Neredekal Turizm Seyahat Acentesi Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Piknik Malzemeleri ve Pikniğe Giderken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Piknik Malzemeleri ve Pikniğe Giderken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paylaş
Mert Bekçi  
Eklenme: 15 Ağustos 2022 - 12:14
 • Son Güncellenme: 14 Kasım 2023 - 13:27
Piknik Malzemeleri ve Pikniğe Giderken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Piknikler, ilkbahar ve yaz mevsimlerinin en eğlenceli aktivitelerden biridir. Doğa ile iç içe vakit geçirme imkanı sunması, eğlenceli etkinliklere olanak sunması, rahatlatıcı ve dinlendirici olması piknikleri sıcak havalarda vazgeçilmez kılıyor. Peki bir piknik hazırlığı nasıl olmalı? Planlamalarınızı yapmadan önce içeriğimizi keşfetmenizi öneririz.

{facility:0}

Piknik Ekipmanları & Malzemeleri

Piknik hazırlığında çantalara doldurulacak malzemeler çok çeşitlidir. Yemekten aktivitelere, hijyenden konfor sağlayacak ürünlere kadar pek çok malzemeyi yanınızda götürebilirsiniz. Pikniğe giderken yanınızda götürebileceğiniz pek çok ekipman ve malzeme var. Bunlar, gittiğiniz piknik alanına, yapacağınız aktivitelere ve benzeri durumlara göre değişkenlik gösterebilir. Dört dörtlük bir piknik için yanınıza alabileceğiniz ekipman ve malzemeleri sizin için derledik.

Mangal & Mangal Malzemeleri

Genellikle piknik ile özdeşleşen mangallar listenin başında yer alıyor. Yeşilliklerin, ormanlık alanların içerisinde mangal keyfi pek çok piknik sever için vazgeçilmezler arasında. Yanınızda götüreceğiniz mangalı kişi sayısına göre belirleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra odun kömürü, yakacak ekipmanlar, mangal ızgarası gibi yan malzemeleri de yanınıza almalısınız. Unutmayın: Bazı piknik alanlarında mangal yasak. Ayrıca bazılarında da mangal kendiliğinden bulunuyor ve sizin sadece yiyeceklerinizi götürmeniz yeterli oluyor. Buna göre hareket edebilirsiniz.

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

Tepsi & Kesme Tahtası

Çimenlik veya bozuk zeminlerde piknik yapıyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda yemekleri yerleştirmek için tepsilerden yararlanabilirsiniz. Özellikle servis çadırı, yani üzeri örtülebilen tepsilerden alırsanız böceklerden ve polenlerden yiyeceklerinizi korumuş olursunuz. Eğri zeminlerde bir şeyler keserken kendinizi incitmemek için ise açılır-kapanır bir kesme tahtası alabilirsiniz. Hem taşıması çok zor olmaz hem de tepsi veya tabak gibi araçlarınızı bıçakla çizmemiş olursunuz.

Tabal, Kaşık, Çatal, Bıçak

Bazen sandviç gibi kolay atıştırmalıklar yerken tabağa ihtiyacımız yokmuş gibi gelebiliyor. Fakat canınız her zaman farklı bir şeyler çekebilir. Bu gibi durumlarda “Tabağım olsaydı keşke” dememek için sağlam ve taşıması kolay tabaklarınızı sepetinize atın. Ayrıca eğer peynir veya karpuz gibi yiyecekler tüketecekseniz, kamp için hazırlanmış kaşık, çatal ve bıçak takımları sizi mutlu edebilir. Evimizde kullandığımız demirleri taşımak hem ağır hem de yıkamak açısından uğraştırıcı olabilir. Tek kullanımlık plastiklerin de kalitesi pek iyi değil. Bu yüzden taşıması kolay bir takım edinebilirsiniz.

Piknik Örtüsü

Elbette asıl olmazsa olmazımız piknik örtüsü. Piknik örtüsü adeta aktiviteden daha çok zevk almanızı sağlayan bir malzeme. İstediğiniz renkte örtünüzü alıp bir ağacın gölgesine serebilirsiniz.

Saklama Kabı & Bardak

Bir diğer hayat kurtarıcı piknik malzemesi de saklama kaplarıdır. Eğer tabağınızda yiyemediğiniz yemekler kalırsa, onları da kaba aktarıp eve götürebilirsiniz. Ayrıca kuruyemiş gibi şeylerin saklanmasında naylon poşetlerden daha sağlıklı. Bardaklarınızı da unutmayın. Yine tek kullanımlık plastikler yerine taşıması kolay ve dayanıklı alternatiflere yönelebilirsiniz.

Termos & Semaver

Eğer pikniğiniz boyunca ateş yakmayı planlamıyorsanız termos hayat kurtarıcı olabilir. İçeceklerinizi günün çoğunda sıcak veya soğuk tutabilecek kaliteli bir termos edinebilirsiniz. Eğer çay yapacaksanız da semaverin en iyi dostunuz olacağını söyleyebiliriz. Pratik piknik malzemeleri arasından en başarılısı bile olabilir. Tabii çayınızı ve şekerinizi de yanınıza almayı unutmayın.

Çöp Torbası & Islak Mendil – Kolonya

Pikniğiniz bittiğinde doğaya saygı gereği ortamı temiz tutmanız önemlidir. Bu, ayrıca piknik alanlarında beklenen temizlik standartlarının da korunmasını sağlıyor. Bu nedenle gerektiği kadar yanınızda çöp torbası da bulundurun. Bunun yanı sıra gerek masayı silmek gerek yemek sonrası elleri temiz tutmak için yanınızda ıslak mendil, kolonya da götürebilirsiniz.

{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri}

Kamp Sandalyesi & Kamp Masası

Özellikle oturma alanları olmayan bir piknik bölgesine gidiyorsanız konforunuzdan taviz vermeyin. Açılır kapanır kamp sandalyeleri ile pikniğinizi keyfinizden ödün vermeden devam ettirebilirsiniz. Ayrıca yemeklerin servisi için de gerekiyorsa açılır kapanır bir kamp masası alabilirsiniz.

İstanbul’un En Güzel Piknik Yerleri içeriğimizi de keşfedin!

{ad:0}

Piknik İçin Kişisel Malzemeler

Pikniğinizi daha konforlu ve keyifli hale getirmek için yanınızda bulundurmanız gereken eşyalarınız da olabilir. Bunları unutmak can sıkıcı bir piknik deneyimine neden olabilir. Bu nedenle belli başlı kişisel eşyalarınızı da yanınıza almayı unutmayın. Piknik için ideal bazı şahsi eşyalar – malzemeler ise şöyle:

İlaçlar

Özellikle rutin olarak içmeniz gereken ilaçlarınız varsa ilk iş onları hazırlamak olacak. Bu nedenle ilaçlarınızı, birbiriyle karışmayacak şekilde kutulayıp hazırlamaya öncelik verin.

Sinek & Böcek İlacı

Piknik gibi doğal ortamlarda sinekler, böcekler ile temas adeta kaçınılmaz. Özellikle hassas cilt tipleri, böcek – sinek ısırıklarına karşı reaksiyon verebiliyor. Böylesi durumlar için cilt tipiniz ile uyumlu, güvenilir sinek ve böcek ilaçlarını yanınıza alabilirsiniz.

Şapka

Açık havada piknik yapacağınıza göre başınıza Güneş geçmesi olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden stilinize uygun bir şapkayı yanınızda bulundurmanızda fayda var. Normalde sevmiyorsanız bile sağlığınız için piknikte şapka takmanızı öneririz.

Güneş Gözlüğü

Piknik ortamında Güneş’e karşı önleminizi almak için güneş gözlüğünüzü de yanınızda bulundurun. Özellikle Güneş’in en tepede olduğu zaman dilimlerinde gözlerinizi korumak, çevreye rahatlıkla bakabilmek için kutusunda taşıdığınız güneş gözlüğünü de pikniğe götürün.

Güneş Kremi

Açık havalarda saatlerce oturduğunuz zaman cildiniz hasar görebilir. Bunu önlemek için evden çıkmadan önce güneş kreminizi sürebilirsiniz. Fakat yine de her duruma karşı yanınızda götürmenizde de fayda var.

Yedek Kıyafetler

Piknik etkinliklerinde terlemek çok olasıdır. Böyle durumlar için yanınızda mutlaka yedek kıyafet bulundurun. Tişört, şort, çorap, iç çamaşırı gibi pek çok yedek kıyafetinizi derleyip toplayın ve yanınızda götürmeyi unutmayın.

El Çantası & Sırt Çantası

Piknikte, doğal ortamda bir gezintiye çıkacaksanız ya da ilaç gibi en önemli kişisel eşyalarınız elinizin altında olsun istiyorsanız çantanızı da yanınıza alın. Küçük eşyalar için minik bir el çantası ideal. Fakat uzun bir yürüyüşe çıkacaksanız suyunuzu, yedek kıyafetlerinizi, ilk yardım malzemelerinizi vs. taşıyabileceğiniz bir sırt çantası daha iyi fikir.

Powerbank

Artık teknolojik cihazların hayatımızın bir parçası olduğunu biliyoruz. Bu yüzden ulaşımın zor olduğu bir yerde telefonun şarjının bitmesi, kimsenin hoşuna gitmez. Bir iki tane alet şarj edebilecek kadar kapasiteye sahip powerbank edinebilirsiniz. Ne zaman ihtiyacınızın olacağı hiç belli olmuyor.

Kitap & Dergi

Piknikte, sevdikleriniz ile beraber eğlenceli vakit geçirdikten önce ya da sonra biraz kişisel alana da ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Bu nedenle doğanın huzurlu atmosferi içinde okuyacağınız kitaplarınızı, dergilerinizi de yanınızda götürün. Hatta yazmayı seviyorsanız kalem defteriniz de elinizin altında olsun.

Aktiviteler İçin Piknik Malzemeleri

Pikniği, sevdikleriniz ile beraber güzel etkinlikler ile geçirmek için de yanınıza pek çok ekipman ve malzeme alabilirsiniz. Böylelikle vaktin nasıl geçtiğini anlamayacağınız birbirinden keyifli aktiviteler yapabilirsiniz. Bu malzemelerden bazıları ise şu şekildedir:

Hamak

Hamaklar, bir piknik ortamından ayrı düşünülemez. Açık alanların, piknik ortamlarının en keyifli zaman dilimlerinden biri hamakta uzanıp dinlenmektir. Bu nedenle yanınıza sağlam bir hamak alabilir, gökyüzüne ve ağaçlara bakarak uykuya dinlenmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Kutu Oyunları

Özellikle kalabalık aile – arkadaş grupları ile pikniğe gidiyorsanız neşeli kutu oyunlarına da yer açın. Uno, tabu, monopoly, tombala, dedektif, scrabble gibi kutu oyunlarını tercih edebilirsiniz.

İp & Top

İp atlamak ya da top oynamak hem sportif bir aktivite hem de eğlenceli bir piknik sağlıyor. En az hamaklar kadar piknik ortamlarına ip ve toplar da götürülebilir.

Uçurtma

Özellikle bahar pikniklerinin vazgeçilmezi olan uçurtmalar da şahane bir fikirdir. Uçurtmayı rüzgara bırakıp havada savrulmasını izlemek çok keyifli olacaktır. Bu nedenle sağlam bir uçurtmayı da yanınızda götürebilirsiniz.

Portatif Hoparlör

Piknik ortamları müzik dinleyerek daha keyifli hale gelir. Bu nedenle yanınıza önceden şarj ettiğiniz taşınabilir bir hoparlör alabilirsiniz. Böylelikle en keyifli müzik listenizi piknik ortamında dinleyebilirsiniz. Tabii ki başkalarını rahatsız etmeden!

Boyama Kitapları

Özellikle çocuklu aileler, ebeveynler yavrularının da eğlenceli vakit geçirmesi için yanlarına boyama kitapları alabilir. Çocuklar genel olarak doğanın içerisinde eğlenecek pek çok aktivite bulabilir. Bununla beraber ne olur ne olmaz diyerek yanınızda çocuğunuzun boyama kitaplarını da götürebilirsiniz.

Daha fazlası için piknik oyunları içeriğimizi de inceleyin.

Piknik Çantası Nasıl Hazırlanır?

Pikniğe hazırlık için bir piknik sepeti doldurabilirsiniz. Mangalsız piknik için gerekenler yukarıda belirttiğimiz gibi. Fakat kişisel eşyalarınızın bir piknik sepetine sığmayacağını düşünüyorsanız orta boyutlarda bir sırt çantası veya arabanızın bagajı yeterli olabilir.

Bundan sonraki en önemli adım, nerede pikniğe gideceğinizi netleştirmek oluyor. Bunun için İstanbul’un En Güzel Piknik Alanları gibi yazılarımıza göz atabilirsiniz. Piknik yapmak istediğiniz yer masalı mı olsun yoksa çimenlere oturarak mı vakit geçirmek istersiniz, tüm bunlar sizin isteklerinize göre değişebilecek durumlar.

Pikniğe Giderken Ne Giyilir?

Pikniğe giderken mevsime ve havaya uygun giyinmeniz en doğrusu olur. Uzun süre açık alanda oturacağınızı düşünerek hareket etmelisiniz. Bahar aylarında pikniğe gidiyorsanız ve hava güneşli olsa bile bir tişört yerine uzun kollu tişört giymenizde fayda var. Hele voleybol veya futbol gibi aktiviteler yapacaksanız terli kalmamanız için yedek kıyafetleri de düşünün. Eğer sabit oturacaksanız da kolsuz bir şişme yelek oldukça işinize yarayabilir.

Ayakkabı olarak ise mümkün olduğunca rahat bir şeyler tercih edebilirsiniz. Kendi halinizde piknik yaparken ayakkabılarınızı çıkarmakta da hiçbir sakınca yok.

Alt giyim olarak da rahat bağdaş kurabildiğiniz parçaları tercih edebilirsiniz. Çimende oturmayacaksanız bile yer bulma durumunuza göre değişik senaryolar yaşanabilir. Hazırlıklı olmak en iyisi.

Yanınıza Alabileceğiniz Piknik Yemekleri Nelerdir? 

  • Sandviç: Eğer mangalsız piknik yapmak istiyorsanız pratik yiyecekler hayat kurtarıcı olabilir. Bunların arasından da en öne çıkanı sandviç klasiği. Ekmeğin arasına beyaz peynir, salam, tereyağı, labne veya marul gibi sevdiğiniz şeyleri koyabilirsiniz.
  • Kalem Böreği: Halk arasında ''Sigara Böreği''olarak da bilinen bu yiyecek, evde kolaylıkla hazırlanabilen ve doyurucu bir seçim. Ayrıca soğuk da tüketilebildiğinden sıcaklık kaygınız olmaz. Piknikte tüketmesi de bir o kadar zevkli.
  • Salata: Bir diğer pratik çözümse salata. Saklama kabında rahatlıkla muhafaza edilebilir ve evinizde gerekli malzemeler varsa dakikalar içinde hazırlayabilirsiniz. Bir gün öncesinden yapmanıza bile gerek yok. Ayrıca gayet doyurucu olur. Patates veya Rus salatası gibi farklı türlerini de deneyebilirsiniz.
  • Yaprak Sarma: Yaprak sarma Türk mutfağından çıkan en klasik lezzetler arasında yer alıyor. Hazırlaması biraz zahmetli olsa da piknikte tüketmesi oldukça keyifli. Dilerseniz birkaç gün önce hazır edip dolabınıza koyabilirsiniz.
  • Kısır: Yapımı gayet kolay ve pratik bir diğer seçenek de kısır. Pikniğe gideceğiniz gün erkenden kalkıp bile kısa sürede yapabilirsiniz.
  • Islak Kek: Eğer biraz da tatlı olsun derseniz şöyle çikolatalı bir ıslak kek çok iyi gider. Oda sıcaklığında da tüketilebileceği gibi farklı türlerini de deneyebilirsiniz. Mesela çikolata sevmiyorsanız portakallı, vanilyalı veya limonlu kek yapabilirsiniz.
  • Kurabiye: Pek çok kurabiye çeşidi var ve neredeyse hepsi çok pratik. Damak zevkinize göre gideceğiniz günden önce hazır edebilirsiniz. Eğer zamanınız olmazsa lezzetli kurabiyeleri yol üzerindeki pastanelerden de alabilirsiniz.
  • Pişi: Kolay tüketimi sayesinde ve metabolizmayı bozmadığından çocuklar için uygun bir atıştırmalık olabilir. Oyun oynadıktan ve yorulduktan sonra rahat bir şekilde tüketebilirler.

Mangal İçin Piknik Malzemeleri

Mangal için piknik malzemeleri, eğer gittiğiniz alanda işletme tarafından sağlanıyorsa yiyecekleriniz haricinde hiçbir şey götürmenize gerek yok. Eğer sağlanmıyorsa aşağıdaki listemize göz atabilirsiniz.

  • Mangal
  • Mangal kömürü
  • Mangal Izgarası
  • Mangal Yelpazesi
  • Şiş
  • Kolay tutuşturmak için kâğıt ve kuru odun parçaları
  • Eğer ateş yakmayacaksanız mangal tüpü
  • Çöp poşetleri
  • Ayçiçek veya Zeytin Yağı
  • Damak Zevkinize Uygun Baharatlar

Mangal İçin Yemekler

Mangal’da aslında tüm yemek hünerlerinizi konuşturabilirsiniz. Ateşte pişen her şey, bir noktada mangal için uygun diyebiliriz. Fakat en popüler yemeklerden bahsetmek gerekirse;

  • Et: Ateşte şöyle bir et pişirmenin keyfi pek az şeyde vardır. Ayrıca mangalınız kapaklıysa buharda pişen et bir ayrı güzel oluyor.
  • Tavuk: Tıpkı et gibi tavuk da popüler mangal yemekleri arasında. Eğer damak zevkinize uygunsa köri sosta marine etmenizi de tavsiye ederiz. Aynı zamanda şişlere dizerek çöp şiş de yapabilirsiniz.
  • Sucuk: Sucukları pişirip bir közlenmiş biber ve domatesle bir ekmek arasına koyabilirsiniz. Hem fazlasıyla doyurucu lezzetli oluyor.
  • Köfte: Bir diğer önerimiz ise köfte. Markette dondurulmuş olanları pek lezzetli olmayabilir bu yüzden kıyma alıp kendiniz de yapabilirsiniz.
  • Balık: Açık havada balık yemenin keyfi de bir başka. Yine pişirirken çeşitli soslarla lezzet katabilirsiniz.

Eğer sıcak yaz günlerinde pikniğe gidiyorsanız ateş başında durmak fazladan sıcaklamanıza neden olacaktır. Bu yüzden daha ferahlatıcı içecekler ve atıştırmalıklar tercih edebilirsiniz. Elbette tüketeceğiniz ürünleri dolaptan çıkarmanız, belli bir süre yolculuk yapmanız ve piknik alanına ulaştığınızda kafanıza göre bir yer bulma süresi bazen uzayabilir. Yer bulduktan sonra bile aniden gelen iştah kesintisi, tüketiminizi daha da erteleyebilir. Bunun sonucunda yanınızda getirdiğiniz şeyler sıcağa yenik düşmüş, artık tat vermeyen bir konumda olabilirler.

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}