Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Seyahatsever projesi için randevu nasıl alınır, 30 yaş dahil mi? Seyahatsever ücrestsiz konaklama şartları nedir

Seyahatsever projesi için randevu nasıl alınır, 30 yaş dahil mi? Seyahatsever ücrestsiz konaklama şartları nedir

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 28 Temmuz 2024 - 18:52
 • Son Güncellenme: 29 Temmuz 2024 - 18:52
Seyahatsever projesi için randevu nasıl alınır, 30 yaş dahil mi? Seyahatsever ücrestsiz konaklama şartları nedir

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Seyahatsever Projesi ile KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sunuluyor! Bu proje kapsamında 18-30 yaş arasındaki gençler, yaz boyu KYK yurtlarında ücretsiz olarak konaklayabilecek. Öğrenci olma şartı aranmayan bu projede, başvurular 8 Temmuz’da başladı. İşte, Seyahatsever Projesi hakkında tüm detaylar…

{ad:0}

Seyahatsever Projesi Nedir?

Seyahatsever Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlere yönelik olarak sunulan, seyahat ederken ücretsiz konaklama imkanı sağlayan bir proje.  Gençlere Bakanlığa bağlı yurtlarda gençlerin konaklayabilme imkânı tanıyan proje, seyahat masraflarını azaltmayı hedefliyor.

Projeden faydalanmak isteyen 18-30 yaş arasındaki gençler, diledikleri ildeki GSB yurtlarında 5’er gün süreyle ücretsiz konaklayabilecekler. Proje kapsamında deprem bölgesi hariç illerdeki 1 kız ve 1 erkek yurdu yaz döneminde gençlerin hizmetine tahsis edilecek.

GSB Seyahatsever Projesi Ne Zaman Başlıyor ve Bitiyor?

2024 yılı için 8 Temmuz 2024 tarihinde başlayan olan Seyahatsever Projesi'nin başvuruları 25 Ağustos'ta sona erecek. Daha fazla bilgi almak ve başvuruda bulunmak için ALO GSB hattı olan 444 0 472 numarasını arayabilir veya seyehatsever.gsb.gov.tr adresinden randevu alabilirsiniz.

KYK Yurtlarında Ücretsiz Konaklama Koşulları Nelerdir?

  • Bu proje sadece belli yaş grubundaki kişilerin katılımına açık. 18-30 yaş aralığında bulunmayan bireyler başvuru yapamayacak.
  • KVK yurtdlarında proje kapsamında konaklayabilmek için sanılanın aksine öğrenci olma şartı aranmıyor.
  • Misafir olarak yurtlara giriş yaptığınızda T.C. kimlik kartınızın yanınızda bulunması gerekiyor.
  • Projenin en güzel yanlarından birisi, şüphesi konaklamaların ücretsiz yapılacak olması. 
  • KYK yurtlarında konaklamak için yurtlara giriş saati 16:00 olarak belirlenmiş. Çıkış saatinin ise 13:00 olduğu belirtiliyor. Yurtlarda konaklanıldığı süre boyunca sabahları en erken yurttan çıkış saatinin 05:00, son giriş saati ise 01:00 olacak.
  • Her gün düzenli olarak 13:00 – 17:00 saatleri arasında temizlik yapılacağı için odaların boşaltılması gerekecek.
  • Seyahatseverler için maksimum konaklama süresi 5 gün olarak belirtiliyor. 

GSB Seyahatsever Projesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Seyahatsever projesi kapsamında KYK yurtlarında ücretsiz konaklama yapabilmek için öncelikle başvuruda bulunmak gerekiyor. Seyahatsever isimli bu proje ile yurtlarda ücret ödemeden konaklayabilmek için başvuru yapmanız gerekiyor.

  • Seyahatsever projesi ile ücretsiz bir şekilde KYK yurtlarında konaklamak isteyenlerin öncelikle yukarıdaki şartları kabul etmesi gerekiyor.
    Ardından başvuru süreci tıpkı otellerde olduğu gibi rezervasyon sistemi ile ilerliyor.
    Kalmayı düşündüğünüz KYK yurduna ulaşmak için öncelikle 444 0 472 (ALO GSB) hattını arayabilirsiniz.
    Konaklama tarihinden en az bir gün önce bu numaradan yetkililere ulaşıp adınızı soyadınızı ve T.C. kimlik numaranızı ileterek rezervasyon oluşturabilirsiniz.
    Yaz döneminde yaklaşık 1,5 ay gibi bir süre ile boyunca geçerli olacak Seyahatsever projesinde bulunan kursları bulmak için seyahatsever.gsb.gov.tr resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Burada yapacağınız şehir seçimine göre kalacağınız yurtların listesini görüntüleyeceksiniz.
    Sıralanan yurtlarda kapasite, cinsiyet, adres ve iletişim numarası gibi bilgilere kolayca erişebilirsiniz.