Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Müze kart fiyatı ne kadar, nereden alınır? 2024 güncel müze kart bilgileri

Müze kart fiyatı ne kadar, nereden alınır? 2024 güncel müze kart bilgileri

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 01 Temmuz 2024 - 15:39
 • Son Güncellenme: 01 Temmuz 2024 - 16:50
Müze kart fiyatı ne kadar, nereden alınır? 2024 güncel müze kart bilgileri

Türkiye, zengin kültürel mirası ve tarihi dokusuyla dünya çapında tanınan bir ülke. Bu mirası keşfetmek isteyenler için Müzekart, adeta bir anahtar işlevi görüyor. Müzekart ile birçok müze ve ören yerini sınırsız bir şekilde gezebilir, tarihin derinliklerine yolculuk yapabilirsiniz. İşte Müzekart hakkında bilmeniz gerekenler.

{ad:0}

Müzekart Nedir?

Müzekart, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sunulan, kart sahiplerine Türkiye’deki belirli müze ve ören yerlerine ücretsiz giriş hakkı sağlayan bir üyelik kartıdır. Tarih ve sanat severlerin ekonomik bir şekilde kültürel geziler yapmalarına olanak tanıyan Müzekart sayesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki tarihi ve kültürel zenginlikleri keşfetmek çok daha kolay ve keyifli hale geliyor.

Müzekart Çeşitleri Nelerdir?

Müzekart Türleri

Müzekart’ın birçok çeşidi vardır. Bunlardan hangisi size uyuyorsa onu tercih edebilirsiniz. Bizim kullandığımız Müzekart çeşitleri Müzekart+ ve İndirimli Müzekart. Fakat artık bunları da kullanmıyoruz. Çünkü Müzekart artık telefonlarda. Telefondaki “Türkiye’nin Müzeleri” uygulamasından karta ihtiyaç olmadan QR kod okutarak müzelere kolayca giriş yapabilirsiniz. Şimdi gelelim Müzekart çeşitlerine:

  1. Mobil Müzekart
  2. Museum Pass Türkiye
  3. Müzekart+
  4. İndirimli Müzekart
  5. Müzekart GNS
  6. Museum Pass İstanbul
  7. Museum Pass Cappadocia
  8. Museum Pass Akdeniz
  9. Museum Pass Ege

Mobil Müzekart

Dijital demek rahatlık demek. Eskiden Müzekart kaybolurdu, aramakla uğraşırdık ama artık Müzekart da dijitale geçti. Türkiye’nin müzelerini telefonunuzdaki Müzekart uygulaması ile keşfetmek çok daha kolay.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığı’na bağlı 350’den fazla müze ve ören yerini Dijital MüzeKart ile ücretsiz gezebilirsiniz. Mobil Müzekartı çıkartmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli:

  1. Akıllı telefonunuza “Türkiye’nin Müzeleri” uygulamasını indirin.
  2. Hızlıca üye kaydı oluşturun.
  3. Daha önce satın aldığınız aktif bir Müzekartınız varsa, T.C. Kimlik numaranızı kullanarak mevcut kartınızı etkinleştirin.
  4. Yeni bir Müzekart almak ve hemen kullanmaya başlamak için “MüzeKart” seçeneği altından “MOBİL UYGULAMA” seçeneğini seçerek işlemi tamamlayın.
  5. Ziyaret edeceğiniz müze girişinde sıra beklemeye gerek kalmadan QR kod oluşturarak müze girişinizi sağlayın.

MüzeKart+

Müzekart+ ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bağlı 300’den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Satın aldığınız ilk günden itibaren 1 yıl boyunca geçerli olan Müzekartın ücreti Türk vatandaşları için 60 TL’dir.

İndirimli Müzekart

Akademik öğretim üyeleri ve 18 yaşın üzerindeki öğrenciler için geçerli olan İndirimli Müzekart’ın fiyatı Türk vatandaşları için 30 TL’dir. Müzekart İndirimli ile tarihte yolculuğa çıkmak için öğrenci kimlik kartınız, e-devlet aktif öğrencilik durumunu gösteren belge ve nüfus kimliğiniz ile birlikte en yakın müze ya da ören yerine başvurabilirsiniz.

Museum Pass Türkiye

Museum Pass Türkiye ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’den fazla müze ve ören yerini 15 gün boyunca ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İlk müze ve ören yeri girişinizden itibaren 15 gün boyunca geçerli olan Museum Pass Türkiye’nin fiyatı 165 Euro’dur. Museum Pass Türkiye, her müzeye bir geçiş hakkı sağlayan bir karttır.

Müzekart GNS

Müzekart GNS; 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere “Genç Ne Sever” platformu tarafından hediye edilen, 300’den fazla müze ve ören yerini 13 Temmuz – 13 Ekim 2023 tarihleri arasında ziyaret edebilme imkanı sağlayan dijital bir karttır. Müzekart GNS, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 18-25 yaş arasındaki gençlere hediyesi olup ücret ödemeden alınabiliyordu. Şu an için süresi dolduğu için Müzekart GNS başvuruları alınmıyor.

Museum Pass İstanbul

Museum Pass İstanbul ile İstanbul’daki T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 14 müzeyi 5 gün boyunca ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İlk müze veya ören yeri girişinizden itibaren 5 gün boyunca geçerli olan Museum Pass İstanbul’un fiyatı 105 Euro’dur. Museum Pass İstanbul satış noktaları için lütfen tıklayınız.

Museum Pass Cappadocia

Museum Pass Cappadocia ile Nevşehir ve Aksaray illerindeki T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 10’dan fazla müze ve ören yerini 3 gün boyunca ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İlk müze veya ören yeri girişinizden itibaren 3 gün boyunca geçerli olan Museum Pass Cappadocia’nın ücreti 65 Euro’dur.

Museum Pass Akdeniz

Museum Pass The Mediterranean ile Antalya, Mersin, Adana ve Denizli illerindeki, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 50’den fazla müze ve ören yerini 7 gün boyunca ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İlk müze veya ören yeri girişinizden itibaren 7 gün boyunca geçerli olan Museum Pass The Mediterranean’in ücreti 90 Euro’dur.

Museum Pass Ege

Museum Pass The Aegean ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli illerindeki 60’dan fazla müze ve ören yerini 7 gün boyunca ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İlk müze veya ören yeri girişinizden itibaren 7 gün boyunca geçerli olan Museum Pass The Aegean’in fiyatı 95 Euro’dur.

Müzekart Nasıl Alınır?

Müzekart almak oldukça kolay bir işlem. Müzekart sahibi olmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • İnternet üzerinden Müzekart’ın resmi web sitesine girerek online başvuru yapabilirsiniz.
  • Online başvurunun ardından kartınız, belirttiğiniz adrese gönderilecektir.
  • Ayrıca, müze ve ören yerlerinin girişlerindeki gişelerden de Müzekart temin edilebilir.

Müzekartınızın geçerlilik süresi dolduysa tekrar aynı yöntemlerle yenileyebilirsiniz. 

Müzekart Nereden Alınır?

Müzekart’ı almak için farklı seçenekler mevcut.

  • Online Satış Noktaları: Müzekart’ın resmi internet sitesinden veya anlaşmalı diğer web sitelerinden online olarak başvuru yapabilirsiniz.
  • Müze Gişeleri: Müzekart, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin girişlerindeki gişelerden alınabilir.
  • Turizm Ofisleri: Bazı turizm danışma ofislerinde de Müzekart satışı yapılıyor.

Müzekart Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

Müzekart’ın geçerlilik süresi kartın türüne göre değişiklik gösteriyor:

  • Standart Müzekart: 1 yıl boyunca geçerlidir.
  • Müzekart+: Bu kart türü de 1 yıl geçerlidir ancak daha geniş bir kullanım alanı var.

Müzekart Ücreti 2024 Ne Kadar?

2024 yılı itibariyle Müzekart fiyatları şu şekildedir:

Müze Kart Türü 2024 Müze Kart Ücretleri 
Müzekart Pass Türkiye (15 gün geçerli) 165 Euro
Müzekart+ (1 yıl geçerli) 60 TL
Museum Pass İstanbul (5 gün geçerli) 105 Euro
Museum Pass Capadocia (3 gün geçerli) 65 Euro
Museum Pass Akdeniz (7 gün geçerli) 90 Euro
Museum Pass Ege (7 gün geçerli) 95 Euro

Müzekart Kimlere Ücretsiz?

Müzekart, belirli gruplara ücretsiz olarak sunuluyor:

  • 65 yaş ve üzeri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları
  • 18 yaş ve altı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları
  • Engelli bireyler ve bir refakatçileri
  • Gazi ve şehit yakınları