Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Madam Martha koyu ücretli mi? Madam Martha koyunda denize girilir mi, kamp yapılır mı?

Madam Martha koyu ücretli mi? Madam Martha koyunda denize girilir mi, kamp yapılır mı?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 28 Temmuz 2024 - 19:46
 • Son Güncellenme: 29 Temmuz 2024 - 19:46
Madam Martha koyu ücretli mi? Madam Martha koyunda denize girilir mi, kamp yapılır mı?

İstanbul’un gürültüsünden kaçmak, yüzmek ve belki de kamp kurup kendini Ege kıyılarında hissetmek isteyenlerin Burgazada’da en çok sevdiği yerlerden biri olan Madam Martha Koyu ve bu ihtiyacınızı karşılayacak mükemmel de bir kaçış noktası. Yaklaşık bir kilometrelik genişliği, temiz denizi ve barındırdığı huzur dolu sessizliğiyle, adada yüzmek için gidilebilecek yerlerin başında geliyor.

{ad:0}

Madam Martha Koyu ile ilgili merak edilen tüm detayları sizin için bir araya getirdik.

{search:burgazada-otelleri,Burgazada Otelleri}

Madam Martha Koyu Plajı

Burgazada’nın batısında, adanın arka tarafında yer alan Madam Martha Koyu, yaklaşık bir kilometre genişliği ile adalar içerisindeki en büyük koylardan biri. Temiz, dalgasız ve hemen derinleşmeyen denizi ile yüzmek isteyenler için oldukça ideal. Plajda özel bir işletme bulunmakla birlikte, şemsiye ve şezlong hizmeti alabileceğiniz gibi, havlunuzu sererek ücretsiz bir şekilde denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Plajda bulunan tek işletmeden içecek temin edebilir, tuvalet ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz, ancak bu hizmetlerin çok temiz olmayabileceğini göz önünde bulundurmalısınız.

Madam Martha’nın Hikayesi

Asıl adı Halikya Koyu olan bu doğa harikası yer, adını Lübnanlı bir Ermeni olan ve aynı zamanda balerin olan Martha Arat’tan alır. Martha, adalı bir adamla evlendikten sonra bu koya yerleşmiş ve vaktinin çoğunu burada geçirmiştir. İçinde yaşadığı topluluktan oldukça aykırı bir tarza sahip olan Martha, bu yönüyle çevresini bolca dedikoduya sevk edermiş. Yaz-kış bu koyda yüzmeyi alışkanlık haline getiren Martha buradan topladığı taşlarla takılar yaparmış.

Genelde çıplak bir şekilde yüzen Martha kbu özelliğiyle bayağı bir dedikoduya sebep olmuş ve artık dedikodulardan o kadar bunalmış olmalı ki insanların kendisi hakkında bu şekilde konuşmalarını kaldıramayıp burada ntihar etmiş. Geriye bıraktığı notta i“Artık rahat edersiniz…” yazmış. Martha’nın ölümünden üzüntü duyan ve belki de suçluluk hisseden komşuları ise buraya “Madam Martha Koyu” adını vermiş.

Madam Martha Koyu Giriş Ücreti

Madam Martha Koyu’na giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Kamp kurmak da mümkün ancak kamptan faydalanmak da ücrete tabi.

Madam Martha Koyu’na Nasıl Gidilir?

Madam Martha Koyu’na ulaşmak için önce Burgazada’ya gitmelisiniz. Şehir Hatları’nın sefer saatlerine internetten ulaşarak kendinize uygun bir sefer seçebilirsiniz.

İstanbul’daki prens adalarından birisi olan Burgazda’da bulunan Madam Martha Koyu, iskelede indiğiniz yerden adanın tam arka tarafında bulunuyor. İskelede indiğinizde sağ taraftan yaklaşık 20 dk yürüdüğünüzde bu koya geldiğinizi gösteren tabelaya rastlayabilirsiniz.

İskele ile koy arasındaki mesafe yaklaşık olarak 1.5 km ancak yürürken adanın en güzel görüntülerinin ve manzarasının size eşlik edeceğini söylersem abartmamış olurum.

  • Burgazada iskelesine ulaşın.
  • İskelede indikten sonra sağa dönerek yaklaşık 2 km kadar yol boyunca ilerleyin. Yolun sonlarına doğru yokuş çıkacağınız yerler var.
  • Cennet Yolu Sokağı’nın bitiminde, Köknar Sokağı’nın başlangıcından sapın. Köknar Sokak tabelasını gördüğünüzde yaklaşık 20 metre daha ilerleyin.
  • Bu noktadan sonra aşağıya doğru inen bir patika yol var. Patika yolda ilerlerken merdivenli bir bölümden geçeceksiniz.
  • Mrdivenlerden indikten sonra yeniden kısa bir patika yol var. Bu yolu takip ettiğinizde, 3-4 dakika içinde koya ulaşmış olacaksınız.

Burgazada'ya Ulaşım Detayları

Burgazada’ya, İstanbul Şehir Hatları, Mavi Marmara ve İDO firmalarının düzenli seferleri oluyor. Seçenekler ise şu şekide; 

Eminönü – Kadıköy – Adalar Şehir Hatları Vapuru

Burgazada’ya gitmek için Eminönü’nden yola çıkmayı düşünüyorsanız; Kadıköy Sahili’nde bulunan Beşiktaş-Adalar iskelesine ulaşmanız gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken Eminönü – Kadıköy – Adalar Şehir Hatları Vapuru’na binmek.

Şehir Hatları Vapuru ile Beşiktaş’tan Burgazada’ya Ulaşım

Şehir Hatları Vapuru ile Beşiktaş’tan Burgazada’ya ulaşım sağlamak için Beşiktaş Sahili’nde bulunan Adalar İskelesine gidip Beşiktaş – Burgazada – Büyükada Şehir Hatları Vapuru’na binmeniz gerekiyor. Ancak buradaki seferler daha seyrek aralıklarla yapılıyor. Bu nedenle size uygun olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın.

İDO Deniz Otobüsü ile Beşiktaş’tan Burgazada’ya Ulaşım

Yine, Beşiktaş’tan yola çıkmayı düşünenler için İDO Deniz Otobüsü ikinci bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. İDO deniz otobüslerinin Beşiktaş – Adalar hattını kullanarak da Burgazada’ya ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Bostancı – Adalar Şehir Hatları Vapuru

Bostancı – Adalar Şehir Hatları Vapuru ile Burgazada’ya gitmek için Bostancı Vapur İskelesi’nden kalkan Bostancı – Adalar Şehir Hatları Vapuru’nu binebiliyorsunuz. Ancak burada da seferlerin pek sık olmadığını belirtmekte fayda var.

Mavi Marmara Seferleri ile Madame Martha Koyu Burgazada’ya Ulaşım

Bostancı’dan yola çıkmak için diğer seçenek; Mavi Marmara İskelesi’nden kalkan Bostancı – Kınalıada – Burgazada motoru.

Yolculuğunuza uygun saat ve sefer bilgilerine İstanbul Şehir Hatları, İDO ya da Mavi Marmara üzerinden ulaşabilirsiniz. Seferler, yaz ve kış tarifesi olarak değişiklik gösterdiği için kontrol ederken hangi tarifenin uygulandığına dikkat etmeyi unutmayın.

Madam Martha Koyu’nda Yemek

Koy çevresinde yemek ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu nedenle koya giderken yanınıza yiyecek-içeceklerinizi alın. Ada merkezinden alışveriş yaparak ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Koyda mangal yapabiliyorsunuz fakan odun ve kömür gibi malzemeleri önceden temin etmeniz gerekiyor.

Madam Martha Koyu Kamp Yapılır mı?

Yangın riskin dolayı Burgazada'da çadır kurmak, ateş yakmak ve kamp yasak fakat Madam Martha Koyu, vakıflar tarafından özel bir şirkete ihale edildiğinden şirket, ücret karşılığı koyda çadır kurulmasına müsaade ediyor.

Hava durumuna bakarak plan yapmanızda fayda var. Çünkü koyda, yağmur yağdığında sınabileceğiniz bir alan yok. Ayrıca geceleri soğuk olabileceği için ceket, battaniye, şal gibi yanınıza sizi sıcak tutacak şeyleri almanızda fayda var. Deniz çakıllı ve taşlı olduğu için yüzerken deniz ayakkabısına ihtiyaç duyabilirsiniz. 

Burgazada Madame Martha Koyu Gezilecek Yerler 

Burgazada’da, Madam Martha Koyu’na gitmeden önce gezebileceğiniz birçok yer var. Koya doğru yola koyulmadan önce genişliği yaklaşık 2 km olan bu adayı gezmeye ne dersiniz? İşte, Burgazada gezilecek yerler listesi!

Burgazada'da Nerede Kalınır?

Burgazada'da gezilecek yerler tek bir güne sıkıştırmayın. Burgazada otellerinde konaklayarak hem dinlenebilir hem de Burgazada'yı keşfe çıkabilirsiniz. Adada denize sıfır, her şey dahil ve ultra her şey dahil konseptinde hizmet veren çok sayıda otel ayrıca pansiyon ve apart otel mevcut. Neredekal.com Burgazada otelleri sayfası üzerindeki adada otellerin listesine erişebilir, sayfadaki özel filtreleme araçlarını kullanarak bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun bir otel bulabilirsiniz.