Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Kayak merkezine giderken ne alınır, Kayak malzemeleri tesislerden kiralanabilir mi?

Kayak merkezine giderken ne alınır, Kayak malzemeleri tesislerden kiralanabilir mi?

Paylaş
Editor  
Eklenme: 17 Ekim 2024 - 10:27
 • Son Güncellenme: 17 Ekim 2024 - 10:28
Kayak merkezine giderken ne alınır, Kayak malzemeleri tesislerden kiralanabilir mi?

Kayak tatilleri, hem doğanın tadını çıkarmak hem de sporla keyifli zaman geçirmek için harika bir fırsat! Ancak bu heyecan verici maceraya çıkmadan önce doğru hazırlık yapmak şart. Kayak yaparken sizi rahat ettirecek ve güvende tutacak bazı eşyaları yanınıza almak oldukça önemli. Peki, kayak çantanızda mutlaka bulunması gereken temel malzemeler neler? Ayrıca, kayak malzemeleri için kiralama seçenekleri de birçok tatilci için cazip bir alternatif olabilir. Kayak merkezlerinden hangi ekipmanları kiralayabilirsiniz, bu hizmetler ne kadar maliyetlidir? Yazımızda, kayak tatilinizi en iyi şekilde planlamanız için bu soruların cevaplarını bulacaksınız!

{ad:0}

{search:uludag-otelleri,Uludağ Otelleri}

Kayak tatiline çıkarken çantamızda olması gerekenler

Kayak malzemeleri, ''kıyafetler'', ''aksesuarlar'' ve ''kayak takımları'' olmak üzere üç ana kategoriye ayrılır. Kayağa uygun kıyafetler sizi sıcak tutarak rahat hareket etmenizi sağlar. Su geçirmez kayak pantolonları ve rüzgara dayanıklı montlar, soğuk hava koşullarına karşı koruyucudur. ''Eldiven, bere ve termal çoraplar'' gibi ek giysiler de soğuğa karşı tam koruma sunar.

Kayak yaparken olmazsa olmazlardan biri de ''kayak takımı''dır. Kayak takımları; kayaklar, özel botlar, batonlar ve bağlamalardan oluşur. Boy ve kilonuza göre doğru takımı seçmek önemlidir. Eğer kendinize ait kayak ekipmanınız yoksa, outdoor malzemeleri satan mağazalardan satın alabilir ya da kayak merkezlerinden kiralayabilirsiniz.

Kayakta ''görüş alanını'' korumak da çok önemli. Bu nedenle, ''kar gözlükleri'' hem güneşin zararlı ışınlarına hem de sisli hava koşullarına karşı koruma sağlar. Ayrıca, ''güneş koruyucu'' krem kullanmak da yüksek irtifada güneş ışınlarının ciltte oluşturabileceği hasarlara karşı önemlidir. Rüzgarın da etkisiyle cilt yanıkları ve lekeleri oluşabileceğinden, yüksek koruma faktörlü kremler tercih edilmelidir.

''Termal kıyafetler'' ve içlikler soğuğu geçirmeyen dış giysilerinizin altına giyilerek ekstra sıcaklık sağlar. Hafif ama etkili bu kıyafetler, kat kat giyinme ihtiyacını ortadan kaldırarak rahatlık sunar. Tüm bu eşyalarla kayak keyfinizi en yüksek seviyede yaşamanız mümkün!

Son olarak kayak yapmaya giderken çantanıza, dudaklarınızı, ellerinizi ve cildinizi nemlendirmek için çeşitli krem ve stickler, düzenli kullandığınız ilaçlar ve soğuğa karşı bağışıklığınızı güçlendirici vitamn destekleri alabilirsiniz. Sevdiğiniz kitabı, müzik dinlemek için kulaklığınızı da unutmayın.

{search:palandoken-otelleri, Palandöken Otelleri}

Kayak malzemeleri kayak merkezlerinden kiralanabilir mi?

Eğer kayak tatiline gitmeyi planlıyorsan ve kayak malzemelerin yoksa endişelenmene hiç gerek yok. Kayak tesislerinde ihtiyacın olan tüm malzemeleri rahatça kiralayabilirsin. Kayak takımları, botlar, kasklar ve hatta bazı yerlerde kıyafetler bile mevcut! Yani, Kartalkaya'da ya da Uludağ'da bembeyaz karların tadını çıkarmak için sadece kendini ve bolca enerjini getirmen yeterli. 

Kayak malzemesi kiralamak sağlıklı mıdır diye düşünüyorsa bu tesislerde  bu malzemeler genelde düzenli olarak bakımdan geçer ve temizliği yapılır. Bu nedenle kayak takımı kiralamak hijyeniktir.   Malzeme kiralamak, özellikle ilk kez kayak yapacaksan ya da sadece bir haftalık kaçamak düşünüyorsan oldukça pratik bir çözüm. Ayrıca, tesislerde uzman ekipler de bulunuyor. Onlar sana en uygun malzemeleri seçmende yardımcı olabilir, bu da tatilini daha keyifli ve stressiz hale getirir. 

{search:erciyes-otelleri,Erciyes Otelleri}

2024 yılında kayak kiralama fiyatları

2024 yılında Uludağ, Kartalkaya ve Palandöken gibi popüler kayak merkezlerinde kayak takımı kiralama fiyatları ile ilgili size ortalama bir rakam verebiliriz. Kayak takımı kiralamak oldukça yaygın ve uygun bir seçenek, özellikle de yeni başlayanlar veya ekipman taşımak istemeyenler için. Uludağ gibi ünlü bir kayak merkezinde, kayak takımı kiralama fiyatları günlük ortalama 500-800 TL civarında olabilir. Bu fiyat, kayak, bot ve baton setini kapsar. Eğer snowboard tercih ediyorsan, onun için de benzer fiyatlar geçerli olacaktır.

Kartalkaya’da da benzer fiyatlar söz konusu. Burası özellikle İstanbul’a yakın olduğu için hafta sonu kaçamaklarında çok popüler. Günlük kayak takımı kiralama ücreti 600-850 TL civarında değişebilir. Palandöken ise doğunun parlayan yıldızı! Burada fiyatlar genelde biraz daha uygun olabilir, ama yine de 500-750 TL bandında günlük kiralama fiyatları görebilirsin. Tabii ki, bu fiyatlar sezona ve yoğunluğa göre değişiklik gösterebilir. Yüksek sezonda biraz daha artış olabilir, ama erken rezervasyon yaparsan ya da tesislerin sunduğu paket fırsatları yakalarsan daha avantajlı fiyatlarla karşılaşabilirsin. Kayak keyfi her bütçeye uygun bir şekilde çıkabiliyor, bu da kış tatilini çok daha rahat ve eğlenceli hale getirebilir.