Marmara Bölgesi ve deniz – güneş – kumsal üçlüsünün kesiştiği noktaların belki de en güzel ve en özellerinden birisi de Marmara Ereğlisi! Tekirdağ’ın doğası ve havası ile mutlaka görülmesi gereken ilçelerinden birisi olan Marmara Ereğlisi’ni özellikle yaz aylarında keşfetmek isteyenler için bir rehber hazırladık…
{ad:0}Köklü tarihi ve el değmemiş doğasıyla Marmara Ereğlisi keşfe değer bir ilçe kimliği taşımaktadır. Osmanlı döneminde Cedid Ali Paşa’nın kendisini bir fırtınada sığınması suretiyle kurtaran ilçeye olan gönül borcunu ödemek için yaptırdığı Cedid Ali Paşa Camii ve bölge halkının ‘Aşıklar Tepesi’ olarak adlandırdığı arka denize bakan uçurumluk alanda yer alan İkizler Mağarası tarih ve doğanın adeta iç içe geçtiği noktalardır. Arka deniz olarak adlandırılan bölgedeki kayalık alanda yer alan İpli Mağara ve Ağlayan Mağara da özellikle profesyonel olarak mağaralara girebilen sporcular için külfetli ama şık bir rota sunmaktadır. 3. Yüzyıla ait kaya mezarlarının da sergilendiği, Şehit Ahmet Oral Caddesi’nde yer alan ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilen Açıkhava Müzesi de kültür turizmini tercih edenler için ilginç bir tecrübe vaat etmektedir. Eğer Açıkhava Müzesi’nde sergilenen eserler ilginizi çekerse, bölgedeki Perinthos Antik Kenti’ni de ziyaret listenize ekleyebilirsiniz.
Marmara Bölgesi’ne özgü lezzetlerin pek çoğunun yer aldığı Marmara Ereğlisi sofralarında, başka ilçelerde bulamayacağınız bir lezzet de var: Barbaros Karpuzu. Karakteristik olarak tam küre biçiminde, dış kabuğu koyu yeşil damarlı ve ince beyaz iç çeperli yapısıyla dikkat çeken, yenilen bölümünün tabiri caizse bayrak kırmızısı renkte olduğu Barbaros karpuzu, sadece Kumbağ – Barbaros arasındaki alanda yetişiyor. Coğrafi olarak yamaçlık bir alana tekabül eden bu bölgede meyilli arazide yetiştiği için Barbaros karpuzu da içi su depolamış tatsız bir karpuz olmaktan çıkıyor. Barbaros karpuzunun yanı sıra balıkların göç yolunda bulunması nedeniyle Marmara Ereğlisi sofralarında tekirden palamuta, torikten sinarite kadar envai çeşit balığın en lezzetli hâlini tatmak mümkündür.
Marmara Ereğlisi havayolu, şahsi araç, tren ve otobüs ile ulaşılabilen ilçelerden birisidir. Trakya’nın güneyinde yer alan ve özellikle 32 kilometrelik sahil şeridi ile dikkat çeken Marmara Ereğlisi; Tekirdağ merkezine 38, İstanbul’a ise 90 kilometre uzaktadır. Konumu itibarıyla Çorlu’ya 20, Silivri’ye ise 30 dakika mesafededir.
Havayolu aracılığıyla Çorlu Havalimanı’na ulaştıktan sonra ticari taksi veya özel araçla Marmara Ereğlisi’ne ulaşılabilmektedir. Özel araç ile Marmara Ereğlisi’ne ulaşmak için İstanbul ve Tekirdağ’dan E-5 ile E-25 karayollarını kullanmak gerekmektedir. İstanbul’dan 2 saat 15 dakika sürede ulaşılabilen Marmara Ereğlisi’ne gelecek olan kişilerin İstanbul üzerinden ilerlemesi gerekmektedir.
Tren kullanarak Marmara Ereğlisi’ne doğrudan ulaşmak mümkün olmasa da Muratlı istasyonunda indikten sonra 20 kilometre mesafedeki Marmara Ereğlisi’ne ticari taksi ile ulaşılabilmektedir. Kapıkule – Halkalı güzergâhındaki tren kullanılarak Muratlı istasyonuna varılabilir.Otobüs ile seyahat etmeyi tercih edenler için çevre illerden Marmara Ereğlisi’ne düzenlenen otobüs seferleri bulunabilir. Keşan ve İstanbul başta olmak üzere pek çok noktadan Marmara Ereğlisi otobüs seferi ile ilçeye ulaşılabilmektedir.
Marmara Ereğlisi seyahatinizde konaklayabileceğiniz, ilçe merkezinde veya ilçe merkezine yakın bölgelerde yer alan otel seçeneklerini Neredekal.com üzerinden Marmara Ereğilisi Otelleri sayfasından inceleyebilir; seyahatinize ve tatil anlayışınızla örtüşen Marmara Ereğlisi otellerini kolayca tespit ederek ziyaretinizi planlamak için ilk adımı atabilirsiniz.
{search:marmara-ereglisi-otelleri,Marmara Ereğlisi Otelleri}