Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Sarıyer altınkum plajı nerede, nasıl gidilir? Altınkum plajı ücretli mi

Sarıyer altınkum plajı nerede, nasıl gidilir? Altınkum plajı ücretli mi

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 10 Temmuz 2024 - 19:14
 • Son Güncellenme: 10 Temmuz 2024 - 19:15
Sarıyer altınkum plajı nerede, nasıl gidilir? Altınkum plajı ücretli mi

Türkiye’nin muhteşem sahil şeridine sahip olan İstanbul, hem yerli hem de yabancı turistler için çekici bir tatil destinasyonu sunuyor. Bu destinasyonlardan biri olan Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı, eşsiz güzellikleri ve huzurlu atmosferiyle öne çıkıyor. İstanbul’da kadınlara özel bir plaj arıyorsanız, Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı tam size göre!

{ad:0}

{search:sariyer-otelleri,Sarıyer Otelleri},

Sarıyer Altınkum Kadınlar Plaj Özellikleri 

Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde, Rumeli Kavağı’nda, İskele Caddesi üzerinde yer alıyor. Uzun bir tarihe sahip olan plajın kökeni Osmanlı dönemine kadar uzanıyor. Günümüzde modern tesislerle donatılmış olan plaj, konforlu bir plaj deneyimi sunuyor. 

Boğaziçi’nin kıyısında eşsiz manzarası ve temiz kumsalı ile dikkat çeken plaj, özellikle kadınlara özel bir alan sunuyor. Plaj taşlık değil, hem sahil hem de denizin içi kumlu. Deniz suyu ise genellikle temiz ve berrak.

Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı Giriş Ücretleri

2024 yılı itibariyle, plaja giriş ücreti yetişkinler ve 10 yaşından büyük kız çocuklar için hafta içi 400 TL, hafta sonu ise 500 TL’dir. 6-10 yaş arası çocuklar %50 indirimli. Bu ücret; masa, sandalye, şezlong ve şemsiye kullanımını da kapsıyor.

Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı Nasıl Gidilir?

Sarıyer merkeze yakın bir konumda olan plaja ulaşmak için çeşitli ulaşım seçenekleri mevcut. İETT otobüsleri, şehir hatları vapuru ve özel araçlarla plaja ulaşabilirsiniz.

Toplu taşıma ile gelmek için metro ile Hacıosman durağına gelip, buradan 25A no’lu Hacıosman Metro – Rumeli Kavağı İETT otobüsüne binerek Rumeli Kavağı’na gelmeniz gerekiyor. Otobüs durağından plaja yaklaşık 10 dakika yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Anadolu ve Avrupa yakasından farklı şirketlere ait özel servislerle de plaja ulaşabilirsiniz. Servis ücretleri ve detayları önceden rezervasyon yaparak öğrenebilirsiniz.

Plajda Sunulan Hizmetler

Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı, ziyaretçilerine çeşitli olanaklar sunuyor. 

  • Şezlong 
  • Şemsiye
  • Masa
  • Sandalye
  • Soyunma kabini
  • Duş
  • Tuvalet
  • Cankurtaran
  • Mescit
  • Sağlık kabini
  • Büfe 

Plaja Kimler Girebilir?

Plaj sadece kadınlara özel olup, 8 yaş ve üzeri erkek çocuklar plaja alınmıyor. Ancak, plajın yanında bulunan “Altınkum Karma Plaj” ve “Elmaskum Karma Plaj”a ailecek girebilirsiniz. 

Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı Servis Hizmeti ve Diğer Bilgiler

Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı'na ulaşım için servis kullanmayı tercih ederseniz, Avrupa yakasından hafta içi 800 TL, hafta sonu 900 TL, Anadolu yakasından ise hafta içi 900 TL, hafta sonu 1000 TL ödemeniz gerekiyor. 0-6 yaş arası çocuklar için servis ücretsizdir, 7-9 yaş arası çocuklar için ise 160 TL talep ediliyor.  Servis ücretine plaja giriş, plajda şezlong, şemsiye, masa ve sandalye kullanımı, soyunma kabini, duş ve tuvalet kullanımı dahil. Servisler sabah saat 06:30 ile 07:15 arasında misafirlerini belirlenen duraklardan alıp, 07:30 ile 07:45 arasında plajda oluyor. Akşam saat 17:00 ile 17:30 arasında ise dönüş gerçekleşiyor.

Sarıyer'de Nerede Kalınır?

Altınkum Kadınlar Plajı haricinde de Sarıyer'de gezilecek sayısız nokta var. Hem plajda keyifli bir gün geçirmek hem de diğer Sarıyer gezilecek yerleri ziyaret ederek unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Sarıyer'de bu süreçte konaklamak için Neredekal.com Sarıyer otelleri sayfasını ziyaret ederek aradığınız konforda ve bütçenize uygun konaklama seçeneğini bulabilirsiniz. Farklı filtreleme seçenekleri ile aradığınız oteli kolayca bulabilir,  en güncel otel fiyatlarını karşılaştırabilir ve en uygun fiyata rezervasyon yaptırabilirsiniz.