Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Muğla Bodrum otobüsleri nereden kalkıyor, Muttaş Bodrum merkeze gidiyor mu? Muğla Bodrum otobüsleri sefer saatleri

Muğla Bodrum otobüsleri nereden kalkıyor, Muttaş Bodrum merkeze gidiyor mu? Muğla Bodrum otobüsleri sefer saatleri

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 20 Ağustos 2024 - 04:35
 • Son Güncellenme: 21 Ağustos 2024 - 04:35
Muğla Bodrum otobüsleri nereden kalkıyor, Muttaş Bodrum merkeze gidiyor mu? Muğla Bodrum otobüsleri sefer saatleri

Bodrum şehir merkezinden otogara veya otogardan Bodrum şehir merkezine ulaşmak oldukça kolay ve çeşitli seçeneklerle sağlanabiliyor.  Bodrum Otogarı ve şehir merkezi arasındaki mesafeyi, otobüs firmalarının ücretsiz servislerinden, belediye otobüslerinden, minibüslerden veya taksi hizmetlerinden faydalanarak rahatlıkla kat edebilirsiniz. Bodrum’un çevre beldelerinden de otogara ulaşım için farklı seçenekler mevcut.  Otogara ulaşım konusunda daha fazla detay için yazının devamını okuyabilirsiniz.

{ad:0}

Şehir Merkezinden Otogara Ulaşım

Bodrum'un yeni otogarına ulaşım oldukça kolay. Şehir merkezinden veya çevre beldelerden farklı ulaşım seçenekleriyle otogara rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 

  • Otobüs Firmalarının Ücretsiz Servisleri: Bilet aldığınız otobüs firmasının ücretsiz servisleriyle otogara ulaşabilirsiniz. Servis saatleri ve güzergahları hakkında bilgiyi bilet alırken öğrenebilirsiniz.
  • Belediye Otobüsleri: Bodrum Belediyesi otobüsleri, şehir merkezi ve çevre beldeler arasında düzenli seferler yapıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı belediye otobüsleriyle hem Bodrum’un her mahallesinden hem de bütün beldelerden terminale ulaşmak mümkün. Bu otobüsler sabah 08:00 ile gece 22:00 saatleri arasında hizmet veriyorlar. Otogar durağında inerek kolayca otogara ulaşabilirsiniz.
  • Minibüsler:   Şehir merkezinden ve çevre beldelerden otogara giden birçok minibüs seferi bulunuyor. Minibüs duraklarından otogara ulaşım oldukça hızlı ve ekonomik. 15 dakikada bir kalkan 2-81 ve 2-82 Bodrum Otogar minibüs hattı ile kısa sürede otogara ulaşabilirsiniz. Otogara giden başlıca hatlar ise şöyle: 2-11, 2-34 Turgutreis - Otogar, 2-13 ve 2-52 Gümbet - Otogar, 2-14 ve 2-45 Gümüşlük - Otogar, 2-47 Gündoğan - Otogar, 2-4, 2-33 Akyarlar - Otogar.
  • Taksi: Özellikle acil durumlarda veya bagajınız çok fazlaysa taksi ile otogara ulaşabilirsiniz. Kısa mesafe olduğu için taksi ücreti de oldukça uygun olacaktır.
  • Çevre Beldelerden Otogara Ulaşım: Her 30 dakikada bir kalkan otobüsler ile sadece şehir merkezinden değil; Ortakent, Mazı, Turgutreis, Bitez gibi beldelerden de otogara kolayca ulaşabilirsiniz. Belediye otobüslerinin ve minibüslerin pazar günleri çalışmadığını belirtelim. 

Muğla Otogarından Şehir Merkezine Ulaşım 

Muğla'ya seyahat edenlerin sıklıkla sorduğu sorulardan biri de otogardan şehir merkezine nasıl ulaşabilecekleri. Merak etmeyin, Muğla'da otogardan şehir merkezine ulaşım oldukça kolay ve çeşitli seçenekler sunuyor. Muğla otogarından şehir merkezine ulaşım seçenekleri:

  • Belediye Otobüsleri: Muğla'da belediye otobüsleri, otogardan şehir merkezinin birçok noktasına düzenli seferler yapıyor. Yeni Otogar-Stadyum-Kötekli-Yeniköy Gece Hattı, Menteşe Yeni Otogar hattı - Adliye - Eski Hastane Ring hattı ve Yeni Otogar - Tıp Fakültesi - Kötekli - Yeniköy hatları gibi hatlar günün her saatinde hizmet veriyor. Haftanın her günü, 24 saat hizmet veren belediye otobüsleriyle şehir merkezindeki önemli noktalara, üniversiteye ve diğer ilçelere kolayca ulaşabilirsiniz.  Muğla Otogarı’ndan 5,7 kilometre uzaklıkta yer alan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Merkez Kampüsü’ne ise “Kampüs” yazılı belediye otobüsleriyle 10-12 dakikada gidebilirsiniz. 
  • Minibüsler: Muğla'da minibüsler, hem şehir içi hem de şehirler arası ulaşımda sıklıkla tercih edilen bir seçenektir. Otogardan kalkan minibüslerle hem şehir merkezine hem de Marmaris, Bodrum, Milas gibi diğer ilçelere ulaşabilirsiniz. Minibüsler, genellikle daha sık sefer yaptıkları için zaman açısından avantajlı olabilir.
  • Ücretsiz Yolcu Servisleri: Bazı otobüs firmaları, yolcularına otogardan şehir merkezindeki belirli noktalara ücretsiz yolcu servisi imkanı sunuyor. Bilet alırken bu hizmeti olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.  Muğla Terminali’nde Ulusoy, Kamil Koç, ve Pamukkale gibi birçok büyük firmanın ofisi var ve bu firmaların yolcu servisleri terminalden Abdi İpekçi Caddesi, Muğla Müzesi, İsmet Çatak Caddesi ve Kışla Parkı gibi şehrin merkezi noktalarına yolcuların ulaşımını sağlıyor. Yolcu servisleriyle şehrin her mahallesine gidilemiyor ama merkezi yerlere gitmek istiyorsanız servisleri tercih edebilirsiniz.
  • Taksi: Eğer daha konforlu ve hızlı bir ulaşım tercih ediyorsanız taksi kullanabilirsiniz. Otogarın hemen önünde taksiler bulunuyor. Özellikle bagajınız çok fazlaysa veya gece geç saatlerde seyahat ediyorsanız taksi kullanmak daha uygun olabilir.

Bodrum Muğla Otobüs Bileti Sıkça Sorulan Sorular

 Bodrum Muğla arası otobüsle kaç saat?

En kısa otobüs seyahati 30 dakika sürüyor.

 Bodrum şehrinden Muğla şehrine otobüsle gitmek için haftanın en ucuz günü hangisidir?

Otobüs seyahati yaparken ucuz fiyatları bulmanın püf noktalarından biri haftanın hangi günü daha ucuz seyahat edebileceğinizi bilmektir. Otobüs biletlerinde Pazar en ucuz gün iken Cuma en pahalı gündür. 

Muttaş Bodrum Merkez'e gidiyor mu?

Evet. Bodrum Merkez'e gidiş seferleri uçakların uçuş saatinden 2 saat önce Bodrum şehir merkezinden hareket ediyor.

Muğla Bodrum otobüs sefer saatleri nasıl?

Muğla Bodrum otobüs seferleri, farklı saatlerde düzenlenmekle birlikte, genellikle saat başı aralıklarla gerçekleşiyor. Bu düzenli seferler, yolcuların rahat ve planlı bir şekilde seyahat etmelerini sağlıyor. Sefer saatleri, yoğunluğa ve mevsime göre değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle, yolculuk öncesinde güncel sefer saatlerini kontrol etmeniz faydalı olacaktır.