Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Elinizi Uzatsanız Bulutlara Dokunabileceğiniz Karadeniz Yaylaları

Elinizi Uzatsanız Bulutlara Dokunabileceğiniz Karadeniz Yaylaları

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 11 Eylül 2019 - 16:10
 • Son Güncellenme: 16 Ekim 2023 - 18:57
Elinizi Uzatsanız Bulutlara Dokunabileceğiniz Karadeniz Yaylaları

Doğayı seven herkes Karadeniz’e aşık oluyor. Sisli havası, uzun ve geniş manzaraları, atmosferi; her şeyi çok güzel. Fakat bu güzellikler arasında yaylalara ayrı bir parantez açmak gerek çünkü Karadeniz’in yaylaları sadece ülkemizde değil yurt dışında da oldukça popüler. Gezginlerin ve fotoğraf tutkunlarının bir numaralı adresi olması bir kenara, bu kadar yaylanın tek bir bölgede yer alabilmesinin şaşırtıcılığı da var. Yani bir doğa gezisi düşünüyorsanız Karadeniz’de keşfedilecek çok fazla güzellik var. Dilerseniz gelin, yeşilliğin başkentinde gezebileceğiniz en güzel Karadeniz yaylalarına yakından bir bakalım.

{ad:0}

Gito Yaylası, Rize

Gito yaylası

Gito, Çamlıhemşin'e bağlı, 2100 metre civarlarında yükselen bir yayla. Yolu biraz zor ve engebeli, yer yer uçurum kenarlarından çıkacağınız bir yolu var, o yüzden 4X4 tarzı bir araçla gidilmesi veya usta bir şoförle yola çıkılması tavsiye ediliyor. Yoğun sis bulutu manzaralarına ev sahipliği yapan bu yayla yerleşim bakımından oldukça düzenli. Kaçkarlar manzarasına bakan bu yaylada birkaç gününüzü geçirebilir ve gün içerisinde orman yürüyüşleri ile sonbaharın tadını çıkarabileceğiniz gibi akşam üzeri gün batımında eğer şanslıysanız bulut denizini görebilirsiniz. Akşam çöküp, yıldızlar belirgin olduğunda, göğe bakmanızı, denk gelirseniz uzun pozlama ile Samanyolu fotoğrafları çekmenizi tavsiye ediyoruz. Bu yaylanın tadını çıkartmak için bir süre bu bölgede konaklamanızı öneriyoruz.

Pokut Yaylası, Rize

Elinizi Uzatsanız Bulutlara Dokunabileceğiniz Karadeniz Yaylaları

Pokut, yine Çamlıhemşin bölgesinde bulunan rakımı 2100 metre civarında olan, Kaçkarlar içerisinde şirin mi şirin bir yayla. Çamlıhemşin'in yaylaları sayıca çok fazla ve bu bölgedeki her yayla da birbirinden güzel. Makrevis, Ortan ve Pogina köylülerinin ortak kullandığı, günümüzde daha çok turizmle bölgeye tutunmaya çalışan bu yayla, son yıllarda günübirlik tur firmalarının burayı görülecek yerler arasına katması nedeniyle bir hayli popüler oldu. Ansızın sis bulutlarının kaplamasıyla göz gözü görmezken, birden bulutlar arasından çıkan güneşle birlikte rengarenk doğanın içinde, sıra sıra dizilmiş şirin yayla evlerinin çatıları muhteşem bir görsel şölen zevki sunuyor ziyaretçilerine… Yolu kötüdür, yaklaşık 1,5 saat gibi bir sürede buraya araçla çıkabilirsiniz. Yağmurlu zamanlarda oldukça tehlikeli bir yolu var o yüzden şoförlüğüne güvenen biriyle çıkmanızda fayda var. Ayrıca bu yaylaya yürüyerek de çıkabilirsiniz (yaklaşık 5-6 saat süren bir yürüyüşle) veya Çamlıhemşin'de bulunan yerel turlarla gezinizi organize ederek de gitmek mümkün. Çamlıhemşin Otelleri’nde güvenle konaklayıp bu yaylaya ziyaretlerinizi de kısa bir yolculuk yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Rize'nin Bol Oksijenli Atmosferi: Pokut Yaylası Hakkında Her Şey yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.

Elevit Yaylası, Rize

Elevit

Elevit, Çamlıhemşin'e bağlı, 1800 metre yükseklikte olan bir yayla. Çamlıhemşin merkezine de yaklaşık 55 km uzaklıkta. Tipik Karadeniz yayla evlerini görebileceğiniz gibi, maddi durumu iyi olan ailelerin yaptırmış olduğu iki katlı villa görünümlü evleri de görmeniz mümkün. Yayladan ziyade esasında bir köy Elevit. Yolu asfalt, bu yüzden yaylaya çıkarken zorlanmıyorsunuz. Yaz aylarında bir hayli kalabalık olan bu yayla aktif olarak kullanılıyor. Dağlardan gelen, yaylanın ortasından akan soğuk mu soğuk güzelim çayıyla, açan çiçeklerle, karşınızda Kaçkarların bin bir rengi ile gezip, konaklama yapabileceğiniz bir yayla.

Meşeköy (Petran) Yaylası, Rize

Petran yaylası

Karadeniz'in enfes doğasından nasibini alan, ortalama 1350 metre yükseklikte konumlanan Petran Yaylası İkizdere ilçesine bağlı bir yayla. Buraya Anzer Yaylası'na giden yoldan, 'Kamanın ya da Kama Dibi' ayrımına saparak ulaşabilirsiniz. Bir de Petran Yaylası'nın ünü, her sene kışın yaptıkları şenliklerden geliyor. "Lazboard" deyince şimdi hatırlamış olacaksınız. Asıl adı "Yüzme Tahtası Şenliği" ya da "Petranboard Şenlikleri" olan bu şenlikler ya ocak ayının son günlerinde ya da şubat ayının ilk günlerinde ama her yıl mutlaka yapılıyor. Bu şenlikler buranın sadece yaz aylarında değil karda – kışta da ne kadar çok tercih edildiğini gösteriyor bize. O yüzden yazın gidemezseniz üzülmeyin, kışın da bir başka eğlenceli Petran.

Badara Yaylası, Rize

Badara yaylası

Badara Yaylası Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi ile Hemşin beldesinin kesiştiği yerde konumlanıyor. Buraya, Çamlıhemşin'den Zilkale istikametine doğru olan yolu takip edip 'Gito Badara Yaylaları' tabelalarından saparak ulaşıyorsunuz. Yaylada yaklaşık 15 tane köy evi bulunuyor. Burada bir tane konukevi var. Konukevinde ayrıca işletmecilerin kendilerinin bizzat ilgilendiği restoran kısmı da mevcut. Burada sabah Karadeniz'e özgü lezzetlerle hazırlanan enfes kahvaltıyla güne başlayabilirsiniz. Çamlıhemşin yaylalarının ortak özelliği ziyaretçilerini büyülemesi diyebiliriz. Bu yaylalara merkezden toplu taşıma ile gidilemediğini de belirtelim.

Tahpur Yaylası, Rize

Yaklaşık 3000 metre rakıma sahip olan Tahpur Yaylası, Rize'nin Hemşin ilçesine bağlı bir yayla. Yaylaya ulaşım için öncelikle 4x4 tarzı bir arazi aracına ihtiyacınız var. Zira yollar normal araçlar için hiç uygun değil. Rize'den yola çıkıp Büyükdere ya da bölgede bilinen adıyla Hemşin vadisine doğru yola çıkın. Vadide ilerlerken karşınıza Orta Yayla ve Başköy yaylaları çıkacak. Bu yaylaları geçip yola devam ediyorsunuz. Yol keskin virajlarla dağa doğru devam ediyor. Tırmana tırmana Baltaş Geçidi'ne varıyorsunuz ve karşınızda Tahpur Yaylası.

{search:camlihemsin-otelleri,Çamlıhemşin Otelleri}

Huser Yaylası, Rize

Huser yaylası

Huser, 2400 rakımda Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir yayla. Bu yıl zirvesinde bulunan salıncakla hafızamıza kazınan Huser Yaylası, Instagram'da en fazla gördüğümüz tepelerden ve salıncaklardan biri oldu. Yolu oldukça bozuk olan bu tepeye çıkarken bir hayli eziyet çekiyorsunuz ama zirve ulaştığınızda ayaklarınızın altında uzanan bulut denizini görünce tüm bu eziyete ve zorlu yollara değdiğini anlıyorsunuz. Rize yaylaları arasından seçim yapmak çok zor olacağı için gezinizi uzatmak isteyebilirsiniz. 

{search:rize-otelleri,Rize Otelleri}

Gölyanı Yaylası, Giresun

Golyanı yaylası

Giresun'un Yağlıdere ilçesi sınırları içinde kalan Gölyanı Yaylası, bu yıl Karadeniz'de turizme kazandırılmaya çalışılan yaylalardan biri olarak çokça karşımıza çıkıyor. Gölü, şelalesi, yemyeşil doğası ve insanı huzura erdiren atmosferiyle bu yıl karşımıza en çok çıkacak yerlerden biri olmaya aday.

Kümbet Yaylası, Giresun

Kümbet yaylası

Yaklaşık 1800 metre rakımda konumlanan Kümbet, Giresun'a bağlı Dereli ilçesinin yayla köylerinden sadece biri. Karadeniz yaylaları arasında yerleşimin oldukça yoğun olduğu yerlerden biri olan Kümbet'e gelen gezginlerin konaklamada tercih edebilecekleri yayla evleri, fırın, market, kasap gibi olanaklar bulunuyor. Turizme açılmış olmasının da etkisiyle bu kadar çok olanağa sahip olan yaylada her yıl temmuz ayında yayla şenlikleri düzenleniyor.

{search:giresun-otelleri,Giresun Otelleri}

Perşembe Yaylası, Ordu

Perşembe yaylası

Canik Dağları'ndan menderesler çizerek yoluna devam eden ve göle dökülen nehri, göz alabildiğine yemyeşil çimlerle kaplı topraklarıyla Perşembe Yaylası, yaklaşık 1.500 metrelik bir rakımda konumlanıyor. Ordu'nun Aybastı ilçesine 17 km kadar bir mesafede yer alan yaylada her yıl temmuz ayında tüm yöre halkının da katıldığı şenlikler düzenleniyor. Şenliklerde yağlı güreşlerden, konserlere, at yarışlarından, kültürel etkinlere kadar oldukça hareketli ve renkli etkinlikler yapılıyor. Eğer ki buraya gelirseniz bölgede yer alan kümbetleri, Çiseli Şelalesi'ni, Karga Tepesi'ni görmeden buradan ayrılmayın.

Turnalık Yaylası, Ordu

Turnalık

Kabadüz ilçesine bağlı Turnalık Yaylası, Çambaşı Yaylası'yla yan yana olan komşu iki yayla. Nüfusu oldukça az olan yayla en çok yaz aylarında kalabalıklaşıyor. Turnalık Yaylası'na gelenlerin uğrak yerleri arasında Çiseli Şelalesi ve Turnalık Çamlığı bulunuyor. Konaklama için herhangi bir tesis hizmet vermiyor. O yüzen bizim tavsiyemiz çadırınızı yanınızdan hiç ayırmamanız. Çünkü geceyi nerede geçirmek istediğinize karar veremeyeceksiniz.

{search:ordu-otelleri,Ordu Otelleri}

Kiraz Yaylası, Trabzon

Elinizi Uzatsanız Bulutlara Dokunabileceğiniz Karadeniz Yaylaları

Kiraz Yaylası, Trabzon'un Maçka ilçesinde yer alıyor. Gürgenağaç Köyü'ne 7 km'lik bir mesafede yer alan Kiraz Yaylası, Trabzon'un tüm güzelliğini seyre dalabileceğiniz, hayran olacağınız bir yayla. Burada çim kayağı gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Yaz mevsiminin bunaltıcı havasından kurtulup temiz havayı ciğerlerine doldurmak isteyen herkesin aklında yer edinen yayla turizminin gözde yaylalarından biri olan Kiraz Yaylası, doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz, rafting veya kano gibi sporları yapabileceğiniz olanaklar bulabileceğiniz bir yer. Dağcılıkla ilgilenen birçok misafir de Kiraz Yaylası'nı tercih ediyor. Buraya ulaşım toprak bir yol üzerinden mevcut. Toplu taşıma kullanarak Kiraz Yaylası'na kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Karagöl Yaylası, Artvin

Elinizi Uzatsanız Bulutlara Dokunabileceğiniz Karadeniz Yaylaları

Karagöl Yaylası Borçka ilçesine bağlı ve buraya 27 km uzaklıkta yer alıyor. Bu yaylada en çok dikkat çeken şey Karagöl. Karagöl Yaylası en çok Karagöl merak edildiği için ziyaret ediliyor. Karagöl bir heyelandan sonra oluşmuş ve kamp yapmayı seven ya da karavanıyla seyahat eden kimseler için oldukça geniş bir alana sahip. Bu bölge her ne kadar turistik bir bölge de olsa doğaya hiç el değmemiş. Birçok fotoğrafçı Karagöl Yaylası'nı doğa fotoğrafları çekmek için kullanıyor.

Karadeniz’in en güzel yaylası neresi sorusunu cevaplamak pek mümkün değil o yüzden birbirinden güzel Karadeniz yaylalarını sizler için listeledik. Karadeniz'de daha birçok yayla bulunuyor. Popüler olmaya başlayan yayla turizmiyle bu yaylalarda birçok festival ve farklı etkinlikler düzenleniyor. Kendinizi doğanın kollarında ve eğlencenin içinde hayal edebilenlerdenseniz siz de Karadeniz Yaylaları'nda bir tatili mutlaka denemelisiniz. Sadece yaylalar değil doğa olsun da ne olursa olsun diyenlerdenseniz Karadeniz'in Hayran Kalacağınız 9 Doğal Güzelliği yazısını hemen keşfedin.

Yorumlar

Nurtac Sahin 
01.06.2020
Rize yaylalarından bahsetmek istiyorum. Hepsi birbirinden güzel. Ayder’i bilmeyen yok sanırım o kadar meşhur ettiler ki artık kalabalığından dolayı ne yayla konumu ne de doğallığı kalmadı ama yine de görülmesi gereken bir yer. Özellikle sezon harici gitmenizi tavsiye ederim. Ayder’de kalmak yerine daha doğada kalmanız için Vaveyla dağ evleri mükemmel. Hem doğası hem sahipleri sizi çok mutlu edecektir. Diğer yayların çoğuna 4x4’le gitmenizi tavsiye ederim. Yollar bozuk ama vardığınızda değecek güzelliklerle karşılaşacaksınız. Sal yaylası o kadar samimi ve doğal bir işletmeye sahip ki Ali abinin işlettiği Pilunççayı Evi’ni gözüm kapalı tavsiye ederim. Mükemmel bir kahvaltı ve mükemmel lezzetler bulabileceğiniz tek yer. Bir de sahiplerinin doğallığı ve samimiyeti cabası. Aynı şeyi Pokut için söyleyemeyeceğim. Doğa ve manzara mükemmel ama işletme o kadar kötü ki son derece umursamaz tavırla tamamen ticarete dönmüş. Avusor sessizliğin en mükemmel hali. Simge Pansiyon sanki eviniz… Huser’in yolu çok fena ama çıktığınızda gördüğünüz, tabi görebilirseniz, bulutlara dokunmak isteyeceksiniz. Bazen çok yoğun sis oluyor. Elevit bir şirin köy. Aydere yakın olmasından yollarının daha düzgün olmasından rahatlıkla gidebileceğiniz bir yer. Kavrun Yaylası ben hem karda hem yazın çıktım son derece keyifle gidebileceğiniz, gittiğinizde samimi bir ortamla karşılaşacağınız bir yer. Derim ki gidin yaylalara ama mümkünse bilen biriyle gidin. Yollar açısından kalınacak yerler açısından daha rahat edilecektir. Özel tur yapan firmalar var hem güvenilir hem samimi. Kaçkarlı Tur tavsiye ederim. Ben her zaman onları tercih ediyorum. Havaalanından alıp istediğiniz turu yapıp tekrar havaalanına bırakıyorlar.
Hasan EMLEK 
12.09.2019
Bu yaylaların bir bölümünü gördüm. Şunu söyleyebilirim ki aynı yerleri tekrar görsem yine de heyecanla seyrederim. Görmediğim yaylalar için tavsiyelerinizi not ediyorum.
Arzu Yilmaz 
12.09.2019
Pokut, Huser, Badara Şal yaylaları çok güzel, hayran kaldım. Havası o kadar temiz ki astıma çok iyi geldi.
HİKMET ERGENAY 
12.09.2019
Bu yorumu okuyan herkese önce sağlık diliyorum, gerisi zaten kendiliğinden gelecektir. Ha birde doğaya çıkmak için cesaret diliyorum. Ben 2014 yılında kolon kanserin yakalandım, ameliyat, kemoterapi derken iki yılım böyle geçti. Bu esnada hastalığıyla ilgili araştırmalara başladım. Kanserin bir hücre hastalığı olduğunu, bunu da yayaların tertemiz havasındaki oksijenin 21 günde insan vücudundaki ölü hücreleri yenilendiğini öğrendim. Hemen kendime bir kamp takımı kurdum ve Denizli'nin Honaz Dağı eteklerindeki Kefe Yaylası’na kamp kurdum ve bu her sene temmuz veya ağustos aylarında tekrar etti. Toprak tencerede, odun ateşinde o yörenin katkısız mahsullerinden etlerinden yemekler yaptım. Tabi her sabah yürüyüş yapmayı da hiç ihmal etmedim. Benim tavsiyem tabi ki Karadeniz yaylalarını da gidip görmek gerekir ama ilk önce en yakınındaki bildik bir yayladan başlamanız. Ben kanseri bu şekilde yendim. Herkese selamlar. Bundan sonraki hedefim kendi karavanımı yapıp, Karadeniz yaylalarını görmek.