Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Sığacık Akkum plajı ücretli mi? Akkum denizi sıcak mı, soğuk mu?

Sığacık Akkum plajı ücretli mi? Akkum denizi sıcak mı, soğuk mu?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 21 Temmuz 2024 - 19:15
 • Son Güncellenme: 22 Temmuz 2024 - 19:15
Sığacık Akkum plajı ücretli mi? Akkum denizi sıcak mı, soğuk mu?

Ege’nin incisi olan Seferihisar ilçesinin Sığacık beldesinde yer alan Akkum Plajı, belediye ve özel işletmeler tarafından işletiliyor ve ziyaretçilere şemsiye, şezlong gibi sosyal tesisler ücretsiz olarak sunuluyor. Hafta sonları ve özel günlerde oldukça kalabalık olan Akkum Plajı, hafta içi günlerde daha sakin bir ortam sunuyor. Akkum Plajı özellikleri, konaklama imkanları, ulaşım bilgisi ve ücreti ile ilgili merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar...

{ad:0}

{search:sigacik-otelleri,Sığacık Otelleri}

Akkum Plajı Özellikleri

Akkum Plajı, mavi bayraklı temiz bir denize ve uzun kumsala sahip. Deniz suyunun soğuk olduğu plaj, taş ve kumlardan oluşuyor. Plajda şezlonglar, şemsiyeler, soyunma kabinleri, duşlar ve tuvaletler gibi olanaklar ücretsiz olarak sunuluyor. Ancak tuvaletler belirli saatlerde ücretli olabiliyor. Plajda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfeler de mevcut.

Plajın çevresinde ücretsiz kamp yapabileceğiniz alanlar da bulunuyor. Çadır kampı yapmak isteyenler için duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarını karşılayabilirler.  Plaj içerisinde hem belediyeye hem de özele ait işletmeler yer alıyor. Akkum Plajı, yaz aylarında kalabalık olduğu kadar kış aylarında da fotoğrafçılık ve manzara seyri için ziyaret ediliyor.

Akkum Plajı'na Nasıl Gidilir?

Akkum Plajı’na ulaşım oldukça kolay. İzmir otogarından Seferihisar dolmuşlarına binerek, ESHOT otobüslerini kullanarak veya otostop yaparak plaja ulaşabilirsiniz. Sığacık ile Akkum Plajı arasında 20 dakikada bir dolmuş seferleri bulunuyor. Özel aracınızla geliyorsanız, İzmir’den Seferihisar tabelalarını takip ederek hızlıca ulaşabilirsiniz. Seferihisar ilçesinden sonra Sığacık yönüne devam edin ve Akkum Plajı tabelalarını takip edin. Plajın yakınında tekel bayisi bulunuyor, ancak market alışverişi için merkeze gitmeniz gerekiyor (ortalama 5.5 km).

Akkum Plajı'nda Kamp Yapılır mı?

Akkum plajında kamp yapmak mümkün. Ancak kamp yapmak için plaja kendi çadırınızı getirmeniz gerekiyor. Akkum Plajı bir halk plajı olduğundan için herhangi bir ücret ödemek zorunda değilsiniz. Kamp için ise duş ve tuvaletler mevcut. Cüzi bir ücret ödeyerek bu imkanlardan da yararlanabilirsiniz.

Akkum Plajı Giriş Ücreti ve Olanaklar

Akkum Plajı, halk plajı olduğu için giriş ücreti alınmıyor. Plaj içerisinde yer alan özel işletmelerin hizmetlerinden yararlanmak isterseniz, bu hizmetler için ücret ödemeniz gerekebilir. Plajda restoran, bar, plaj malzemeleri, tuvalet, duş, soyunma kabinleri ve büfeler bulunuyor.

Sığacık'ta Nerede Kalınır?

Akkum Plajı ve çevresinde birçok konaklama seçeneği bulunuyor. Oteller, pansiyonlar ve apartlar arasından bütçenize uygun bir yer bulabilirsiniz. Ayrıca, Sığacık ve Seferihisar’da bungalov ve kamp alanı tesisleri de mevcut. Neredekal.com Sığacık Otelleri sayfası üzerinden Akkum Plajı yakınlarında konumlanan otellere ulaşabilir, otel fiyatlarını karşılaştırabilir ve hem bütçenize hem de  beklentilerinize uygun bir otelde konaklama imkânı yakalayabilirsiniz.