Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Sabiha Gökçen'den İstanbul Havalimanı'na otobüs var mı, nasıl gidilir?

Sabiha Gökçen'den İstanbul Havalimanı'na otobüs var mı, nasıl gidilir?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 01 Ekim 2024 - 19:03
 • Son Güncellenme: 01 Ekim 2024 - 19:04
Sabiha Gökçen'den İstanbul Havalimanı'na otobüs var mı, nasıl gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanından İstanbul Havalimanına gitmenin pek çok yöntemi var. Toplu taşıma araçları, taksi ile, özel aracınızla ya da araç kiralama yaparak hızlı şekilde gidebilirsiniz. Havaist olarakta bilinen İstanbul havalimanına kolayca ulaşmanızı sağlayacak toplu taşıma araçları mevcut. Araç; Taksim, Yenikapı, Kozyatağı, Tüyap'tan kalkış yapıyor. Havalimanı içerisinde yine Havaist firması tarafından sağlanan İST-8 otobüsleri ise sizleri İstanbul havalimanına götürecektir. İstanbul Havalimanı'nda Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşım hakkındaki detayları sizin için bir araya getirdik.

{ad:0}

İstanbul Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’dan İstanbul Havalimanına Otobüs ile Nasıl Gidilir?

İstanbul Havalimanın'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşım için toplu taşıma araçlarını kullanmak istiyorsanız, şu an için otobüs tek seçeneğiniz. Havaist otobüsleri HVİST-13, İstanbul Uluslararası Havalimanı’ndan 90 dakikada bir hareket ediyor ve yaklaşık 110 dakikada Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşıyor. Pek çok konforlu imkan ile donatılmı olan Havaist otobüsleri, günün her saatinde çalışıyor. Ücreti ise sadece 258 TL.  Öte yandan, her zaman çok daha ucuz olan halk İETT otobüslerini kullanabilirsiniz. Ancak hedefinize ulaşmak için 4-5 şehir içi ulaşım aracı değiştirmek zorunda kalır, sonuçta daha yüksek bir toplam maliyet karşılaşırsınız.

İstanbul Havalimanı’nda otobüs durağı -2. katta yer alıyor. Biletinizi nakit olarak ödeyemeyeceğinizi, ancak kredi kartınızla ödeme yapmanız veya biletinizi önceden ayırtmanız ve bir QR kodu almanız gerektiğini unutmayınız. Diğer bir alternatif olarak tüm toplu taşıma araçlarında kullanılabilen, yükleme yapabileceğiniz İstanbulkart’ı satın alabilirsiniz!

İstanbul Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na Trenle Nasıl Gidilir?

Önümüzdeki yıllarda yeni bir yüksek hızlı tren iki havalimanını birbirine bağlayacak ve yeni yüksek hızlı hat Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden Asya’dan İstanbul’un Avrupa yakasına ve tersi yönde geçecektir. Kesin açılış zamanı henüz belli değil. 

İstanbul Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na Taksi ile Nasıl Gidilir?

İstanbul Uluslararası Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na transferiniz için İstanbul havalimanı taksisi oldukça pratik bir seçenek. Normal İstanbul taksileri sarıdır. Yine de mavi renkte %15 daha yüksek fiyatlı araçlar ve oldukça lüks ama normalden iki kat pahalı siyah taksilere de binebilirsiniz. İstanbul Havalimanı’nın taksi duraklarından bineceğiniz taksiler sizi yaklaşık 60-70 dakikada Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaştıracaktır.

İstanbul Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na Araba ile Nasıl Gidilir?

İstanbul Havalimanı’ndan araç kiralama eğer özgürlüğünüz ve kendi kararınızı vermek sizin için önemliyse doğru tercih. Havalimanında çok sayıda araç kiralama şirketi bulabilirsiniz. Ancak en iyi fiyatı ve tercih ettiğiniz aracı garanti etmek için aracınızı önceden ayırtmalısınız. Yeni havalimanını arkanızda bırakarak O-6 Otoyolu’ndan Kurtköy Pendik Bağlantısına doğru yol alabilirsiniz. Toplam mesafe yaklaşık 84km ve yol yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 60-70 dakikada Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.