Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
KYK yurtlarında ücretsiz konaklama başvuru tarihleri ne zaman? Emekliler KYK'da ücretsiz tatil konaklaması yapabilir mi?

KYK yurtlarında ücretsiz konaklama başvuru tarihleri ne zaman? Emekliler KYK'da ücretsiz tatil konaklaması yapabilir mi?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 26 Temmuz 2024 - 13:21
 • Son Güncellenme: 27 Temmuz 2024 - 13:21
KYK yurtlarında ücretsiz konaklama başvuru tarihleri ne zaman? Emekliler KYK'da ücretsiz tatil konaklaması yapabilir mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyurulan “Emeklilere Ücretsiz Tatil” projesi, emeklilere yaz aylarında Türkiye’nin gözde tatil beldelerinde ücretsiz konaklama fırsatı sunuyor. Bu kapsamda, Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir ve Muğla’daki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları, emeklilere kapılarını açıyor. Bu illerde toplamda yaklaşık 65 bin yatak kapasiteli 62 KYK yurdu bulunuyor. Başvuru sırasına göre yapılan değerlendirme sonucunda konaklamaya hak kazanan emekliler, belirlenen tarihlerde KYK yurtlarında ücretsiz olarak konaklayabileceklerdir. Proje ayrıca emeklilere tatil boyunca yaptıkları alışverişlerde %15'e varan indirim avantajı da sağlayacak.  

{ad:0}

Başvuru Süreci ve Tarihleri

Emekliler için KYK yurtlarında ücretsiz konaklama başvuruları, 26-30 Haziran 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alındı. Başvuru yapmak isteyen emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun “Emekliler için KYK Yurtlarında Konaklama Ön Başvurusu” hizmeti aracılığıyla başvurularını tamamladılar. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, başvuru sahipleri ile SMS veya arama yoluyla iletişime geçilerek detaylı bilgilendirme sağlandı.

Başvuru Şartları

Başvuru yapacak emeklilerin, e-Devlet şifresiyle giriş yaparak başvuru formunu eksiksiz doldurmaları gerekiyor. Başvuru sırasında emeklilik bilgileri ve kişisel veriler isteniyor. Başvuru süreci ve konaklama ile ilgili detaylı bilgileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi web sitesinde ve e-Devlet platformunda bulabilir, başvuru kılavuzunu inceleyerek adımları takip edebilirsiniz.

Ücretsiz Konaklama Dönemleri

Başvurusu olumlu sonuçlanan emekliler, Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinde 7 gün boyunca ücretsiz konaklama imkanına sahip olacaklar.

Emeklilere ücretsiz konaklama sunulan dönemler şu şekilde:

  • 15 - 19 Temmuz 2024
  • 22 - 26 Temmuz 2024
  • 29 Temmuz - 02 Ağustos 2024
  • 05 - 09 Ağustos 2024
  • 12 - 16 Ağustos 2024