''Ege’nin denizi bir başka!'' diyenlerdenseniz Mersin’de hiç yüzmemiş olabilirsiniz. Sıcacık denizi, bembeyaz kayaları ve kilometrelerce uzayabilen plajlarıyla Mersin yaz tatillerinde rotasını kendisine çeviren deniz sevdalılarını sabırla beklemeyi sürdürüyor… Mersin’in en güzel plajları diye bir ayrım yapmak ise çok zor; çünkü hepsi birbirinden güzel!
Caretta Carettaların Adresi: Yeşilovacık
{ad:0}
Geniş bir bölgeye işaret eden
Yeşilovacık, 7 kilometrelik kıyı kesimine sahip. Doğal bir sit alanı olan Yeşilovacık, caretta caretta yuvalarına da ev sahipliği yapmakta… Sahil şeridinde yer alan plajlar ise şu şekilde:
1- Tisan Yarımadası
Mersin’in popüler plajlarından birisi olan
Tisan Yarımadası, yat turlarının da uğrak yerlerinden birisi. Yarımada olduğu için en rüzgârlı günlerde dahi bir bölümü çarşaf gibi olabilen deniziyle mavi bir keyif sunuyor.
2- Yeşilovacık Halk Plajı
Zaman zaman dalgalı olan bir denize sahip Yeşilovacık Halk Plajı’nın kumsalı oldukça geniş ve kumlu. Şezlong veya şemsiye benzeri nesnelerin bulunmadığı plaj, gününü kumsalda geçirmek isteyenler için iyi bir tercih olabilir.
{product:40720}
3- Mavikent Sahili
Çakıllı bir denizi olan Mavikent Sahili, çam ormanlarının arasında yer alıyor. Herhangi bir işletmenin yer almadığı Mavikent Sahili’ne gün boyu ihtiyaç duyabileceğiniz yiyecek – içeceği götürdüğünüz takdirde keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Tropikal Bitkilerin Adresi: Taşucu
Mustafa Kemal Atatürk’ün dört kez ziyaret ettiği, yapısı itibarıyla doğduğu Selanik’e benzettiği Taşucu’nda 2005 yılında Atatürk Evi inşa edildi. Subtropikal iklimin göründüğü
Taşucu gezilecek görülecek yerler açısından oldukça zengin ve dünyanın bütün tropikal bitkilerinin yetiştirilebileceği bir noktadır.
1- Boğsak Koyu
Mavi bayraklı bir koy olan Boğsak Koyu, caretta carettaların da uğrak mekanı. Dalgasız ve sığ bir denize sahip olan Boğsak Koyu’nun yakınında kamp alanları da bulunuyor.
{product:22187}
2- Akçakıl Koyu
Çam ormanlarının arasındaki çakıllı
Akçakıl Plajı, karavancı ve kampçıların ilk uğrak yerlerinden birisi. Plajda yer alan Akçakıl Camping, kampçıların oldukça sevdiği bir kamp alanı.
3- Barbaros Koyu
Gezi teknelerinin duraklarından birisi olan Barbaros Koyu, turistik işletme açısından bakir bir koy. Hem tekne hem de karayoluyla ulaşılabilen koyun denizi, bölgedeki en tuzlu denizlerden birisi…
4- Kum Mahallesi Plajı
Sığ deniziyle tehlikelerden azade bir sahil olan Kum Mahallesi Plajı, geceleri her ne kadar sivrisineklerin akınına uğrasa da kumluk sahili ve turistik işletmelerin bulunmadığı sakin yapısıyla özellikle çocuklu ailelerin ilk tercihi.
Kültür Turizmini Sevenlerin Adresi: Atakent
Günümüzde toprakla dolmuş olan bir limana sahip, tarihsel açıdan da oldukça önemli bir ticaret şehri olan Atakent; tarihi yerleri keşfetmeyi seven seyyahlar için iki ayrı nekropolü, iki kilisesi, sarnıçları ve ambar kalıntılarıyla oldukça cazip bir nokta. Tabii, sahilleriyle de
Atakent Gezilecek Yerler;
1- Kapızlı Sahili
Geniş sahil şeridi ve inci gibi kumlarıyla oldukça nefis bir sahil olan Kapızlı Sahili’nde yaygın bir turistik işletme bulunmamaktadır.
{product:579}
2- Susanoğlu Plaj
Hafta sonları aşırı kalabalık olabilen Susanoğlu Plaj, genişliği ve kumluk sahiliyle özellikle Mersin’de aile ile gidilecek tatil yerleri arasında başta geliyor.
3- Yapraklı Koyu
Turkuaz renkli kumsalı, etrafı kayalarla çevrili olduğu için doğal bir havuza dönüşen yapısı, soğuk su kaynağı ve müthiş iklimiyle Mersin’de mutlaka görmeniz gereken bir nokta
Yapraklı Koyu!
Doğaya Aşık Olanların Adresi: Aydıncık
Torosların denize en yakın seyreden kolunun yamacına kurulmuş olan Aydıncık, Mersin merkezine 173 kilometre uzakta, doğusunda Silifke ve batısında Bozyazı ilçeleriyle komşu bir ilçe. Deniz kıyısında kurulu köylerinin yanı sıra Toros Dağları’nın platoları arasında yer alan köyleriyle de dikkat çekmektedir.
1- İncekum Plajı
İsmini oldukça hak eden incecik kumlarıyla, Mersin – Antalya karayolunun üzerinde yer almasından dolayı pratik bir ulaşıma sahip konumuyla, sahilin arkasında yer alan İncekum Milli Parkı’nın nefis atmosferiyle mutlaka görülmesi gereken bir destinasyon! Bir de çadır kampına elverişli noktaları cabası…
{product:21782}
2- Soğuksu Plajı
Dağdan kopup gelen Soğuksu Çayı’nın denizle birleştiği nokta olan Soğuksu Plajı, bu sebeple diğer plajlara kıyasla biraz soğuk. Ancak berraklığı, su götürmez bir gerçek. Denize girdikten sonra durulanmak için buz gibi çaya da girebilirsiniz.
Turistik Mekan Çeşitliliğini Sevenlerin Adresi: Erdemli
Girişi de çıkışı da çam ağaçlarıyla kaplı bir ilçe olan Erdemli; Sinap Kalesi, örenyerleri, Erdemli Çamlığı gibi pek çok farklı turistik mekâna sahip. Bir de sahilleri var elbet…
1- Limonlu Çayı
Limonlu Çayı isminin nereden geldiğini kolayca tahmin edebilirsiniz… Evet, plajda yetişen limon ağaçlarından! Yeşilin yanına eklenen maviliğe bir de sarımsı tonlarda limonlar ve limon ağaçlarının iç ferahlatan kokusunun eklendiği bu plaj, oldukça sevimli bir görünüme sahip.
2- Kızkalesi Halk Plajı
Mersin’in sembollerinden birisi olan Kızkalesi’ni daha önce
Mersin Kız Kalesi Hakında Her Şey yazımızda anlatmıştık. İşte o efsanevi yapının tam karşısında, masmavi bir suda yüzebileceğiniz bir adres burası. Deniz bisikleti kiralayarak Kızkalesi’ne ulaşabileceğiniz Kızkalesi Halk Plajı berraklığıyla da kalbinizi çalmaya muktedir…
{search:mersin-otelleri,Mersin Otelleri}