Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Kamp 101: Kamp Çantası Nasıl Hazırlanır?

Kamp 101: Kamp Çantası Nasıl Hazırlanır?

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 12 Kasım 2022 - 21:20
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024 - 09:18
Kamp 101: Kamp Çantası Nasıl Hazırlanır?

Doğa yürüyüşü ya da kamplar sırasında yanınızda bir ilk yardım çantası olması büyük önem taşıyor. Evet; ilk yardım araçlarına her zaman için ihtiyaç olmayabilir fakat en ufak bir ihtiyaç anında ormanda ya da kamp alanında sağlık ekiplerinin size ulaşması ya da sizin hastaneye ulaşmanız saatler alabilir. Dolayısıyla eksiksiz bir kit ile yola çıkmanız gerekiyor. Kamp ateşi yakmak için odunları kesmek isteyebilir ya da yiyecekleriniz için keskin bıçakları kullanmak zorunda kalabilirsiniz. En ufak bir kesik ya da yaralanma gününüzü kötü etkileyeceği gibi çeşitli sağlık sorunları da oluşturabilir. Kamp alanındaki keyifli anlarda tüm teçhizatı taşırken, ekipmanları kurarken tahmin edemeyeceğiniz küçük sıyrıklar ya da kesikler de meydana gelebilir. Özellikle doğada daha önce çok fazla zaman geçirmediyseniz ve ekipman kullanımına hakim değilseniz bu tip ufak kazalar kaçınılmaz hale gelebiliyor. İşte bu yüzden her zaman tam takım bir ilk yardım çantasına ihtiyacınız var.

{ad:0}

Temel Bir İlk Yardım Çantasında Neler Olması Gerekir?

Kampta temel yaralanmalara ya da rahatsızlıklara karşı mücadele edilebilecek hemen her türlü ekipmana ihtiyaç oluyor. Kapsam alanı oldukça geniş tutulabilir. Ancak temel düzeyde bakıldığında bu materyallerin tamamının ilk yardım seti içerisinde bulunması gerekiyor. Malzemeleri şöyle bir gözden geçirecek olursak;

Bandajlar

Kamp 101: Bir İlk Yardım Çantasında Olması Gerekenler

Bandajlar, kesik ve yaraların bulunduğu bölgeyi sararak steril kalmasını sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Sargı bezleri olarak da geçen bu ekipmanlar yaralanma olduğu takdirde yaraya konulan sıvı ya da ilacın da akmasını önleyici bir özelliğe sahip. Böylece pansuman tam anlamıyla desteklenmiş olur.

Yara Bantları

Tüm ilk yardım çantalarında kesinlikle bulunması gereken materyallerden bir diğer ürün yara bantları. Açık yaraların mikrop kapmaması için bu bantları kullanabilirsiniz. Kamp alanında özellikle yiyecekleri doğrarken çok sık ufak tefek kazalar yaşandığı düşünüldüğünde yara bantları basit ama etkili bir çözüm sunuyor. Sıkıca bağlayarak kan akışını da durdurabilirsiniz. Üstelik bu bantlar ıslandığında da aynı yapışkanlık etkisini devam ettiriyor.

Antiseptik Kremler

Antiseptik kremler, cilt yüzeyinde oluşan iltihapları, enfeksiyonları ya da ödemleri tedavi edebiliyor. Ayrıca kamp alanındaki kesikler konusunda da oldukça etkili. İnce ya da derin kesikler bu kremlerle cilt dokusunun hızlıca yenilenmesini sağlıyor. Ayrıca bu tip kremler yanıklar konusunda da oldukça etkili. Yani kamp ateşi başındayken yaşanabilecek bir kaza da bu kremler yardımıyla en ufak hasarla atlatılabilir. Dolayısıyla ilk yardım kiti içerisinde antiseptik kremlere mutlaka yer verilmesi gerekiyor.

Steril Mendiller ve Durulama Solüsyonları

Açık yara veya kesiklere dışarıdan mikrop bulaşması ihtimaline karşı ilk yardım çantasında steril mendillerin de bulunduruluyor olması şart. Böylece yaralanan bölgenin genel temizliğini bu tip ürünlerle gerçekleştirebilirsiniz. Tabii bu sırada durulama solüsyonlarını kullanmanız gerekiyor. Bu ikili ilk yardım malzemeleri arasında olmazsa olmazlardan…

Ağrı Kesiciler

Kamp 101: Bir İlk Yardım Çantasında Olması Gerekenler

Baş ağrısı, diş ağrısı ya da karın ağrısı kampta sık karşılaşılan durumlar. Bazı kişilerde özellikle hava değişimi sebebiyle de bu tip ağrılar meydana gelebiliyor. İşte tüm bu ağrıları gidermek için yanınıza birkaç farklı ağrı kesici alabilirsiniz.

Cımbız, Makas, Çengelli İğne ve Bıçak

Parmağınıza batan bir tahta parçası ya da kıymığı cımbızla çıkarabilir; sargı bezini ya da diğer materyalleri kesmek için makası kullanabilir; yırtılan herhangi bir kıyafetinizi çengelli iğneyle tutturabilirsiniz. Bıçak da yine elbette bu materyalleri kesmek ya da benzer işlevlerde kullanmak için olmazsa olmazlar arasında.

Güneş Kremi

Bulunduğunuz kamp bölgesi çok güneş alıyor olabilir. Bu sırada kamp işlerine daldıysanız birkaç saat sonrasında deriniz hassaslaşarak canınız acıyabilir. İşte bu durumda güneş kremleriyle cildinizi nemlendirebilirsiniz.

İshal İlacı

Hava değişimi, yiyecek ya da içecekler bazı durumlarda çeşitli bağırsak hareketlerine neden olabiliyor. Her ihtimale karşı yanınızda bir ishal ilacı bulunmasında yarar var.

Alerjik Reaksiyonlar İçin Antihistaminik

Alerjik reaksiyonu olan kişilerin antihistaminik ilaçları mutlaka ilk yardım çantasında bulundurması gerekiyor. Histaminin vücuttaki etkilerini ortadan kaldırmak için dışarıdan verilen bu ilaçlar, alerjiye karşı iyi geliyor.

Antibiyotik Merhem

Kamp 101: Bir İlk Yardım Çantasında Olması Gerekenler

Yaralar, kesikler, hafif yanıklar, arı sokmaları, sivri sinek ısırıkları ya da yara izlerini kapatmak için antibiyotik kremlerden yararlanabilirsiniz. Bu yüzden mutlaka ilk yardım çantasında olması gereken materyaller arasındaki yerini alıyor bu tip merhemler.

El Dezenfektanı

Açık yaralara müdahale etmeden önce ve ettikten sonra el dezenfektanı kullanmak çok önemli. Genel temizlik için de el dezenfektanları zaten oldukça fazla kullanılıyor. İlk yardım çantasında da olmasında yarar var.

Koli Bandı

Sarma ve yapıştırma işlemleri için koli bantlarına ihtiyacınız olabilir. Yine her ihtimale karşı çantanızda bulunması gerekiyor.

Pamuk Uçlu Çubuklar

Açık yaraları temizleme ya da benzer durumlarda kullanma için pamuk uçlu çubuklar çok işe yarıyor. Özellikle de durulama solüsyonlarını bu pamuk uçlarına batırıp yara ve çevresine ufak ufak pansuman yapabilirsiniz.

Su Geçirmez Kap

Yağmurlu kamplarda ilaçlarınız ilaç ya da krem kutularınız önemli oranda ıslanarak kullanılamaz hale gelebilir. Özellikle hapları kullanmak için su geçirmez minik kaplardan tercih edebilirsiniz.

Battaniye

Kamp 101: Bir İlk Yardım Çantasında Olması Gerekenler

Kış aylarında kamp yapanlar yağmurdan fazlasıyla etkilenebilir. Çok fazla ıslanıp üşüme ve hatta ıslak elbiselerle kalma durumu başınıza büyük dertler açabilir. Dolayısıyla vücut sıcaklığını korumak için battaniyenin de hesaba katılmasında yarar var.

Düdük

İhtiyacınız olduğunda çevredekilere sesli uyarı gönderebilmeniz için çantanıza düdüğe yer vermenizde yarar var.

İp

Kamp kitlerinde genellikle her ihtimale karşı ipler de yer alıyor. Bir şeyleri birbirine sıkıca bağlamak ya da gerektiği durumlarda bir örtüyü çadır görevinde kullanmak ve malzemelerinizin ıslanmasını önlemek amacıyla bu iplerden yararlanabilirsiniz.

Bonus Öneri: HX OUTDOORS İlk Yardım Çantası

Kamp 101: Bir İlk Yardım Çantasında Olması Gerekenler

Listemizde yer alan malzemeler, korunaklı ve pratik bir çanta içerisinde muhafaza edilmedikçe pek de işlevsel olmayacaktır. Çünkü acil durumlarda ilk nereye bakacağınızı bilmek son derece önemli. Bu yüzden tüm malzemeleriniz özenle hazırlanmış olarak ortak bir çantada olursa fazlasıyla rahat edebilirsiniz. Bunun için işinizi kolaylaştıracak bir çanta olarak Amazon’daki en güzel ilk yardım çantasını öneriyoruz.

HX OUTDOORS İlk Yardım Çantası: Hx Outdoors’un tasarladığı bu kullanışlı ilk yardım çantası, yağmur, çamur, kar demeden her daim yanınızda taşıyabileceğiniz, dayanıklı bir ürün. Şık ve belirgin tasarımı sayesinde diğer çantalardan kolayca ayırt edilebiliyor. Zaten üstünde ilk yardım çantası olduğunu belli eden bir sembole de sahip. Bu ilk başta önemsiz bir detaymış gibi gelse de yabancı birinin size yardım etmesi gerektiği bir durumda kalırsanız, can kurtarıcı olabilir. İnsanlar siz bilinçsiz kalsanız bile kolaylıkla ilk yardım çantanızı bulup size yardım edebilir.

HX OUTDOORS İlk Yardım Çantası Neden Satın Alınmalı?

Dayanıklılık

Çantanın son derece kaliteli bir dış kumaşı var. Yüksekten kaya gibi sert zeminlere düşse bile kolay kolay zarar görmüyor. Aynı zamanda sert dokusu sayesinde yoğun kullanımla geçen yılların ardından büzülme veya şekil bozulması gibi deformasyonlar da oluşmuyor.

Su Geçirmezlik 

Bir ilk yardım çantasının su geçirmez olması hayati önem taşıyor. İçerisindeki bandajların, yara bantlarının ve hapların zarar görmesi ciddi dezavantajlar doğurabilir. Çantanın 600D sertifikalı su geçirmez dikişleri sayesinde nehir gibi yerlerde rahatlıkla üstünüzde taşıyabilirsiniz.

Taşınabilirlik 

Çantanın hem taşıma kolu sağlam hem de bele takma aparatları son derece kullanışlı. Çantanın dışa doğru açılan bir yapısı olduğundan kullanacağınızda belinizden çıkarmanız gerekiyor. Delikli kilitleri sayesinde bu işlemi de pratik bir şekilde halledebiliyorsunuz.

Genişlik 

Çantanın içi tam da olması gerektiği gibi çok geniş. Temel tüm ihtiyaçlarınızı muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca kapasitesi dolsa bile rahatsız edici bir şişkinliği olmadığını da ekleyelim.

Kamp 101: Bir İlk Yardım Çantasında Olması Gerekenler

Burada temel malzemeleri sıraladık ama kişisel durumlara da değinmekte yarar var. Zira günlük kullanılan merhem, ilaç ya da benzer takviyelerin yanınızda olması gerekiyor. Yani ilk yardım çantası içindekiler büyük önem taşıyor. Karşılaşılabilecek herhangi bir olumsuz durumda bu materyallerin ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılması şart. İlaçların dışında da yine sağlık çantası, ihtiyaçlarınız doğrultusunda kişiselleştirilebilir olmalı.