Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
İzmir'de sonbaharın en iyi kamp rotaları...

İzmir'de sonbaharın en iyi kamp rotaları...

Paylaş
Editor  
Eklenme: 01 Ekim 2024 - 11:43
 • Son Güncellenme: 01 Ekim 2024 - 11:44
İzmir'de sonbaharın en iyi kamp rotaları...

İzmir'de sonbaharda kamp yapmak, gerçekten de unutulmaz bir deneyim sunar. Düşünün, Ege'nin serinleyen rüzgarlarıyla birlikte yaprakların altın sarısına dönüştüğü doğa manzaraları eşliğinde, huzur ve dinginliğin tam ortasında kamp kuruyorsunuz. İzmir, sonbaharda benzersiz bir güzelliğe bürünür. Ormanlık alanlar ve sahil şeritleri, doğaseverler için adeta bir cennet haline geliyor. Kamp ateşinizin başında sıcacık içeceklerinizi yudumlarken, yıldızların altında keyifli sohbetler edebilir ve doğanın tüm güzelliklerini sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Peki İzmir'de en iyi kamp alanları nerelerdir? İşte İzmir'de kamp yapmak isteyenlerin okumaktan keyif alacağı o rehber...

{ad:0}

 {search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

İzmir'in en iyi kamp alanları

Sonbaharın serinliği ile İzmir'de kamp yapmak, hem maceraperestler hem de doğa tutkunları için mükemmel bir fırsat sunuyor. Sırt çantanızı hazırlayın ve İzmir'in büyüleyici doğasında unutulmaz bir kamp yolculuğuna çıkın! Yıldızların altında uyuyup, kuş sesleriyle uyanmak kadar huzur verici ne olabilir ki? İzmir'in sunduğu bu eşsiz deneyimi kaçırmayın! İşte sonbaharda İzmir'de kamp yapabileceğiniz en iyi kamp alanları...

Karagöl Tabiat Parkı

Birinci durağımız, İzmir'in incisi olan Karagöl Tabiat Parkı. Yüksek çam ağaçlarıyla çevrili bu eşsiz mekanda, doğanın sessizliğine karışmak ve kuş cıvıltıları eşliğinde kamp yapmak gerçekten unutulmaz bir deneyim. Sonbaharda sararan yapraklar ve serin esintilerle büyüleneceksiniz!  Kamp yapmak isteyenler, kendi çadırları ya da karavanlarıyla buraya gelebiliyor. Bir gece çadırda konaklamanın ücreti 355 TL, karavanla konaklama ise 375 TL. Bu ücret, araç giriş ücreti, bir gece konaklama, elektrik, su ve ortak wc kullanım bedelini kapsıyor. Karagöl Tabiat Parkı'na ulaşmak için Karşıyaka Örnekköy mezarlığının yanındaki asfalt yolu takip edebilirsiniz. 

Seferihisar Orhanlı Köyü

İkinci önerimiz ise, Seferihisar'ın gözdesi olan Orhanlı Köyü. Bu şirin köy, doğa severler için adeta bir cennet. Hem denize hem de ormana yakın konumuyla, kamp yapmak için mükemmel bir yer. Ayrıca köyün sıcak insanları ile tanışarak yerel kültürü de deneyimleyebilirsiniz. Karşıköy, Vadimanasır, Ürkmez Kamping gibi pek çok özel kamp alanı olan Orhanlı Köyü, Sığacık, Efes Antik Kenti gibi gezilecek noktalara da çok yakındır. 

Bozdağ Yaylası

Üçüncü durağımız, İzmir'in saklı kalmış güzelliklerinden biri olan Ödemiş'teki Bozdağ Yaylası. Yüksek rakımı ve temiz havasıyla bilinen bu yayla, sonbaharın renk cümbüşünü en güzel şekilde gözler önüne seriyor. Kamp yaparken dağ yürüyüşleri yapabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Kampınızı tesisi olan bir yerde yapmak isterseniz Bozdağ Kamp Alanı'nı tercih edebilirsinz.  Devasa ormanların içinde, tertemiz havayı içinize çekmenizi sağlayan kamp alanına ulaşmak için İzmir'den yola çıkarak Turgutlu istikametine doğru yaklaşık 110 km’lik bir yolculuk yapmanız gerekiyor.   Ege Bölgesi’nin en yüksek 3. noktası olan Bozdağ, antik dönemlerden günümüze kadar koruduğu doğal güzellikleriyle büyüleyici bir atmosfer sunuyor. 2159 metre yüksekliğiyle etkileyici bir manzara sunan bu bölge, kayak merkezi ile de ziyaretçilerini ağırlıyor. Çadırda konaklarken kayak merkezi hizmetlerinden faydalanabilir, ya da ihtiyaç duyduğunuzda çevredeki otel ve pansiyonlardan destek alabilirsiniz.

Spil Dağı

Spil Dağı Milli Parkı'nı unutmayalım! İzmir'e oldukça yakın olan bu milli park, zengin bitki örtüsü ve yaban hayatıyla doğa tutkunlarının favorisi. Sonbaharda sarı ve turuncunun binbir tonunu burada görebilirsiniz. Kamp yaparken dağ manzarasının tadını çıkarmak ve yıldızların altında uyumak bir başka güzel! Hem çadır hem de karavanla kamp yapma imkanıyla, doğa ile iç içe huzurlu bir deneyim yaşamanız mümkün. Park, serin yaz günlerinde ve kışın karla kaplı manzaralarıyla dikkat çekiyor. Spil Dağı Milli Parkı, ayrıca yürüyüş parkurları, göletler, piknik alanları ve sosyal tesislerle dolu, tüm ailenizle keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yer. Spil Dağı Milli Parkı kamp alanı 2024 ücretleri şu şekildedir;

  • 1 ünite çadır yeri bedeli (4 kişi) günlük ücreti: 200₺
  • 1 ünite karavan / moto – karavan yeri bedeli günlük ücreti: 275₺

Şirince

Selçuk ilçesinde yer alan Şirince de sonbaharda kamp yapmak için mükemmel bir destinasyon. Tarihi evleri ve doğal güzellikleriyle ünlü olan bu köyde, hem kamp yapabilir hem de çevredeki üzüm bağlarını gezebilirsiniz. Ayrıca, Şirince'nin meşhur şaraplarını tatma şansınız da olur. Şirince'de kamp yapmak için tercih edebileceğiniz iki popüler yer:

Aileniz ve çocuklarınız için tasarlanmış olan Şiringöl Camping, Selçuk Şirince yeni yol üzerinde, Şirince'ye 1 km mesafede bulunuyor. Karavan park alanı olarak hizmet veriyor ve birçok olanağa sahip. Işıklandırma, elektrik, su, mangal alanı, yürüyüş ve bisiklet yolları, restoran, market, duş, WC, Wi-Fi, otopark gibi olanaklar mevcut. Ayrıca evcil hayvanlar da kabul ediliyor. 

Şirince'nin doğal güzellikleri içinde kamp yapabileceğiniz bir başka seçenek de Kayserkaya Dağ Evleri. Burada çadır kampı yapabileceğiniz alanlar mevcut. Ayrıca dağ manzarası, evcil hayvan dostu ortam, restoran, ücretsiz otopark, Wi-Fi, yürüyüş alanları gibi birçok imkân sunuluyor. Selçuk’a 7 km mesafede olan bu kamp alanı, doğayla iç içe ve salaş bir ortam arayanlar için ideal. 

Foça

Foça'da kamp yapmak da unutulmaz bir deneyim sunar. Özellikle Eski Foça'nın tarihi dokusu ve doğal güzellikleri, sonbaharda kamp yapmayı düşünenler için ideal bir yer. Kamp alanları deniz kenarında olduğu için, sabahları denizin dingin sesiyle uyanmak bambaşka bir huzur verir.Sonbaharda Foça'da kamp yapmak için birçok harika alan bulunuyor. Doğayla iç içe ve denize sıfır konumuyla popüler olan Kumburnu Plajı, İngiliz Burnu, Kosova Plajı ve Eski Foça Çanak Koyu gibi alanlar kampçılara çeşitli olanaklar sunuyor. Ayrıca, Sazlıca Camping ve Acar Camping gibi tesislerde elektrik, duş, Wi-Fi ve mangal alanları gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Daha sakin ve doğal bir ortam arayanlar ise Yelken Kayalıkları Kamp Alanı'nda kamp yaparak Foça'nın eşsiz manzarasının tadını çıkarabilirler.

 {search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}