Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
İzmir'de sakin koylar rehberi | İzmir'de günübirlik (hafta sonu) denize nereye gidilir?

İzmir'de sakin koylar rehberi | İzmir'de günübirlik (hafta sonu) denize nereye gidilir?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 12 Ağustos 2024 - 17:16
 • Son Güncellenme: 13 Ağustos 2024 - 17:16
İzmir'de sakin koylar rehberi | İzmir'de günübirlik (hafta sonu) denize nereye gidilir?

Ege kıyısına kurulu bir kent olan İzmir ülkemizin en kalabalık şehirlerinden olmasına karşın doğal güzelliğini büyük bir başarıyla korumayı başarabilmiş. Türkiye’nin turistik açıdan en popüler şehirlerinden biri ve birçok dünyaca ünlü tatil destinasyonuna da ev sahipliği yapıyor İzmir. Şehrin tatil konusunda bu denli popüler olmasında elbette enfes plajlarının ve koylarının rolü çok büyük. İşte İzmir'in en sakin koyları.

{ad:0}

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

Mimoza Koyu

İzmir ve tatil denilince akla ilk gelen yerlerden biri Karaburun ve Mimoza Koyu. İzmir merkezinden yaklaşık 104 kilometre uzaklıktaki Mimoza Koyu, Karaburun merkezine ise çok yakın. Tertemiz bir denize sahip olan koyda şemsiye, duş, yeme-içme gibi tüm imkanlar mevcut. Mimoza Koyu özellikle çocuklu aileler için çok uygun çünkü denizi oldukça sığ bu da çocukların güvenli şekilde yüzmesini sağlıyor.

Mimoza Koyu, doğal bir koy olması sebebiyle yoğun betonlaşmadan uzak. Burada, doğanın içinde kendinizi kaybedercesine dinlenebilir, temiz havanın tadını çıkarabilir ve muhteşem manzaralar eşliğinde huzur dolu bir gün geçirebilirsiniz. Koyun etrafını çevreleyen yeşillikler içinde, çam ağaçlarının gölgesinde güneşlenmek ya da deniz kenarında serinlemek için ideal bir ortam bulabilirsiniz.

Ayıbalığı Koyu

Karaburun ilçesindeki Ayıbalığı Koyu İzmir plajları arasında en temizlerden biri olarak biliniyor. Sakin ve temiz denizinin yanı sıra adrenalin tutkunlarını kendine çeken atlama falezleri ile de tanınan Ayıbalığı Koyu İzmir tatillerinde denizin tadını çıkarabileceğiniz yerlerden biri. Koyda birkaç tesis ve restoran bulunuyor. Ayrıca plajda güneşlenmek, denize girmek veya su sporları yapmak için uygun alanlar da mevcut.

Delikli Koy

Çeşme’deki Delikli Koy yalnızca muhteşem denizi ile değil beyaz kayaları ile İzmir’in en güzel koyları arasında yer alıyor. Doğal güzelliği ile büyüleyen Delikli Koy, Çeşme tatillerinde muhakkak uğranması gereken bir nokta. Çoğu Çeşme plajı ile kıyaslandığında sakin olarak tanımlanabilecek Delikli Koy’da herhangi bir tesis yok. Doğal bir ortamda denize girip güneşlenerek dinlenmek için bu koyu tercih ederseniz mutlaka yanınıza yiyecek ve içecek almalısınız.

Aya Yorgi Koyu

İzmir’de gidilecek koylar denilince çoğu kişinin aklına ilk gelen Aya Yorgi Koyu, Çeşme’nin en popüler koylarından biri. Aya Yorgi Koyu oldukça büyük ve koyda çok sayıda mekan var. Koydaki beach clublere giriş ücretli ve her mekanın giriş ücreti değişiyor. Aya Yorgi Koyu’nun yaz aylarında çok kalabalık olduğunu da eklemek gerekli.

Killik Koyu

Yine Dikili’deki Killik Koyu aynı zamanda Zindancık Koyu’na da komşu, yani her iki koyu aynı gün içinde ziyaret edebilirsiniz. Koyu görenler tarafından Türkiye’nin Maldivler olarak tanımlanan Killik Koyu`nun bir bölümü halk plajı diğer bölümünde ise çeşitli işletmeler yer alıyor. Bu koyun bir özelliği de adını aldığı doğal kili. Bu kille yüze uygulanan maskenin cilde çok faydalı olduğu söyleniyor.

Demircili Koyu

İzmir’de tatil konusunda önemli noktalardan olan Urla’daki Demircili Koyu aynı zamanda kamp alanı olarak da hizmet veriyor. Doğasının çok iyi korunmuş olması özellikle yalnızca denize girip güneşlenmek değil bunların yanı sıra doğa ile de buluşmak isteyenleri Demizcili Koyu’na çekiyor. Koyda bulunan kamp alanında yeme-içme, duş gibi olanaklardan ücret karşılığı yararlanmak mümkün. Ayrıca koyun taşlık bölümünde herhangi bir ücret ödemeden kamp kurabilme şansı da var.

Bodrum Koyu

Bodrum denilince akla Muğla’nın Bodrum ilçesi gelse de Bodrum Koyu İzmir’in Karaburun ilçesinde bulunuyor. Karaburun ilçe merkezine oldukça yakında bulunması bu plajın ilçenin en çok tercih edilen plajlarından olmasında önemli rol oynuyor. tertemiz ve turkuaz renkli denizi ile tanınan Bodrum Koyu’nda belediye tarafından ücretsiz şemsiye hizmeti de sunuluyor.

Hayıtlı Koyu

İzmir’in en iyi koyları arasında yer alan Hayıtlı Koyu, Dikili ilçesinde İzmir merkezinden yaklaşık 108 kilometre uzaklıkta. Doğal güzelliği ile dikkat çeken koyda herhangi bir işletme bulunmuyor ancak bir termal otel var, çeşitli ihtiyaçları bu otelden karşılayabilmek mümkün. Hayıtlı Koyu doğal güzelliği kadar sakin atmosferi ile de İzmir koyları arasında özel bir yere sahip.

Dolungaz Koyu

İzmir koyları derlememizin son plajı da yine Karaburun’dan. Dolungaz Koyu doğa ile bütünleşip denize doyabileceğiniz bir nokta. Sakin bir koy olan Dolungaz Koyu aynı zamanda kampçıların da favorilerinden. Plajda bir işletme yok, dolayısıyla yiyecek ve içecek açısından tedarikli gitmek gerekiyor. Plaja girişte herhangi bir ücret ödenmiyor. Dolungaz Koyu, Çeşme'nin kuzeydoğusunda yer alır ve İzmir'e yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta. Adını etrafını saran dolunay (dolunay) şeklindeki tepelerden almış olan Dolungaz Koyu, berrak turkuaz renkteki denizi ve çevresindeki yeşil doğasıyla büyüleyici. Denizin sığ olması ve dalgalardan uzak olması, çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için güvenli bir ortam yaratıyor. Dolungaz Koyu'nda güneşlenmek, denize girmek ve plajda keyifli zaman geçirmek için ideal bir yer bulabilirsiniz. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da var.

İzmir'de Nerede Kalınır?

İzmir koyları ve denize girilecek plajları ile olduğu kadar tarihi ve doğal güzellikleri ile de dikkat çekici. Her yıl yerli-yabancı çok sayıda turisti ağırlayan şehirde konaklamak isteyen ziyaretçiler için de tesisler bulunuyor. Neredekal.com İzmir otelleri sayfası üzerinden konaklayacak bir tesis bulabilir, otel fiyatlarını karşılaştırarak birkaç adımda kolayca rezervasyon yapabilirsiniz.