Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Mersin'de gezilecek koylar | Mersin'de en güzel deniz nerede, hafta sonu nereye gidilir?

Mersin'de gezilecek koylar | Mersin'de en güzel deniz nerede, hafta sonu nereye gidilir?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 13 Ağustos 2024 - 16:34
 • Son Güncellenme: 14 Ağustos 2024 - 16:34
Mersin'de gezilecek koylar | Mersin'de en güzel deniz nerede, hafta sonu nereye gidilir?

Sıcacık denizi, sığ suları ve tertemiz plajlarıyla Mersin, Akdeniz’in liman kenti. Akdeniz’in birbirinden güzel sahillerini sınırları içerisinde saklayan Mersin, her yaz yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmayı başarıyor.  Upuzun plajları ve tertemiz koylarının yanı sıra deniz tatili için son derece ekonomik bir seçenek olan Mersin, yaz tatilini dolu dolu geçirmeniz mümkün. Mersin'in geniş kıyı şeridi üzerinde sana pek çok yüzülecek yer seçeneği sunuyor. Peki, Mersin’de keyifli bir deniz tatili yapmak için hangi koylara gitmek gerekiyor? Mersin ’de denize girilecek güzel koyları biz senin için sıraladık.  Mersin’de denize girebileceğiniz en popüler koyları, bu yerlerin olanaklarını ve özelliklerini öğrenmek için yazının devamını okuyabilirsiniz.

{ad:0}

{search:mersin-otelleri,Mersin Otelleri}

Yapraklı Koy

Havuz gibi bir deniz hayal ediyorsan senin için doğru adres Yapraklı Koy. Atakent Mahallesinde yer alan Yapraklı Koyu'na Mersin’den gelirken Narlıkuyu’yu 2 km kadar geçtikten sonra Yapraklı Koy Halk Plajı tabelasını takip ederek ulaşabilirsiniz. Mersin ve Adanalılar koyun güzelliğini biliyor, tatilcilerin uğrak yerlerinden. Belediyenin işlettiği koya giriş ücretsiz. Şezlong, duş gibi hizmetleri alabiliyorsunuz. Yapraklı koy, etrafı kayalıklarla çevrili olduğu için deniz ve havuz keyfini bir arada sunuyor.

Soğuk su severler için de bir müjdemiz var. İçerisinden beş farklı kaynak geçen denizin içinde bir de soğuk su kaynağı bulunuyor. Dolayısıyla yazın doyasıya serinleten buz gibi bir sudan bahsediyoruz. Denizi hemen derinleşiyor, yüzme bilmeyenler için önemli olabilir. Etrafı kayalarla kaplı olan Yapraklı Koyun suyu tertemiz ve sakin.  Aynı zamanda son derece sığ ve dalgasız bir denize sahip olan Yapraklı Koyu, havuzu andıran görünümüyle deniz tatili meraklılarını mest ediyor. Üstelik, Yapraklı Koyu için Mersin’in en temiz koylarından biri de diyebiliriz. Kayalarla çevrili kumsalın mükemmel berraklıkta bir suyu var. Kumsalı yok, kayalıklardan inip denize gireceğiz kıyıya ulaşıyorsunuz. Kayalıkların olması denize girmenize engel değil. 

Flamingo Koyu

Balıklarla yüzmeye hazır mısınız? Tertemiz doğası, turkuaz rengi denizi ve el değmemiş tabiatı ile Flamingo koyu misafirlerini kendine hayran bırakıyor. Denizin dibini çıplak göz ile görebileceğiniz gibi şnorkelle de dalış yapabilirsiniz. Flamingo Koyu, Tisan Plajı’na giden yolun sonunda yer alıyor. Koya Tisan Plajı’ndan yürüyerek gidebilirsiniz. Ancak yürüyüş yolu tehlikeli bir yamaçtan aşağıya indiği için önerilmiyor. Koyun çevresinde herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu nedenle gitmeden önce yanınıza yiyecek ve içecek almanı öneririz.

Akçakıl Koyu

Kalabalıktan uzaklaşmak ve doğa içinde sakin bir tatil yapmak isteyenler için Mersin koyları arasında bulunan Akçakıl Koyu oldukça uygun. İsminden de anlaşılacağı üzere çakıllı bir koy. Boğsak köyünün kıyısında kalan koy, ilçe merkezine yaklaşık 12 km mesafede. Günübirlik tatillerin yanı sıra kam ve karavan için de oldukça ideal. Silifke’deki bu koy,  Mersin-Antalya Karayolu’nun yanı başında, Taşucu sınırlarında bulunuyor. Çam ormanının kıyısında, çakıllı bir sahile sahip olan plaj daha çok karavancılar tarafından tercih ediliyor.

Tuvalet, duş, soyunma kabini gibi ihtiyaçlar için de yine kamp işletmesinden ücreti karşılığında yararlanabiliyorsunuz. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti Akçakıl Camping tarafından yapılıyor. Fiyatlar makul olsa da özellikle tuvaletlerin temizliği konusunda olumsuz yorum yapılıyor. Plajın iri çakıllı oluşu çıplak ayakla yürümeyi zorlaştırıyor. Deniz suyu oldukça temiz ve derinlik normal

Yeşilovacık Koyu

Silifke’nin en sakin koylarından biri olan Yeşilovacık Koyu, bir halk plajı. Geniş kumluk bir sahile sahip. Sessiz ve sakin olduğu için kalabalıktan uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği bir yer. Şezlong ve şemsiye hizmeti bulunmuyor; kendi havlunuzu kuma serip denizin keyfini rahat rahat çıkarabilirsiniz. Doğası ve tertemiz deniziyle dikkat çeken koy, aileler için de uygun. Mersin halk plajı seçenekleri içinde değerlendirebileceğiniz hem temiz hem de sakin yerlerden biri.

Boğsak Koyu

Mersin Silifke’de yer alan Boğsak Koyu, Mersin’in en sevilen koylarından biri. Caretta carettaların üreme bölgesi olan koy, Silifke’ye 18 km ve Taşucu’na 10 km uzaklıkta bulunuyor. Özellikle doğa severlerin, kampçıların ve karavan sakinlerinin uğrak noktalarından.  Plajın denizi, taş ve kum karışımı ayrıca mavi bayraklı olduğu için suyu temiz ve deniz hemen derinleşmiyor. Hafta sonu ailece tatil yapmak için keyifli bir nokta olan Boğsak Koyu, çevresinde bulunan salaş işletmelerle yeme ve içme konusunda da çeşitli imkanlar sunuyor. Boğsak Koyu duş ve tuvalet hizmeti bakımından biraz yetersiz.

Barbaros Koyu

Mersin plajları arasında sessiz, sakin ve huzurlu bir deniz tatili için Barbaros Koyu bir adım öne çıkıyor. Biraz kafanı dinlemek ve Akdeniz sularının keyfini çıkarmak istediğinde tercih edebileceğiniz Barbaros Koyu, kalabalık olmaması bakımından güzel. Gözlerden uzak bir tatil deneyimi için Barbaros Koyu’nu tercih edebilir ve bu koya yakın otel seçeneklerini değerlendirerek birkaç gününü dingin bir şekilde geçirebilirsiniz.

Tisan Koyu

Tisan Koyu, Mersin’in Silifke ilçesinin Yeşilovacık Mahallesi sınırlarında yer alıyor. Bölgenin tarihteki adı, Aphrodias. Şimdi ise Tisan Adası, Tisan Koyu veya Tisan Yarımadası olarak anılıyor. İsmini ana karaya küçük bir geçişle bağlı olan yarımadadan alan koy şehrin en temiz ve en berrak deniz suyuna sahip. Koya ulaşan yolun dar, virajlı ve deniz seviyesinden yüksekliği nedeniyle amatör sürücüler için sıkıntılı olduğunu hatırlatmakta yarar var.

Tisan Koyu, doğu ve Batı olmak üzere iki ana plaja ayrılıyor. İkisinde de sosyal tesis ve iskele mevcut. Sağ tarafta bulunan plaj kumsaldan oluşuyor ve denizi sığ. Bu plaj çocuklu aileler için daha uygunken, sol tarafta bulunan plajın suyu daha derin. Buna karşın soldaki plajın suyu daha temiz.

Mersin'de Nerede Kalınır?

Mersin, Akdeniz’in kıyısında yer alan büyüleyici bir şehir ve farklı konaklama seçenekleriyle her türden ziyaretçiyi ağırlamaya hazır. Mersin’de konaklamak, hem şehir hayatını deneyimlemek hem de denizin ve doğanın tadını çıkarmak için harika bir fırsat sunuyor. Şehir merkezinde, sahil boyunca veya çevredeki tarihi ve doğal güzelliklere yakın bölgelerde konaklayabilirsiniz.  Tatiliniz boyunca hem dinlenebileceğiniz hem de Mersin’in zengin kültürel mirasını keşfedebileceğiniz ideal tesis seçeneklerini bulmak için Mersin otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.