Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Kaputaş plajı Mavi Mağara nerede, nasıl gidilir? Tekne turları Mavi Mağara bölgesine gidiyor mu?

Kaputaş plajı Mavi Mağara nerede, nasıl gidilir? Tekne turları Mavi Mağara bölgesine gidiyor mu?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 30 Temmuz 2024 - 15:03
 • Son Güncellenme: 31 Temmuz 2024 - 15:03
Kaputaş plajı Mavi Mağara nerede, nasıl gidilir? Tekne turları Mavi Mağara bölgesine gidiyor mu?

Kaputaş Plajı yakınlarında yer alan Mavi Mağara, Kaş’ın doğal güzellikleri arasında öne çıkan benzersiz bir doğa harikası. 1972 yılında Jeolog Dr. Temuçin Aygen tarafından bulunan mağara,  50 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğinde ve 15 metre yüksekliğinde. Tekne ve kano gezileri ile keşfedebileceğiniz Mavi Mağara'da bazı bölümlere dalmak için profesyonel dalgıç olmanız gerekiyor. Ancak Mavi Mağara’yı ziyaret ettiğinizde, doğal bir akvaryumun içinde yüzer gibi hissedecek, berrak suların ve büyüleyici mavinin tadına doyamacaksınız şimdiden söylemesi. 

{ad:0}

Mavi Mağara’nın özellikleri, giriş ücreti ve nasıl ulaşılacağına dair tüm detayları sizin için bir araya getirdik.

{search:kas-otelleri,Kaş Otelleri}

Kaputaş Plajı Mavi Mağara Nerede?

Mavi Mağara, Kaş merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta olan bu mağara, Kaputaş Plajı’na sadece 600 metre mesafededir. Hatta bu sebepten Kaputaş Mavi Mağara denildiğini söyleyebiliriz. Mağara girişinde güneş ışınlarının yansımaları ve kırılmaları, mavinin her tonunu görmenize olanak tanıyor.

Geçmiş dönemlerde fokların uğrak yerlerinden olan mağara, şimdi ise turistlerin gözdesi konumunda. Nisan ve mayıs aylarında ziyaret ederseniz fokları ve danslarını görme imkanınız olacaktır. Diğer Kaş plajları hakkında bilgi edinmek için içeriğimize göz atabilirsiniz. 

Kaputaş Mavi Mağara’ya Nasıl Gidilir?

Mavi Mağara’ya sadece deniz üzerinden ulaşım sağlanıyor. Kaş ilçe merkezinden hareket eden tekne turlarına katılarak, mağaraya gidebilirsiniz. Ayrıca bu turlar sayesinde çevredeki diğer güzel koy bölgelerini de gezip görmüş olursunuz.

Ölüdeniz üzerinde rota oluşturan tekneler, aynı zamanda Mavi Mağara’ya da uğruyor. Dilerseniz kendinize özel bir tekne kiralayarak buraya gelebilir ve daha rahat bir tatil deneyimi de yaşayabilirsiniz. Kaş ilçe limanlarından hareket eden tekneler, yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuğun ardından buraya ulaşım sağlıyor. Mağaraya geldiğinizde yaklaşık 15 dakikalık da bir mağara gezintisi de deneyimliyorsunuz. Macera seviyorsanız buraya ulaşım için kano kiralayabilirsiniz. Profesyonel yüzücüler ise  Kaputaş Plajı ile mağara arasındaki 600 metrelik mesafeyi yüzerek kat edebilirler. Kaputaş plajı ile merak edilen detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz. 

Kaş gezilecek yerler listesine göz atarak ilçede ziyaret edebileceğiniz diğer lokasyonlar hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

Kaputaş Mavi Mağara Özellikleri

Kaputaş Mavi Mağara, tek bir giriş ve çıkış noktası olan benzersiz bir doğa harikası. Mağara yolculuğunuz boyunca sizi baştan aşağı mavi renk tonları karşılıyor. Mağaranın giriş kısmı yaklaşık 1,5 - 2 metre genişliğinde. Bu dar geçitten geçtikten sonra, sizi büyüleyici bir dünya karşılıyor. Mağara, 15 metre yüksekliğe saihp ve içinde birbirinden farklı galeriler ve odacıklar barındırıyor. Burada tüplü dalış yaparak denizin alt kısmında kalan mağara oyuklarını görebilirsiniz. 

Mağaranın dışarıya açılan oyuklarından içeri sızan güneş ışıkları, içeride muhteşem bir görsel şölen yaratırken, dışarıda ne kadar aydınlık bir hava olursa olsun, mağaraya girdiğinizde sanki akşam vaktiymiş gibi bir hissiyata kapılıyorsunuz.  Mağaranın iç kısımlarına ilerlediğinizde, burada ise turkuaz renk tonunun hakim olduğunu göreceksiniz.

Mavi Mağara’nın iç ve dış kısmında birbirinden pek çok canlı türü yaşıyor. Karides ve mercanlar ise size mağara yolculuğunuz boyunca eşlik edeceklerdir. Mağaranın içerisinde tüplü dalış yapabilirsiniz. Dalış yaptığınızda, denizin alt kısmında kalan mağara oyuklarını görme fırsatınız olacaktır.

Mavi Mağara Giriş Ücreti Ne Kadar?

Mavi Mağara giriş ücreti nedir diye merak edecek olursanız, buraya girişin tamamen ücretsiz olduğunu söyleyebiliriz. Sadece, katılacağınız tekne turu için katılım ücreti veya kullanacağınız tekne için kiralama ücreti ödemeniz yeterli olacaktır. 

Kaş'ta Nerede Kalınır?

Mavi Mağara haricinde Kaş ziyaretinizde gezip görebileceğiniz çok sayıda lokasyon var. Ayrıca Kaş'ta konforlu ve huzurlu bir tatil geçirmeniz için tercih edebileceğiniz çok sayıda tesis de bulunuyor. Neredekal.com Kaş otelleri sayfası üzerinden bölgedeki otelleri görebilir, olanaklar, konum ve fiyat bilgilerine ulaşarak bütçenize ve ihtiyaçlarınıza en uygun otele online olarak rezervasyon yapabilirsiniz.