Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Pelit Çikolata Müzesi nerede? Nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar?

Pelit Çikolata Müzesi nerede? Nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 12 Ekim 2024 - 09:23
 • Son Güncellenme: 12 Ekim 2024 - 09:24
Pelit Çikolata Müzesi nerede? Nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar?

Çikolatanın büyülü dünyasında unutulmaz bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yer alan ve Türkiye’de türünün tek örneği olan Pelit Çikolata Müzesi, çikolata severlerin rüyalarını süsleyen bir destinasyon. 1957’den bu yana ürettikleri eşsiz lezzetleri sanatla buluşturan Pelit Çikolataları, ziyaretçilerine hem sanata hem de çikolataya doyacakları bir deneyim sunuyor. Tarihe damgasını vurmuş liderlerden dünya sanatının başyapıtlarına, masal kahramanlarından efsanelere kadar birçok eseri çikolata ile şekillendiren müze, çikolata tutkunları için adeta bir cennet. Çikolata şelaleleri ve Türk-İslam sanatının göz alıcı örnekleriyle dolu bu mekân, gezi listenizde mutlaka yerini almalı! Pelit Çikolata Müzesi merak edilenler bu içeriğimizde! İşte detaylar!

{ad:0}

Pelit Çikolata Müzesi Nerede?

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan Pelit Çikolata Müzesi, Akbatı AVM’nin hemen arkasında yer alıyor. Koza Mahallesi 1678. sokak’ta bulunan müze, hem çikolata severlerin hem de sanata ilgi duyanların ilgisini çekiyor. Özellikle okul grupları için önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor; minimum 15, maksimum 40 kişilik gruplar halinde müze gelmek mümkün. Pelit Çikolata Müzesi, her yaştan ziyaretçiye hitap eden etkinlikleriyle unutulmaz bir gün vaat ediyor!

Pelit Çikolata Müzesi, şehir merkezine biraz uzak olsa da toplu taşıma ile rahatlıkla ulaşılabilir bir noktada. Ayrıca, müzeyi gezdikten sonra Akbatı Alışveriş Merkezi’nin sunduğu olanaklarla tüm gününüzü dolu dolu geçirebilirsiniz. Yaklaşık 200 mağazası, sinema salonları, dünya mutfaklarından lezzetler sunan restoranları, çocuk oyun alanları ve geniş otoparkıyla bu AVM, ziyaretçilerine keyifli bir alışveriş ve eğlence deneyimi vadediyor. Doğa ile iç içe tasarlanan peyzaj alanları, süs havuzları ve şelaleyi andıran Fountain Court gibi detaylarla geziniz boyunca huzurlu bir atmosfer sunan Akbatı, Pelit Çikolata Müzesi gezisini daha da zenginleştirecek bir durak olabilir.

Açık Adres: Koza Mahallesi 1678 Sk. No:19 (Sanayi Mahallesi Evren Sanayi Sitesi Akbatı A.V.M. Arkası) Esenyurt-İSTANBUL 

{search:esenyurt-otelleri,Esenyurt Otelleri}

Pelit Çikolata Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Pelit Çikolata Müzesi’ne ulaşmak oldukça kolay; birkaç toplu taşıma seçeneğiyle dilediğiniz gibi bu tatlı dünyaya adım atabilirsiniz.

  • Minibüs: Eğer minibüs tercih ediyorsanız Avcılar - Karaağaç minibüs hattını kullanarak doğrudan müzeye ulaşabilirsiniz.
  • Otobüs: Otobüs ile gelmek isteyenler için 142A Boğazköy - Avcılar Metrobüs ve 144A Delikkaya - Ömerli Kiptaş Konutları - Avcılar Metrobüs hatları müzeye giden rotalar arasında. Taksim’den ulaşım sağlamak isterseniz, 76E hattına binerek Esenkent durağında inebilir ve kısa bir yürüyüşle müzeye varabilirsiniz. Esenler ve Bayrampaşa’dan geliyorsanız Yenikapı - Havalimanı metrosunu kullanarak Topkapı - Ulubatlı istasyonunda inebilir, buradan 76E otobüsüne aktarma yaparak Esenkent durağında inebilirsiniz. Durağa ulaştığınızda kısa bir yürüyüşle Akbatı Alışveriş Merkezi’nin arkasında konumlanan Pelit Çikolata Müzesi’ne varabilirsiniz.
  • Metrobüs: Metrobüs ile direkt ulaşım bulunmamakla birlikte Avcılar durağına gelip buradan minibüs, otobüs veya taksi ile müzeye kolayca geçebilirsiniz.

Pelit Çikolata Müzesi Hakkında Bilgi

Pelit Çikolata Müzesi, klasik müzelerden oldukça farklı, kendine özgü bir deneyim sunuyor. Pelit üretim tesisleri içinde yer alan müze, her yaştan çikolata tutkununu büyülemek üzere tasarlanmış. Müzenin kapısından içeri girdiğiniz andan itibaren sizi çikolatadan yapılmış köyler, yememek için kendinizi zor tutacağınız çikolata şelaleleri ve rengârenk çikolata çeşmeleri karşılıyor. Müzenin ana salonunda, gerçek boyutlarda çikolata bir ev, Nuh’un Gemisi, çikolatanın tarihini anlatan tablolar ve daha nice detayla dolu bir çikolata şöleni sunuluyor.

İstanbul’un simgeleri ise “İstanbul Salonu”nda çikolataya bürünmüş hâlleriyle karşınıza çıkıyor. Galata Kulesi, Sultanahmet Camii, Kız Kulesi ve Boğaz Köprüsü gibi ikonik yapılar, çikolatadan heykellerle ölümsüzleşmiş. Çikolata kokusunun eşlik ettiği bu salonda, şehrin tarihî yapılarının en tatlı hâlini görme şansı bulacaksınız. Atatürk’ün de yer aldığı Türk Büyükleri Salonu’nda ise Fatih Sultan Mehmet, Osman Gazi gibi tarihe damga vurmuş liderlerin çikolatadan büstleri sizi karşılıyor. Sanatçılara ayrılan bölümde Pablo Picasso’dan Osman Hamdi Bey’e kadar birçok sanatçıya ait eserlerin çikolatadan yorumlarını görmek, bu ziyarete sanatsal bir boyut da katıyor. Medeniyet Salonu ise Hititlerden Bizans’a, Osmanlı’dan Antik Yunan’a uzanan çikolata tablolar ve heykellerle dünya tarihine açılan tatlı bir pencere.

Pelit Çikolata Müzesi'nde Neler Var?

Çikolata ile aranız iyiyse, tatlı düşkünü biriyseniz burası tam size göre! Sevgiliniz ile arkadaşlarınızla veya ailenizle gezip görebileceğiniz bir yerdir. Müzede bulunan figürler, heykeller, çikolatadan yapılmış şelaler oldukça dikkat çekici diyebiliriz. Bunlara ek olarak sadece çocuklar için çikolata ile yapılan etkinlik atölyeleri de var. Ünlü tarihi ve kültürel figürlerin, anıtların ve yapıtların çikolatadan yapılmış büyük heykelleri; dünyaca ünlü sanat eserlerinin çikolata replikaları; İstanbul temalı oda, deniz temalı oda, masal kahramanları temalı oda gibi farklı temalarda dekore edilmiş odalar  müze yer alıyor. Müzenin en ilgi çekici kısımlarından biri olan ve sürekli akan dev çikolata şelalesi. Ayrıca müze turunun sonunda farklı çikolata çeşitlerini tatma imkanı sunan tadım alanları bulunuyor.

Giriş sonrası gezebileceğiniz 5 farklı salon sizleri bekliyor olacaktır. Bunların tamamı farklı konseptte hazırlanan, özel çikolatalardan yapılan ürünleri de göstermektedir.

    • Ana Salon: Çikolata şelalesi, gerçek boyutlarda çikolatadan yapılmış ev, Nuh'un Gemisi, çikolata tabloları.
    • İstanbul Salonu: Şehrin sembolik haline gelen ve tarihi açıdan önemli yerler çikolatadan hazırlanmıştır. Galata Kulesi, Sultan Ahmet Camii, Kız Kulesi ve Boğaz Köprüsü..
    • Türk Büyükleri Salonu: Tarihe damga vuran, ülkemizin kahramanları, değerli büyükleri gösterilmektedir. Atatürk, Osman Gazi Fatih Sultan Mehmet.
    • Sanatçılar Salonu: Sanat tarihinde önemli yeri bulunan tablo çikolatalar.
    • Medeniyetler Salonu: Osmanlı, Bizans, Antik Yunan ve Hitit dönemine ait sunumlar.

Pelit Çikolata Müzesi'nde Kahvaltı Yapılır?

Pelit Çikolata Müzesi’nde çikolata dolu bir sanat yolculuğuna çıkarken, müzenin leziz açık büfe kahvaltısını deneyimleyerek güne başlamak da harika bir fikir. İstanbul’un en iddialı açık büfe kahvaltılarından birini sunan Pelit Pastanesi, çeşitliliği ve kalitesiyle kahvaltı tutkunlarının favori adreslerinden biri. Sabahın erken saatlerinden öğleden sonraya kadar süren kahvaltıda, kruvasanlardan minik pizzalara, çocuklar için özenle tasarlanmış yumurtalardan makaronlara, zeytinyağlılardan et çeşitlerine kadar her damak zevkine hitap eden lezzetler bulunuyor. Elbette çikolata şelalesi ve ona eşlik eden taptaze meyveler kahvaltının unutulmaz detayları arasında yer alıyor. Sanata ve çikolataya doymanın yanı sıra, uzun ve keyifli bir kahvaltı için de Pelit Çikolata Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Pelit Çikolata Müzesi Ziyaretçi Saatleri

Pelit Çikolata Müzesi, haftanın her günü ziyaretçilerini ağırlayarak çikolata ve sanat dolu bir dünyaya kapılarını açıyor. Sabah 10:00’dan akşam 17:00’ye kadar açık olan müzede, sevdiklerinizle birlikte unutulmaz bir gün geçirebilir ve çikolataya bambaşka bir gözle bakabilirsiniz. Müzede sanat esintileriyle donatılmış çikolata eserleri keşfederken, tüm günün keyfini çıkaracak kadar vaktiniz olacak. Pelit Çikolata Müzesi’nde saatlerin nasıl geçtiğini anlamayacak ve her köşede sizi bekleyen tatlı sürprizlerin tadını çıkaracaksınız!

Pelit Çikolata Müzesi Giriş Ücreti Ne Kadar?

Pelit Çikolata Müzesi'ne. 0-3 yaş arası çocuklar için giriş ücretsizken, yetişkinler için 2024 müze giriş ücreti 300 TL olarak belirlenmiş durumda. Hem çikolata severlerin hem de sanat tutkunlarının ilgisini çeken müzede, birbirinden farklı çikolata eserleri keşfederken çikolatanın büyüleyici dünyasında kaybolabilirsiniz. Ailenizle ya da sevdiklerinizle Pelit Çikolata Müzesi’ni ziyaret ederek hem damağınıza hem de gözlerinize hitap eden keyifli bir gün geçirebilirsiniz.  

Esenyurt'ta Nerede Kalınır?

Esenyurt’taki Pelit Çikolata Müzesi’ni ziyaret etmeyi planlıyorsanız, konaklama seçeneklerine göz atmak isteyebilirsiniz. Esenyurt’ta her bütçeye uygun oteller bulmak mümkün, böylece gün sonunda müzenin etkileyici atmosferinden uzaklaşmadan rahatça dinlenebilirsiniz. Bölgedeki oteller hakkında bilgi almak ve sizin için en uygun konaklama seçeneğini bulmak için Esenyurt otelleri  sayfamıza göz atabilirsiniz.