Mesir macunu, sultaniye üzümü ve Manisa Tarzanı ile bilinen şehrin antik çağa dek uzanan tarihinde rastladığımız "Magnesia ad Sipylum" ismine işaret eden Spil Dağı, Manisa’dan yolu geçen bütün turistlerin, seyyahların mutlaka kısa bir süre de olsa seyre dalması gereken tarihi ve doğal bir güzellik. Ekonomisi, sanayisi, bir dönem de futboluyla ülkemizin gündeminde yeri her daim sürmüş olan Manisa’da düzenlenen dönemsel festivallerin en meşhuru olan Mesir Festivali, 450 yılı aşkın süredir devam ediyor.
{ad:0}Dilerseniz, Manisa’ya yolunuz düştüğünde size manevi açıdan rehberlik edebilecek ve "Bu sokakları bir yerden hatırlıyorum!" demenizi sağlayacak bir kitap ve bir film önerisiyle Manisa keşfinize aracılık edelim…
{search:manisa-otelleri,Manisa Otelleri}Yusuf Atılgan’ın müthiş, müthiş olduğu kadar da kült olan yapıtı "Anayurt Oteli" pek tabi ki Manisa denilince akla ilk gelen eserlerden. Üstelik film uyarlaması da var! Bir otelin yönetiminden, bir ülke yönetimine sembolik göndermeler yaparak ilerleyen Atılgan’ın kitabı çağdaş edebiyatımızın en meşhur karakterlerinden birisi olan Zebercet’i bizlere takdim ediyor. Sorumlulukların sorgulanması, taşra gerçekleri, günlük hayatın uzun vadede 'kelebek etkisi' oluşturan rutinleri ile "Anayurt Oteli" gerçek bir başyapıt.
Manisa’nın Akhisar ilçesinde çekilen "Sen Aydınlatırsın Geceyi", Onur Ünlü’nün senaryosunu yazıp yönettiği, 2013 yapımı bir film. Ancak onu özel kılan kendisine özgü anlatım tekniği, kurgusu ve siyah beyaz görüntüleri… Başarılı bir kara sinema örneği sayılabilecek olan "Sen Aydınlatırsın Geceyi", absürt ve fantastik ögeleriyle de yerli sinemamızda nadir rastladığımız unsurları barındırıyor.
Ali Atay, Demet Evgar, Damla Sönmez, Ahmet Mümtaz Taylan, Ercan Kesal, Ezgi Mola, Serkan Keskin, Nadir Sarıbacak ve Cengiz Bozkurt gibi oyuncularla dolu, zengin oyuncu kadrosuyla ‘tanışıklık’ hissini sonuna kadar sağlayan filmde gökyüzünde iki güneş, üç tane dolunay olan bir kasabada geçen olaylar anlatılıyor. Duvarların ardını görebilen Cemal, nesneleri parmağıyla oynatabilen Yasemin, Yasemin’in ölümsüz patronu, zamanı durdurabilen Defne gibi ütopik karakterlerle dolu film aslında insanoğlunun en eski masalını; aşkı anlatıyor…