Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Kartalkaya'da kaç tane pist var, Kartalkaya Kayak Pisti kaç km?

Kartalkaya'da kaç tane pist var, Kartalkaya Kayak Pisti kaç km?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 17 Ekim 2024 - 20:21
 • Son Güncellenme: 17 Ekim 2024 - 20:22
Kartalkaya'da kaç tane pist var, Kartalkaya Kayak Pisti kaç km?

Kış turizmi açısından dünya çapında ünlü kayak merkezlerine ev sahipliği yapan ülkemizde Kartalkaya Kayak Merkezi de Köroğlu Dağları’nın zirvesinde, yemyeşil doğası, gölleri, yaylaları ve tertemiz havasıyla bu merkezlerin başında geliyor. İstanbul ve Ankara’ya yakınlığı, kış festivalleri ve her bütçeye hitap eden konaklama seçenekleri sayesinde, Kartalkaya kayak sezonu boyunca yoğun bir ilgi görüyor. Bu yazımızda, Kartalkaya’ya nasıl ulaşacağınızdan nerede konaklayabileceğinize, toplam pist sayısı ve özelliklerinden kayak sezonunun başlangıcına kadar pek çok sorunun yanıtını bulabilirsiniz.

{ad:0}

Kartalkaya Kayak Merkezi Nerede?

Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu merkeze yaklaşık 40 km mesafede, Batı Karadeniz’in göz alıcı Köroğlu Dağları’nın zirvesinde yer alıyor. Özellikle kış turizmi söz konusu olduğunda Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden biri olarak öne çıkan Kartalkaya, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere yakın konumuyla da dikkat çekiyor. Bu merkezi konumu sayesinde hem hafta sonu kaçamakları hem de uzun kış tatilleri için tercih edilen. Kartalkaya’nın cazibesi, sahip olduğu doğal güzellikler, kayak ve snowboard olanakları ile birleşerek, bölgeyi her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

{search:kartalkaya-otelleri,Kartalkaya Otelleri}

Kartalkaya Kayaka Merkezi Ulaşım

Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu il sınırlarında, İstanbul’a 295 km, Ankara’ya ise 190 km uzaklıkta konumlanmıştır. Bolu’da bir havalimanı bulunmadığından, Kartalkaya’ya ulaşımın en pratik yolları özel araç veya otobüs kullanmak. İşte Kartalkaya’ya ulaşım için detaylı seçenekler:

Özel Araç ile Ulaşım

Kış aylarında zorlu yol koşullarına karşı en konforlu ulaşım yöntemi özel araç kullanımı. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden yola çıkacak ziyaretçiler D-100 karayolunu takip edip, Bolu merkezine ulaştıktan sonra Kartalkaya tabelalarını izleyerek yaklaşık 12 km içerideki merkeze varabilirler.

  • Bolu Merkez - Kartalkaya: 38 km
  • İstanbul - Kartalkaya: 295 km
  • Ankara - Kartalkaya: 190 km
  • Eskişehir - Kartalkaya: 295 km
  • Samsun - Kartalkaya: 450 km
  • İzmir - Kartalkaya: 640 km
  • Antalya - Kartalkaya: 680 km

Otobüs ile Ulaşım

Otobüs ile seyahat etmek isteyenler öncelikle Bolu şehir merkezine ulaşmalı. Bolu otogarından taksilerle Kartalkaya’ya geçilebilir ya da bazı otellerin sunduğu transfer hizmetlerinden yararlanılabilir. Otobüsle ulaşım, özellikle özel araç tercih etmeyenler için güvenli bir alternatif.

Uçak ile Ulaşım

Kartalkaya’ya en yakın havalimanları İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havalimanları ve her ikisi de Bolu’ya yaklaşık 200 km mesafede. Antalya, İzmir, Kars veya Gaziantep gibi uzak noktalardan Kartalkaya’ya gelmek isteyenler için uçakla ulaşım en rahat seçeneklerden biri. Havalimanından sonra Kartalkaya’ya ulaşmak için yaklaşık 3 saatlik bir kara yolculuğu gerekiyor; bunun için araç kiralama veya uygun otobüs seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. 

Kartalkaya’da Kaç Kayak Pisti Var?

 “Bolu - Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” kapsamında yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi, kış turizmi açısından oldukça zengin bir yapıya sahip. Bölgedeki beş tesis, Aralık - Nisan ayları arasında toplamda 1600 yatak kapasitesi ile hizmet verirken, Kartalkaya otelleri bünyesinde iki ana kayak alanı içinde toplam 18 adet mekanik tesis ve çeşitli eğim ve zorluk seviyelerine sahip 25 adet pist bulunuyor. Pistlerin toplam uzunluğu ise 40 kilometreyi buluyor.  Başlangıç seviyesindeki kayakçılar için Resul Dede ve Çamçukuru pistleri en uygun seçeneklerken; tecrübeli kayakçılar için Kırmızı Pist, Gezi Pisti, Kazankaya ve Arka Çanak ideal seçeneklerdir. Profesyonel seviyede adrenalin arayanlar içinse Efe Pisti, Yılmaz Demir Pisti ve Siyah Pist öneriliyor. Snowboard tutkunları için en ideal pist Resul Dede pisti. Ayrıca Kartalkaya, Türkiye’nin en profesyonel snowparklarından birine ev sahipliği yapıyor; burada 3 ana rampa, 1 corner, 3 handrail ve 3 box bulunuyor.

Kartalkaya Kayak Merkezi, Köroğlu Dağları’nın 2000 metre yüksekliğinde yer alan oteller bölgesinde konumlanmış olup, kayak pistleri 2200 metreye kadar uzanıyor. Bölgenin doğal kar kalınlığı ve zemini, Alp disiplinli kayak, tur kayağı ve diğer kış sporları için oldukça uygun şartlar sunuyor. Kartalkaya’daki mekanik tesisler, saatte 8.000 kişiyi taşıma kapasitesine sahip. Bu tesislerde deneyimli kayak ve snowboard öğretmenlerinin yanı sıra gerekli tüm kayak ekipmanları da kiralanabiliuyor. Avrupa standartlarında tasarlanmış Türkiye’nin en büyük “snowpark”ları da burada bulunuyor ve farklı zorluk derecelerine sahip ana rampa-kicker line, bordercross, rail line ve rail-box gibi birçok parkur seçenekleri mevcut.

Kartalkaya Kayak Merkezi Ziyaret Saatleri

Kayak merkezi, her gün 09.00 - 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor; ancak yoğunluğa göre çalışma saatlerinde esneklik olabiliyor. Kartalkaya’da, kayak ve snowboard dışında açık alanda buz pateni yapma imkanı da sunuluyor. Burada patenleri kiralayabilir uzman eğitmenlerden ders alarak keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Kartalkaya Kayak Merkezi Ne Zaman Gidilir?

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde kayak sezonu aralık ayında başlayıp nisan ayına kadar devam ediyor. 2200 metre yükseklikte bulunan merkez, kış boyunca yoğun kar yağışı alarak kayak severlere ideal bir sezon sunuyor. Bolu çevresine ilk kar tanesi düştüğünde kayak sezonu da başlıyor diyebiliriz. Yüksek dağlarla çevrili coğrafyası ve uygun hava koşulları sayesinde düşen kar, yoğun ve doğal bir yapıya sahip olduğu için buzlanma yapmıyor. Sezon boyunca kar kalınlığı ortalama 4 metreyi buluyor; ancak ziyaret öncesi kar kalınlığı ve hava durumunu kontrol etmeniz  faydalı olacaktır. Kartalkaya, özellikle yılbaşı ve sömestr tatilinde en yoğun dönemini yaşıyor. Bu dönemlerde kayak merkezindeki tesisler neredeyse %100 doluluğa ulaşıyor; bu nedenle, kalabalıktan etkilenmeden konaklama ve pist olanaklarından yararlanmak istiyorsanız için erken rezervasyon yapmanız önemli.

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Yeme-İçme 

Kartalkaya Kayak Merkezi, tüm gün süren kayak keyfinizin ardından dinlenip leziz yemekler tadabileceğiniz pek çok yeme-içme seçeneği var. Özellikle karlarla kaplı dağ manzarası eşliğinde yapılan mangalda sucuk ekmek keyfi burada bambaşka bir deneyime dönüşüyor. Kartalkaya’daki birçok otelde, öğle ve akşam saatlerinde mangalda sucuk ekmek partileri düzenleniyor.

Otellerin çoğu her şey dahil konsepti ile Türk ve dünya mutfaklarından seçkin lezzetleri kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde misafirlerine sunuyor. Ayrıca, Bolu’nun ünlü ustalarının ellerinden çıkan yerel lezzetler de Kartalkaya ziyaretçilerinin beğenisine sunuluyor. Mengen pilavı, kaldırık dolması, orman kebabı, keşli cevizli erişte ve Mengen kuzu güveç gibi yöresel yemekler, kayak sonrası enerjinizi tazelemeniz için mükemmel tercihler arasında.

Kartalkaya’da Nerede Kalınır?

Kartalkaya Kayak Merkezi, lüks ve konforlu otelleriyle misafirlerine eşsiz bir kayak deneyimi sunuyor. Çoğu otel her şey dahil konseptinde hizmet vererek, konuklarına gün boyu ihtiyaç duyacakları her türlü konforu sağlıyor. Çam ormanlarının huzurlu atmosferi içinde konumlanan Kartalkaya otelleri, kayak sonrası yorgunluğunuzu atabileceğiniz geniş spa hizmetleriyle de dikkat çekiyor. Hem kayak keyfini doyasıya yaşayıp hem de doğanın içinde dinlenmek isteyenler için Kartalkaya'da her bütçeye ve ihtiyaca uygun tesis bulmak mümkün.