Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Muhteşem Manzaraları İle Türkiye'de Boğaza Nazır Seyir Terasları nerede?

Muhteşem Manzaraları İle Türkiye'de Boğaza Nazır Seyir Terasları nerede?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 08 Ekim 2024 - 05:59
 • Son Güncellenme: 08 Ekim 2024 - 06:00
Muhteşem Manzaraları İle Türkiye'de Boğaza Nazır Seyir Terasları nerede?

Uçsuz bucaksız göller, kanyonlar ve doğa manzaraları ya da milyonlarca ışığın dağıldığı bir metropole yüksekten bakış… Çoğu insanın hayali, gökyüzünden yeryüzünü seyretmek.  Bu manzaraları deneyimlemenin en güzel ve heyecanlı yolu da adeta gökyüzünde yürüyormuş gibi hissedeceğiniz cam seyir terasları. Seyir teraslarına çıkmak yükseklik korkusu olan insanlar için o kadar yükseğe çıkmak korkutucu gelebilr ancak  bu adrenalini artıran eşsiz bir deneyim. Ayakların sağlam bir yere basarken gökyüzünde keyifli bir yürüyüşe çıktığını düşün! Ülkemizde bolca seyir terası var. Şimdi, Türkiye’nin farklı şehirlerinde yer alan muhteşem manzaralı seyir teraslarını birlikte inceleyelim.

{ad:0}

Ulubey Kanyonu Seyir Terası 

Dünyanın en büyük ikinci kanyonunun Uşak'ta yer alıyor. 77 km uzunluğa sahip kanyon, 150 metre uzunluğuna sahip.  135 metrekarelik bir alanı kaplayan kanyon, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam ediyor. Ulubey Kanyonu’nun uçsuz bucaksız manzarasının tadını çıkarmanın en güzel yolu ise 2015 yılında hizmete açılan Ulubey Cam Teras. 135 metrekare büyüklüğünde ve yerden 150 metre yükseklikte bulunan cam tabanlı seyir terası, kanyona kuşbakışı bakmak isteyenlerin ortak noktası.

{search:usak-otelleri,Uşak Otelleri}

Safranbolu Kristal Teras

Türkiye’nin ilk cam seyir terası olan Kristal Teras dünyada yapım tarihi olarak ikinci sırada yer alıyor. Ayrıca Karabük UNESCO tarafından dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında olunca bu durum pek d e şaşırtıcı değil. 75 ton ağırlığı kaldırabilecek dayanıklılıkta olan Safranbolu Kristal Teras, 80 metre yüksekliğinde. Manzarasına hayran kalacağınız terastan zipline yaoaraj  adrenalin patlaması yaşayabilirsiniz.

{search:safranbolu-otelleri,Safranbolu Otelleri}

Çamlıca Kulesi Seyir Terası

İstanbul Üsküdar’da bulunan Çamlıca Kulesi radyo ve Tv kulesi olmasının yanı sıra 360 derece seyir terası olarak da kullanıyor. Boğaza nazır kulenin restoranında yemek de yiyebilirsiniz.

{search:uskudar-otelleri,Üsküdar Otelleri}

Çatak Kanyonu Cam Teras

“Peki, en yüksek seyir terası nerede?” diye merak ediyorsanız o halde Kastamonu’ya doğru yola çıkma zamanı. Kastamonu’nun Azdavay ilçesindeki Çatak Kanyonu’nun seyir terası, tam olarak 450 metre yüksekliğe. sahip. Kanyonun derinliği ise 900 metreye kadar varıyor.Bu kadar yüksekten kanyonun doğal güzelliğine bakmak her ne kadar ürkütücü olsa da bir o kadar da büyüleyici. Terastan dürbün ile kanyon boşluğuna bakarsanız yaban hayvanlarını bile görebilirsiniz. 

Kastamonu Azdavay Çatak Kanyonu Seyir Terası

Kastamonu Küre Dağları Milli Parkı içinde bulunan Azdavay Kanyonu ilçe merkezine 7 km uzaklıkta yer alıyor. Buraya maalesef toplu ulaşımla buraya ulaşmak imkansız o yüzden özel aracınızla gitmeniz şart. 

{search:kastamonu-otelleri,Kastamonu Otelleri}

Artvin Hatila Vadisi Seyir Terası

Yeşilin her tonunu görebileceğiniz Artvin Hatila Milli Parkı Türkiye’nin en yüksek seyir cam terasına sahip. Aynı isimli derecen 220 metre yükselikte bulunan 50 metrekare genişliğe sahip teras,biraz korkutucu olsa da yeşilin en güzel tonlarının bulunduğu Hatila Vadisi’nin büyüleyici manzarası için değer. 

{search:artvin-otelleri,Artvin Otelleri}

Gaziantep Rumkale Cam Seyir Terası

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde bulunan Rumkale Hıristiyanlık ve tarih bakımından değerli bir konuma sahip. Günümüzde ise tekne turları düzenlenerek Aziz Nerses Kilisesi, Barşavma Manastırı, çok sayıda yapı kalıntısı, su sarnıçları, kuyu ve hendeği görebilirsiniz.

{search:gaziantep-otelleri,Gaziantep Otelleri}

Erzurum Tortum Gölü Seyir Terası

Erzurum’da yer alan Tortum Gölü Türkiye’nin en uzun cam terasına sahip. Burada Tortum Gölü ve kanyonun görkemli manzarasına karşı çay içmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Gölün üzerinde bulunan teras 143 metre uzunluğa, 12.5 metre uzunluğa, 545 metrekare kapalı ve 565 metrekare açık alana sahip. 

{search:erzurum-otelleri,Erzurum Otelleri}

İstanbul Sapphire Seyir Terası

İstanbul Avrupa Yakasında bulunan Sapphire bir alışveriş merkezinin 54. katında 236 metre yükseklikte bulunan bir seyir terası. Boğaz olmak üzere Haliç, Ayasofya ve Belgrad Ormanlarını 360 derece ile görebileceğimiz bu seyir terası ayrıca gün batımı ve doğumunda da oldukça etkileyici. Terasta yer alan dürbünlerle de İstanbul’un güzel manzarasını tüm detayları ile incelemek mümkün. Ayrıca restoran imkanı sayesinde eşsiz İstanbul manzarası eşliğinde güzel bir yemek de yiyebilirsiniz.

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Kahramanmaraş Ali Kayası Seyir Terası

Yeni açılan Ali Kayası Cam Teras etrafında herhangi bir tesis olmasa da terası ziyaret edebilirsiniz. Kayseri yol ayrımında Başkonuş ayrımından devam ederek, menzelit yolu üzerinden yaklaşık 5 km sonra Ali Kayasına gidiş yolunu bulabilirsiniz. 

{search:kahramanmaras-otelleri,Kahramanmaraş Otelleri}

Siirt Tillo Kalesi Cam Seyir Terası

Botan Vadisi manzarasını eşsiz bir şekilde izlemek için Tillo Kalesi Cam Seri terasıyla daha da unutulmaz hale geliyor. 7 metre uzunluğunda olan Tillo Kalesi Cam Seyir Terası'nın 5 metre de genişliği bulunuyor. 

{search:siirt-otelleri,Siirt Otelleri}