Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Mermerli plajı giriş ücreti ne kadar, Mermerli Plajı derin mi?

Mermerli plajı giriş ücreti ne kadar, Mermerli Plajı derin mi?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 07 Ağustos 2024 - 18:35
 • Son Güncellenme: 08 Ağustos 2024 - 18:35
Mermerli plajı giriş ücreti ne kadar, Mermerli Plajı derin mi?

{ad:0}

Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin iç içe geçtiği eşsiz bir noktada konumlanan Mermerli Plajı, ziyaretçilerini masmavi suların ve traverten kayalıkların kucakladığı büyülü bir dünyaya davet ediyor. Kaleiçi'nin tarihi dokusuyla bütünleşen plaj, hem güneşin ve denizin keyfini çıkarmak hem de şehrin kadim ruhunu keşfetmek isteyenler için ideal bir destinasyon. Masmavi suların ve traverten kayalıkların eşsiz uyumu, plaja özgün bir karakter kazandırırken, çevresindeki tarihi yapılar ise şehrin köklü geçmişine dair ipuçları sunuyor. Antalya Mermerli Plajı hakkında merak edilen bütün detayları sizin için bir araya getirdik. 

{search:muratpasa-otelleri,Muratpaşa Otelleri}

Mermerli Plajı Nerede?

Antalya'nın merkezinde, tarihi Kaleiçi'nin atmosferini soluyarak dinlenmek isteyenler için Mermerli Plajı vazgeçilmez bir durak. Şehrin hareketli yaşamından kısa bir yürüyüş mesafesindeki plaj, traverten kayalıkların arasında Muratpaşa ilçesindeki Kaleiçi Yat Limanı'nın hemen yanı başında yer alıyor.

Mermerli Plajı’na Nasıl Gidilir?

Mermerli Plajı’na ulaşmak için çeşitli ulaşım seçenekleri mevcut:

  • Yürüyerek: Cumhuriyet Meydanı’ndan Kaleiçi’ne girip, tarihi sokaklardan aşağıya doğru yaklaşık 10 dakika yürüyerek plaja ulaşabilirsiniz. 
  • Toplu Taşıma: Antalya’nın merkezinden geçen CV14, KC06, KL08, ve TL94 otobüsleri ile plaja kolayca ulaşabilirsiniz. Kaleiçi’ne ulaştıktan sonra kısa bir yürüyüşle plaja varabilirsiniz.
  • Özel Araç: Özel aracınızla geliyorsanız, Kaleiçi Yat Limanı’nın arkasında bulunan otoparkı kullanabilirsiniz. Plajın merkezi konumu sayesinde otoparktan plaja erişim oldukça rahat.

Mermerli Plajı Tarihi

Mermerli Plajı, binlerce yıllık tarihiyle Antalya'nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kaleiçi'nin bir parçası. Antik çağlarda Hadrian Kapısı'na açılan bu bölge, Roma döneminde önemli bir yerleşim merkezi olmuştur. Plajın adını aldığı Mermerli Köşk ise 19. yüzyılda inşa edilmiş ve dönemin sosyal hayatının merkezlerinden biriymiş .Günümüzde restore edilen köşk, ziyaretçilere şehri daha yakından tanıma imkanı sunması bakımından da önemli bir nokta.

Mermerli Plajı Özellikleri

Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin birleştiği noktada konumlanan Mermerli Plajı, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Mavi Bayraklı plaj statüsünde olan Mermerli Plajı altın sarısı kumları ve berrak denizi ve ulaşım kolaylığı ile hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi haline gelmiş durumda. Yaklaşık 100 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki plaj, antik kalıntıların çevrelediği tarihi bir ortamda huzur bulmak isteyenler için ideal bir seçenek.  Çakıllı bir kumsala sahip olan Mermerli Plajı’nda denize giriş ise oldukça kolay. Ayrıca plaj, yüzme bilmeyenler ve çocuklar için güvenli bir derinlikte.

Mermerli Plajı Olanaklar

Mermerli Plajı, ziyaretçilerine sunduğu olanaklarla konforlu bir gün geçirmenizi sağlıyor. 

  • Şezlong
  • Şemsiye
  • Duş
  • Tuvale
  • Soyunma kabini
  • Kafe 
  • Restoran
  • Güvenlik

Mermerli Plajı Giriş Ücreti 2024

Mermerli Plajı'na giriş ücreti kişi başı 250 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücrete, gün boyu kullanılabilecek şezlong, şemsiye, duş, kabin ve tuvalet hizmetleri dahildir. Sabah 08:30’dan akşam 21:00’a kadar plaj hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca, plajda havlu kiralama imkanı da sunulmaktadır.

Muratpaşa'da Nerede Kalınır?

Antalya plajları ile olduğu kadar doğal güzellikleri ve tarihi ile de ziyaret edilmesi gereken bir nokta. Mermerli Plajı yakınlarında ve komşu ilçelerde konaklayabileceğiniz sayısız nokta var. Antalya'da ultra her şey dahil lüks otellerden, denize sıfır otellere, butik otellerden uygun fiyatlı pansiyonlara kadar konaklama yapabileceğiniz sayısız tesis var. Neredekal.com Muratpaşa otelleri sayfasından Mermerli Plajı çevresindeki otelleri bulabilir, otel fiyatlarını karşılaştırarak bütçenize en uygun oteli bulabilirsiniz.