Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Konya kelebek vadisi'ne hangi otobüs gider? Konya Kelebekler Vadisi giriş ücreti ne kadar? | Konya Tropikal Kelebek Bahçesi hakkında her şey

Konya kelebek vadisi'ne hangi otobüs gider? Konya Kelebekler Vadisi giriş ücreti ne kadar? | Konya Tropikal Kelebek Bahçesi hakkında her şey

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 11 Ağustos 2024 - 16:05
 • Son Güncellenme: 12 Ağustos 2024 - 16:05
Konya kelebek vadisi'ne hangi otobüs gider? Konya Kelebekler Vadisi giriş ücreti ne kadar? | Konya Tropikal Kelebek Bahçesi hakkında her şey

2015 yılında kapılarını açan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'nde tropikal ülkelerden gelen 60 farklı türde yaklaşık 20.000 kelebek yaşıyor. toplamda 7.200 metrekarelik bir alana yayılmış olan bahçe, 1600 metrekarelik kelebek uçuş alanı ve 3.500 metrekarelik gezi alanı bulunuyor Ayrıca, zengin çeşitliliğiyle dikkat çeken bir de böcek müzesi yer alıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Konya’da “Kelebekler Vadisi” olarak da biliniyorr. Bu büyüleyici bahçeyi keşfetmeye hazır mısınız? Türkiye’nin ilk kelebek bahçesi olan Konya Kelebek Vadisi hakkında her şeyi keşfetmek için hazırsanız başlıyoruz.

{ad:0}

{search:konya-otelleri,Konya Otelleri}

Konya Kelebekler Vadisi Nerede ve Nasıl Gidilir

Konya Kelebekler Vadisi ya da halk arasında bilinen adıyla Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Konya’nın üç merkez ilçesinden biri olan Selçuklu’da, Sille Parsana Mahallesi sınırları içinde yer alıyor. Konya şehir merkezinin 10 km kuzeyinde yer alan, Selçuklu ilçesine bağlı Kelebekler Vadisi’ne toplu taşımayla gitmek için Kültürpark ve Yazır’dan hareket eden 47 ve 57 numaralı otobüslere ya da Fatih Işıklar minibüsüne binebilirsiniz. Eğer özel aracınız varsa Konya Havalimanı’ndan (KYA) ve Konya Tren Garı’ndan 20 dakikada, Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden ise 10 dakikada Kelebekler Vadisi’ne ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Konya Kelebekler Vadisi Hakkında Bilgi 

Konya’nın merkezinde bulunan Tropikal Kelebek Bahçesi, 2015 yılında açılışı yapılan ve Türkiye’nin ilk kelebek bahçesi olarak biliniyor. Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip bu bahçe, 7,200 metrekarelik geniş bir alanda yer alıyor ve Tropikal Kelebek Bahçesi, Kelebek Uçuş Alanı ve Böcek Müzesi olmak üzere iki ana bölümde hizmet veriyor.

Kelebek Uçuş Alanı

Bahçede yer alan kelebek uçuş alanı, 1,600 metrekare büyüklüğünde olup, 60 farklı türden aylık yaklaşık 20,000 canlı kelebeğin uçuş gösterisine ev sahipliği yapıyor. Kostarika, Kenya, Filipinler, Malezya, Singapur, Endonezya, Kolombiya ve Panama gibi tropikal ülkelerden getirilen kelebek pupaları, burada başkalaşım süreçlerini tamamlayarak kelebeklere dönüşüyorlar. Bahçenin sıcaklığı 28 derece, nem oranı ise %80’de sabitlenmiş, böylece kelebeklerin doğal yaşam koşulları korunmuştur. Güneş ışınlarının kelebeklerin yönlerini bulmalarına yardımcı olması için özel PVB malzemesi kullanılarak inşa edilen camlar, UV ışınlarının bahçe içerisine maksimum oranda geçişini sağlar.

Böcek Müzesi

Kelebek Bahçesi’nin bir diğer bölümü olan Böcek Müzesi, çeşitli interaktif alanları ile hem çocuklar hem de yetişkinler için eğitici bir deneyim sağlıyor. Müzede Kelebek Yaşam Döngüsü, Böcek Sineması, Kelebek Sınıflandırması, Kelebek Davranışı ve Böcek Köyü gibi farklı temalarla zenginleştirilmiş bölümler yer alıyor. Sergilenen böcekler ve kelebekler, özel tekniklerle kurutulup muhafaza ediliyor.

Bitki Çeşitliliği

Kelebek Bahçesi'nde sadece kelebekler değil, aynı zamanda 195 farklı canlı bitki türü de bulunuyor. Kelebeklerin doğal yaşam alanını zenginleştirmek amacıyla özel olarak seçilen bu bitkilerin bazıları yalnızca bu bahçede yetiştirilebiliyor. Ortamın oksijen dengesini sağlayan bitkiler, kelebeklerin sağlıklı yaşamlarını da destekliyor.

Eğitim ve Etkinlikler

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'nde, çocuklara hayvan ve doğa sevgisi aşılamak amacıyla çeşitli eğitim etkinlikleri düzenleniyor. “Böceklerin Renkli Dünyasını Keşfet,” “Sürüngenlerle Tanışalım” ve “İlginç Canlılar Arasındayım” gibi etkinlikler, çocuklara doğayı daha yakından tanıma fırsatı sunuyor. Eğitimlere katılmak için önceden online randevu almak gerekiyor.

Konya Kelebekler Vadisi Giriş Ücreti 2024

2024 Konya Kelebekler Vadisi giriş ücreti şu şekilde:

  • Yabancı Ziyaretçi: 250 TL
  • Yabancı Ziyaretçi Grup: (9+ Kişi): 200 TL
  • Yerli Ziyaretçi: 150 TL
  • Yerli Ziyaretçi Grup: (9+ Kişi): 100 TL
  • Öğrenci: 70 TL
  • Öğrenci Grup (9+ Kişi): 50 TL
  • Aile ile birlikte gelen 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz.
  • Engelli ve 65 yaş: 50 TL
  • Refakatçi (Engelli kimliğinde refakatçi hakkı vardır yazanların refakatçisi ücretsizdir)
  • Şehit yakını (Anne, Baba, Eş ve Çocuk) ücretsiz.
  • Gazi ücretsiz.
  • Eğitim Sınıfı (Bahçe Gezisi): 50 TL
  • Eğitim Sınıfı (Eğitim Bedeli): 15 TL

NOT: Konya Kelebekler Vadisi’nde Müze Kart geçerli değildir.

Konya Kelebekler Vadisi Hangi Günler Açık?

Konya Kelebekler Vadisi, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü, 09.00 ile 17.00 saatleri arasında açık. 

  • Pazartesi: Kapalı
  • Diğer günler: 09.00 – 17.00

Konya'da Nerede Kalınır?

Mevlana'nın şehri Konya'nın Geçmişe uzanan tarihi yapıları ile Kelebekler Vadisi haricinde de ziyaret edilebilecek çok mekan var. Her yıl yerli-yabancı çok sayıda turisti ağırlayan Konya'da konaklanılabilecek de sayısız tesis mevcut. Şehirde ultra her şey dahil konseptli 5 yıldızlı otellerden apart otel ve pansiyonlara farklı bütçe ve ihtiyaçlara hitap eden alternatifler bulmak mümkün. Neredekal.com Konya otelleri sayfası üzerinden şehirdeki otelleri fiyatlarını ve olanaklarını inceleyebilir, birkaç adımda kolay rezervasyon yaparak tatilinizi planlamaya başlayabilirsiniz.