Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Sapanca Karavan Kamp Yerleri

Sapanca Karavan Kamp Yerleri

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 11 Kasım 2023 - 21:25
 • Son Güncellenme: 02 Aralık 2023 - 11:25
Sapanca Karavan Kamp Yerleri

Belki daha öncesinde de seviyorduk karavanları ama Covid’i atlattık atlatalı daha bir sever olduk. İnsanın gittiği her yere evini götürmesi ve her sabah istediği manzaraya uyanması gibi güzel bir şey var mı ki? Karavanınız varsa tatil bir macera ve karavanınız varsa bu macerada özgürsünüz. Tabii tatili planlamadan önce tedbir açısından karavan ekipmanları hakkında bilgi sahibi olmanız da yol boyunca problem yaşamamanız açısından önemli.  Eviniz, pardon karavanınızla yolunuz Sapanca’ya düşerse uğrayabileceğiniz Sapanca karavan kamp yerlerini sizin için derledik. 

{ad:0}

Sapanca Karavan Kamp Yerleri

Bir karavanınız varsa ve öncelikli konfor tanımınız da yatağınızın karşısındaki manzaraysa, Sapanca’nın yaylaları ve göl kenarındaki karavan kamp alanları tam size göre. Yaylalarda yapacağınız karavan kamplarında temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesis olmadığı için hazırlıklı gitmeniz gerekiyor. Doğanın yaşattığı bu huzur da zaten buraların el değmemişliğinden kaynaklanıyor. İşte sadece doğayla yetinirim diyenlere Sapanca ücretsiz kamp alanları;

Sapanca Ücretsiz Karavan Kamp Yerleri

Soğucak Yaylası 

Soğucak Yaylası 1.100 metrelik rakımıyla gökyüzündeki yıldızlara çok yakın olacağınız, bozulmamış saf oksijen soluyacağınız en güzel Sapanca yaylalarından. Şehrin kaosundan, grileşmiş havasından bıkanlar için kaçış rotası olan Soğucak Yaylası’nda özgür bir doğayla karşılaşıyor, karavanınızı istediğiniz yere park ettikten sonra siz de doğanın ritmine kapılıyorsunuz. Yayla bölgenin trekking rotalarından olduğu için, birçok yürüyüşçüyle karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek. Hele de yazın gidiyorsanız şenlikle karşılaşmanız da muhtemel. Yemyeşil tabiatıyla huzur veren yaylada eğer mevsiminde giderseniz böğürtlen ve kestane de toplayabilirsiniz. Soğucak Yaylası’na girişler ise ücretsiz. 

Soğucak Yaylası’nda Hangi İmkanlar Var?

Soğucak Yaylası bildiğimiz bakir yaylalardan. Yani bir marketi, kafesi ya da ziyaretçilerin ihtiyaçları için kurulmuş bir tesisi yok. Elektrik – suyunun olmadığı ve tuvaletlerinin de kırsal alanlardaki tuvaletlerden olduğu düşünülürse karavanınızdaki donanım dışında kullanabileceğiniz bir imkan da sunmuyor. Alışverişlerinizi gelirken Sapanca ya da Kırkpınar’da durarak zincir marketlerden yapabilirsiniz. Yaylada ateş yakmaya izin veriliyor fakat hava yağmurlu olduğunda etraftan topladığınız odunlar da yanmayabilir. Bu yüzden yanınıza gerekli malzemeyi almanız da önemli. 

Soğucak Yaylası’na Nasıl Gidilir?

Adapazarı, Kocaeli, İstanbul ve Bolu’ya yakın konumdaki Soğucak Yaylası için, bu şehirlerden geliyorsanız bir hafta sonu rotası oluşturabilirsiniz. Karavanınızla otobandan geliyorsanız otoban çıkışında İstanbuldere tabelalarının gösterdiği yönde ilerleyebilirsiniz. Yolun bir noktasında asfalt bitip toprak yol başlıyor. Eğimli dik bir yol olan yayla yolu yağışlı havalarda oldukça kaygan oluyor, aman dikkat! 

{search:sapanca-otelleri,Sapanca Otelleri}

Çiğdem Yaylası

Sapanca’ya yakın en güzel yaylalardan biri olan Çiğdem Yaylası da trekking ve karavan tutkunlarının gözdesi. Geceleyin doya doya gökyüzü izleyip yıldız saymak, sabahları da kuş sesleri eşliğinde bir doğa kahvaltısı yapmak için mükemmel bir seçim olan yaylayı çiğdemlerin açtığı ilkbaharda mutlaka görmeniz lazım. Çam ormanlarının mis kokusu ve oksijen bolluğuyla hem zihinsel hem bedensel detoks etkisindeki yayla, yazın temmuz ayında düzenlenen şenliklerle coşkulu bir atmosfer sunuyor ve kemençe sesleriyle coştukça coşuyor.  1500 metre rakımlı Çiğdem Yaylası turizm ve gezginlerden oluşan saygın bir jüri tarafından ülkemizdeki en güzel 10 yayladan biri seçilmiş. İsterseniz piknik için, isterseniz bir çadır kampı için ve elbette ki karavan konaklaması için şahane bir manzarayla ağırlıyor. Yaylanın içindeki Karadeniz mimarisindeki evler de bizce tam fotoğraflık. Karavanla Çiğdem Yaylası keyfi ücretsiz. 

Çiğdem Yaylası’nda Hangi İmkanlar Var?

Çiğdem Yaylası’nda elektrik, çeşme ve tuvalet gibi imkanlar yok. Alışveriş yapabileceğiniz bir market ya da cafe gibi bir tesis de bulunmuyor. Yiyecek içecek dahil tüm ihtiyaçlarınızı yaylaya çıkmadan önce tamamlamanız gerekiyor. 

Çiğdem Yaylası’na Nasıl Gidilir?

Sakarya Hendek ilçesine bağlı Çiğdem Yaylası Sapanca’nın merkezine yaklaşık 70 km mesafede. Bu mesafeyi Hendek üzerinden asfalt yoldan gidiyorsunuz fakat son 4-5 kilometrede toprak bir yola sapmak zorunda kalıyorsunuz. 

Kırkpınar Sahili

Sapanca karavan yerleri arasında yolu asfalt, göle de en yakın olanı Kırkpınar Sahili karavan alanı. Kırkpınar merkezine sadece 3 kilometre uzaklıktaki alanda hem şehrin içindesiniz hem de dışında. Sabah gölün pırıltısına uyanıp kuş sesleriyle günaydınlaşmak, akşamları da nefis günbatımları izlemek için en ideal yerlerden olan Kırkpınar sahilinde bisiklet sürenler, çadır kuranlar ve yürüyüş yapanlarla da karşılaşıyorsunuz. 

Kırkpınar Sahili'nde Hangi İmkanlar Var?

Kırkpınar Sahili karavan alanında restoran ve kafelerden yararlanabiliyor, alışveriş yapabileceğiniz dükkanlara da kolay ulaşabiliyorsunuz. Tuvalet, duş, çeşme, elektrik gibi imkanlar da bulabileceğiniz Kırkpınar Sahili’ndeki çeşmelerden deponuza su da çekebiliyorsunuz. Karavan parkına giriş için Sapanca Belediyesi’nin özel kalemine ait 0 (850) 224 54 54 no’lu telefonu arayarak karavanla giriş izni almanız gerekiyor. 

{search:sapanca-bungalov-evleri,Sapanca Bungalov Evleri}

Kırkpınar Sahili’ne Nasıl Gidilir?

Kırkpınar Sahili Sapanca otoban çıkışına 5 km mesafede. Sapanca gişeleri sonrası Kırkpınar yönüne devam ettiğinizde Kırkpınar’ın merkezine çıkıyorsunuz. Merkezden sahil yönlendirmelerini takip ederek sahile inebiliyorsunuz. 

Ormanya Karavan ve Kamp Alanı

Hobbit evleriyle, masal şatolarıyla çocukların hayal dünyasını zorlayan Ormanya, yemyeşil tabiatıyla yetişkinler için de bir cennet. Çam ormanları arasında ahşap köprüleri, rengarenk çiçek peyzajları ve dünyadan soyutlanmış haliyle burada kendinizi hayatın rutinliğinden soyutlayabiliyorsunuz. Bu atmosferi karavanla yaşamak isterseniz Ormanya’ya ücretsiz girebiliyorsunuz. Ormanya’da neler yok ki; bisiklet ve yürüyüş parkurları, çocuk hayvanat bahçesi, doğa okulu, vahşi yaşam alanları ve nicesi… Ormanya Doğal Yaşam Parkı Avrupa’nın en büyük, dünyanın da üçüncü en büyük yaşam alanı ve 4 bin dönümlük bir arazide konumlanıyor. 

Ormanya Karavan ve Kamp Alanı’nda Hangi İmkanlar Var?

Karavanınızla kamp yapabileceğiniz bu güzel ortamda aslında bu konaklama için gerekli her olan her konfor var. Kır lokantaları, restoranlar, çocukların özgürce oyun oynayabileceği alanlar, isterseniz kahvaltı ve yemek hizmeti, kablosuz internet, elektrik, büfe, market, duş, bulaşık yıkama alanı, atık su döküm alanı  ve şahane bir göl manzarası. Ormanya Karavan ve Kamp Alanı’nın karavan kampı en fazla 30 araç kapasiteli. 

Ormanya Karavan ve Kamp Alanı’na Nasıl Gidilir?

Kocaeli Kartepe sınırlarında Uzuntarla Mahallesi’ndeki Ormanya Sapanca’ya çok yakın, ilçe merkeziyle arasında yalınızca 6 km var. Ayrıca hem Kocaeli hem de Sakarya’ya neredeyse aynı uzaklıkta. 

Sapanca Ücretli Karavan Kamp Yerleri

Karavan hayatını güzelleştiren konforlardan vazgeçemiyor, su – elektrik – internet – restoran gibi hizmetler sunan ücretli kamp alanlarını tercih ediyorsanız, Sapanca ücretli karavan kamplarını da navigasyonunuza ekleyebilirsiniz. 

Karagöl Yaylası Karavan Kamp Alanı

Çamlar ve zeytinliklerle çevrili Karagöl Yaylası Sakarya’nın Taraklı ilçesindeki Mahdumlar Köyü sınırları içinde konumlanıyor. Sakin ve izole bir tatil planlıyor ve karavanınızın penceresinden hem göl hem de doğa görmek istiyorsanız Karagöl Yaylası’nda kamp yapabilirsiniz. Buradaki göller aslında çukur alanların yağmurla dolmasıyla oluşan birikintiler. Ama görüntüleri öylesine güzel ki yaylayı resmen allayıp pulluyor. 1.150 metrelik rakımıyla oksijeni çam kokusuyla harmanlayan yaylada yürüyüş yapabileceğiniz yemyeşil orman patikaları var. Yöre sakinlerine ait bungalov evlerle de karşılaşacağınız Karagöl Yaylası’nın genel havası neredeyse her mevsim ıssız bir atmosfer sunuyor. Yaylada ateş yakabiliyor, odunu da etraftan kolayca bulabiliyorsunuz. Karavan kampı için özel bir alan ayrılmasa da karavanınızı düzlük alanlara park edebiliyorsunuz. Karagöl Yaylası kampına karavanla girişlerde günlük  60 TL ödeniyor. 

Karagöl Yaylası Karavan Kamp Alanı’nda Hangi İmkanlar Var?

Yaylada tuvalet ve çeşme var, ayrıca telefon da bazı operatörlerde düşük sinyalli olsa da çekiyor. Market olmadığı için yaylaya çıkmadan yiyecek – içecek alışverişinizi yapmak gerekiyor. Bu arada yaylada çok sayıda köpeğin yaşadığını ama dost canlısı olduklarını da söylemeden geçmeyelim. Bu arada bir de silah atışları yapılıyor ki, önerimiz ses duyduğunuzda jandarmayı aramanız. 

{search:sapanca-pansiyonlari,Sapanca Pansiyonları}

Karagöl Yaylası Karavan Kamp Alanı’na Nasıl Gidilir?

Sakarya’nın merkeziyle Karagöl Yaylası arası yaklaşık 80 km, yayla ile Taraklı arası da 21 km. Karagöl Yaylası’na gelmek için TEM Otoyolu’nu takip edip Adapazarı çıkışından dönmeniz ve Taraklı’ya yönlenmeniz gerekiyor. Taraklı’dan ilçe merkezine girmeden ilerlediğinizde yaklaşık 3 kilometre sonra Karagöl Yaylası tabelasını göreceksiniz. 

Neo Karavan Kampı

Sapanca karavan kampları arasına adını yemyeşil doğasıyla, zeytin ve çam ağaçlarıyla yazdıran yerlerden biri de Neo Karavan Parkı. Güler yüzlü hizmeti ve nefis serpme kahvaltılarıyla zamandan çok özel anlar kapmak isteyenlere hitap eden tesis 7/24 güvenlik kameralarıyla korunuyor. Karavanınızı Neo Karavan Kampı’na park edip Sapanca Gölü kıyılarında uzun yürüyüşlere çıkabiliyor, sandalla bir göl sefası da yapabiliyorsunuz. Neo Karavan Kampı’na giriş ücreti ise günlük 350 TL, aylık 3,500 TL, 3 aylık 10.000 TL. 

Neo Karavan Parkı’nda Hangi İmkanlar Var?

Karavanda yemek hazırlamak istemediğiniz zamanlarda Neo’da kahvaltı ve akşam yemeği hizmetinden faydalanabiliyorsunuz. İnternet, büfe, market, elektrik, çeşme, duş gibi imkanlar sunan Neo Karavan Kampı’nda telefon da çekiyor. 

Neo Karavan Kampı’na Nasıl Gidilir?

Sapanca’nın merkezine sadece 7,5 kilometre mesafedeki Neo Karavan Kampı geliş yönünüz neresi olursa olsun oldukça kolay bir rota. 

Poyrazlar Camping

Sakarya’nın merkezine 12 kilometre mesafedeki Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı’nın içinde konumlanan karavan alanını Poyrazlar Camping işletiyor. İşletme tabiat parkı içinde 40 parsele hizmet veriyor. Parkın içinde karavanınızdan gördüğünüz manzara ise göl, gölün üzerindeki kuğular ve eşsiz bir doğa. Poyrazlar Camping’in karavan kamp alanı ücreti ise parsel başı 2 yetişkin olmak üzere günlük 400 TL. 2 kişiye ilaveten her bir kişi için de ekstra 75 TL ödeniyor. Tesiste 0-6 yaş arası çocuklar için ücret alınmıyor. 

Poyrazlar Camping’de Hangi İmkanlar Var?

Elektrik, sıcak su, tuvalet, buzdolabı, ocak, ızgara alanı, çamaşır yıkama alanı, kimyasal kaset boşaltma alanı, çamaşır makinesi, restoran, büfe, ATV, at çiftliği,  lunapark, bisiklet parkuru, çocuk oyun havuzu, tinyhouse  gibi bölümlere ayrılmış Poyraz Camping’de hem eğlenebiliyor, hem de dinlenebiliyorsunuz. 

Poyrazlar Camping’e Nasıl Gidilir?

Karasu – Adapazarı yolunu takip edip Poyrazlar ve Kömürlük mevkii tabelalarını gördüğünüzde karavan kampına çok yakınsınız demektir. Poyrazlar Gölü Sakarya il merkezine araçla 5 dakika mesafede. 

Karavanla seyahat hakkında bir tecrübe yazısı okumak için de vaktiniz var mı? İsterseniz karavan türleri hakkında da bilgi edinebilir, başka başka karavan rotalarını da keşfedebilirsiniz. 

{search:sapanca-apartlari,Sapanca Apartlari}