Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir?

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 08 Eylül 2024 - 07:48
 • Son Güncellenme: 08 Eylül 2024 - 07:49
Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir?

Gezmek bir sanatsa eğer, yürümek bu eylemin en güzel ve en etkili yöntemidir. Ülkemizde yürüyüş dendiği zaman akla gelen ilk rotada Hiç şüphesiz Likya Yolu oluyor. Eğer sizin de bir ''ölmeden önce yapılacaklar listeniz'' varsa, Likya Yolu'nda yürümek o listede mutlaka yer almalı. Ayrıca dilerseniz Fethiye Otelleri ve Ölüdeniz Otelleri sayfalarında yer alan otellerden birinde birkaç gün konaklayarak kendinizi bu yürüyüş için hazırlayabilirsiniz. Macera, tarih, doğa, keşif ve yepyeni bir deneyim; işte tüm incelikleri ile Likya Yolu yürüyüşü!

{ad:0}

Likya Yolu Nerede?

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Teke Yarımadası'nda konumlanan yolun kuzeyinde Gölhisar ilçesi (Burdur), güneyinde Akdeniz, batısında Köyceğiz ilçesi (Muğla) ve doğusunda Antalya'nın merkezi yer alıyor. Likya Uygarlığı’nın anayurdu olan bu bölge aynı zamanda Işık Ülkesi olarak da biliniyor. Yürüyüşçüler genelde daha kolay olduğu için Fethiye Hisarönü noktasından başlamayı tercih ediyorlar. Eğer siz de bu noktadan başlamak istiyorsanız Dalaman Havalimanı ile şehre varabilirsiniz. Veyahut Antalya Havalimanı’nı da farklı bir nokta için tercih edebilirsiniz.

Likya Yolu Nerede Başlayıp Nerede Biter?

Likya Yolu batıda Muğla ilinin Fethiye ilçesi, Hisarönü'nden (Ovacık) doğudaki Antalya ilinin Konyaaltı ilçesindeki Geyikbayırı'na kadar uzanır. 

Likya Yolu’nun Uzunluğu Kaç Km? 

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Öncelikle bilmeyenler için Likya Yolu, ülkemizin ilk uzun mesafeli yürüyüş yoludur. Zamanla yeni yolları keşfedilen ve güncellenen Likya Yolu haritası, 2015 yılına kadar uzunluğu 509 km uzunluğa sahipti. O dönemlerde Hisarçandır Köyü'nde biten Likya yolu rota yolu,yeni eklenen rotalarla birlikte 535 km‘lik bir uzunluğa ulaştı ve Geyikbayırı mevkiinde sona erecek şekilde güncellendi. Likya Yolu başlangıç etabı Fethiye'den başlayıp Antalya'da son bulan bu tarihi yürüyüş rotası, Teke Yarımadası'ndaki patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş bir lokasyona sahip.

Likya Yolu Özellikleri

Peki, Likya Yolu özellikleri neler? Likya yolunun özelliklerine gelecek olursak Rota, genel olarak Roma yolları, eski patikalar ve katır yollarından oluşur; sıklıkla kayalık ve taşlıktır. Dolayısıyla da dağ bisikletine uygun değildir. Likya Yolu, hem kolay hem de zorlu parkurlar içerir. Burada işaretlenmiş parkurlar sayesinde yol boyunca yön bulmayı kolaylaştırır. Kırmızı-beyaz işaretler, yürüyüşçülerin yollarını kaybetmemeleri için düzenli olarak yerleştirilmiştir. Rotada köyler ve kamp yapmaya uygun alanlar da bulunur. Yol boyunca bazı bölgelerde köy pansiyonları, küçük oteller ve kamp alanları yer alıyor.

Likya Yolu Yürüyüşü Kaç Gün Sürer?

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Bu soruya cevap vermek oldukça güç, zira Likya Yolu yürüyüşü etabını tamamlamak tamamen sizin planınıza bağlı bir deneyim. Eğer günlük ortalama 25 km’lik bir yürüyüşü baz alırsanız son hali ile ortalama 21 günde tamamlandığını söyleyebiliriz. Ancak bazı günler yürüyüşü 40 km'lere çıkarıp bazı günler ise 6-8 km'lere indirebilirsiniz. Bu haliyle Likya Yolu’nu toplamda 21 gün gibi bir sürede bitirebilirsiniz.

Likya Yolu’nda Ne Zaman Yürünür?

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

İster yaz ister kış yürüyün diyemeyeceğim. Eğer bölgenin kavurucu sıcaklıklarından yanmak istemiyorsanız zaman seçimini akıllıca yapmakta fayda var. Kışın ise soğuk olabiliyor. Anlayacağınız, yürümek için en ideal aralıklar ilkbahar ya da sonbahar ayları.

Likya Yolu Yürüyüşü İçin Gerekli Malzemeler

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Trekking yaparken önemli olan şeyin vücut sağlığı olduğunu düşünürsek yürüyüşe uygun rahatlıkta kıyafetler tercih etmeniz oldukça önemli. Çok ağır bir çanta ile yola çıkmamanızı tavsiye ederim. Ayrıca yer yer kamp kuracağınız da göz önünde bulundurulursa çadır ve kamp malzemelerinizi de yanınıza almanız gerekecek. Sadece birkaç öğünlük yemek yanınızda bulundurabilirsiniz. Bol bol su içmeyi de unutmayın. Yol üstünde su bulmakta zaten sıkıntı yaşamayacaksınız. Aldığınız her yük yürüyüşünüzü daha da zorlayacak. Bu yüzden gereksiz şeyleri almamaya özen gösterin. Belki kullanır mıyım diye düşündüğünüz eşyaları bence almayın (ne zaman bu şekilde bir eşya alsam hiç kullanmadığımı görüyorum). Her kişinin yanına alacağı şeyler değişkenlik gösterebileceği gibi bazı temel gerekenler de mevcut.

Likya Yolu Yürüyüşü için Gerekli Temel Eşyalar:

  • Uyku tulumu
  • Mat
  • Sırt çanta
  • Yürüyüş ayakkabısı
  • Yürüyüş batonları (Havanın sıcak olmasından ziyade yürüyüş sırasında bileğinizin kapalı olması önemli)
  • Rüzgarlık ve yağmurluk
  • Tişört (sık sık terleyeceğiniz için birkaç tane yedek)
  • Sweatshirt, tayt ve eşofman (gece üşümeye karşı)
  • İç çamaşırı
  • Çorap
  • Şapka
  • Terlik
  • Mayo ve havlu
  • Güneş kremi ve güneş gözlüğü
  • Su matarası
  • El feneri ve kafa lambası

Likya Yolu Yürüyüşü için Yanınıza Almanız Gereken Diğer Önemli Eşyalar:

  • Besleyici ve sağlıklı atıştırmalıklar (Açlığınızı bastırması ve enerji vermesi için de kuruyemiş gibi şeyler bulundurabilirsiniz)
  • Kamp ocağı ve mutfak malzemeleri
  • İlk yardım çantası ve kullandığınız ilaçlar
  • Hijyen ve bakım ürünleri (Diş fırçası, macun, sabun, dudak ve güneş kremi… gibi)
  • Düdük
  • Çakı
  • Cep telefonu ve şarj aleti
  • Müzekart (Yol üstündeki antik kentlere girebilmek için Müzekart gerekiyor)
  • LifeStraw (Hayat kurtaran pipet diye de geçen bu malzeme, temiz su sıkıntısı çektiğiniz noktada bulduğunuz suyu içebilecek hale getiren bir araç. Böyle bir pipeti gerçekten zor durumda kaldığınızda kullanabilirsiniz. İnternetten veya outdoor mağazalarından satın alabilirsiniz)
  • Kibrit
  • Harita
  • Pudra (Olası pişik durumları ve ayakların terlememesi için kullanabilirsiniz)
  • Baton (Yürüyüşünüzü kolaylaştırmak ve ağırlığınızı dengelemenize de yardımcı olacaktır.)

Likya Yolu Parkurları Neler? Likya Yolu İçin Nasıl Bir Rota Önerilir?

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Biraz da parkurlardan konuşalım. Kısım kısım yürümek isteyenler için farklı uzunluklarda ve zorluklarda Toplamda 20'den fazla parkur var. Fethiye'den Beldibi'ne bu parkurlar; Ovacık - Faralya - Kabak - Alınca - Bel - Gavurdağı - Xanthos - Kınık - Akbel - Patara - Kalkan - Sarıbelen - Gökçeören - Çukurbağ - Kaş - Liman Ağızı - Boğazıcık - Üçağız - Çayağız - Myra - Finike - Karagöz - Adrasan - Çıralı - Tekirova - Roman Bridge - Göynük Yayla - Göynük - Hisarçandır - Çitdibi - Geyikbayırı.

Bu noktalardan kendinize göre bir parkur oluşturabileceğiniz gibi tavsiye parkurları da yürümeyi deneyebilirsiniz. Parkurları yürümek birkaç gün alabileceği için Likya Yolu üzerinde konaklamanız mümkün. İster uygun bir yere çadır atın ister yakın noktalardaki otel ve pansiyonları tercih edin, seçim sizin.

Likya Yolu için Rota Önerileri:

  • Karagöz - Adrasan - Çıralı (47 km): En çok önerilen parkurlardan biri. Keyifli bir parkur. Çok güzel manzaralar yürüyüşünüze eşlik edecek.
  • Myra(Demre) - Finike (41 km): Deniz seviyesinden 1800 metreye doğru çıkmaya hazır olun. Eğer ilk defa yürüyecekseniz bu parkuru pas geçmeniz daha iyi olabilir. Zorlayıcı bir yürüyüş rotası çünkü iki nokta arasında bulunan Alaca Dağ'ı geçmeniz gerekiyor.
  • Göynük Yayla - Çitdibi (Konyaaltı) (45 km): En zor parkurlardan biri olarak geçiyor çünkü oldukça dik tırmanışlar yapmanız lazım. Ayrıca Göynük Milli Parkı'nda çadır kurmak yasak, bu yüzden Göynük pansiyonlarında veya otellerinde konaklamanız lazım.
  • Olimpos - Çıralı - Ulupınar (Kemer): Kısa süreli yürüyüş arayanlar için ideal bir yürüyüş rotası. 5 saat sürüyor.
  • Olimpos - Adrasan: Musa Dağı'na çıkıp ardından Adrasan sahiline vardığınızda yürüyüş bitiyor. 7 saat sürüyor.

Likya Yolu üzerinde sayısız parkur oluşturabilirsiniz. Deneyiminize ve zamanınıza göre size uygun bir parkuru seçebilirsiniz. Likya Yolu internet sitesi üzerinde detaylı birçok parkur var. Buradaki haritaları da kullanarak sorunsuz bir yürüyüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Deneyebileceğiniz Yeni Rotalar

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Her sene Mayıs ayında Kate Clow Derneği ekibi, sponsorlar ve gönüllü gezginlerin de desteği ile Likya Yolu şöyle bir elden geçiriliyor. Patikalar temizleniyor, yollar kontrol ediliyor ve tabelalar düzenleniyor. Belediyeler de boş durmuyor elbette. Böylesine bir cevheri büyütmek için Kate Clow Derneği ile işbirliği içinde bulunarak yeni rotalar ekliyorlar. Örneğin; Hoyran, Çıtdibi ve Geyikbayırı, son yıllarda Likya Yolu'na eklenen 3 yeni rota. Yeni rotaların özellikle köylerden geçmesine dikkat ediliyor ve bununla birlikte hem yürüyüşçülerin daha güvenli bir alandan geçmeleri sağlanıyor hem de yerlilerin de turizme dahil olması amaçlanıyor. İşin güzel tarafı ise artık Likya Yolu'nda yürüyenler köylülerin evlerinde konaklama fırsatı bulabiliyor ve o enfes köy yemeklerinin tadına doyasıya varabiliyorlar.

Tercih Edebileceğiniz Güzel Manzaralı Noktalar

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Fethiye’den Antalya’ya kadar süren ve oldukça uzun bir rotaya sahip olan Likya Yolu, yürüyüşçüleri adeta büyüleyen hem doğal güzelliklere hem de tarihi yapılara sahip. Akdeniz’e uzun yıllar boyunca ev sahipliği yapmış Likyalıların eseri olan bu bölgede; oldukça göreceli olmakla birlikte bize göre Likya Yolu üzerindeki en güzel manzara Gelidonya Feneri'ne ait. Uçsuz bucaksız bir ormanın içinde yer alan Gelidonya Feneri’nn eşsiz güzelliği 2007 yılında Türkiye’nin en güzel manzarası olarak seçilerek de tescillenmiş.

Bu yol üzerinde yer alan diğer bir en güzel manzara ise elbette ki başlangıç noktasından 1 saat sonra karşınıza çıkacak Likya yolu Fethiye bölgesi olan Ölüdeniz manzarası oluyor. Bu arada Akdeniz’in en küçük ama en güzel ilçelerinden biri olan Demre güzergahındaki manzaralar ise her zaman başımızın tacı.Siz de bu eşsiz güzellikteki yolun karşınıza çıkardığı en güzel manzaranın size göre hangisi olduğunu yorum bölümüne bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.

Likya Yolu Üzerinde Bulunan Antik Kentler

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Eğer uzun bir parkuru yürümeyi kafanıza koyduysanız nasıl olsa uzun bir süreç olacağı için bazı noktalarda mola verip bölgenin güzelliklerini deneyimlemeye vakit ayırabilirsiniz. Likya Yolu, doğal güzelliklerin yanında göz alıcı antik kentlere de ev sahipliği yapıyor. Likya Uygarlığının tarihinin aydınlanmasında büyük bir öneme sahip olan Likya Yolu, çok uzun yıllar süren araştırmalar sonunda 1999 yılında Kate Clow’un önderliğinde meraklıları için yürüyüşe açık hale getirildi.

Likya Yolu üzerinde ortalama 19 tane antik kent bulunuyor. Likya yolunu baştan sona yürümeyi planlıyorsanız Likya Yolu’ndaki antik kentler için ayrıca bir program yaparak hepsini görmenizi tavsiye ederiz. Ancak kısmi bir rota ile ilerleyecekseniz, izlediğiniz rotaya göre Likya Yolu güzargahı üzerinde yer alan şimdi sıralayacağımız antik kentleri rotanıza mutlaka eklemeye çalışın deriz.

Likya Yolu Görülmesi Gereken Antik Kentler;

Likya Yolu’nda Dikkat Etmeniz ve Bilmeniz Gerekenler

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Tamam, bazen gerçekten de şanssız olabilirsiniz. Lakin kötü durumların aslında tedbirsizlikten kaynaklandığını görebiliyoruz. Dikkatli olarak Likya Yolu'ndaki tehlikeleri minimuma düşürebilirsiniz. Her zaman her şey başımıza gelebilir, bu yüzden önlemlerimizi de almamız gerekiyor.

Likya Yolu’nda Su Bulma ve Temel Besin İhtiyacı

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Likya yolu yürüyüşü yapmaya kararlıysanız eğer tüm yol boyunca en temel ihtiyacınız olacak olan su konusuna ayrı bir parantez açmak gerektiğini düşündük. Zira bazı etaplar bir hayli uzun olacak ve siz su temin edecek hiçbir yer bulamayacaksınız. Özellikle Karaöz Koyu'ndan Adrasan'a kadar maalesef su bulabileceğiniz hiçbir alan bulunmuyor. Ve yürüyüşünüzün bu etabında su sizin için oldukça değerli olacak. Dolayısıyla su stoğunuzu çok iyi yapmalısınız. Bunun için yükte hafif ama sıcak soğuk su dengesini koruyan su termoslarını tercih edebilirsiniz. Ya da ne kadar güvenilir bilemiyoruz ama yürüyüş yolu üzerinde yer alan suları içilebilir hale getirebilmek için su arıtma aparatlarından yararlanabilir ya da suya mineral katarak suyun ph değerini düzenleyen tozlardan temin edebilirsiniz. Yalnız, satın almadan önce bunları da iyice bir araştırmanızda fayda var.

Ayrıca, kondisyonunuzun sağlamlığından ve bu yol için yeterli olduğundan emin olmalısınız. Kamp malzemeleri, vs. derken sırtınızda 15 kilo ağırlıkla yürüyecek ve yer yer bayır yukarı tırmanacaksınız. Bu nedenle ağırlık yapan konserve yiyeceklerden ziyade, enerji verici yiyecekler alın yanınıza. Hem daha çabuk kana karışırlar hem de az yer kaplarlar. Mola yerlerinin aktif çalışıp çalışmadığından da emin olmalısınız. Aksi takdirde 15 km yol yürüyüp aç-susuz kalma ihtimaliniz yüksek olacaktır.

Doğa Şartlarına Karşı Önleminizi Alın

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Doğa ile iç içe birkaç gün geçirecek ve her ne kadar zevkli bir aktivite gerçekleştiriyor olsanız da bazı zorluklar yaşayacaksınız. Karşınıza binbir türlü canlı çıkabilir. Bir tehlike oluşturduğunuzu düşündükleri an bir karşılık verebilirler. Elbette birbirimizi anlamamız zor, saldırgan niyetiniz olmasa da saldırdığınızı düşünüp sizi ısırabilir veya sokabilirler. Bu gibi durumlar için yanınızda kesinlikle bir ilk yardım malzemesi bulundurun. Bu nedenle yanınızda mutlaka ilkyardım malzemelerinizi bulundurmalısınız. Ayrıca yanınızda kükürt bulundurarak kamp kurduğunuz alanlara bu kükürtü daire şeklinde dökebilir ve böylelikle böceklerin çadırınıza gelmesini engelleyebilirsiniz. Kendinize güvenmiyorsanız sakatlıkların olmaması için dik ve eğilimli yerlerde dolanarak gitmek olası yaralanmaları önleyebilir. Tabii kaybolmamaya da dikkat edin.

Rehber Turlarını Tercih Edebilir, Diğer Gruplardan Yardım Alabilirsiniz

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Eğer bu bölgedeki ilk yürüyüşünüz olacaksa mutlaka Likya Yolu yürüyüş turları eşliğinde ya da bir rehber ile yola çıkmalısınız. İlk defa tecrübe edecek olanlar için parkurlar tek başına yola çıkmak için güvenli olmayabilir. Size yolu tarif eden tabelalar olsa da kaybolmanızı istemeyiz. Ayrıca yol üstündeki köylerde mola verip acil ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Su, yemek, şarj gibi önemli detayları gözden geçirin.Önemli şeylerden biri de Likya Yolu üzerindeki işaretleri kaçırmamanız. Nereden gideceğinizi gösteriyorlar. Yolunuzu bu şekilde bulabilirsiniz. Ağaç ve kaya üzerine konulan kırmızı işaretler "çıkmaz yol" anlamına geliyor. Kırmızı beyaz işaretler ise "doğru yolda olduğunuzu" anlatıyor. Farz edelim işaretlenmiş ağaç veya kaya göremediniz, böyle bir durumda üst üste konulmuş taşlarla da doğru yolu bulabilirsiniz. Merak etmeyin her 100 metrede bir işaret var. Bu işaretlere dikkat, yoksa kaybolma ihtimaliniz çok yüksek.

Yolda Kaybolunursa Ne Yapmam Gerekir?

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Hava çok sıcak ve dikkatiniz dağılmış olabilir. Ya da herhangi bir nedenden dolayı yoldan sapmış olabilirsiniz. Kayboldunuz! Önce panik yapmayın. En son işaret gördüğünüz noktaya geri dönmeye çalışın. O da ne?! Bulamıyorsunuz... Tamam, paniğe hiçbir zaman yer vermeyin. Çevrimdışı çalışan bir haritanız varsa en yakın yerleşim yerine doğru yürümeye çalışın. Yoksa, en yakın yerleşim yeri de çok mu uzakta? Ya da çevrimdışı harita indirmeyi öneren o yazıya da kulak asmadınız mı? Olsun. Jandarma ve AKUT ekiplerine haber vermenizin vakti geldi. Telefonunuzun çektiği bir noktada durumunuzu haber edin.

Bu gibi durumlarla kolay bir şekilde başa çıkmak için lütfen Likya Yolu'nu tek yürümeye kalkışmayın. Kaybolmalar ve daha da kötüsü sakatlık gibi durumlarda hayatta kalmak için 2 hatta 3 kişi ile yürümek çok daha kolay olacaktır. Ayrıca kötü zamanlar için fazladan yemek bulundurun. Unutmadan, Likya Yolu turlarına katılırsanız işini bilenlerle problemsiz ve güvenli bir yolculuk yapabilirsiniz.

Her sezon ne yazık ki tek yürümeye çıkan yürüyüşçülerin ölüm haberleri geliyor. Çok tecrübeli olmak bile başınıza bir sakatlığın gelmeyeceğinin garantisini vermiyor. Lütfen dikkat edin.

Likya Yolu için Kullanabileceğiniz Telefon Uygulamaları

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Çevrimdışı bir harita hayat kurtarabilir ve yolculuğunuzun sorunsuz geçmesini sağlayabilir. Bu yüzden yararlı olabilecek telefon uygulamalarını araştırıp kendinize uygun olanı indirebilirsiniz.

Wikiloc Doğada Yön Bulma GPS: Birçok rota ile ilgili çeşitli bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Zorluk, mesafe, irtifa kazancı, hareket süresi, rota türü gibi işinize yarayacak bilgiler var. İhtiyacınız olan haritayı indirip çevrimdışı kullanabilirsiniz. Daha önce başka kişilerin yürümüş olduğu rotaları da inceleyip o rotaları da GPS cihazınıza gönderip takip edebiliyorsunuz.

Lykian Way: Kate Clow tarafından hazırlanmış olan bu ücretsiz uygulamada rotalar ve cazibe noktaları gibi detayları inceleyebiliyorsunuz. Hem ücretsiz hem de Türkçe olan resmi mobil uygulama Likya Yolu, GPS ile çalıştığından dolayı internetin olmaması pek bir önem taşımıyor. Detaylı haritalar, ilgi çekici noktalar, kalacak yerler gibi kısacası Likya Yolu ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı bir rehber niteliğinde olan bu uygulamayı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Son olarak Facebook'ta yer alan ''Likya Yolu – Lycian Way'' isimli gruba da katılabilir yürüyüşte olan kişilerin paylaşımlarını takip edebilir ya da yardımlaşabilirsiniz.

Likya Yolu İçin Rehber Kitaplar

  • "Likya Yolu, Türkiye'nin İlk Uzun Mesafe Yürüyüş Rotası" - Kate Clow
  • "Likya Yolu'nda Yürümek, Türkiye'nin İlk Uzun Mesafeli Yürüyüş Rotası" - İbrahim Turgut, Kate Clow
  • "Likya Yolu Rehberi" - Metin Tüzün
  • "Adım Adım Likya Yolu" - Altuğ Şenel

Likya Yolu’ndaki Kamp ve Konaklama Alanları

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Uzun ya da kısa mesafeli Likya Yolu yürüyüşünüz boyunca güneşin batmasına yakın saatlerde konaklama ihtiyacınızı gidermeniz gerekecek. Seçtiğiniz güzergaha göre, pansiyon ve motellerde kalabilir ya da şanslıysanız köylülerin evinde misafir olabilirsiniz. Ancak şu bir gerçek ki, genellikle çadır kurmak zorunda kalacaksınız. Tabi ki tüm bu doğam ambiyansın içinde kamp yapmak sizin tercihiniz de olabilir. Size önerebileceğimiz belirli bir kamp alanı maalesef yok. Sadece hava kararmadan 2 saat önce kamp kuracağınız yere ulaşmış olmayı hedeflemeli, su kaynağına yakın olmalı ve eğer mümkünse daha önce çadır kurulmuş bir alanda kamp yapmanızı öneririz. Karanlıkta hazırlık yapmanız zor olacağı için hava kararmadan çadır kurma işleminiz bitmiş olmalı. Ayrıca önemli bir tavsiye vermemiz gerekirse; aldığımız duyumlara göre Gelidonya Feneri'nin bulunduğu bölgede kamp kurmanız önerilmiyor. Nedeni ise; bu bölgede akreplerin sayıca fazla olması. Geceleri ortaya çıkan akreplerden dolayı kötü bir tecrübe yaşamanızı istemeyiz. Bizden söylemesi…

ÖNEMLİ HATIRLATMA: Lütfen Parkuru Koruyalım!

Likya Yolu nerede başlayıp nerede bitiyor? Likya yolunun özellikleri nedir, nasıl bir rota önerilir

Çok üzücü ki yürüyüş yolunun popülerleşmesi ile birlikte atık sayısı da arttı. Lütfen ama lütfen Likya Yolu’nda ya da başka herhangi bir yerde arkanızda atık bırakmayın. Atıklarınızı en yakın çöp konteynerine kadar yanınızda taşımaya özen gösterin. Hatta mümkün olduğunca atık çıkarmayacak bir yürüyüş deneyimleyin. Ve tabii orman ve patika yürüyüşlerin yapıldığı yerlerde ateş yakmayın. {search:demre-otelleri,Demre Otelleri}