Altınkum Plajı, Boyalık Plajı, Delikli Koy gibi birbirinden güzel plajlara sahip Çeşme’nin yükselen değerlerinden biri olan Pırlanta Plajı, kitesurf ve windsurf gibi su sporlarının yerli ve yabancı tutkunlarına hizmet sunuyor. Pırlanta Plajı, doğanın içinde huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için ideal bir seçenek. Denizinin berraklığı, sahilinin incecik kumları ve sunduğu çeşitli aktiviteler ile her yaştan tatilciye hitap eden plaj, Çeşme’nin parlayan yıldızlarından biri olmaya adaydır. İsmini pırlanta gibi kumlarından alan Pırlanta Plajı özellikleri, giriş ücreti ve ulaşım bilgileri bu yazımızda sizlerle.
{facility:0}{search:cesme-otelleri,Çeşme Otelleri}
Çeşme merkeze yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta Çiftlikköy’de bulunan plaj, ismini pırlanta gibi parlayan ince kumlarından alıyor. Bütün sahil bu incecik kum tabakası ile kaplı. SİT alanı olması sebebiyle de plaj ve çevresinin muhteşem bir doğaya sahip olduğunu ayrıca belirtmekte fayda var.
Denizin temizliği ve berraklığına diyecek söz yok. Tertemiz ve berrak bu denizi sadece Mayıs ve Eylül aylarında görmeniz mümkün olabiliyor. Tatil zamanlarında burası oldukça kalabalık olduğundan denizin temizliğini ve berraklığını çok fazla görmeniz mümkün olmuyor. Sahilin uzunluğu yaklaşık 450-500 metre kadar. Tüm sahil kesimi incecik bir kum ile kaplı. Deniz tabanı da aynı şekilde bu incecik kum taneleri ile kaplı ve zaman zaman ayağınıza çok farklı türlerde deniz kabukları denk gelebilir. Deniz seviyesi ise yaklaşık 200 metre boyunca sığ. Bu sebeple yeni yüzmeyi öğrenenler ve çocuklu aileler için oldukça uygun.
Plaj sürekli sabit rüzgâr almasından ve dalgalarından dolayı kitesurf ve windsurf tutkunlarının uğrak yeri durumunda. Plaj içerisinde bulunan Kitesurf Beach, Uluslararası Kitesurf Organizasyonu (IKO)’nun sertifikaya sahip okulunda yalnızca sertifika alan öğretmenler ile eğitim veriyor. Bu spora ilgi duyan, merakı olan herkese duyurulur. Plaj içerisinde özel beachler bulunmakta. Burada şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.
{ad:0}Pırlanta Plajı, Aydın’a 199 kilometre, Manisa’ya 134 kilometre ve Çanakkale’ye 472 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İzmir şehir merkezine olan uzaklığı ise 94 kilometredir. Çeşme’ye ise 8 kilometre uzaklıkta. İzmir şehir merkezi üzerinden şahsi aracınız ile yola çıktığınızda Narlıbahçe bölgesinden Çeşme yolunu düz takip etmelisiniz. İzmir-Çeşme Otoyolu kullanılarak ulaşım sağlayabileceğiniz Pırlanta Plajı’na, Çeşme yol ayrımından Çiftlik Köyü bölgesine devam edebilirsiniz.
Şahsi aracı olmayan doğa severler, toplu taşıma araçlarını kullanabilirler. İzmir’in tüm ilçelerinden birbirine dolmuş, otobüs ve minibüsler hizmet veriyor. Dilerseniz İzmir şehir merkezinden veya ilçe merkezlerinden günlük ya da haftalık araç kiralaması yapabilirsiniz.
Pırlanta Plajı’na giriş ücretsizdir. Ancak plajda bulunan şemsiye ve şezlonglar, bölgede hizmet veren işletmelere ait. Bu nedenle kendinize ait şezlong ve şemsiyeniz yoksa, şezlong ve şemsiye kiralaması yapabilirsiniz. Plaja giriş tamamen ücretsizdir. İsterseniz havlunuzu alıp boş bir yere serebilir ya da plaj içerisinde bulunan beachlerden birisini tercih edebilirsiniz.
Pırlanta Plajı, günübirlik tatilcilerin uğrak merkezi olduğu kadar, konaklamalı tatil yapan misafirler tarafından da tercih ediliyor. Pırlanta Plajı’nda kamp yapmak isterseniz deniz kıyısına yakın olmayan bölgelerde ücretsiz şekilde kamp yapabilirsiniz. Pırlanta Plajı halka açık ve ücretsiz bir plaj. Bu yüzden kamp yapmak için iyi bir tercih olabilir.
Pırlanta Plajı’nda karavan kampı yapılmıyor. Karavan kampı için uygun bölüm olmadığı için sadece sahil şeridinde yol kenarında karavan kampı deneyimleyebilirsiniz. Ancak, Pırlanta Plajı bölgesinde karavan kampı yapmak yasaktır. Sadece çadır konaklaması yapılabiliyor. Plaj ve bölgesinde her bütçeye uygun konaklama olanağı bulunuyor. dileyenler ise otel, bungalov ev, apart ev, pansiyon ile günübirlik kiralık dairelerde konaklama yaparak tatil keyfi yapabilirler. Neredekal.com Çeşme otelleri sayfası üzerinden bütçenize ve beklentilerinize uygun bir otel bulabilir, iistediğiniz işletmede konaklama yapabilirsiniz. Plajda kamp yapmak istemiyorsanız, bölgede yer alan ücretli camping tesislerini ziyaret edebilirsiniz.
Evet. Plajın bazı bölümlerinde tuvalet ve duş hizmeti sunulmuyor.
Evet. Kadın ve erkek bireyler için özel soyunma kabinleri bulunuyor.
Evet. Telefon ve internet kesintisiz olarak çekiyor.
Plaj bölgesinde bulunan piknik alanlarında ateş yakabilirsiniz.
Plajda büfeler ve ufak marketler bulunuyor.
Evet. Plaj ve bölgesinde çok sayıda restoran ve bar ile kafe hizmet veriyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.