Maviyi yeşili serpiştirirken doğanın cömert davrandığı Sapanca’ya her mevsim gidebilirsiniz. Şırıl şırıl akan derelerinin ve izledikçe huzur veren sakin gölünün kenarında kahvaltı edebilir, balık sofralarına oturabilir, Sapanca gezilecek yerler arasında ilginizi çeken rotaları keşfedebilirsiniz. Günübirlik bir ziyaret yerine daha uzun bir Sapanca gezisi planlarsanız konaklama için Sapanca villaları ya da Sapanca otellerini seçebilir, tatilinize tam da istediğiniz gibi bir konfor katabilirsiniz. Ama sizin için konfor demek yıldızların altında uyumak, hatta meteor yağmurlarını izleyip kuş sesleri eşliğinde rüya görmek ise Sapanca kamp alanlarıyla da tercih edebileceğiniz bir yer.
{facility:0}Sapanca kamp alanları yeşilde huzur bulanlar ve doğa sporlarından hoşlananlar için konforlu bir otel gibi. Konforlu dediysek, şahane manzaraya nazır bir çadır, çadırın önünde şömine kıvamında bir kamp ateşi ve korna seslerinden uzak bir orman köşesi doğa tutkunlukları için konfordan da ötesi. İstanbul, Kocaeli ve Bursa için en yakın doğa adreslerinden olan Sapanca kamp alanları nereler ve gittiğinizde sizi bekleyen şartlar neler bu yazımızda bulabilirsiniz. Çadırınız varsa ve rotanız da doğaysa haydi Sapanca kamp alanlarına!
{search:sapanca-otelleri,Sapanca Otelleri}
Sapanca Gölü sadece fotojenik bir göl değil, insanın içini huzurla dolduran, zihni sakinleştiren bir etkisi de var. İsterseniz yazın yüzebiliyor, sandal sefasından balık tutmaya kadar birçok aktivite yapabiliyorsunuz. Sapanca Gölü yaz ve bahar aylarında ışıl ışıl parıldarken, kışın da kardan bir çerçeve içine yerleştirilmiş ayna gibi görünüyor. Gece gündüz bu manzaraya doymak için kampa ücretsiz girebiliyor, göl kıyısının birçok noktasında ücretsiz olarak çadır kurabiliyorsunuz. Kampta ateş yakmak ise sadece belirli noktalarda serbest.
- Kahvaltı mekanları
- Çay bahçeleri
- Balık lokantaları
- Yürüyüş parkurları
- Kiralık sandal, kano imkanları
- Tuvalet
- İçme suyu
- Market – büfe
- Ücretsiz otopark
- İnternet ve telefon çekiyor.
Sapanca’nın merkezine 2,5 km mesafedeki Sapanca Gölü’ne toplu taşıma, minibüs, taksi ve özel araçla kolayca gidebilirsiniz. Sapanca Gölü Sakarya şehir merkezine de 25 km mesafede.
{ad:0}Çadırınızı kurabileceğiniz bir dere kenarı arıyor, derede balık da avlayayım diyorsanız Maden Deresi ve Şelalesi Kamp Alanı tam da size göre bir rota. İzole bir doğanın içinde kuşların ve akarsuyun nameleriyle dinlendiren bu kamp yeri çocuklu aileler için de uygun. Fakat şunu hatırlatalım ki yaz günlerinde serinleyebileceğiniz şelale göletleri acemi yüzücüler ve çocuklar için fazla derin. Doğa fotoğrafları için bol malzeme sunan Maden Deresi ve Şelalesi Kamp Alanı’nda bisiklete binebilir, sandal ve kano gezintisine çıkabilirsiniz. Kampa girişler ise ücretsiz.
- Balık çiftlikleri
- Kır bahçesi ve kır lokantası
- Market
- Karavan parkı
- Mangal alanları
- İçme suyu - çeşmeler
- Mesire alanı
- Tuvalet
- Ücretsiz otopark
- İnternet ve telefon çekiyor.
Maden Deresi Sapanca’nın merkezine 1 saat sürüş mesafesinde. Özel aracınız yoksa Sapanca’nın merkezinden bineceğiniz minibüslerle ulaşım mümkün.
Küçük çocuklu aileler başta olmak üzere her yaşta kamp severe hitap eden Ormanya Karavan ve Kamp Alanı adeta bir çam imparatorluğu. Bu imparatorluğun aralarına ise Hobbit evleri, şatolar, mantar evleri gibi bir masal atmosferi serpiştirilmiş. Koşu ve yürüyüş parkurları, yemyeşil piknik alanları ve eğlendirip dinlendiren birçok farklı bölüme sahip bu parka çadırınızı ücretsiz kurabiliyorsunuz.
- Mesire alanları
- Kır lokantası
- Kahvaltı – yemek
- Tuvalet
- Çeşme – içme suyu
- Market
- Mangal alanları
- Mesire alanı
- Elektrik
- Ücretsiz otopark
- Çocuk oyun alanları
- Ücretsiz internet
- Telefon çekiyor.
Ormanya Sapanca’nın merkezine sadece 5 km uzaklıkta. Mesafe bu kadar yakın olunca gölün şahane manzarası da yanı başınızda. Özel aracınız yoksa ilçe merkezinden kalkan minibüsler ve toplu taşıma araçlarıyla ulaşım hiç de zahmetli değil.
Karadeniz çok uzak diyenler, yayla havası solumak için ille de Karadeniz’e gitmeye gerek yok. Sapanca nehirleri, gölleri kadar yaylaları ile de ünlü bir yer. Dağların eteğine yapışmış bu saf güzellikler kampçıların da gözdesi. Sakarya’nın Pamukova bölgesinde bulunan Soğucak Yaylası Sapanca yaylaları arasında özel bir yere sahip olup 1.100 metre yükseklikte ve yaylanın yüksek konumundan Sapanca Gölü’nün eşsiz manzarasını da izleyebiliyorsunuz. Yaylada uzun doğa yürüyüşlerine çıkabiliyor, bisikletiniz varsa pedal çevirebiliyor, kendinizle ya da sevdiklerinizle izole bir kamp yapabiliyorsunuz. Soğucak Yaylası yazın düzenlenen yayla şenlikleri ve off-road yarışlarıyla izole havasını atıyor ve komşu illerden gelenlerle dolup taşıyor. Ama kalabalıklaşınca da çok eğlenceli oluyor. Yaylanın en dezavantajlı yönü ise yolunun biraz zorlayıcı, imkanlarının da sınırlı olması. Soğucak Yaylası yazın en sıcak günlerinde bile akşamları soğuk oluyor. Bu yüzden kontrollü bir şekilde ateş yakmanıza izin veriliyor. Yaylada kamp yapmak ise ücretsiz.
- Yürüyüş yolları
- Ücretsiz otopark
- Piknik alanı
Soğucak Yaylası’nda telefon bazı noktalarda çekiyor. Market yok, elektrik yok, kafe yok, tuvalet yok, çeşme ise az sayıda. Bu yüzden gitmeden yiyecek – içecek alışverişinizi yapmanız gerekiyor. Ateş yakmak isterseniz etrafta bol odun bulabiliyorsunuz.
Soğucak Yaylası Sapanca’nın merkezine 20 kilometre mesafede. Özel aracınız yoksa Soğucak minibüslerine binerek ulaşım sağlayabiliyorsunuz.
Sakarya’nın Taraklı ilçesi Kemaller Köyü’nde konumlanan Karagöl Yaylası Kamp Alanı deniz seviyesinden 1.150 metre yükseklikte. Bol oksijen ve mis kekik kokusuyla çadırınızda uyurken nefis düşler göreceğinize de eminiz. Etrafı çamlar, meşe, köknar, kayın ve zeytin ağaçlarıyla çevrili yayla yaklaşık 570 hektar alan kaplıyor. İçindeki gölet ve yemyeşil yürüyüş parkurlarıyla da doğa severleri mest ediyor. Yaylada ateş yakmak serbest. Çadırınızı gölün hemen yanına kurmak istediğinizde ise mevsim yaz ise güneş kavuruyor aman dikkat. Karagöl Yaylası’nın yolları tümüyle asfalt ama virajlı. Her araçla çıkılabiliyor ama ekstra dikkat şart. Yaylaya kamp amaçlı girişlerde ise ücret alınıyor.
- Yürüyüş yolları
- Çeşme
- Piknik alanı
- Ücretsiz otopark
- Tuvalet
Karagöl Yaylası’nda elektrik, market yok. Gelmeden yiyecek – içecek gibi alışverişlerinizi yapmanız gerekiyor. Ateş için odun çevrede bol. Telefonda sadece bazı operatörler sınırlı çekiyor.
Karagöl Yaylası’na gelmek için öncelikle Taraklı ilçesine gelmenize gerekiyor. İlçeye gelmek için Sapanca Otogarı’ndan kalkan Taraklı ve Mahdumlar minibüslerine binebilirsiniz. İlçeden Kemaller Köyü’ne, köyden de 9 km mesafedeki yaylaya minibüslerle ulaşabilirsiniz.
Sapanca’da bir kanyon kampı yapmak isterseniz sarp kayalar arasına saklanmış Serindere’nin cennet doğasını önereceğiz size. Yükseklerden dökülen şelalenin sesini duyabileceğiniz Serindere kıyısında çadır konaklaması doğaya tekrar aşık edecek kadar keyifli. Marmara Bölgesi’nin en zorlu kanyonu olan 8 kilometrelik Serindere Kanyonu’nda yüzebileceğiniz birçok doğal gölet ve 10 – 20 metre arasında değişen yükseklikleriyle 6 adet şelale bulunuyor. Kanyonu geçtiğinizde ise orman içindeki parkura geçebiliyorsunuz.
- Yürüyüş yolları
- Piknik alanı
Serindere Kanyonu’nda elektrik, tuvalet, çeşme, market yok. Gelmeden yiyecek – içecek gibi alışverişlerinizi yapmanız ve kanyon yürüyüşü yapacaksanız malzeme – kıyafet açısından da donanımlı gelmeniz gerekiyor. Kanyonda cep telefonunuz da çekmeyecek, bilginize.
Serindere Kanyonu Kocaeli’nin Başiskele Mevkii’nde Yuvacık Barajı yakınlarında konumlanıyor. Kanyon İzmit’e 26 km, Sapanca’ya 47 km mesafede. İstanbul’dan gelirken TEM Otoyolu veya D100 Karayolu’ndan İzmit Yuvacık çıkışından çıkıp Tepecik Mahallesi’ne dönüp kanyon tabelalarını takip edebilirsiniz. Araçsız geliyorsanız Sapanca merkezden Kartepe minibüslerine binebilir, indikten sonra da kısa bir yürüyüşle kanyona ulaşabilirsiniz.
Marmara Bölgesi’ndeki yayla yürüyüşlerinin en popüler adreslerinden olan Çiğdem Yaylası tam ortasından geçen menderes kıvrımlı gölü ve buz gibi akan pınarıyla tıpkı bir kartpostal gibi. Düzlük alanlarının çokluğu ve çam kokuları eşliğinde yürüyebileceğiniz patikalarıyla burası çadır kampı için de mükemmel bir seçim. Yaylada yaz aylarında az da olsa bir yerleşim var. Onun dışında sürüsünü otlatmaya çıkmış çobanlar, pikniğe gelmiş insanlar ve kampçılarla da karşılaşmak mümkün. Çadır kurmanın ücretsiz olduğu yaylada kontrollü olmak kaydıyla ateş yakmak serbest. Çok yakınındaki Yeniyayla Köyü ise yiyecek – içecek alışverişi için yaylaya en yakın yer. Yaylada market bulamayacağınız için alışverişlerinizi yapıp gitmenizde fayda var. Çiğdem Yaylası’nda bisiklete binebilir, dağ tırmanışı yapabilir, uzun uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Yol konusunda da bir hatırlatmada bulunalım. Yaylaya çıkan yolun son 4 kilometresi asfalt değil, taş ve toprak bir yoldan ilerlemek zorunda kalıyorsunuz. Aracınızın hırpalanmaması adına önerimiz altı yüksek arazi tipi bir araçla gelmeniz.
- Yürüyüş yolları
- Piknik alanı
Çiğdem Yaylası Kamp Alanı’nda tuvalet, elektrik, market ve çeşme bulunmuyor. Temiz su ihtiyacınızı yaylanın pınarından karşılayabilirsiniz. Yaylada telefon da sadece belli yerlerden çekiyor.
Çiğdem Yaylası Sapanca’nın merkezine 70 km mesafede. Aracınızla geliyorsanız Hendek yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz. Aracınız yoksa Sakarya Otogarı’ndan saat başı kalkan Akyazı ve Hendek minibüslerine binebilir, yaylanın yakınında inebilirsiniz.
Sapanca’nın merkezine 2 km uzaklıktaki Kırkpınar Sahili Kamp Alanı adı üzerinde göl kenarında bir kamp alternatifi. Yaylaların ve tabiat parklarının sunduğu izolasyondan sonra burası size sabah yürüyüş yapan ve bisiklet süren insanlarıyla biraz kalabalık gelebilir. Ama amacınız göl kıyısında bir günbatımı – gündoğumu izlemek, uyku öncesi bol yakamoz bol yıldız görmekse doğru yerdesiniz. Kırkpınar sahiline çadır kurmak için yürüyüş yolundan daha içlere doğru konumlanmış düz yeşil alanları tercih edebilirsiniz. Ücretsiz olan bu kamp alanı şehir merkezine yakın olmasına rağmen gürültü yok denecek kadar az. Üstelik yeme – içme ve alışveriş mekanları da çok yakın.
{search:sapanca-apartlari,Sapanca Apartları}
- Kahvaltı mekanları
- Çay bahçeleri
- Balık lokantaları
- Yürüyüş parkurları
- Kiralık sandal, kano
- Elektrik
- Tuvalet
- Çeşme
- Market – büfe
- Ücretsiz Otopark
- İnternet ve telefon çekiyor.
Sapanca’dan Kırkpınar sahiline gelmek çok kolay. Hemen hemen tüm minibüsler ve şehir içi belediye otobüsleriyle ulaşım mümkün.
{search:sapanca-kamplar,Sapanca Kamplar}
8 km mesafeyle Sapanca’nın merkezine en yakın kamp alanlarından olan Kartal Vadisi Dağ Evleri Kamp Alanı bir huzur mabedi. Ağaçlar arasına gizlenmiş ahşap evleri büyükşehirlerden gelenler için adeta birer stres savar. Tek ve çift katlı evler arasından tatil ekibinizin kişi sayısına göre seçimler yapabiliyor ve sadeliğiyle de doğayla bütünleşebiliyorsunuz. Kartal Vadisi Dağ Evleri Kamp Alanı küçük çocuklarıyla çadırda kalmak istemeyen aileler için ideal. Tesis içinde zipline, ATV gibi aktivitelere de katılabiliyorsunuz. Kartal Vadisi Dağ Evleri Kamp Alanı’nda en güncel konaklama fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.
{search:sapanca-pansiyonları,Sapanca Pansiyonları}
- Kahvaltı mekanları
- Çay bahçeleri
- Mangal alanları
- Yürüyüş parkurları
- Elektrik
- Tuvalet
- Duş
- Çeşme
- Market – büfe
- Ücretsiz Otopark
- Ücretsiz Wi-Fi
- Telefon çekiyor.
Sapanca’dan Memnuniye Köyü’ne doğru ilerleyip, köyü geçtikten 5 km sonra kamp alanına ulaşabiliyorsunuz. Yol asfalt ve özel aracınızla ulaşım da çok rahat.
Sapanca kampını sonbahar için planladıysanız sadece bu mevsime mahsus hazırlık sürecini ve diğer rota alternatiflerini de Sonbahar Kampı Hakkında Her Şeyi anlatan yazımızda okuyabilirsiniz.
{search:sapanca-bungalov-evleri,Sapanca Bungalov Evleri}