleneksel dokusunu kaybetmeyen ve bir aile işletmesi olan Alsancak Dostlar Fırını'nda boyozun her çeşidini bulabilirsiniz.  Enginarlı, tahinli, Ege otlu, pastırmalı ve daha fazlası... Alsancak şubesinin yanı sıra Karşıyaka'daki şubesiyle de hizmet veren mekanda kahvaltı için sıra beklemeyi göz almanız şart.

3- Moresi Girit Mutfağı

Kordon'da Yunan mutfağının özel tatlarını İzmir usulü ile bulabileceğiniz bir yer Moresi Girit Mutfağı. Pişileri ve  portakallı tereyağının tadına doyamayacağınıza eminiz.

4-Leone Patisserie & Boulangerie 

İzmir'in Fransızı diyoruz kendisine... Öyle şık ve parmak ısırttırıyor. Fransız mutfağının klasikleşmiş lezzetlerini kendi yorumlarıyla misafirlerine sunan Leone'un kruvasanlarının kokusunu Kültür Park'tan bile alırsınız. Bu kokuyu takip etmeniz yeterli.

5.Reyhan Pastanesi

İzmir’in en köklü pastanelerinden biri olan Reyhan Pastanesi, özellikle tatlılarıyla ünlüdür, ancak kahvaltı menüsü de oldukça sevilenler arasındadır. 

6.Tuzu Biberi

Bostanlı ve Kordon'da yer alan Tuzu Biberi, geniş kahvaltı menüsü ve körfez manzarası ile tanınan popüler bir mekandır. 

7. Zeynel Ergin Gevrek Fırını

İzmir'de gevreğin en güzelli bu fırında. 1880 yılından bu yana hizmet veren Zeynel Ergin Gevrek Fırını 1962 yılında Zeynel Ergin tarafından alınarak İzmir'in gevrek, boyoz ve kumru lezzetleri konusunda sembol olmayı başarmış bir mekan. Kapısındaki sıradan korkmayın, bekleyin ve lezzete doyun.

8. Meşhur Menemenci Akın

Tarihi kemeraltı çarşısında,1995’den beri meşhur menemeniyle dillere destan olmayı başarmış bir mekandan bahsediyoruz. Kemeraltı'na erken saatlerde gelmenize neden olacak kadar iyi.

9.  Smör Bakery

Karşıyaka'da lezzetli bir kruvasan, iyi bir kahve...Semtin yenilerinden ancak lezzetiyle eskilere rakip olmuş durumda. 

10. Filozof Kahvaltı

Filozof Kahvaltı Bostanlı'da farklı atmosferi ve klasik İzmir kahvaltısı ile öne çıkıyor. Mekanın kütüphanesinden kitap alıp okuyabilmek de cabası.