Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Ölüdeniz tekne turu fiyatları 2024 | Fethiye Ölüdeniz tekne turları hangi koyları geziyor?

Ölüdeniz tekne turu fiyatları 2024 | Fethiye Ölüdeniz tekne turları hangi koyları geziyor?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 19 Temmuz 2024 - 13:46
 • Son Güncellenme: 20 Temmuz 2024 - 13:46
Ölüdeniz tekne turu fiyatları 2024 | Fethiye Ölüdeniz tekne turları hangi koyları geziyor?

Türkiye’nin en güzel yerleri sıralamasında ilk 5’e girecek bir yer varsa orası kesinlikle Ölüdeniz‘dir. Hatta sadece Türkiye değil, dünyanın sayılı güzellikleri arasında sayılabilecek bir yer burası. Muhteşem güzellikteki koy ve plajlarıyla Ölüdeniz, ölmeden önce görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Hele Türkiye’de yaşıyorsanız burayı görmezseniz gerçekten çok ayıp olur. Ölüdeniz’e gelirseniz yapmanız gereken aktivitelerin en başında Ölüdeniz tekne turuna katılmak geliyor. 

{ad:0}

Yeşil ve mavinin bütün tonlarını içinde barındıran Ölüdeniz, Antik Çağlarda “Tanrı’nın Dünyaya Bağışladığı Cennet” olarak ifade edilmiştir. Bu eşsiz doğa harikasını Ölüdeniz Tekne Turu ile keşfetmeye ne dersiniz? Likya Uygarlığı da dahil olmak üzere pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Ölüdeniz, sakin bir zaman geçirmek için mükemmel bir bölge. Tekne Turları ile bölgeye ait en özel yerleri dahi rahatlıkla keşfetme imkanı bulabilirsiniz. Bu yazıda, Ölüdeniz tekne turu hakkında tüm detayları bulabilir ve bu tura kesinlikle katılmanız gerektiğini göreceksiniz.

{search:fethiye-otelleri,Fethiye Otelleri}

Ölüdeniz Tekne Turu Rotası

Ölüdeniz gezisi için düzenlenen tekne turu, saat 10.30’da Ölüdeniz Plajı’ndan hareket ile başlıyor. Tekne Turu’nda genel olarak toplamda 6 durak geziliyor. Fethiye’de turkuaz rengi denize doyacağınız Ölüdeniz için hazırlanan bu tekne turu da tam katılmaya değer aktiviteler arasında yer alıyor. Salı, Cuma, Perşembe ve Pazar günleri katılabileceğiniz bu turlarda yine sabah saat 10.00’da başlıyor ve akşam 17.00’de bitiyor. Öğle yemeği ve rehberlik gibi hizmetlerin alınabildiği turlarda ise Akvaryum Koyu, Deve Plajı, Soğuk Su Koyu, St. Nicolas Koyu en bilinen rotalar arasında yer alıyor.

Mavi Mağara

Özellikle suyunun berraklığı ile görenleri kendine hayran bırakan nitelikte. Bölgenin tertemiz denizinin tadını doyasıya çıkarmak isteyenler için Mavi Mağara kaçırılmayacak fırsatları sunarken bu bölge dalış için de oldukça müsait. Mavi Marmara yalnızca tekne ile ulaşılan bir yer. Mavi Marmara, adını mavi renkteki denizinden alıyor ve güneş ışığı mağaraya girerken değiştiriği için mağaranıbn içi büyüleyici bir maviye dönüşüyor. Mağaranın içi çok geniş olmadığı için yüzerek de kolayca girişe ulaşabilirsiniz. Mağaranın içerisinde mini bir plaj bulunuyor. 

Kelebekler Vadisi

Dik kayalıklar ile çevrili olan vadide 80’den fazla kelebek çeşidi bulunuyor. Burada yürüyüş yapmanın yanı sıra kelebekleri de görme imkanını bulurken denize girebilmek için yeni bir fırsat elde edebilirsiniz. Kelebekler Vadisi, 1. derece sit alanı olduğu için burada yapılaşmaya izin verilmiyor. Kelebek Vadisi tertemiz ve turkuaz renginde bir denize sahip. Vadide taşlık da bir plaj bulunuyor. Ayrıca Kelebekler Vadisi Tekne Turu ile sarp yamaçlardan denize dökülen pek çok şelalenin sunduğu muazzam manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Kelebekler Vadisi Turu ile kusursuz manzara fotoğrafları da çekebilirsiniz.

St. Nicolas Adası

Adanın zirvesinde bulunan kiliseden adını alan bölge, tarihe meraklı olanların da mutlaka görmesi gereken bir yer.  Adada Bizans döneminden kalan kiliseler, tiyatrolar ve sarnıçlar var. Hristiyan dünyasında Noel Baba olarak bilinen St. Nicholas'ın da bu ada yaşadığı düşünülüyor.  Adanın çevresi tamamen tarihi kalıntılardan oluşuyor. Tur esnasında bu tarihi yapıları ziyaret edebilir veya doğrudan denize girebilirsiniz.  St. Nicholas Adası'nda bulunan ören yerine girişler ücreti. Müze Kart ile de giriş yapabilirsiniz. 

Akvaryum Koyu

Mavinin binbir tonunu rahatlıkla görebileceğiniz koy, tam bir akvaryumu andırıyor. Dalış yapmak isteyenler için de sıklıkla tercih edilen bir koy.

Soğuk Su Koyu

Çam ormanları ile kaplı olan koyda harika bir deneyim yaşamaya hazır mısınız? Ölüdeniz Tekne Turu denince akla ilk gelen mekanlardan biri olan Soğuk Su Koyu, doğal kaynak suyu ile denizin birleştiği noktada yer alıyor. Bu nedenle denizin ortasında buz gibi bir suda yüzmenin verdiği farklı deneyimi bu koyda yaşayabilirsiniz. Koya ulaşana dek ise yol üzerinde birçok doğal güzellik ile de karşılaşma olanağı bulunuyor. Bu esnada Tekne Turu boyunca eşlik eden tur görevlisi geçtiğiniz her nokta ve mekan hakkında gerekli bilgi akışını da sağlayacaktır. Böylece hem gezip hem de gezdiğiniz mekanların geçmişleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Ölüdeniz Tekne Turu’nu tamamlamadan önce serin bir mola esnasında berrak suyun keyfini çıkarabilirsiniz. 

Deve Plajı

Yılın her dönemi sakin suya sahip olan plajda dilerseniz güneşin keyfini çıkarabilir, dilerseniz de denizde yüzerek zaman geçirebilirsiniz. Son duraktan çıkış ise saat 18.00’dır. Bu saatten sonra artık Ölüdeniz Plajı’na dönüş için yeniden tekne ile yola çıkılacaktır. Ölüdeniz Plajı ile tur tamamlanmış olacaktır. Ölüdeniz Tekne Turları ile kusursuz geçen bir günün ardından sevdiklerinizle birlikte ömür boyu hatırlayacağınız bir anıya sahip olursunuz. Ölüdeniz Koylar Turu ile gününüzü daha eğlenceli bir hale çevirebilirsiniz.

Ölüdeniz Tekne Turu Fiyatları 2024

Ölüdeniz Tekne Turu Fiyatları da tüm sevdiklerinizle birlikte olabilin diye oldukça ekonomik bir fiyat listesine sahiptir. Dilerseniz online rezervasyon yaptırırken ödeme seçeneklerini de inceleme imkanı elde edebilirsiniz. 2024 yılı için Ölüdeniz Tekne Turu fiyatları kişi başı 1000-1200 TL arasında değişmektedir. Bebekler için ücret alınmamakta olup, öğle yemeği fiyatın içinde yer almaktadır. İçecekler ise ekstra ücretli.

Ölüdeniz Günübirlik Tekne Turu Saatleri

Ölüdeniz’de sezonda günübirlik tekne turları her gün düzenleniyor. Ölüdeniz tekne turlarının saatleri genel olarak sabah 10:30‘da başlayıp akşam 17:30‘a kadar sonlanıyor. Ölüdeniz merkezden kalkan tekne turları yaklaşık 6-7 saat sürüyor. Bu süre içinde tekneler 4 ya da 5 koya uğruyorlar.

Not: Bu noktada şunu belirtelim. Tatil bölgelerinde genelde sahil şeridine araç parkı sorun oluyor. Hele ki bu tatil yeri Ölüdeniz olunca bu sorun daha çok artıyor. Sabah tekne turu saatini kaçırmamak için park olayına dikkat edin. Özel otoparkları tercih edebilirsiniz.

Ölüdeniz Günübirlik Tekne Turlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Eğer denizi çok seviyorsanız tekne turları tam size göre. Ancak bazı şeylere dikkat edilmediğinde bu aktivite eğlenceden çıkıp çileye dönüşebilir. Tekne turuna çıkacaksanız bu hususlara dikkat etmenizde fayda var.

  • Yanınıza güneş kremi almayı unutmayın. Mümkünse yüksek faktörlü bir krem olmasına özen gösterin.
  • Güneş sonrası vücudunuz için nemlendirici krem alabilirsiniz.
  • Güneş gözlüğü, parmak arası terlik ve deniz ayakkabısı almayı unutmayın.
  • Deniz altını görebilmek istiyorsanız şnorkel alabilirsiniz.
  • Yanınızda havlu, şapka, mayo ve şort bulundurun.
  • Teknenin yüksek yerlerinden denize direkt atlamayın. Ne yazık ki ayağı kayıp düşenleri gördük.
  • Denizden çıkarken ayağınız ıslak olacağından kaymamak için bastığınız yere dikkat edin.
  • Bazı tekneler kıyıya sıfır yanaşmadığından sahilde telefonunuzla fotoğraf çekmek isterseniz yanınıza su geçirmeyen kılıf alabilirsiniz.
  • Dalgadan dolayı mide bulantısı ya da baş dönmesi için ilaç alabilirsiniz.
  • Bulunduğunuz yerden teknenin konumuna araç ile gelecekseniz aracınızı güvenli bir yere park etmeniz oldukça önemli. Tekne sonrasında sürpriz ile karşılaşmayın.
  • Özel eşyalarınız için ayrı özel bir çanta getirmeniz faydalı olacaktır.
  • Mümkünse alyans takmadan tura katılın.
  • Yüksek sezonda doluluk oranlarından dolayı önceden rezervasyon yaptırabilirsiniz. 

Fethiye'de Nerede Kalınır? 

Fethiye'de denize girilebilecek çok sayıda plaj olduğu gibi görülmesi gereken çok sayıda da tarihi ve doğal güzellik var. Tüm bu gezileri tek bir güne sığdırmak elbette mümkün değil. Neyse ki Fethiye'de her zevke ve bütçeye uygun otel seçeneği mevcut. Neredekal.com Fethiye Otelleri sayfası üzerinden buradaki otelleri inceleyebilir, filtreleme araçlarını kullanarak beklentilerinizi karşılayacak bir otel bulabilirsiniz.