Datça Yarımadası’nın temiz ve berrak görünümüyle meşhur koylarından biri olan Palamutbükü, sahil şeridi boyunca uzanan limanıyla tekneler ve yatlar için de benzersiz bir konaklama alanı sunmakta. Palamutbükü'nü ziyaret etmek isteyenler için hazırladığımız bu gezi rehberini okuduğunuzda Akdeniz’in dalga seslerini duyar gibi olacak ve davete icabet etmek için kalkıp gitmek isteyeceksiniz. Gittiğinizde göreceğiniz güzellikleri ve yaşayacağınız huzuru burada tam tarif edemesek de Palamutbükü nasıl bir yer, bizden dinlemeye ne dersiniz?
Palamutbükü Ne Demek?
Maviyle yeşilin gözlere şenlik bir dans sergilediği bu cennet koy, adını bir zamanlar burada çokça yetişen ama şimdi yerini zeytinliklere ve badem ağaçlarına bırakan palamut ağaçlarından alıyor. Her ne kadar ağaçlar değişse de koyda soluyacağınız oksijen ve burnunuza gelen mis koku ise hep aynı!
{ad:0}
Palamutbükü Nerede?
{facility:0}
Muğla iline bağlı Datça'ya 30 kilometre uzaklıkta konumlanan Palamutbükü, Cumalı ve Yaka köylerinin sınırları içinde küçük bir koy. Datça Yarımadası’nın güneybatısında yer alan Palamutbükü'nün denizi de Akdeniz'e dâhil.
Palamutbükü’ne Nasıl Gidilir?
Datça Palamutbükü’ne hava yoluyla geliyorsanız Bodrum Milas Havalimanı ya da Dalaman Havalimanı’na inebilirsiniz. Dalaman Havalimanı’na inerseniz Marmaris yolu üzerinden, Bodrum’a inerseniz feribotlara binerek Datça’ya ulaşabilirsiniz. Öncelikle belirtelim ki;
Datça Palamutbükü arası 30 km
Marmaris Palamutbükü arası 90 km.
Datça’ya geldiğinizde Palamutbükü’ne ulaşmak hiç de zor değil. Turistik bir rota olmasından ötürü yol boyunca zaten tabelalarla yönlendirileceksiniz.
Palamutbükü’nde Gezilmesi Gereken Yerler
Palamutbükü Plajı
Datça'nın en güzel mavilerinden olan Palamutbükü denizi. yüzmeye doyamayacağınız kadar temiz ve duru. Plaj boyunca yer alan çay bahçeleri ve restoranlar ise birbirinden lezzetli alternatifler sunmakta.
Palamutbükü Limanı
Benzer şekilde plaj kadar güzel bir manzara sunan Palamutbükü Limanı, kıyısı boyunca bahar mevsiminin tüm güzelliğini sunan ılgın ağaçlarının çiçekleriyle dolu. Palamutbükü’nde nerede ne yenir sorusunun cevabı da işte tam burada, limandaki lokantalarda. Akşam yemeğinde tercihiniz limanda yer alan lokantalardan birisi olursa balık lezzetlerini, özellikle de bademli levreğini mutlaka tatmanızı öneriyoruz.
Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi
Knidos Antik Kenti'ne çok yakın bir mesafede yer alan bu akademi değerli sanat eserlerini sergileyen bir alan olmasının yanı sıra atölye çalışmalarI gerçekleştiren bir eğitim merkezi ve heykel bahçesiyle de bir cazibe alanı. Akademinin girişini süsleyen tabloları seyre dalıp, hediyelik eşya dükkânlarında hangi hediyeyi alacağınıza kararsız kaldıktan sonra kafeteryasında dinlenmek Palamutbükü'ne gelmişken yapabileceğiniz en keyifli aktiviteler arasında.
Palamutbükü Yakınında Gezecek Yerler
Yollar bizi Palamutbükü’ne çıkarmışken, yakınındaki yerleri ıskalamak olmaz. Palamutbükü civarında yer alan ve bu bölgenin görülmeye değer başlıca destinasyonları şu şekilde:
- Hayıtbükü: Dar ve küçük bir plajdan oluşan bu koy yavaş yavaş derinleştiği için en çok da çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Datça’nın denizini soğuk buluyorsanız bu koyda biraz ısınacaksınız.
- Ovabükü: Hayıtbükü’nün komşusu Ovabükü biraz daha büyük ve daha sakin. Kalabalık plajlardan hoşlanmıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.
- Kurubük: Kimilerine göre dünyadan kopuk bir cennet olan bu koyda su biraz daha soğuk ve tesis yok. Bu koya sadece araçla ulaşabiliyorsunuz.
- Yazıköy Plajı: Knidos Antik Kenti’ne giderken göreceğiniz bu plajın adı Bağlarözü olarak da biliniyor. Burası da doğal kalmış ve yapılaşmamış koylarımızdan. Yani kıymet bilinesi ve bol bol bol yüzülesi…
- Knidos Antik Kenti: Demokrasiyle yönetilen ilk şehirlerden olan Knidos Datça’ya gelmişken mutlaka görülesi yerlerden. Bizim size önerimiz antik kenti gezip bitirdikten sonra gözlerinizi kapayın ve hayallerinizde binlerce yıl öncesine ışınlanıp bu kentin vatandaşı olun. Antik kentleri gezmenin büyüsü aslında tam da bu!
Knidos Datça’nın merkezine 38 km uzaklıkta…
Palamutbükü’nde Yapılabilecek Aktiviteler
- Günübirlik tekne turlarıyla Datça'nın kolay kolay ulaşılamayan eşsiz koylarını keşfedebilir ya da Palamutbükü Plajı'nda denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.
- Canınız başka mavilerde mi yüzmek istedi, Palamutbükü'ne çok yakın bir konumda yer alan Akvaryum Plajı'na yürüyerek gidip, balıklarla birlikte yüzme tecrübesini yakalayabilirsiniz.
- Palamutbükü yöresel pazarını ziyaret edebilir, ihtiyacınız olan organik ve doğal ürünlerİ. buradan satın alabilirsiniz. Palamutbükü pazarı hangi gün diye soracak olursanız pazartesi ve perşembeleri kaçırmayın deriz.
- Peki Palamutbükü’nden ne alınır? Elbette ki içinde badem olan her şey! Unutmayın, Datça bademi meşhurdur!
- Palamutbükü Hatırası alanında begonvil dokulu fotoğraflar çekilebilirsiniz. Tabii gelmişken Datça’yı keşfetmeyi de unutmayın.
Palamutbükü'nde Kamp Yapılır mı?
Palamutbükü Plajı çakıl taşlarından oluştuğu için plaj yakınında kamp yapmak konfor açısından biraz zorlayıcı olacaktır. Buraya çok yakın olan Akvaryum Plajı ya da Akçabük Kamping Alanı çadır kurmaya uygun alanları ve tesislerin sunduğu hizmetler nedeniyle tercih edilebilir.
Palamutbükü'nde Nerede Kalınır?
Birbirinden şirin butik otelleri ve pansiyonları ile Palamutbükükonaklama seçenekleri oldukça geniş. Nerede kalacağınıza henüz karar vermediyseniz ve önce seçenekleri bir göreyim diyorsanız kapısından girdiğinizde yöresel dokuyu hissedeceğiniz
Palamutbükü butik otelleri ve
Palamutbükü pansiyonlarına şöyle bir göz atmaya ne dersiniz? Bizim size önereceğimiz Palamutbükü otelleri ise şöyle;
Badem ağaçları arasında sessiz, sakin ve huzurlu bir tatil; Palamutbükü Çeşme Pansiyon & Apart.
{product:22165}
Palamutbükü'nün harika doğası, masmavi denizi ile birlikte sıcacık bir aile ortamı; Işıl Pansiyon.
{product:45532}
Nefes kesici manzaraya karşı havuz keyfi; Karia Hotel Palamutbükü.
{product:41423}
Daha fazla Palamutbükü otel seçeneği için;
{search:palamutbuku-otelleri,Palamutbükü Otelleri}