İstanbul’dan günübirlik kaçmak veya sabah gidip akşam dönmek üzere denize nazır tatil havası taşıyan ilçe arayanların imdadına yetişiyoruz. Bu arayışa en uygun ilçelerden birisini size takdim ediyoruz: Kerpe!
{ad:0}Kocaeli’nin yazlık bölgelerinden birisi olan, denizi ile ufaktan Kuzey Ege havaları estiren Kerpe; oldukça sessiz, sakin, mütevazı bir ilçe. Ancak bütün bunlara karşın, keşfedilecek nice güzellikleri var. Peki bölgeyi keşfederken konaklayacak yer yok mu dersiniz? Kerpe otelleri listemiz, size bölgedeki birbirinden güzel tesisleri sunuyor.
Hadi şimdi gelin, Kerpe Gezilecek Yerler hakkında yazdığımız, keşif yazımızı okuyun!
Böyle bir sorunun cevabı, elbette “Ne zaman deniz havası almak isterseniz?” olur. Ancak bölgedeki yoğunluk, yerli turistlerin ciddi akını gibi durumlar sizin için bir handikap ise Kerpe’ye mayıs, haziran, eylül veya ekim aylarında yani yaz sezonu dışında gelmenizi öneririz. Eğer yaz sezonunda geliyorsanız da hafta içi gelmeniz, hafta sonlarına kıyasla çok daha verimli bir gün geçirmenizi sağlayacaktır.
Deniz, kum, güneş iyi ama; aktivite de lazım. Eğer siz de böyle düşünenlerdenseniz, Kerpe’de size mutlaka uyacak bir aktivite vardır!
{search:kerpe-otelleri,Kerpe Otelleri}
Alanya ve Kilyos’ta olduğu gibi, Kerpe’de de bir sörf okulu var. Bu da bölgenin sörf meraklıları için ne kadar ideal olabileceğinin bir kanıtı. Dilerseniz eğitim alabilir dilerseniz kendi tahtanızla Kerpe’de sörfün tadını çıkarabilirsiniz.
Deniz kayağı olarak nitelendirilebilecek SUP veya doğanın engin tadını çıkarabileceğiniz bisiklet ile Kerpe’de keyifli vakit geçirebilirsiniz. Suyu sevenlerdenseniz SUP ile karadan şaşmayanlardansanız bisikletle bölgeyi keşfedebilirsiniz. Kerpe’de bu iki aracı da kiralayabileceğiniz yerler bulunuyor.
Aktivitelerden yorulabilen veya biraz olsun dinlenmek için Kerpe’yi tercih edenlerdenseniz, mavi bayraklı plajlarıyla bölge size iyi gelecek. Hem halk plajları hem de özel plajlar oldukça fazla sayıda.
gibi farklı plaj ve koylar, Kerpe’de masmavi bir gün geçirmeniz için fazlasıyla yeterli olacaktır.
Dalgalar zamanla kayaları oyar, kayalar zamanla bir havuza dönüşür… Tamamen doğal oluşumlarla gerçekleşen bu havuzda yüzmek ise inanılmaz keyifli olabilir. Sarısu – Kerpe Havuz ismiyle haritalarda da yer alan bu doğal havuza, Kerpe’ye vardıktan sonra aracınızı müsait bir konumda park edip en fazla üç dakikalık bir yürüyüş sonrasında ulaşabilirsiniz.
Doğa ile iç içe birkaç gün geçirmeyi seven kampçılardansanız, hem doğal alanlar hem de tesisleriyle Kerpe’de güzel zaman geçirebilirsiniz. Kartal Kayalıkları’nı karşınıza alarak çadırınızı kurabilir ya da Ömerağzı Kamp ve Piknik Alanı gibi yerlerde kamp yapabilirsiniz. Ayrıca doğal havuzun yer aldığı Sarısu bölgesinde de kamp yapılabilecek alanlar bulunuyor.
Kerpe’de tekne turu konusunu daha detaylı olarak ele almış, ne zaman tekne turuna çıkabileceğinizden bölgedeki teknelerin rotalarına kadar pek çok şeyi incelemiştik. Eğer siz de denizi seven turistlerdenseniz Kerpe seyahatinizde tekne turunu yapılacaklar listenize ekleyebilirsiniz.
Kerpe, her ne kadar benzer tatil bölgelerine göre köklü bir tarihe sahip olmasa da gezilip görülecek doğal mekânlara sahip. Bunların ilki, Kartal Kayalıkları. Kerpe Kayalıkları ismiyle de bilinen bu bölgede hem mükemmel bir manzara hem de inanılmaz güzel doğal kaya oluşumları bulunuyor. Doğanın, kendi dönüştürücü gücünün ne kadar büyüleyici sonuçlar verdiğini görmek için mutlaka ziyaret etmelisiniz. Kartal Kayalıkları; Kerpe Plajı’nın biraz üzerinde konumlanıyor. Üstelik yakınında kamp da yapabilirsiniz…
Bir diğer doğal alan ise Babatepe. Kerpe’ye baştan sona hâkim olabileceğiniz bir seyir noktası olan Babatepe’de sadece Kerpe’yi değil Karadeniz’i de seyredebilirsiniz. Üstelik bulunduğunuz noktada yer alan Akçakoca Bey Anıt Mezarı’nı da ziyaret edebilir, bölge için önemli bir şahsiyet olan Akçakoca Bey’in anısını taze tutabilirsiniz. Bir başka görülmeye değer doğal alan da Eski Kerpe Burnu. Kerpe’nin merkezinin 10 kilometre güneybatısında yer alan bu bölge, aynı zamanda ilçenin Karadeniz’e uzanan en uç noktası. El değmemiş bir koy olan Eski Kerpe Burnu’nda yüzebilir, balık tutabilir, kamp veya doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.
Bir de hemen hemen bütün tekne turlarının güzergâhında bulunan Kefken Adası var tabii. Helenistik, Bizans ve Roma dönemlerinden kalan mimari kalıntılar, antik su kuyuları ve surlar mutlaka görülmeye değer. Üstelik bölgede, üzerinde insanların yaşadığı tek ada burası! Amatör sualtı avcısı veya balıkçıysanız, Kefken Adası’nda balık avlayabilirsiniz.
Kerpe’ye İstanbul’dan toplu taşıma araçlarıyla ve şahsi aracınızla kolayca ulaşabilirsiniz. Harem’den kalkan Kandıra otobüslerine binip, Kandıra’dan sonra da Kerpe minibüsüyle yola devam ederek kolayca Kerpe’ye ulaşabilirsiniz. Ankara veya Bursa’dan gelenler ise şahsi araçlarıyla Kocaeli güzergâhında ilerleyip; Kandıra yolunu takip ederek Kerpe’ye yönelik yol tabelalarıyla ilçeye kolayca ulaşabilir.
Kerpe’ye gelmişken, yakınındaki diğer yerleri keşfetmek isterseniz sizi Kandıra gezilecek yerler listemizi okumaya davet ediyoruz!