Neredekal Turizm Seyahat Acentesi Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Seyahat ederken para kazanmanın yolları... İşte hem seyahat ettirecek hem de para kazandıracak fikirler

Seyahat ederken para kazanmanın yolları... İşte hem seyahat ettirecek hem de para kazandıracak fikirler

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 08 Eylül 2024 - 08:58
 • Son Güncellenme: 08 Eylül 2024 - 08:59
Seyahat ederken para kazanmanın yolları... İşte hem seyahat ettirecek hem de para kazandıracak fikirler

Seyahat etmek sonu gelmeyen bir tutkudur. Çoğu insan bu tutkuya bağlı olarak yaşar ve elinden geldiğince her fırsatı seyahat ederek değerlendirir. Fakat bazı insanlar, seçtikleri meslekler doğrultusunda zaten dünyayı gezmek durumundadır. Elbette ki herkes sevdiği şeyi yaparak para kazanmanın yolunu arıyor. Nitekim dünyayı gezerek para kazanma fikri kulağa oldukça hoş geliyor. Seyahat etmeyi mesleği haline getirebilenler, bir yandan dünyayı gezerken bir yandan da para kazanabiliyorlar. Yani tam bir kazan-kazan durumu söz konusu. Eğer sizin de içinizde yanıp tutuşan bir seyahat etme tutkusu varsa, sizin için listelediğimiz kariyer seçeneklerine bir göz atabilirsiniz. 

{facility:0}

Tur Rehberi

Sürekli olarak seyahat ederek para kazanmanın bir yolu da tur rehberliği yapmak.  Çok iyi yabancı dili olan kişiler için seyahat ederken tur rehberliği yapma şansı da var. Tur rehberlerinin günleri, bilgilerini paylaşarak ve misafirleri ile sohbet ederek geçiyor. Günümüzde birçok turizm şirketi de hem yurt içi hem yurt dışında tur rehberlerine ihtiyaç duyuyor. Bunun için serbest zamanlı tur rehberi arayan şirketlere başvurmak mümkün.  Ancak bunun için oldukça engin bilgilere sahip olmanız gerektiğini de hatırlatalım. Evinizden uzak geçireceğiniz gün sayısı da bir hayli fazla olacaktır.

{ad:0}

Uçuş Görevlisi

Seyahat ederek para kazanmak deyince akla gelen ilk meslekler hostes ve pilotluk hiç şüphesiz. Ama nasıl olmasın? Bir kere gerçek anlamda seyahat etmek için para alıyorlar. Çalıştıkları havayolu şirketine bağlı olarak en güzel otellerde konaklıyorlar ve hatırı sayılır ölçüde de maaşları var. Yani düşünün ki, New York’a gitmek sizin için çalışmak anlamına geliyor. Elbette ki her mesleğin zorlukları olduğu gibi hostes ve pilotluğun da zorlu yanları mevcut. Ancak keşfetmek için de çok fazla zamanları var.

Gemide Çalışmak

Seyahat ederken para kazanma yolları arasında gemilerde çalışmak da oldukça popüler.  Değişik ülkeleri görmeyi düşünüyorsanız ve deniz sizi tutmuyorsa gemilerde çalışmak da bir seçenek. Özellikle yatlarda çalışmak oldukça keyifli görünüyor. Bunun için yapmanız gereken, gerekli eğitimleri tamamlamak.  Denizcilik ve gemilerde çalışmak; yeni yerlere yelken açmanın, sürekli farklı ülkelere seyahat etmenin popüler bir yolu. Bir yolcu veya yük gemisinde çalışarak para kazanmak, dünyayı gezmek için de harika bir fırsat.

Sokak Sanatçılığı

Sanatçılar her zaman yeni deneyimlerin peşinden giderler. Sokak sanatçıları da yeni yerlerin! Gezerken para kazanmanın yolları arasında en eğlenceli seçeneklerden biri olan sokak sanatçılığı, yeteneklerin doğrultusunda para kazanmanı sağlıyor. Örneğin sokak müzisyenliği yaparak şehirleri gezebilirsin. Fotoğrafçılık, jonglörlük ve karikatüristlik de gezerek yaparak para kazanabileceğin meslekler arasında. 

Sokak performansları daima ilgi çekici oluyor. Sanatçılar da insanların ilgisini çekecek, büyülü işlere imza atacak fikirler bulma konusunda oldukça yetenekliler. Bu nedenle sokak ve sanatı birleştirebilen kişiler için gezerken para kazanma yolları arasında sokak performansları öne çıkıyor. Akla en çok sokak müzisyenliği gelse de örnekler bununla sınırlı değil. Gelip geçenlerin resimlerini çizmek, fotoğraflarını çekmek, hatta dans gösterisi yapmak da mümkün.

Mevsimlik İşler

Mevsimlik işler, ekstra elemana ihtiyaç duyulan çiftlik, tarım ve ormancılık gibi işler. Örneğin fındık ya da çay toplamak, bir tür mevsimlik iştir. Bu tür işler sayesinde yeni yerler keşfederken para kazanmak mümkün. Üstelik işin uzmanı olmana gerek yok. Ülkemizde organik çiftliklerin sayısı da artarken mevsimlik ve yarı zamanlı elemana olan talep de artıyor. İlgili internet sitelerinde ve sosyal platformlarda ilanları inceleyerek bu tür işlere başvurabilirsin. 

Mevsimlik ya da sezonluk işler de en popüler gezerken para kazanma yolları arasında. Çiftçilik, tarımcılık veya ormancılık bu alanda öne çıkan iş fikirleri. Örneğin, yaz kamplarında veya kayak merkezlerinde çalışmak ya da fındık, çay toplamak mevsimlik işler arasında öne çıkıyor. Bu tarz işlere yönelik ilânların olduğu güvenilir internet sitelerini takip etmeniz mümkün. Bunun yanı sıra Türkiye’de de organik çiftliklerin sayısının giderek arttığını bilmenizde yarar var.

Seyahat Yazarı/Blogger

Hani rüya iş diye bir tanım vardır ya, işte onu yaşayan belki de bu meslek grubuna mensup insanlar olabilirler. Zira seyahat yazarları sürekli olarak Türkiye’yi ve dünyayı geziyorlar, bununla da kalmayıp çoğu belli bir üne sahip olduklarından gittikleri yerlerde VIP muamelesi de görüyorlar. Tabi ki bu işe başlamadan önce hep kendinizden yemek zorunda olduğunu da hatırlatalım. Sektörde hatırı sayılır bir saygıya eriştikten sonra bu iş sizin de rüya işiniz olacak. 

Arkeolog

Elbette ki ne kadar seyahat edeceğiniz, ne tür bir arkeolog olduğunuza bağlı olarak değişiyor olacak. Antik kazılar için çok fazla saha çalışmasının içerisinde bulabilirsiniz kendinizi. Yalnızca bu mesleği icra edebilmek için lisanslı olmanız gerekiyor. Tarihe ve kültürel olgulara merakınız varsa, bunun yanı sıra uzun süre evinizden uzak olmayı sorun etmiyorsanız arkeolog olmayı düşünebilirsiniz. Ancak ülkemizde bu mesleği sürdürebilmenin oldukça zor olduğunu da üzülerek hatırlatmak isteriz.

Muhabir

Her muhabirin ülke içinde ya da dışında seyahat etmediğini bizler de biliyoruz. Fakat muhabiri olduğunuz gazetenin veya televizyon kanalının farklı noktadaki bir şubesinde çalışmayı tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra uluslararası bir haber kanalında da muhabir olabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan şeyler ise yabancı dil ve araştırmacı bir kişiliğe sahip olmak.

Fotoğrafçı

Eğer içinizde sonsuz bir fotoğraf tutkusu varsa, bu tutku size tüm dünyayı gezdirebilir. Düğün fotoğrafçılığından doğum fotoğrafçılığına, moda fotoğrafçılığından portre fotoğrafçılığına kadar aklınıza gelen tüm alanlarda fotoğrafçılık yapabilirsiniz. İş tamamen sizin yeteneğinizde bitiyor. Eğer yeteneğiniz varsa hemen bir proje taslağı oluşturarak sponsor aramakla işe koyulabilirsiniz. Kendinize ait bir sermayeniz varsa, projenizi hemen hayata geçirebilirsiniz. Başlarda biraz zor olacak ama pes etmezsiniz hayalinizdeki işe kavuşabilirsiniz.

Danışman

Eğer problem çözme konusunda kendinize güveniyorsanız, bir konuda yeterince uzmanlaşmışsanız ve sürekli olarak seyahat etmek istiyorsanız danışmanlık yapmayı düşünebilirsiniz. Danışmanlar, çeşitli şirketlere yönetimden pazarlamaya, İK’dan IT’ye kadar her konuda uzman tavsiyesinde bulunurlar. Bunu yapmak için de bir şirkete bağlı kalmanız gerekmiyor. Danışmanlık yaptığınız şirketlere bağlı olarak şehirden şehre seyahat ederek, yardımınıza ihtiyaç duyan işletmeleri ziyaret edebilirsiniz. Seyahatleriniz ise söz konusu şirketin ne kadar desteğe ihtiyaç duyduğuna bağlı olarak kısa veya uzun vadeli olabilir.

Freelancer Olmak

Serbest çalışan olmak, yani freelance para kazanmak gezginler için en iyi yöntemlerden biri. Bunun en önemli artısı tabii ki bir yere bağlı kalma zorunluluğunun olmaması. Genellikle bir bilgisayar ve internet bağlantısı freelance para kazanmak için yeterli oluyor. Serbest çalışan olarak hangi işlerde görev alacağınız ise yetenekleriniz, donanımınıza göre değişecektir.

Makale yazmak, çeviri hizmeti vermek, kitap editörlüğü yapmak, bir internet sitesi tasarlamak, sosyal medya danışmanı olmak serbest çalışma alanındaki popüler meslekler. Serbest zamanlı iş fikirleri bunlarla da sınırlı değil. Dijital medyayı kullanarak yeteneklerinizi nasıl paraya çevireceğinizi düşünün. Ardından size uyan çeşitli freelance iş ilanlarına başvurarak şansınızı denemeye başlayın. Elbette başvuru öncesi iyi bir öz geçmiş hazırlamayı da unutmayın.

Dijital Nomad (Dijital Göçebe)

Bu terimi daha önce duymamış olmanız muhtemel. Zira son zamanlarda yeni türemeye başlayan bir terim bu. Kendini dijital göçebe olarak tanımlayan kişi, uzaktan çalışmayı tercih etmiş kişidir. Yani ona bir dizüstü bilgisayar ve internet verin yeter. Nerede, ne şekilde çalışacağına zaten kendisi karar verecektir. Burada önemli olan işinizi illa ki bir ofis içerisinde bulunmadan da halledebiliyor olmanız. Yani bir içerik uzmanı, web tasarım uzmanı, vs. gibi bir mesleğe sahipseniz, siz de dijital nomad olabilirsiniz. Sonrasında ise ister karlı bir Finlandiya sabahında küçük bir kahvecide, ister sıcak bir Meksika gününde sahildeki bir şezlong üzerine ayaklarınızı uzatarak çalışın, internetiniz olduğu sürece bir problem yok demektir.