Marmaris ilçesine bağlı, sakinliği ve doğasıyla dikkat çeken Selimiye Köyü, ziyaretçilerine sakin bir tatil fırsatı sunuyor. Doğal bir liman sayılabilecek Selimiye’ye, 15 yıl kadar öncesinde sadece deniz yoluyla ulaşılabilirken, son 10 yılda yoğun olarak göç aldı. Özellikle kara yolunun açılması ve yakında bulunan kentlere ulaşım imkanı sağlamasıyla turistlerin de vazgeçilmez bir durak noktası haline geldi. Eskiden bir balıkçı kasabası olan bu yerin yerel halkı geçimlerini balıkçılık ve deniz süngeri avlayarak sağlarlardı. Geçmiş tarihi, Karia uygarlığına kadar dayanmasıyla da önemli bir yere sahip Selimiye. Fakat, tarihi değere sahip olan kalıntılarının çoğu maalesef günümüze kadar ulaşamamış. Ulaşanlar arasındaysa zamanla ağır hasarlar almış kale ve manastır kalıntıları bulunuyor. Yine de dört bir yanının efsane ve masallarla dolu olması, Selimiye’nin tarihi önemini gözler önüne seriyor. Eğer sakin bir deniz, tertemiz bir hava ve biraz da kafa dinlemek için kaçacak bir yer arıyorsanız, Selimiye tam size göre.
{facility:0}Selimiye’ye ulaşmak için öncelikle Marmaris’e gitmek gerekiyor. Eğer toplu taşımayla gidecekseniz Marmaris otogarından kalkan Selimiye dolmuşlarını kullanabilirsiniz. 45km mesafeyle yaklaşık 50-60 dk arası bir yolculuk sizi bekliyor. Aracınızla gidecekseniz de Marmaris’ten Hisarönü istikametine gitmeniz gerekli. Hisarönü yolunda Bozburun tabelalarını takip ederek Orhaniye’ye ulaşabilirsiniz. Orhaniye’yi geçtikten sonra artık Selimiye tabelalarını görmeye başlayacaksınız. Yolu virajlı fakat şahane manzaralarla dolu, doya doya keyif sürebileceğiniz bir rota!
{ad:0}Selimiye’de gezilecek başlıca yerlerden bahsetmeden önce sakin bir belde olduğunu hatırlatmakta yarar var. Her ne kadar büyük antik kentler, tarihi kalıntılarla dolu müzeler veya özel aktiviteler sunmasa da beldenin ruhu oldukça tarihi ve sokaklarında gezerken bunu sıkça hissedebilirsiniz. Bütün bu özellikleriyle Selimiye; kafa dinlemek, dinlenmek ve sakinlik fırsatlarına daha fazla olanak sunuyor. Özellikle çevresindeki sahil kentlerinden birinde tatil yapıyorsanız, tam olarak günübirlik kaçabileceğiniz ve her anlamda dinlenebileceğiniz bir yer.
Selimiye’nin eski adı olan Losta, köy merkezi boyunca uzanan 2km’lik sahile adını veriyor. Köy merkezi, aslında Selimiye içerisinde gezebileceğiniz tek merkezi bölge sayılabilir. Köy merkezinde birçok hediyelik dükkan, butik oteller, kafe ve restoranlar yer alıyor. Özellikle gündüz vaktini denizde yüzerek veya tekne turlarıyla değerlendirdikten sonra, akşam vakti restoranların denize uzanan iskelelerinde güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Bölgede bulunan butik otellerin dizaynları ve manzaraları görmeye değer nitelikte.
Selimiye içindeki köy yolunun bitiminde bulunan liman, masmavi denizin yanında halk plajına da sahip. Dağlık koyları gören eşsiz manzaraya karşı yüzmek, son derece keyifli oluyor. Denizinin derinliğiyse tam olarak bir keyif yüzüşü için biçilmiş kaftan. Unutmadan hemen hatırlatalım; halk plajında şezlong, tuvalet, duş gibi herhangi bir hizmetin bulunmuyor.
Selimiye Kalesi, maalesef pek tarihi miras sunmuyor. Enkaz halinde bulunan kalenin sadece surları ayakta kalabilmiş durumda. Peki bu kaleyi ne gezilebilir kılıyor diye soracak olursanız kesinlikle manzarası denebilir. Kalenin Manzarası eskiden ticaret amaçlı geçen teknelerin rotasına bakıyor ve deniz ve adalar, kalenin surlarından adeta büyüleyici gözüküyor.
Fotoğraf: delikyoldenizrestaurant
Delikyol Koyu, halk plajı tercih etmek istemeyenler için alternatif bir seçenek. Özel bir tesisinsin bulunduğu koyda; kahvaltı, duş, kabin ve şezlong gibi hizmetler sağlanıyor. Merkeze uzaklığı yalnızca 5 km civarında. Temiz ve ılık sulara sahip koy, hem konfor hem de keyif açısından tercih edilesi. İşletmesinin özel olmasından dolayı ücretli olduğunu söylemek isteriz.
Tekne turlarının vazgeçilmez rotası Kameriye Adası’nda bulunan tarihi manastır, belki de Selimiye’nin tarihi olarak öne çıkan en önemli yeri. Manastır hakkında ne yazık ki pek fazla bilgi bulunmuyor fakat araştırmacılar, MÖ 2. veya MÖ 3. yüzyılda inşa edilmiş olabileceğini düşünüyorlar. Manastırın girişinde antik dönem mitlerine ait freskler ve bazı duvar çizimleri bulunuyor. Aynı zamanda manastırın en büyük özelliği avlusunda yer alan bin beş yüz yıllık zeytin ağacı. Yerli halkın inançlarına göre ağaç, dalına asılan tüm dilekleri gerçekleştirme özelliğine sahip.
Herkesin ihtiyacına göre bir konaklama seçeneği bulabileceği bu şirin köyde tercih edilen oteller genellikle sahil kenarlarında yer alan butik oteller oluyor. Birbirinden farklı konseptlere sahip olan bu otellerden sizler için seçtiklerimiz ise şöyle;
Rengarenk bahçede huzur dolu bir tatil isteyenlere; Maviş Pansiyon Selimiye {product:22083}
Adıyla müsemma rüya gibi bir tatil isteyenlere; Rüya Butik Otel Selimiye {product:40822}
Selimiye'nin en güzel yerinde denize sıfır bir tatil isteyenlere; Beyaz İskele Hotel & Restaurant {product:28635}
Daha fazla Selimiye otel seçeneği için; {search:selimiye-otelleri,Selimiye Otelleri}