Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Kastamonu’ya Gittiğinizde Mutlaka Yapmanız Gereken 10 Şey

Kastamonu’ya Gittiğinizde Mutlaka Yapmanız Gereken 10 Şey

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 17 Şubat 2022 - 12:19
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024 - 10:29
Kastamonu’ya Gittiğinizde Mutlaka Yapmanız Gereken 10 Şey

Karadeniz kıyılarının en güzel şehirlerinden biri olan Kastamonu, hem tarihi hem de doğasıyla büyüleneceğiniz bir rota. Küre Dağları’nın zengin habitatı, ruhu dinlendiren yeşil tonları ve sarhoş eden oksijeni bir yana geleneksel yanlarıyla da keşfe değer. Kastamonu’ya yakın zamanda gitmeyi düşünüyor ve gitmişken ne yapmalı ne etmeli diye düşünüyorsanız, işte size birkaç öneri! Şimdiden keyifli bir gezi dileriz.

{ad:0}

Ilgaz'da Kayak Yapın

Kastamonu’da  Bunları Yapmadan Dönme

Kastamonu ve Çankırı’nın ortak dağı Ilgaz, iki şehrin merkezine de 40-45 km uzaklıkta. Kış doğasını ve kayak yapmayı seviyorsanız burası aralık ayı başından nisan ayı sonuna kadar beyaz sezonu yaşıyor. Yılın diğer ayları ise coşkun akarsuları, zengin yaban hayatı ve el değmemiş tabiatıyla sizi karşılıyor. Sonsuzluk gibi görünen heybetli ormanlarında kendinizi sanki belgeseldeymiş gibi hissedeceğiniz Ilgaz Dağı Milli Parkına girerken cüzi bir ücret ödüyorsunuz. Keşif Rehberimizde yer alan Ilgaz Dağı Milli Parkı sayfamıza da göz atmadan planlarınızı yapmayın deriz.

{search:ilgaz-otelleri,Ilgaz Otelleri}

Karadeniz’in Sonsuz Maviliğinde Yüzün

Kastamonu’da  Bunları Yapmadan Dönme

Aylardan Temmuz ya da Ağustos ise ve güneş de tatlı tatlı yakıyorsa Karadeniz’in berrak suları Abana Plajı sizi bekliyor olacak. Sadece kum güneş deniz değil, yemyeşil ormanlarla da karşılaşacağınız plajın Kastamonu’nun merkezine mesafesi 105 km. Gideros Koyu ise adeta Kastamonu’nun kartpostal yüzü. 170 km uzunluğa sahip koyda yüzebiliyor, balık tutabiliyor ve bol bol yürüyebiliyorsunuz.

Şehri Tarihiyle Keşfedin

Kastamonu’da  Bunları Yapmadan Dönme

Kastomonu'nun tarihi rotası bir hayli zengin. Merkez ve yakın yerlerdeki camiler ile külliyelerde Osmanlı dokusuyla karşılaşırken, müzelerinde de yerel kültürüyle tanışıp tarihi buluntularını görebiliyorsunuz. Eğer şehrin geçmişini merak ediyorsanız Hükümet Konağı, Nasrullah Kadı Külliyesi, İsmail Bey Külliyesi, Yakup Ağa Külliyesi ve Cem Sultan Bedesteni’ni gezilecek yerler listesine eklemenizi öneririz. Şehrin zanaatlarının sergilendiği Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi ve Arkeoloji Müzesi de gitmezseniz keşke görseydim diyeceğiniz yerler arasında…

Osmanlı Konaklarıyla Bezeli Sokaklarda Gezin

Kastamonu’da  Bunları Yapmadan Dönme

Eskiden konaklarla dolu mahallelerden oluşan Kastamonu, artık modern zamanların apartmanlı şehirlerinden biri. Ama sanmayın ki bu konak kültürü tamamen kayboldu; başta Akmescit, İsmailbey, Hepkebirler mahalleleri olmak üzere bazı mahallelerinde buram buram nostalji kokan yerler hala var. Sepetçioğlu Konağı, Ellezler Konağı, Sirkeli Konağı, Livapaşa Konağı, Mazlumcuoğlu Konağı gibi konakların bulunduğu sokaklarda gezerken zamanlar arası kısa yolculuklara çıkabiliyor, fotoğraf çekmeye doyamıyorsunuz.

Kanyonlarda Doğayla Kucaklaşın

Kastamonu’da  Bunları Yapmadan Dönme

Kastamonu’nun Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden girilen kanyonlardan en renkli olanları Valla, Çatak ve Horma Kanyonları. Horma Kanyonu’nun en huzur veren yeri olan Ilıca Şelalesi’nin küçük göletinde dilerseniz yüzebiliyorsunuz. Buralarda ormanların ve gökyüzünün renkleri başka! Doğayı izlerken kendinizi bir kuş gibi hür hissediyor, kolay kolay bırakıp dönmek istemiyorsunuz. Keşif Rehberimizde bulunan Kastamonu Kanyonlar ve Doğal Güzellikleri yazımızı okuyarak, Kanyonlar hakkında daha detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

Pompeipolis'den Antik Roma'ya Bakın

Kastamonu’da  Bunları Yapmadan Dönme

Şehrin merkezine 44 km mesafedeki antik kent Taşköprü ilçesinde konumlanıyor ve bu bölge ayrıca Zımbıllı Tepe Höyüğü olarak da biliniyor. Şehrin tarihi ise M.Ö 64 yılına kadar uzanıyor. Kazılardan çıkarılan eserleri Kastamonu Arkeoloji Müzesi’nde görebiliyorsunuz. Ama nasıl bir yaşamdı ve Romalılar nasıl yollarda yürüyorlardı merak ediyorsanız kenti hayal gücünüzle tamamlayıp gezebiliyorsunuz.

Dipsizgöl’de Kamp Yapın

Kastamonu’da  Bunları Yapmadan Dönme

Kentlerin kalabalığından, korna seslerinden, telaşlı koşturmalardan kaçıp bir sığınak arayanlardansanız ve çadırınızı da yanınızda taşıyorsanız Dipsizgöl Tabiat Parkı doğadaki eviniz olmaya aday. Çamların yeşilliği, manzaranın güzelliği ve sığmış gibi görünmesine rağmen 40 metre derinliğiyle zümrüt gibi parlayan göl de bu evi paha biçilmez bir huzura dönüştüren detaylar. Bahar aylarında daha bir kalabalıklaşan tabiat parkında göl etrafını çevreleyen yürüyüş parkurları da var. Dipsizgöl Kastamonu’nun merkezine 63 km mesafede ve Tosya ilçesine bağlı Çifter Köyü’nde.

Yöresel Lezzetleri Tadın

Kastamonu’da  Bunları Yapmadan Dönme

Yüzlerce yıllık bir kültür birikimi olan Kastamonu’nun zengin mutfağı da bu kültürün bir parçası. Etle harikalar yaratan, hamur işleriyle parmak yedirten, çorbaları şifa dolan yörenin Anadolu’da henüz ismi bilinmeyen birçok yemeği var. Menülerde neler mi göreceksiniz? Banduma, etli ekmek (Konya’yla karıştırmayın, bu yöreye özel), Püryan Kuyu kebabı, ekşili pilav ve nicesi… Tatlı olarak da meşhur çekme helvasını öneriyoruz ki, hem tadına bakın hem de paket paket alıp sevdiklerinize de dağıtın.

Kale'den Şehri Seyre Dalın

Kastamonu’da  Bunları Yapmadan Dönme

12. yüzyılda Bizans döneminde yapılan, sonraları Candaroğulları ve Osmanlı döneminde de kullanılan kale, şehrin tüm manzarasına hakim. Kastamonu’yu kuşların gözünden görmek isterseniz biraz dik bir yamaç çıkmanız gerekiyor. Ama çıkınca da gördüğünüz manzara karşısında yorulmaktan pişmanlık duymuyorsunuz.

Ilgarini'nin Büyülü Dünyasına Konuk Olun

Kastamonu’da  Bunları Yapmadan Dönme

Pınarbaşı ilçesindeki mağara adeta bir yeraltı balo salonu. Uzunluğu 850, derinliği ise 250 metre olan mağaranın içi gerçekten büyüleyici. İçeri girdiğinizde Roma ve Bizans döneminden şapeller, sarnıçlar ve mezarlar göreceğiniz mağarada M.Ö. 2000’li yıllarda yaşamış insanlara ait izler de var.

{search:pinarbasi-otelleri,Pınarbaşı Otelleri}

Kastamonu’ya Nasıl Gidilir?

Kastamonu’da  Bunları Yapmadan Dönme

Kastamonu, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan 1.834 km2’lik alana sahip bir ildir. Batısında Karabük, Bartın, Zonguldak ile doğusunda ise Sinop, Çorum ve Çankırı bulunmaktadır. Komşu olduğu illerle arasındaki ulaşım ağı gelişmiş ve ağırlıklı olarak Karayolu ulaşımı tercih edilmektedir.

Kendi aracınızla çok rahatlıkla gidebileceğiniz gibi Türkiye’nin hemen hemen her ilinden de Kastamonu ve ilçelerine otobüs seferleri bulunmaktadır. Havayolu ile gelmek isterseniz, İstanbul haricinde diğer çevre illerden Kastamonu’ya direkt uçuş bulunmamaktadır.

Kastamonu’da Nerede Kalınır?

Kastamonu’da  Bunları Yapmadan Dönme

Kastamonu tüm ilçeleriyle oldukça geniş bir konaklama imkanı sunuyor. Dağ otelleri, Kayak merkezlerine yakın oteller veya Kastamonu merkezde bulunan pansiyon, tarihi konaklarda kalabilir, ailenizle veya sevdiklerinizle güzel bir KIş tatili geçirebilirsiniz. Kastamonu'da yer alan birbirinden güzel otelleri listelediğimiz Kastamonu otelleri sayfamıza göz atabilir, tercihiniz Kayak merkezine yakın otellerden biri olacaksa Ilgaz Konaklama Önerileri yazımızı inceleyebilirsiniz.

Karadeniz'in Göz Bebeği: Rize, Ardeşen içeriğimizi de keşfedin!

{search:kastamonu-otelleri,Kastamonu Otelleri}