Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Kışın gidilecek tatil yerleri için 10 popüler rota... Türkiye'de kış turizmi nerelerde yapılır, Aralıkta tatile nereye gidilir?

Kışın gidilecek tatil yerleri için 10 popüler rota... Türkiye'de kış turizmi nerelerde yapılır, Aralıkta tatile nereye gidilir?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 16 Eylül 2024 - 15:47
 • Son Güncellenme: 16 Eylül 2024 - 15:48
Kışın gidilecek tatil yerleri için 10 popüler rota... Türkiye'de kış turizmi nerelerde yapılır, Aralıkta tatile nereye gidilir?

Kışseverlerin favorisidir aralık ayı. Ülkemizdeki kayak merkezlerinin büyük bir kısmında kar kalınlığının en üst seviyeye ulaştığı ve kış soğuklarının gerçek anlamda hissedildiği bu ay, kış tatiline çıkmak için de oldukça idealdir. Peki şubat ayında nereye gidilir? Kışı çok seven tatilciler onu sonuna kadar yaşayabileceği rotaları tercih ediyor.  Biz de kış tatili severler için keyifli bir liste hazırlamaya karar verdik. İşte kışın tatile çıkılmaz diyenlere inat keşfetmeye doyamayacağınız aralık rotaları.

{ad:0}

Kış Sporları Nelerdir?

Kış Sporları Rehberi ve Rota Önerileri

Kış sporları, genellikle karlı ya da buzlu bir zeminde yapılan spor dallarının genel adıdır. Bu tür sporlar daha çok kış aylarında yapılabildiği için mevsimsel özelliklere sahiptir. Eğlenceli ve adrenalin dolu kış sporları olduğu gibi görece daha sakin veya stabil deneyimler sunan seçenekler de var. Dolayısıyla farklı kesimlere hitap eden kış sporları bulmak mümkün. Buz pateni, kayak, kızak, snowboard, körling, buz hokeyleri gibi spor dalları genel olarak en popüler kış sporları arasında yer alıyor. Üstelik bu sporların pek çoğu kendi içerisinde de alt dallara ayrılıyor. Örneğin, buz pateninin altında artistik buz pateni, buz dansı gibi pek çok dal var. Benzer şekilde kayak da serbest stil kayak, kayakla atlama, biatlon gibi çeşitlere sahip. Ülkemizde de pek çok kış sporunun keyifle deneyimlenebileceği yerler olması avantaj sağlıyor. Bu imkânlar sayesinde Türkiye hem yerli hem yabancı kış sporu tutkunları için oldukça elverişli. Son olarak kış sporları, genelde çetin hava şartlarında, zorlu zeminlerde yapıldığı için kendine özgü kıyafet ve ekipmanlara var.  Bu nedenle yapacağınız kış sporunda güvenli ve keyifli bir deneyim için uygun ekipmanlarınızı almayı veya kiralamayı ihmal etmeyin!

Türkiye'de Kış Turizmi Nerede Yapılır?

Kış sporları genellikle kar yağışının fazla olduğu zirveli bölgelerde ya da şehir içinde bunun için kurulmuş özel pistlerde yapılıyor. Kayak, snowboard gibi sporlar daha çok zirvelerde yapılırken buz hokeyi, curling gibi sporlar için buzdan bir pist yeterli oluyor. Ülkemizde genellikle kış aylarında en çok tercih edilen spor snowboard. Bunu ise kayak takip etmekte. Yabancı turistler kadar yerli gezginlerin de uğrak noktalarının başında kış aylarında kayak merkezleri geliyor. İşte kışın gidilecek tatil yerleri için 10 popüler rota.

Uludağ / Bursa

Kış Sporları Rehberi ve Rota Önerileri

Kış denilince aklımıza nasıl kar geliyorsa kış sporları denince de Uludağ gelmesi bir o kadar olası. Hatta Uludağ, ülkemizin en çok ziyaret edilen spor merkezi desek bile pek yanılmış olmayız. Tesis olarak fazlasıyla gelişmiş ve modern bir yapıya sahip olması da elbette bunun en öncü sebeplerinden; ziyaretçiler gayet rahat ve konforlu konaklayabiliyor, pistlerden yararlanabiliyor. Pek çok kayak branşını yapmaya elverişli pistleri sayesinde yeni maceralara atılabilirsiniz. Bunun yanında trekking, dağ tırmanışı, kızak, snowkite, motor sporları ve helikopterli kayak gibi aktiviteler de bulunmakta. Dolayısıyla her seviyeden sporseveri ağırlayacak özelliklere sahip Uludağ, listemizin ilk sırasında yer alıyor.

{search:bursa-otelleri,Bursa Otelleri}

Erciyes / Kayseri

Kış Sporları Rehberi ve Rota Önerileri

Listenin ikinci sırasında ise Kapadokya yakınlarında yer alan Erciyes bulunuyor. Pistlerinin doğallığı ve kar kalitesi bakımından düşünülürse tam kış sporlarına uygun bir bölge denebilir. Zaten bu yüzden dünya standartlarındaki pistlere sahip ve çoğu etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Tesisleri ve konaklamaları da her bütçeye ve zevke uygun, içlerinden spor malzemeleri de kiralayabilirsiniz. Bünyesinde toplam 33 adet pist bulunduran Erciyes kar motosikleti, kayak, snowboard ve paten gibi sporlara elverişli, doğa harikası bir yer.

{search:kayseri-otelleri,Kayseri Otelleri}

Kartalkaya Kayak Merkezi / Bolu

Kartalkaya Kayak Merkezi

Bolu şehir merkezinin 38 kilometre güneydoğusundaki Kartalkaya Kayak Merkezi, Türkiye’nin en popüler kış turizmi alanlarından biri. Ayrıca burası Bakanlar Kurulunca ilan edilen "Bolu - Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" içinde. Bölgede 5 tesis vardır ve genelde Aralık – Nisan ayları arasında (kış sezonu) binlerce kişiye hizmet veriyor. Ayrıca bölgedeki oteller bünyesinde 2 adet ana kayak alanı var. Bu alanlar toplam 18 adet mekanik tesis ile çeşitli eğim ve zorluk derecelerinde toplam 25 adet piste sahip. Böylece pistlerin toplam uzunluğu ise yaklaşık 40 km.. Deneyimli kayak ve snowboard öğretmenleri sayesinde harika bir kış tatilini deneyimleyebilirsiniz. Burada her otel kendi sağlık hizmetlerini de veriyor. Ayrıca her türlü kayak malzemesini kayak merkezi içerisinde kiralayabilirsiniz. Son olarak Avrupa standartlarında Türkiye'nin en büyük “snowpark”ları da Kartalkaya’da yer alıyor.

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Palandöken Kayak Merkezi / Erzurum

Palandöken Kayak Merkezi

Erzurum, Palandöken Kayak Merkezi sayesinde Türkiye’nin en popüler kış turizmi kentlerinden biri. 70 kilometre uzunluğunda ve 25 kilometre genişliğinde bir alanı kaplayan Palandöken Dağları, 1993 yılında Kış Turizm Merkezi ilan edildiğinde burada Erzurum (Hınıs) Boğazı, Konaklı ve Gez Yaylası'ndan oluşan 3 adet kayak merkezi hizmet vermeye başlamıştır. Ayrıca burada slalom ve büyük slalom yarışmaları için Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından tescilli iki pist de var. Yaklaşık 5 ay boyunca kayak ve kış sporlarına uygun olan Palandöken Kayak Merkezi, kar kalitesi ve uzun pistleri sayesinde yüksek standartlara sahip. Öyle ki 2011 yılında yapılan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na da ev sahipliği yapmıştır. Yaklaşık Kasım – Nisan ayları arasında kış turizmine açılan bölge, 3 kayak merkezi ile de son derece kapsayıcı. Kayak ve snowboard’un yanı sıra burası Alp disiplini için de çok ideal. Kayak dışında yamaç paraşütü, dağcılık, snowtube, paintball gibi farklı turizm çeşitlerine de uygun.

Bu noktada kış sporları için büyük önem taşıyan Palandöken Tatil Rehberi başlıklı blog yazımıza da göz gezdirebilirsiniz.

{search:erzurum-otelleri,Erzurum Otelleri}

Kartepe Kayak Merkezi / Kocaeli

Kartepe Kayak Merkezi

Kayak merkezinden dolayı, özellikle kış mevsiminde çok sık olarak ziyaret edilen bölgede kimi zaman kar kalınlığı 250 cm’i dahi bulabiliyor. 42 km genişliğe sahip merkez, standartları sayesinde hem profesyonellerin hem de amatörlerin en sevdiği kış turizmi alanlarından biri. Kışın kayak, snowboard gibi aktivitelerin yanı sıra Kartepe Kayak Merkezi yazın da tercih ediliyor. Yaz döneminde ise piknik, trekking gibi aktiviteler için çok ideal bir yer. Dolayısıyla Kartepe Kayak Merkezi aslında dört mevsim gidebileceğiniz ve vakit geçirebileceğiniz bir turizm noktası.

{search:kocaeli-otelleri,Kocaeli Otelleri}

Bozdağ / İzmir

Kış Sporları Rehberi ve Rota Önerileri

Elbette listemizin bir diğer olmazsa olmazı Bozdağ. İzmir'e yaklaşık 100 km uzaklıkta yer alan bu doğal güzellik, pek çok kış sporuna elverişli. Aynı zamanda İzmir'de yaşayanlar için tam bir hafta sonu rotası. İçerisinde bulunan pistler daha çok orta ve amatör kayakçılara hitap etmekte yani kış sporlarını ilk defa deneyecekler için biçilmiş kaftan. Hem doğal güzellikleri hem de kar kalitesi bakımından güzel bir deneyim sunabilir. Kızak, kayak ve doğa yürüyüşü başta olmak üzere çeşitli sporlara elverişliliği de eklenince her listede bulunması gereken bir yer haline geliyor.

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

Elmadağ / Ankara

Elmadağ Kayak Merkezi

Sıradaysa başkentimiz Ankara'ya sadece 32 km uzaklıkta yer alan Elmadağ bulunuyor. Elmadağ, kış sporlarını seven herkesin memnun ayrılabileceği bir rota. Kar kalınlığı sporlar için oldukça elverişli ve orta-ileri düzey sporcular için uzun kayak pistlerine sahip. En yoğun zamanları Ocak-Mart olan spor merkezinde bu zaman aralığında çeşitli spor etkinlikleri de düzenleniyor. Elmadağ manzarası eşliğinde ekipmanları hazırlayıp spor yapmanın tam zamanı.

{search:ankara-otelleri,Ankara Otelleri}

Saklıkent / Antalya

Kış Sporları Rehberi ve Rota Önerileri

Saklıkent Kayak Merkezi, Antalya'ya sadece bir saat uzaklıkta bulunmasıyla pek çok kişinin uğrak noktası halinde. Zorluk dereceleri değişen 4 adet piste sahip tesis, genellikle kayak ve snowboard konusunda öne çıkıyor. Fakat kızak, trekking gibi sporlar da yapabilir, teleferikten eşsiz Antalya manzarasının tadını çıkarabiliriz. Kar kalitesinin en üst düzeyde olduğu Ocak-Mart ayları arasında bölgenin sezonunun açıldığını söyleyelim. Nisan-Mayıs zamanında ise ılıman iklimi sayesinde sabahları kayak yapabilir, öğleden sonra da sahillere inerek denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Türkiye'nin birbirinden güzel kayak merkezlerini keşfetmek ve bu kışın tadını çıkarmak istiyorsanız, daha detaylı bilgiler için 'Türkiye'nin Kayak Merkezleri' sayfamızı ziyaret edin.

{search:antalya-otelleri,Antalya Otelleri}

Bozdağ / Denizli

Bozdağ Denizli

İzmir şehir merkezine 110, Ödemiş’e ise 26 kilometre uzaklıktaki Bozdağ Kayak Merkezi, 1988 yılında kurulan harikulade bir tesis. Ege Bölgesi’nin beyaz cenneti olarak da bilinen Bozdağ, kış tatili için en şahane yerlerden biri. Sıcak iklimi nedeniyle kayak sezonu geç başlayıp erken bittiği için elinizi çabuk tutmanız gerekir. Bozdağ’a gitmek için en uygun dönem, kar seviyesinin yoğun olduğu aralık ve mart başları. 

{search:denizli-otelleri,Denizli Otelleri}

Ilgaz / Kastamonu

Ilgaz Kastamonu

Kastamonu’ya 40 km uzaklıkta olan ve yüksekliği 2580 metre olan Ilgaz Kayak Merkezi, Karadeniz havası sevenler için en ideal kış tatili olanaklarından birini sağlıyor. Ilgaz Dağı ayrıca Karadeniz bölgesinin en yüksek dağlarından biri olup Batı Karadeniz’in de en yüksek dağı olarak bilinir. Burada yer alan iki adet pistle ziyaretçilerine hizmet veren Ilgaz, günübirlik turlar için de günlerce kalmak için de son derece ideal bir kış tatili programı diyebiliriz.

{search:kastamonu-otelleri,Kastamonu Otelleri}